icon

Jak se zbavit cizí kočky ze zahrady?

klokanka31
20. lis 2022

Nemáte nějakou zaručenou radu jak se zbavit cizí kočky?

Strana
z6
klokanka31
autor
22. lis 2022

Tak ono je rozdíl jestli slepice kvokají, pes štěká, nebo jestli to k vám vleze osobně. Asi by vás štvalo kdyby k vám přilítnul cizí čokl, zdemoloval by vám věci, a ještě zakousnul kočku nebo slepici.

darinka84
22. lis 2022

@klokanka31 to máš pravdu,pes na cizí zahradě je problém. Ale tady se řeší právě ten rozdíl . Pes projde výcvikem pokud je majitel normální, pokud je zatoulaný pes, můžeš zavolat měšťáky a odvézt do útulku. Můžeš zajít za sousedem,toto by i pravděpodobně řešila policie... Teď si tam představ tu kočku....to je ten rozdíl, který se tady snaží vysvětlit i ostatní...to že by neměl nikdo nikoho obtěžovat nerozporujeme.

heidi_z_hor
22. lis 2022

@darinka84 👍🏻

pampeklec
22. lis 2022

@budouci_maminka Myslím, že základní problém je, že většina diskutujících tu vnímá kočku jako přírodu... a zároveň si neumí představit, že to pro někoho je fakt zásadní problém, že mu cizí kočka leze pomalu do kuchyně a že prostě způsoby jak tomu zabránit můžou enormně zatěžovat jeho každodenní život. Kdybys místo kočky dosadila medvěda nebo aspoň divočáka (z té přírody) nebo pumu (z těch chovaných zvířat) tak dostaneš diametrálně odlišné názory a reakce. Ono by možná stačilo stádo ovcí, co někomu vleze na zahradu... těm taky nevysvětlíš, nevycvičíš, mají nějaké pudy a tak.

evap1
22. lis 2022

@darinka84 Vždyť je to na palici. Až vyřeší tohodle kocoura, tak k nim začne chodit zase jiný z druhý strany.. Pak budou řešit spadaný listí od souseda, čí jsou jablka přes plot, atd.. Všichni známe. Každý se ohání svýma právama až do ad absurdum.. Trochu tolerance by neškodilo.

klokanka31
autor
22. lis 2022

@evap1 Spadaný listí mi nebude ničit věci, nezakousne sýkorky a nebudu se kvůli němu dusit 🤦‍♀️

budouci_maminka
22. lis 2022

@pampeklec no v tom jsou krasne prave ty principy, ze vzorce plati bez ohledu, na to co si tam za zvire dosadis. Proto nechapu ze nechapou. Myslim, ze dost lidi ma rado Maleho prince, je tam krasna myslenka, se kterou souznim, ze clovek je zodpovedny za to, co si k sobe pripouta...

evap1
22. lis 2022

@klokanka31 Ježiš, nemyslím to všechno hned přesně na vás. Copak já vím, jestli máte sousedy i z druhé strany🙄🙄 Myslím, že tady už se toho víc nevyřeší. Už se to jen mele furt dokola..

marge_s
22. lis 2022

@klokanka31 tim bych si nebyla jista
🤔

hojda
22. lis 2022

@pampeklec pokud mi leze cizi kocka do kuchyne, tak si budu zavirat, predcitani obcanskeho zakoniku, ji nazastavis, zavrenim dveri ano.

hojda
22. lis 2022

@klokanka31 zkus mit nekdy dum vedle oresaku, to listi je agresivni, rozezira nektere povrchy sttech a ucpava okapy.

budouci_maminka
23. lis 2022

@hojda uplně mi hlavou běží ironicky: Tududuum vyhlašujeme soutěž o největšího utiskovaného chudáka od svých sousedů! Podmínky přihlášky: Přesahují Vám větve agresivního ořešáku sousedovic stromu k Vám na zahradu? Pěstuje Váš soused masožravé květiny, které si brousí zuby na Vašeho domácího mazlíčka? Má příliš uštěkaného psa nebo hlasitého kohouta? neváhejte a podělte se o svůj příběh. Výherce bude mít tu čest, napsat @klokanka31 , ať si tolik nestěžuje na sousedovic kočku, že jsou mnohem mnohem horší případy a že má být vlastně ráda za to, co se jí děje 😀 😀

hojda
23. lis 2022

@budouci_maminka Ano, všechno tu máme a nic z toho se sousedy neřešíme, chápeme, že k tomuto typu bydlení to patří.😉 Přesahující větve, štěkající psi, bečící ovce, kvokající slepice a cizí kočky chodící po zahradě. Jít za sousedem s požadavkem, ať si nějak zabezpečí kočku, a je mi jedno, jak to udělá, protože to je jeho problém, tak mi rovnou volá Chocholouška. Takže tokový nesmysl bych z pusy vůbec nevypustila. Požaduji pouze věci, které je on svým chováním schopný ovlivnit. Neříkám sousedovi, že má zajistit vítr z druhé strany, aby nešel kouř k nám. Bylo to jen reakce na info, že strom ti nic nezničí, což není pravda.

biedronka10
23. lis 2022

Nad některými příspěvky se bavím.
Tak schvalne. Kdo z vás první domluví kočce, aby nepřelezla plot a kdo si zajistí to že mu na jeho pozemek už nikdy nic nevleze? Kdo na to přijde vyhrava u mě bludistaka.....jedna věc je zákon, druha vztek že na svém pozemku nechci zvíře, kteréi ničí majetek (což se dá pochopit) a třetí věc je humánní zacházení se zviraty....fakticky.....se s tim smiřte...zijete na vesnici a to je jediný fakt, jiný neexistuje a zrovna na vesnici, kde jsou kočky běžnou domácí zvířenou je tohle zcela irelevantní. Zrovna kočka je typ zivrete, kterému nikdo nedokáže nadiktovat kam ma lozit a kam ne...pokud ji nezavru doma do klece...dokonce to nedokáže ani majitel. Kočka není pes (který je ovladatelnější), ta má charakter polodivokého zvířete. Jednu kočku vyženete, další se objeví, nebo i něco jiného...nejsou jen kočky co odmítají dodržovat hranice katastru pozemku.

heidi_z_hor
23. lis 2022

@biedronka10 👍🏻

klokanka31
autor
23. lis 2022

@biedronka10 My nebydlíme na vesnici 😊

biedronka10
23. lis 2022

@klokanka31 no tak to je už detail. To ovšem nemění nic na tom, že zvířata jaksi necti nedotknutelnost pozemku a majetku, bohužel. Kočky už vůbec ne.

hojda
28. lis 2022

@klokanka31 Tak tohle kočka nepřeleze, ale myslím, že mít toto vedle domu by vadilo mnohem víc, než kočka na zahradě😂, ale možná pro někoho řešení.

monarcz
24. črc 2023

Mame ted problem s jednou kockou. Zacala se objevovat kolem nasi terasy, byla hezka a pritulna. Na prvni pohled vypadala udrzovane, ale nemela obojek. S pritelem jsme si rekli, ze ji koupime kapsicky a zacali jsme si pravidene krmit. Od te doby samozrejme zacala chodit na terasu pravidelne, spala na kreslech, na stole, zacala srat na podlahu. Jednou jsem otevrela dvere z terasy do kuchyne a behem par sekund mi kocka vbehla do bytu. Rozvalila se na podlaze a ja ji zacala hladit, najednou jsem si vsimla, ze ma kozich plny blech a okamzite jsem ji za pomoci pamlsku vyhodila ven.
Kocka je evidentne toulava a neudrzovana. Dalsi den jsem koupila v lekarne kapicky proti blecham a snazila si je aplikovat kocce do kozichu. Jenze se nenechala, mezitim zase vnikla do bytu a tentokrat me i poskrabala. Na terasu chodi porad… sprej proti kockam na ni nefunguje. Prosim, poradte co mam delat.

sakura21
31. črc 2023

@monarcz první chyba byla ji krmit 🤷 to už nevrátíte, tak pro příště pamatovat, že cizí zvířata se nekrmí.
My žijeme na vesnici a ve chvíli, kdy nám kocouři začali značkovat náš dům a dveře, došla mi trpělivost. Koupili jsme ultrazvukové plasice, jsou na pohyb, vydají vysoký tón a záblesk. Kočky se velmi rychle naučily, že tady ne, a obcházejí nás.

misa_pise
31. črc 2023

Bohužel neporadím. Sousedovic kocour k nám taky pravidelně chodí. Mně by to nevadilo, sama dvě kočky mám, on je nádherný, čistý, ale on zaprvé neskutečně nahlas řve, nevím proč, ale pravidelně si sedne pod mé okno do ložnice a "zpívá", už z dálky poznám že přichází, protože má fakt neskutečně vysírací hlas. Ale co je horší, že není kastrovaný a špricuje. Máme celý barák ošpricovaný a hrozně to smrdí. Naše kočky, jak jsou kastrovaný, to nedělají, tak si on značí teritorium. A těžko s tím něco udělat. Manžel se vzteká, pořád omývá dveře a fasádu, já každé ráno zavírám okno, abychom mohli spát, holt je to venkovní kočka. Možná by pomohla ta kastrace, ale není to moje kočka, tak to necháváme být, i když je to někdy nepříjemný. Chápu tu bezmoc.

skurinka
31. črc 2023

@klokanka31 to by byla moje smrt. Nemam rada kocky.. Drzim palce at to co nejrychleji vyresite 🍀👍

pampelina18
31. črc 2023

Moje zkušenost, odchytal jsem kočku venku toulavou, odvezla do útulku tam mi řekli, že mi ji nevezmou a že buď ji mám vypustit, ale jelikož chápou, že kočka dělá neplechu a ničí mi věci (navíc mám PP kočky a opravdu nechci aby tato cizí kočka něco k nám přitáhla.) Tak prý pokud mi to nevadí tak abych ji odvezla aspoň 30 km daleko a někde ji vypustila, prý to je kočka toulavá a ta si poradí.... Kdyby útulky měli prý brát každou toulavou kočku tak mají 100kocek měsíčně.... Udělala jsem jak řekli a mám klid, Vám radím to samé.

pampelina18
31. črc 2023

@biedronka10 tak to se pletete, kočku naučíte stejně jako psa. Mám 3 kočky s PP a přesně vědí co smí a co nesmí. Samy nikam neutečou natož aby přelezli plot...
A paní nebydlí na vesnicí... Bydlela jsem jak na vesnici tak ve městě a bylo by mi úplně fuk, kde bydlím. Cizí kočku bych na svém pozemku nesnesla. Vždy odchytit a odvézt... Útulky je nechtějí brát, samy poradí odvézt daleko. Jestli to někomu vadí tak si má kočku hlídat. Psa taky necháte běhat všude okolo, bez dohledu. Až teda na nějaké jedince co mají IQ tykve a nevědí kde psa mají....

evap1
31. črc 2023
pampelina18
31. črc 2023

@evap1 to je mi u prdele. Mě to řekli v útulku a tečka... Od té doby se tím řídím. Možná by bylo lepší je zastřelit 😉 navíc tento zákon se nevztahuje na toulavá zvířata ale na vaše zvířata co vlastníte 😉 asi se naučte číst zákon. Je tam s výjimkou volně žijícího zvířete a to se vztahuje na volně žijící kočky.
Takže příště než sem dáte nějaký zákon, tak se ho naučte číst...

evap1
31. črc 2023

@pampelina18 Jste padlá na hlavu.

heidi_z_hor
31. črc 2023

@pampelina18 anebo možná zastřelit vás... až třeba jednou budete nepotřebná 😉

flyhigh
31. črc 2023

Každý majitel zvířete je ze zákona povinnen zajistit své zvíře proti úniku:
ZÁKON
ze dne 15. dubna 1992
na ochranu zvířat proti týrání

§ 13

Ochrana zvířat v zájmových chovech
(1) Každý je povinen zabezpečit zvířeti v zájmovém chovu přiměřené podmínky pro zachování jeho fyziologických funkcí a zajištění jeho biologických potřeb tak, aby nedocházelo k bolesti, utrpení nebo poškození zdraví zvířete a učinit opatření proti úniku zvířat. ......

flyhigh
31. črc 2023

2) Fyzická osoba se jako chovatel dopustí přestupku tím, že
.....
g) neučiní opatření proti úniku zvířat podle § 13 odst. 1,
......

Strana
z6