icon

Jak se zvednout z absolutního dna?

14. črc 2025

Dostala jsem se z hodiny na hodinu na svoje absolutní dno. Nikdy jsem si nemyslela, že se mě to bude týkat, nic jsem netušila a přišel absolutní šok. Pořád čekám, že se z toho zlého snu vzbudím. Co vám pomohlo se sebrat v té nejhorší a nejtěžší chvíli. Jen tak, abych dokázala vstát a normálně fungovat nebo aspoň trochu normálně...

Strana
z3
autor
15. črc 2025
@brunetka11

@anonym_autor Najdi si Hedepy, tam nebude potřeba čekat.

@brunetka11 Už jsem to zahlédla na netu, kdybych nenašla nikoho, tak zkusim aspoň ten online.

autor
15. črc 2025
@marimanta

Co pomohlo mně, i když u nás to s rozchodem bylo jinak.... v úplně nejhoších chvílích jsem volala na krizovou linku, asi 2x nebo 3x. Pomůžou ti ošetřit tu akotní bolest a zoufalství. Jsou tam od toho.
Nejbližší termín mi dala psycholožka v Poradně pro rodinu, zkus se obrátit tam. A vlastně ještě bližší mi potom dal jeden terapeut, tam to bylo snad za dva dny, takže hledat, volat psát. A když ti jeden nesedne, najdi druhého.
Mně pomáhalo taky o tom mluvit a psát, najednou se stávalo míň hrozným.
Taky jsem poslouchala podcasty. A z jednoho podcastu a od psycholožky z té Poradny pro rodinu mám myšlenku, která je za mě důležutá. Tu bolest a smutek si musíš odžít. Musíš tím projít, nemůžeš ho nikam zavřít. Tak jako si užíváme emoci radosti, musíme stejně "užít" i smutek. Pro mě tohle bylo důležité v oblasti rodiny - jakože smířit se s tím, že nejsme a nebudeme velká šťastá rodina. Konec, nepovedlo se. Bude třeba jiný muž, ale tahle rodina, jak jsem ji chtěla, není a nebude. A dlouho jsem tu myšlenku převalovala a pokaždé u ní zoufale brečela a cítila úplně fyzickou bolest....až to přešlo. Pořád je mi líto, že to se mi tohle nepovedlo. Ale už jinak, už ne tak zoufale. Už je to lítost s přijetím a s tím, že ještě přijdou jiné hezké věci a ty můžou ale přijít teprve tehdy, až vše smutné a zlé přijmu a zpracuju.
Z pohledu zvenčí, ač to zní třeba krutě a necitlivě, je to jen rozchod. To není konec světa. Za rok budeš nejspíš úplně někde jinde, tím myslím mentálně, emocionálně. Ty nemůžeš ovlivnit manžela, můžeš ale ovlivnit sebe - myšlení, reakce, prožívání. Smiř se s tím, že tyhle prázdniny budou docel nanic, ale jedny prázdiny v životě člověka jsou nic. Jezdi s dětmi na výlety, choďte ven, zkuste dělat obyčejné věci, trochu se do nich přinuť, ale taky tam měj čas na sebe a svoje prožívání.
A ještě jedna myšlena - pokud je opravdu konec, jděte od sebe co nejdřív fyzicky. Každý bydlet jinam. Jinak budeš stále v kruhu.
A maminka má pravdu, čas běží pořád stejně, přijdou další dny a další a některý bude lepší, jiný horší, ale nakonec to bude dobrý. Protože v životě stejně hraješ jen s těma kartama, který právě máš. Jiný nejsou.

@marimanta To píšeš moc hezky. To je dobrá myšlenka - prožít ten smutek. Nějaký podcast možná zkusím. Stejně teď nemůžu číst, poslouchat by bylo lepší. Mluvím s kamarádkou po telefonu, včera s tou mámou, píšu si deník, píšu si i s chatgpt. To mi teda pomáhá fakt hodně.
Jestli je právě úplný konec to netuším, ani nevím jestli on to chce. To, že se prostě odehrává něco v něm a ty svoje stavy a pocity a stavy hodil na náš vztah, to je prostě ve hře. Nejsem jediná koho to napadlo, když jsem podrobněji popisovala, co se děje, dělo, jak se chová...
Díky moc za obsáhlou odpověď.

lukaaaa
15. črc 2025

To co prozivas je velmi tezke. A bude to jeste bolestive. Jedine co ti muzu slibit,ze z toho vyjdes silnejsi. To co se ti prihodilo se deje bezne,prozila to snad kazda zena,takze se vzbec neboj to sdilet. Zaroven si dovol brecet. Mas vyhodu mas deti a myslim,ze matersky pud ti nedovoli fungovat. Oni ti chlapi vetsinou chteji prilezt zpet,ale ty uz budes jinde. Dej si mesic na truchleni a pak z minuty na minutu stavej z popela. Preji moc sily a lepsi zitrky.

autor
15. črc 2025
@lukaaaa

To co prozivas je velmi tezke. A bude to jeste bolestive. Jedine co ti muzu slibit,ze z toho vyjdes silnejsi. To co se ti prihodilo se deje bezne,prozila to snad kazda zena,takze se vzbec neboj to sdilet. Zaroven si dovol brecet. Mas vyhodu mas deti a myslim,ze matersky pud ti nedovoli fungovat. Oni ti chlapi vetsinou chteji prilezt zpet,ale ty uz budes jinde. Dej si mesic na truchleni a pak z minuty na minutu stavej z popela. Preji moc sily a lepsi zitrky.

@lukaaaa děkuji

lv
15. črc 2025
@anonym_autor

@jancazao mě ten odchod v této aktuální situaci připadá jako až poslední možnost. je to pár dní co to ze sebe dostal, vypadá, ze se trápí... my sme se fakt nehádali, nic, on vypadá hrozně zmatený. nijak jsme si vědomě neublížili. já mám z něj prostě pocit, že potřebuje pomoc. pro mě je ve hře ještě nějaká krize středního věku, lehčí deprese apod. navíc já teď nemám kam jít, jsem stále na rodičáku, nemám tu ani rodiče, ani nikoho. potřebuju se minimálně rozejít slušně a až se to nějak vymyslí. ale zatím je to pro mě poslední možnost.

@anonym_autor tu poradnu ber i bez nej, třeba se přidá, později a i tak to pomůže

autor
15. črc 2025
@lv

@anonym_autor tu poradnu ber i bez nej, třeba se přidá, později a i tak to pomůže

@lv jeste nevim, jestli to pujde. je to vylozene parnerska. a musim pockat ten mesic no a uvidi se teprve, jestli bude mit vubec prostor.

slunea
15. črc 2025

Mně pomáhá brečet a řešit to s Bohem.
https://zkussemodlit.cz/

levandule_k
15. črc 2025

Můžeš jít do partnerské poradny i sama, tam řekneš, že manžel nenašel odvahu. Když nepůjde hned, může jít časem.

Určitě nad psychologem pro sebe neváhej.

To jak píšeš, tak mi to přijde, že může mít partner nějakou krizi, depresi, tam by bylo dobré, kdyby s tím začal něco dělat.

janci_k15
15. črc 2025

Určitě můžeš zkusit i zavolat na Linku první psychologické pomoci - 116 123. A někteří psychologové mají i online konzultace, které jsou kolikrát dostupnější jak ty fyzické.
Já když na tom byla nejhůř tak mi hodně pomáhala má práce.
Bylo to pro mě něco co mi dávalo smysl, týkalo se to jak logického myšlení (zaměstnala jsem svůj mozek) a mělo to nějaký řád, nějaké přesně stanovené procesy, které se musejí dodržovat. Pokud jsi nyní na rodičovské, zkus si najít doma nějakou podobnou činnost, která ti zaměstná hlavu, držím palce 😉
A mimo to, mi o pomohlo se řádně opít, nikoliv denně, skutečně jen na uvolnění emocí, tedy jednorázově. Ovšem chápu, že s děti to není tak jednoduché.

autor
16. črc 2025
@levandule_k

Můžeš jít do partnerské poradny i sama, tam řekneš, že manžel nenašel odvahu. Když nepůjde hned, může jít časem.

Určitě nad psychologem pro sebe neváhej.

To jak píšeš, tak mi to přijde, že může mít partner nějakou krizi, depresi, tam by bylo dobré, kdyby s tím začal něco dělat.

@levandule_k Bohužel nejsem sama koho to napadlo. Mám o něj v tuto chvíli velký strach. Ne o sebe, jak to zvládnu, ale o něj. On se úplně snaží teď utéct před realitou, jede na autopilota, uklízí, zařizuje... domluvili jsme se, že teď pojede na pár dní opravovat chatu. Pochopila jsem, že je to pro něj hrozně důležité. Mluvil o tom, že to nesmí nechat nedokončené, že těch nedokončených věcí je moc. Že to ví, že ten "náš projekt" je teď rozbořený. Ale ta chata je teď pro něj takový únik. On vypadá opravdu úplně rozložený, nešťastný, zmatený, že se ani nedokáže nad ničím racionálně zamyslet, úplně ztracený prostě.

jancazao
16. črc 2025
@anonym_autor

@levandule_k Bohužel nejsem sama koho to napadlo. Mám o něj v tuto chvíli velký strach. Ne o sebe, jak to zvládnu, ale o něj. On se úplně snaží teď utéct před realitou, jede na autopilota, uklízí, zařizuje... domluvili jsme se, že teď pojede na pár dní opravovat chatu. Pochopila jsem, že je to pro něj hrozně důležité. Mluvil o tom, že to nesmí nechat nedokončené, že těch nedokončených věcí je moc. Že to ví, že ten "náš projekt" je teď rozbořený. Ale ta chata je teď pro něj takový únik. On vypadá opravdu úplně rozložený, nešťastný, zmatený, že se ani nedokáže nad ničím racionálně zamyslet, úplně ztracený prostě.

@anonym_autor podle toho jak to píšeš, určitě bych ho na té chatě kontrolovala. Snad to zvládnete spolu vyřešit a bude zase dobře 🍀

autor
16. črc 2025
@janci_k15

Určitě můžeš zkusit i zavolat na Linku první psychologické pomoci - 116 123. A někteří psychologové mají i online konzultace, které jsou kolikrát dostupnější jak ty fyzické.
Já když na tom byla nejhůř tak mi hodně pomáhala má práce.
Bylo to pro mě něco co mi dávalo smysl, týkalo se to jak logického myšlení (zaměstnala jsem svůj mozek) a mělo to nějaký řád, nějaké přesně stanovené procesy, které se musejí dodržovat. Pokud jsi nyní na rodičovské, zkus si najít doma nějakou podobnou činnost, která ti zaměstná hlavu, držím palce 😉
A mimo to, mi o pomohlo se řádně opít, nikoliv denně, skutečně jen na uvolnění emocí, tedy jednorázově. Ovšem chápu, že s děti to není tak jednoduché.

@janci_k15 Asi už někoho online zkusím. Včera jsem od znameho psychologa dostala 2 kontakty, ale nedovolala sem se.
Na práci se teď vůbec nemůžu soustředit. Vůbec to nejde, naštěstí dělám jen na dohodu, nemusím udělat přesný počet hodin. Dala jsem si týden volno, ale pak už budu muset nějak zase začít znovu. Moje práce je kreativní, takže to úplně dobře nefunguje, něco automatického by se mi teď hodilo víc.
Opíjet se nechci ani jednorázově. Emoce mi jdou ven sami i bez uvolnění. Po alkoholu by přišel akorát únik a úleva, která by se mi líbila. Vůbec to radši nechci zažít.

autor
16. črc 2025
@jancazao

@anonym_autor podle toho jak to píšeš, určitě bych ho na té chatě kontrolovala. Snad to zvládnete spolu vyřešit a bude zase dobře 🍀

@jancazao To určitě chci. Chce tsm nejdřív sám a pak tam chce býts dětmi. Z toho mám největší strach. Asi překousnu nějaké svoje těžké emoce (ta chata je místo, kde jsme se poznali, kousek dál měli svatbu... prostě nabitá vzpominkami a emocemi) a raději pojedu s nimi. Nechci mu dávat najevo, že se o děti nepostará, ale asi budu mít obrovský strach, když tam bude s nimi sám. Fakt teď nevím.

autor
16. črc 2025
@jancazao

@jancazao Teď jak jsi to napsala mi došlo, že to musím udělat. Že mu neřeknu, že se bojím nechat ho tam s dětmi samotného, ale že jim tam pojedu aspoň vařit a pomáhat s nimi, aby mohl být sám, kdyby chtěl, nebo mohl pracovat. Zároveň mu poskytnu tolik času kolik bude chtít být s nimi sám, ale nebudu daleko. Jo, musím to udělat. Děkuju.

bessinka
16. črc 2025
@anonym_autor

@lv to ja rozhodne chci. on opět neví...

@anonym_autor Je mi moc líto. Bohužel procházím hodně podobným scénářem. A bohuže už podruhé. 1.muž,taky jsme byli spolu od 16,vzali se a po 9 letech rozvod-nevěra. Teď 2.muž,s tím mám dítě,tak po 13l taky rozvod. Ještě nejsme ani na konci rozvodu a už je s kolegyni z prace...Je to už 8m skoro a je to pořád hrozně těžký. kdybys chtěla,ozvi se.myslím,že ti dobře rozumím. Teď to žiju...Drž se

antanyela
16. črc 2025

Také jsem byla v podobné situaci, doma s 2 dětmi a partner mi jednoho dne řekl, že mě asi nemiluje a zvažuje odchod. Úplně mi to zlomilo srdce, hodně jsem plakala až mi došly slzy. Byl to můj první partner a já si chtěla žít svoji pohádku, že budu na věky štastná s první láskou.
Udělala jsem všechno, aby zůstal se mnou - s námi a fakt šla přes svoje hranice. Svému starému já bych poradila, at se stará o SEBE a SVOJE pocity, já pořád řešila jeho - jak se cítí, co cítí, jak mu pomoci, chtěla jsem mu dokázat, jak úžasná jsem. Dokázala jsem to, ale ta rána, že mě nemiluje se nikdy nezacelila a nakonec jsem o dva roky od něj odešla já a paradoxně jsem pochopila, co tehdy cítil on, to odcizení. Tím jsem chtěla říct, že ti možná ublížil tolik, že to ten vztah prostě neunese. Ten náš by se zachránit dal, kdybychom na sobě pracovali na párové terapii, ale on nechtěl. Po dvou letech vyčerpání jsem postupně citově ochladla i já.
Ale jak říká tvoje maminka, slunce vyjde i zítra a může to být hezčí den než je dnes.
Já jsem teď mega štasná s jiným, teď si užíváme i miminka a zpětně si říkám, že jsem měla odejít od ex hned a neprosit se a neponižovat se. Kdyby mi někdo řekl, jak štastná budu o pár let s jiným, tukala bych si na čelo, že to rozhodně nemluví o mě.
Držím palce, aby se na tu párovou terapii připojil a měli jste oba chut ten vztah zachránit. Ale úplně mi čtením tvého příspěvku ožily vzpomínky, jaké to je z ničeho nic ve vztahu cítit neopětovanou lásku, hrozně to bolí. Nech ten smutek jít ven a soustřed se na sebe a na svoje pocity štěstí.

bessinka
16. črc 2025
@antanyela

Také jsem byla v podobné situaci, doma s 2 dětmi a partner mi jednoho dne řekl, že mě asi nemiluje a zvažuje odchod. Úplně mi to zlomilo srdce, hodně jsem plakala až mi došly slzy. Byl to můj první partner a já si chtěla žít svoji pohádku, že budu na věky štastná s první láskou.
Udělala jsem všechno, aby zůstal se mnou - s námi a fakt šla přes svoje hranice. Svému starému já bych poradila, at se stará o SEBE a SVOJE pocity, já pořád řešila jeho - jak se cítí, co cítí, jak mu pomoci, chtěla jsem mu dokázat, jak úžasná jsem. Dokázala jsem to, ale ta rána, že mě nemiluje se nikdy nezacelila a nakonec jsem o dva roky od něj odešla já a paradoxně jsem pochopila, co tehdy cítil on, to odcizení. Tím jsem chtěla říct, že ti možná ublížil tolik, že to ten vztah prostě neunese. Ten náš by se zachránit dal, kdybychom na sobě pracovali na párové terapii, ale on nechtěl. Po dvou letech vyčerpání jsem postupně citově ochladla i já.
Ale jak říká tvoje maminka, slunce vyjde i zítra a může to být hezčí den než je dnes.
Já jsem teď mega štasná s jiným, teď si užíváme i miminka a zpětně si říkám, že jsem měla odejít od ex hned a neprosit se a neponižovat se. Kdyby mi někdo řekl, jak štastná budu o pár let s jiným, tukala bych si na čelo, že to rozhodně nemluví o mě.
Držím palce, aby se na tu párovou terapii připojil a měli jste oba chut ten vztah zachránit. Ale úplně mi čtením tvého příspěvku ožily vzpomínky, jaké to je z ničeho nic ve vztahu cítit neopětovanou lásku, hrozně to bolí. Nech ten smutek jít ven a soustřed se na sebe a na svoje pocity štěstí.

@antanyela díky za tvůj příběh. Dala jsi mi naději.

autor
16. črc 2025
@antanyela

@antanyela Děkuji. Rozhodně mám v plánu už se výhradně spoléhat jen sama na sebe. Pokud by k párovému terapeutovi nedošel, budu to brát tak, ze konec proste chtel, jen nebyl dost chlap, aby to sam rekl a tak rozlozil me, abych ja se stala tim vinikem. Takhle na sebe srat nenecham. On je prave nyni dost rozlozeny a rika, ze odejit nechce, co chce ale taky neví. Prave ta jeho opakovana nevedomost a to jeho chovani mi na tom vsem nesedi. Podle me, kdyby byl jinak v pohode a jen se pro to chladnym rozumem rozmyslel, bude mit uz nejaky plan o odchodu, nebo ze to chce ukoncit. Ale on zatim odejit nechce. Normalne funguje a stara se o nas, pomaha mi... je v tom proste velky rozpor, kteremu nerozumim. Rika, ze me nemiluje, ze me ma rad uz jen jako kamaradku, vazi si me za vse co delam, rika mi, ze jsem dobra mama, zalezi mu na tom, abych nebyla nestastna, ze mi to slusi... bud jen hrozne lze, nebo se s nim musi dit jeste neco jineho, protoze mi to proste zatim nedava smysl. Nedokaze rict jedinou situaci, kdy jsem mu nejak ublizila, nedokaze popsat chovani, ktere se mu na me nelibilo. Vi jen, ze je nestastnej a vyhorelej. Ze ma pocit, ze vse co dela je spatne a pry kdyz zjistil, ze me nemiluje - to bylo kdyz na mesic prestal uplne pit alkohol, jindy da tak 2-3 piva vecer (teda aspon ty co vidim), tak kdyz to zjistil, zacal se pry vic snazit - vic mi pomahat, davat mi vic casu pro sebe, vic se zajimat a pry to nepomohlo. Nikdy se ale nezeptal co potrebuju. Nechci se vymlouvat na vyhoreni po peti letech doma. Ale snad kazdemu musi byt jasne, ze kdyz jsme spolu 5 let nikde sami nebyli, asi uz ta laska nemuze vypadat jako na zacatku...

slunea
17. črc 2025

Jak jsi psala o tom, že jede opravovat chatu, připomnělo mi to tento článek https://psychologie.cz/vysoce-funkcni-deprese/
"Sebehodnotu prožívají jen skrze uznání, úspěch nebo dokončené úkoly. "

autor
17. črc 2025
@slunea

Jak jsi psala o tom, že jede opravovat chatu, připomnělo mi to tento článek https://psychologie.cz/vysoce-funkcni-deprese/
"Sebehodnotu prožívají jen skrze uznání, úspěch nebo dokončené úkoly. "

@slunea no... ja nevim co napsat. to by proste sedelo. ale ja do nej nevidim, on nemluvi a nic si precist o tomhle nechce. jako kdyby se branil podivat se pravde do oci... ale ja ho proste nemuzu nijak diagnostikovat. fakt se o nej ted bojim.

enoli
17. črc 2025
@anonym_autor

@antanyela Děkuji. Rozhodně mám v plánu už se výhradně spoléhat jen sama na sebe. Pokud by k párovému terapeutovi nedošel, budu to brát tak, ze konec proste chtel, jen nebyl dost chlap, aby to sam rekl a tak rozlozil me, abych ja se stala tim vinikem. Takhle na sebe srat nenecham. On je prave nyni dost rozlozeny a rika, ze odejit nechce, co chce ale taky neví. Prave ta jeho opakovana nevedomost a to jeho chovani mi na tom vsem nesedi. Podle me, kdyby byl jinak v pohode a jen se pro to chladnym rozumem rozmyslel, bude mit uz nejaky plan o odchodu, nebo ze to chce ukoncit. Ale on zatim odejit nechce. Normalne funguje a stara se o nas, pomaha mi... je v tom proste velky rozpor, kteremu nerozumim. Rika, ze me nemiluje, ze me ma rad uz jen jako kamaradku, vazi si me za vse co delam, rika mi, ze jsem dobra mama, zalezi mu na tom, abych nebyla nestastna, ze mi to slusi... bud jen hrozne lze, nebo se s nim musi dit jeste neco jineho, protoze mi to proste zatim nedava smysl. Nedokaze rict jedinou situaci, kdy jsem mu nejak ublizila, nedokaze popsat chovani, ktere se mu na me nelibilo. Vi jen, ze je nestastnej a vyhorelej. Ze ma pocit, ze vse co dela je spatne a pry kdyz zjistil, ze me nemiluje - to bylo kdyz na mesic prestal uplne pit alkohol, jindy da tak 2-3 piva vecer (teda aspon ty co vidim), tak kdyz to zjistil, zacal se pry vic snazit - vic mi pomahat, davat mi vic casu pro sebe, vic se zajimat a pry to nepomohlo. Nikdy se ale nezeptal co potrebuju. Nechci se vymlouvat na vyhoreni po peti letech doma. Ale snad kazdemu musi byt jasne, ze kdyz jsme spolu 5 let nikde sami nebyli, asi uz ta laska nemuze vypadat jako na zacatku...

@anonym_autor z Tvého posledniho příspěvku si cim dal víc myslim, ze chce rozvod. Jen to nechce říct on a chce abys to byla Ty, kdo to rozsekne. Chápu, že se o něj bojíš, ale teď mysli spíš na sebe a snaž se pomoct sama sobě.

autor
17. črc 2025
@enoli

@anonym_autor z Tvého posledniho příspěvku si cim dal víc myslim, ze chce rozvod. Jen to nechce říct on a chce abys to byla Ty, kdo to rozsekne. Chápu, že se o něj bojíš, ale teď mysli spíš na sebe a snaž se pomoct sama sobě.

@enoli A to je uplne klidne mozne taky. Protoze on byl vzdycky ten hodny, pratelsky, co vsem pomaha, proste dobry chlap. Jenze on proste nedokaze vubec vyjmenovat jediny duvod. Takze bud lze, nebo opravdu neni psychicky v poradku. Protoze kdyby prece byl, musi to videt jasne.

enoli
17. črc 2025
@anonym_autor

@enoli A to je uplne klidne mozne taky. Protoze on byl vzdycky ten hodny, pratelsky, co vsem pomaha, proste dobry chlap. Jenze on proste nedokaze vubec vyjmenovat jediny duvod. Takze bud lze, nebo opravdu neni psychicky v poradku. Protoze kdyby prece byl, musi to videt jasne.

@anonym_autor raději se s tím smiř a začni makat na sobe, plánuj kroky, přemýšlej o budoucnosti. Nevyčerpej se v tom, ze budeš přemýšlet na pomoci jemu, když o ni podle me ani nestojí a pak to přijde jako blesk z čistého nebe. Najdi si poradní, jdi tam sama a srovnej si sama v sobě, co vlastně chceš a hlavně potřebuješ. Pro mě byla konečná v den, kdy mi v hlavně vyvstala myšlenka …kdyby nebylo tohohle, ještě bych to vydržela….coz nerikam, ze je Tvůj případ. Ale opravdu se soustřeď na sebe a svoje pocity, za ty cizí nemůžeš….

autor
17. črc 2025
@enoli

@anonym_autor raději se s tím smiř a začni makat na sobe, plánuj kroky, přemýšlej o budoucnosti. Nevyčerpej se v tom, ze budeš přemýšlet na pomoci jemu, když o ni podle me ani nestojí a pak to přijde jako blesk z čistého nebe. Najdi si poradní, jdi tam sama a srovnej si sama v sobě, co vlastně chceš a hlavně potřebuješ. Pro mě byla konečná v den, kdy mi v hlavně vyvstala myšlenka …kdyby nebylo tohohle, ještě bych to vydržela….coz nerikam, ze je Tvůj případ. Ale opravdu se soustřeď na sebe a svoje pocity, za ty cizí nemůžeš….

@enoli To se přesně snažím udělat 👍 Smiřuju se, plánuju co udělám. Za 14 dní mám online psychloga, na začátku září osobně. Pomoc už jsem mu nabídla, sehnala, dala mu maximum podpory, teď je to na něm. Dokonce za ním zítra pojede na tu chatu známý psycholog a přespí tam s ním. Je to ještě moc čerstvé no... ještě to chce čas a odžít si to. Něco už vím tak cca 3 týdny, ale to nejhorší teprve týden.

jancazao
17. črc 2025
@anonym_autor

@enoli
@anonym_autor
Taky to tak po posledním komentáři vidím. Pokud chlap řekne, že už ženu nemiluje, je rozhodnutý, oni jsou totiž líní něco řešit. Pokud s tebou nebude chtít jít do té poradny, je to jasné. Jen chce nechat to rozhodnutí na tobě.

slunea
17. črc 2025

Já v tom ten rozvod nevidím. Který chlap chce dobrovolně rozvod, když má partnerku, se kterou dlouho fungoval, děti? Musel by si přiznat, že selhal, že se mu něco zásadního v životě nepovedlo. Rozvod by mohl chtít, kdyby měl nějakou atraktivnější ženu a vidinu lepšího života s ní, ale tady o žádné není řeč. Spíš mi to připadá jako nějaká krize středního věku, deprese.

enoli
17. črc 2025
@slunea

Já v tom ten rozvod nevidím. Který chlap chce dobrovolně rozvod, když má partnerku, se kterou dlouho fungoval, děti? Musel by si přiznat, že selhal, že se mu něco zásadního v životě nepovedlo. Rozvod by mohl chtít, kdyby měl nějakou atraktivnější ženu a vidinu lepšího života s ní, ale tady o žádné není řeč. Spíš mi to připadá jako nějaká krize středního věku, deprese.

@slunea krize středního věku a rozvod jdou kolikrát ruku v ruce…. A ne vždy je nutná k rozvodu “škaredá manželka vs atraktivní milenka”. To je dokonce spis takový mýtus….

autor
17. črc 2025
@slunea

@slunea Já to teď tak vidím taky. Ale možná, že ještě nevím vše, nebo se jen "tonoucí stébla chytá" nebo to prostě chci jen celé nějak pochopit a pojmenovat. Protože smysl minto nedává. A taky nejsem sama koho to napadlo...

zanetasta
17. črc 2025

@anonym_autor Mně pomohly psychoterapie. Naštěstí mi hned první paní, na kterou jsem narazila, sedla. Nezdá se to, ale stačí jedno sezení a hned uvidíš ten rozdíl. Jasně, neduhy nezmizí, ale už jenom to, že jsi budeš schopna proto vstát, dojít tam, vymluvit se z toho, je ohromný krok. Držím všechny palce, co mám!

autor
17. črc 2025
@zanetasta

@anonym_autor Mně pomohly psychoterapie. Naštěstí mi hned první paní, na kterou jsem narazila, sedla. Nezdá se to, ale stačí jedno sezení a hned uvidíš ten rozdíl. Jasně, neduhy nezmizí, ale už jenom to, že jsi budeš schopna proto vstát, dojít tam, vymluvit se z toho, je ohromný krok. Držím všechny palce, co mám!

@zanetasta Děkuji. To už je v plánu. Já právě nemám problém cokoli říct. Naopak budu jako kulomet 🙈

Strana
z3