Jak to máte doma s úklidem vy? Mám ráda čisto a manžel mi říká, že to přeháním
Zdravím, chci se vás zeptat jak to máte s úklidem doma vy. Mě manžel nadává že už to přeháním. Já chci mít ale doma čisto. Máme ročního chlapečka a ten pořad leze po zemi a neumím si představit že bych pořádně neuklidila. Uklízím následovně. Každý den luxuji celý dům a obden vytiram. Záchod a umyvadlo myji každý den. Pak dělám jednou týdně velky úklid, to umeji celou koupelnu včetně sprchového koutu, utřu prah apod. Nepočítám takový ten běžný každodenní úklid jako dělání myčky, uklízeni hraček, praní apod. To beru jako samozřejmost. Myslite že to opravdu přeháním?
@mialagia strach z bakterií tedy fakt nemám. Syn mi v létě lezl v trávě, venku ho běžně olizuji moji 3 psy a neřeším to. Sahá na koně, je od bahna. Rozhodně nedržím dítě ve 100 % čistotě. Ono je něco jiného mít byt kam člověk nemá možnost nanést tolik bordelu. Ale mi denně chodíme smradlavý a obalení bordelem od zvířat a než se člověk svlekne tak z něho nějaký nepořádek napadá. Kdybych ukkizela jednou týdně tak by jsme ti žili ve slame a senu, v chlupech od 3 psů koní a koz a tuně bahna.....
@lobella spím 4 až 5 hodin denně a bohatě mi to stačí. A samozřejmě taky odpočívám. Večer s manželem když syn spí. A já maximálně relaxuji u zvířat. Jedu se projed na koni a mám hned energii na cely den. To bohužel každý nepochopí. Já odpočívám i u kydani hnoje. Prostě to má každý jinak....
@ronja55 mě to přehnaný vůbec nepřijde. Mám to stejně, malý dvojcata. Vysavac mám nabíjecí bezdrátový a každý večer pouziji, koupelnu, záchod myji každý den. Prach, zehleni 1x tydne. Mám rada, když rano vstanu do čistého a srovnaného. Nemám vůbec pocit, te tím někoho doma obtěžuji, je to jen pro můj pocit😉 a mám to tak nacvicene, ze mi to zabere max hodku denne..
Taky mi to přijde moc, zbytečné. Věnovala bych se více partnerovi, zvlášť když se v tomto smyslu vyjadřuje i on...
@ronja55 jasně ty to sneseš venku s tou vidinou jak se toho bordelu hned zbavíš a doma nesneseš ani smítko, tak to na mě působí, ale nechci ti křivdit..my máme taky dům na venkově a doma zase velkého psa gaučáka..jinak zvířata teda ne..ale já takový ten provozní bordel po jídle nebo zvenku likviduji hned..zametu, seberu, super jsou vlhčené ubrousky 😁ale proto nemusím přece denně luxovat a šůrovat celý barák..tomu nerozumím..hlavně nechápu jak to stíháš..nejdřív jsi psala, že to děláš večer ne?teď zase, že s manželem trávíš večer..tak nevím..relaxuješ někdy jinak než prací?
@mialagia večer dělám max myčku, nebo poklidim hračky a někdy žehlim. Úklid domu dělám po obědě když syn i manžel spí. Zabere mi to max hodinu denně. Já to mám proste tak nastavené. Jsem typ který jde raději se psy ven nebo jede na koni, než aby jsem se valela někde u televize. To dělalam minimálně.
super ze nekdo ma taky blizko ke konim, muj 2r syn to ve stajich taky miluje i vsechny zviratka kolem 🙂 kazdopadne je asi jedno, jak kdo si doma uklizime. mrzi me, ze musite s manzelem prekonavat tezke obdobi, preji at je brzy lepe! muj nazor: vynech jeden den v tydnu ten 45min vecerni uklid, manzel bude mit radost za spolecnou chvilku u tv a tebe jeden den neuklizet nezabije🙂 kompromis ne?
Ahoj. Já luxuji každý den ( máme tři pejsky v domě). Vytírám 2-3 krát týdně. Záchod myji každý den. Nádobi taky každý den, utírám prach jednou za týden. Úklid mám ráda a mám ráda čisto. Nedělá mi to problém. Větší problém je ten, že mám momentálně rizikové těhotenství a můj přitel je hrozný lenoch, než aby mi pomohl, tak jen leži na gauči a kouká na televizi. Když vidi, že táhnu vysavač, tak prostě nevstane,aby šel vysát. Moc dobře ví, že už musim jen ležet, ale on se prostě nepřemůže, aby šel něco dělat. Kdyz mu řeknu,at vysaje odpovi, neřikej mi, co mám dělat. To ani nemluvim, co vše je potřeba udělat ještě na zahradě, ale prý je to zbytečný!!! Tak asi tady žiju sama, když on neni schopný
@lida9 syn koně taky miluje. Na jaře mu chci pořídit jeho vlastního poníka. Je super že můžou děti vyrůstat u zvířat. Spoustu lidi mi říká proč máme tolik zvířat. Že je to otročina. Já v tom ale vidím smysl. Lepší když bude syn vyrůstat u zvířat než v roce mačkat telefon. Jinak já vecer už neuklizim. Ten denní úklid dělám po obědě. Večer jen vydám myčku, trochu poklidim hračky a jednou týdně žehlim. Jinak se venuji manželovi.
@luciekulhankova Tohle není moc dobré, až se narodí mimi, bude toho na Tebe ještě víc než teď a chlapi, kteří na to nebyli zvyklí, většinou ani potom doma moc nedělají. S plačícím miminkem jsou nervy na pochodu a únava psychická i fyzická. Žeň ho do práce teď, ať si zvyká občas něco udělat, jinak to pak bude pro Tebe těžké.
@ronja55 Ahoj, to bych asi nemohla, když manžel spí, já uklízím, to by mi vadilo, že on spí a já makám. Nebo dítě, nevadí Ti, že dělá určitý nepořádek? Nekomanduješ je, ať si po sobě uklidí? Většina lidí, kteří takto dost uklízí, bývají naštvaní a unavení, že jejich protějšky se toho neúčastní. Ale mám pocit, že Tě to i snad baví🙂 Uklízíš i po manželovi nebo si po sobě uklízí sám? Já třeba musím dost často uklízet i po manželovi (z nádobí jsme jedli všichni prádlo je i jeho, špinavé boty v chodbě byly jeho....), o dětech ani nemluvě, proto to nedělám bůhvíjak často, pracuji stejně jako on a on bude doma pak spát a já budu uklízet? To bych nemohla. Raději si ten čas hrajeme s dětmi a uklízíme ne moc často. Ale viděla jsem domácnosti v daleko horším stavu, než máme my🙂
Mně to teda přehnané nepřijde, i když já takhle zdaleka nefunguju (bohužel). Každý máme na pořádek jiné požadavky a pokud to stíháš a máš na to energii, tak kde je problém?
A dámy, obsese vypadá jinak a z každodenního luxování nikdo oslabenou imunitu mít nebude - to by musela lítat v jednom kuse po domě s hadrem namočeným v Savu a šudlat všechno, na co by kdo sáhnul..
@lucka662006 manžel je vážně nemocný. Má rakovinu. Tak že je mu opravdu špatne. Musí si jít lehnout aby načerpat trochu síly. Jinak by ani nezvládl další chemo. Když byl zdravý, tak to bylo jiné. Domaci práce nedělal, ale pomáhal mi se zvířaty a dělal práce kolem domu. A uklizení mě nebaví, ale mám to už prostě naučené a beru to jako samozřejmost.
@ronja55 a můžu se zeptat, jak jste vyřešili to, jestli pořizovat nebo nepořizovat druhý, a když, tak kdy? ale nemusíš odpovídat;)
@normalnimatka druhý bude. Chceme jít na první inseminaci přisti rok na podzim. Pokud bude tedy manžel už 100 % v pořádku.
@ronja55 přehnané mi to nepřijde, spíš Vás obdivuji, že to stíháte 🙂
@lucka662006 Je to děsný, jinak máme krásný vztah, žádné hátky, nic takového, ale tohle mě ničí!! Když mu řeknu at vysaje, vynese odpadky, tak prý at brzdím, že jsem moc náročná a tak ... Tak jdu a udělám to. Jednou jsem jeden den neumyla nádobí, naivně jsem myslela, že to udělá, byl za ten den plný dřez, vedle dřezu a pár hrníčků na lince a samozřejmě neumyl, dělala jsem to ráno.
Jestli chceš mít kvalitní manželství, tak nejprve změn svůj postoj, že manželovi ukážeš, jak je to u ostatních a že vlastně máš pravdu a umlčet ho tak. On si úplně obyčejně říká o nějaký čas společně strávený se svou manželkou. Nestav se automaticky do opozice, spíš ho vyslyš a zkus mu porozumět. Co on chce je úplně normální. Nechce žít vedle tebe, ale s tebou. Buď ráda! Věnuj mu nějaký ten čas večer a budete spolu šťastní.
Necetla jsem vsechny odpovedi. Ale ja treba vysavam kazdy den a vytiram dvakrat denne-dopoledne kdyz deti usnou a pak vecer.To same s prachem.Okna umyvam kazdy vikend.Po kazdem myti ruk v koupelne mam u umyvadla ubrousky a hned setru cele umyvadlo a baterii.Rozciluji me ty kapky vody.Manzel uz to nevnima.Bere to jako samozrejmost.Ja vlastne uklidem vyplnuji veskery svuj volny cas
@hlasimse tak to ale není. My jsme spolu 24 hodin denně a myslím že spolu trávime mnohem více času než většina párů. Manželství máme opravdu šťastné. Úklid řeší hlavně kvůli mě. Nadává že si celý den nesednu, starým se o něj, syna, zvířata. Mě ale úklid nevadí a beru ho jako součást dne. Už mám sytém a vše mám hotovo za 45 minut.
@ronja55 Kdybych měla uklízet tvým stylem, zbláznila bych se z toho a neměla bych čas na nic jiného 🙂 🙂 Beru to metodou ŽAVES (žádný velký sraní). Kuchyňoobývák každý den zametu, vytřu tak jednou za dva až tři dny. Tady jsme s dětmi nejvíce, proto to chce. Zbytek bytu tak 2x týdně lux+ 1x týdně vytírání. Prach stírám tak nějak průběžně, hodně se tu práší. Vždycky když už mě něco praští do očí, tak to přejedu mokrým hadrem. Hračky po dětech uklízíme až večír, když spí, jinak to nemá cenu. Někdy uklízí manžel, někdy já, někdy společně. Jak to na nás přijde 🙂
@ronja55 tak to si musíte vyříkat mezi sebou. Buď chce abys s ním koukala večer na telku (což jsi tu psala), nebo ti říká, že se strháš a má o tebe strach. V tom případě mu řekni, že tě úklid baví a basta. Ale ono to znělo jako že mu jde o ty večery. Jestli spolu jste 24 hodin a žádná hodina z toho není kvalitně strávená, tak to je jako byste spolu nebyli. A taky je ještě k tomu možné, že se manžel cítí trochu neužitečný a jako přítěž.

Asi jsem prase, ale vztiram jednou tydne, luxuje tak obfen obdva, zalezi jak je neporadek, praxh vetsinou jednou za 14 dni, koupelnu a WC komplet jednou tydne, kdyz je umyvadlo spinave driv tak jej umeju, ale neumim si predstavit delat to co ty... Podle me ani nemuzes spat, jestli kazdy den gruntujes, do toho se 100% venujes decku, star as se o hospodarstvi a jeste mas cas na sve kone a skolicku...prijde mi to prehnane, neni na skoda se obcas zastavit a podivat kolem sebe a nikam neletet a relaxovat, ja mam chlapa cely den oryc, tak jsem rada, kdyz si vecer alespon na hodinku pustime film, serial, obejmeme se a jsme spolu, to je si myslim dulezitejsi nez to, ze jsem dnes nestihla vyluxovat nebo vyzehlit