Jakou kapacitu pračky máte pro čtyřčlennou rodinu?

madrilena
8. kvě 2016

Ahoj,
zajímalo by mne, jakou kapacitu (kg) pračky máte pro čtyřčlennou rodinu?
Je tato kapacita pro Vás dostačující? Jak často perete?
Jste spokojení s kapacitou pračky a s tím, jak často perete?
Děkuji za odpovědi 🙂

lv
8. kvě 2016

mám na 6kg, spokojená jsem..peru cca 6-8praček týdně. Děti + manželův sport 2x týdně to v pohodě zaplní.

sara84
8. kvě 2016

My jsme taky 4 a mame 5kg, peru cca 3-4 bezneho pradla, a tak 1-2 textilie, lozni, bundy atd. Brala bych i vetsi, ale hlavne susicku! Blokuje me kapacita suseni, hlavne v zimne 🙂

antoinet
8. kvě 2016

Mám v bytě na 6 kg a do budoucího domu si rozhodně koupím větší, už teď mi nestačí a to jsou děti malé.

kami1984
8. kvě 2016

Mám 7kg a potřebovala bych minimálně 10kg 🙂)) Týdně peru 5-6praček, pokud je ložní prádlo o 2 více. Budeme kupovat sušičku, ted' to jde, ale v zimě pořád jen suším a suším.. Jak často peru spokojená nejsem, ale to je to nejmenší, horší je pak žehlení:((

micaella23
8. kvě 2016

5kg a peru-tak 1x max 2x tydne, ale treba za ten den 3 pracky plny, cekam na bily, barevny, cerny.. Me nebavi prat a zehlit ob den, tak to radeji beru jednim vrzem a vetsi bych nemusela, ale tu susicku bych taky brala, jen neni misto sakra.

andy80
8. kvě 2016

Je nás 5, peru téměř denně, mám na 6kg prádla, praní přes léto mi nevadí, ráda suším prádlo venku, přes zimu je to horší. Ale kapacita je dostačující. Hojně využívám i krátký program, který je jen na 3kg.

cica002
8. kvě 2016

Jsme 4 a mame pracku na 7kg. Nechapu,jak jsem do ted mohla zit se 4 kg 😉 Peru tak cca 5-8 pracek tydne. Jedno dite ma urolog problem a druhe reflux. Susicku mame taky a je to velka pomoc.

japona
8. kvě 2016

Čím vic tom líp🙂 cca pračku denne..

lenkalenulka
8. kvě 2016

Mam na 8 kg a sem spokojena peru skoro denne.. Jsme ctyri

mikilenka
8. kvě 2016

Jsme 4, mám na 8 kg. Peru denně. Do menší pračky už bych neinvestovala 🙂

marketnieuw
8. kvě 2016

Mam 6kg pracku a 7kg susicku a potrebovala bych vetsi. Mam pocit, ze nedelam nic jineho, nez peru a nejsem schopna se doprat dna kose 😀 Pristi pracka bude urcite vetsi. V tydnu peru obden, nekdy casteji, ale o vikendu peru nekolik pracek za den 😀 (duvodem je levnejsi elektrika a taky to, ze v tydnu chodim pozde z prace).

medakote
8. kvě 2016

Mám 6,5 kg, peru denně, malý je v látkových plenách, takže obden pleny, obden prádlo, občas dvě pračky (výměna ložního prádla...). Kapacita mi celkem vyhovuje, někdy by nevadila větší, někdy zas mám problém naplnit stejným typem prádla. Samotné praní mi nevadí, i když by mě nevadilo prát méně často, ale limituje mě sušení,třeba pračka plen mi akorát zaplní sušák a v zimě nebo v deštivém počasí nelze prát dřív, než jedna pračka uschne. Nejvíc mi na prádle vadí žehlení.

korin
8. kvě 2016

Čtyřčlenná domácnost (jedno dítě je v látkových plenách), pračka na 6 kg . Pereme cca 20x za 30 dní (z toho polovina plíny - každý 3. den). Sušák máme rozdělaný non stop. Někdy musíme čekat, až doschnou plíny. Když je teplo, věšíme i na balkoně. Do budoucna zvažujeme sušičku.

rony77
8. kvě 2016

Sušičku doporučuji... Jsme zatím dva a už teď na ni nedám dopustit 🙂

valmat
9. kvě 2016

Zatím jsme 4 - peru látkové pleny, děti se každý den pořádně umazou venku, stejně tak je to s pracovním oblečením.
Pracku mám na 7 kg prádlo a v průměru peru 2krat denně

nov777
9. kvě 2016

Nas je pet. Pracka na 9kg, susicka na 6kg. Peru obden jednu az dve pracky. Travim zivot s pradlem 😉

ninive211
9. kvě 2016

To teda koukám, když tu čtu, kolik perete kdo praček...my jsme dva dospělí + jedno dítě (1,5 roku, takže prádlo nezabere v pračce moc, pravda, ale na kusy je jejího oblečení nejvíc z celé rodińy, samozřejmě 🙂) Máme 5kg pračku a běžně peru 2 pračky týdně (světlé + tmavé), když se navíc perou třeba rifle něco výjimečného jako svetry, tak další pračka a jednou za měsíc navíc dvě pračky s ložním prádlem (jen výjimečně častěji). Mít 9kg pračku, tak na ni střádám prádlo snad 14 dní. Nemluvě o tom, že tolik vypraného prádla najednou bych ani neměla kde sušit (mimo jaro/léto, kdy je balkon) - sušičku nemáme a neplánujeme, protože není prostě kam dát. Je pravda, že manžel chodí třeba i 4 dny v jednom triku, než ho z něj "servu"

Když jsem bydlela u rodičů a byli jsme teda čtyři dospělí, tak i tak se v 5kg pračce nepralo víc jak 3 pračky za týden v průměru (teda byly narvané po okraj).

martiniquest
9. kvě 2016

My jsme dva, máme 9kg pračku a peru tak 3 pračky týdně - tmavé, světlé, barevné nebo ručníky (ale někdy je těch praček i 6, když se pere povlečení, přehoz na gauč a podobně). Je fakt, že ji naplníme úplně pouze s tmavým prádlem. Ale za chvíli se rozrosteme, takže jsme schválně kupovali větší. Sušičku máme na 8 kg a bez ní už si sušení prádla nedokážu představit.

konidana
9. kvě 2016

Mám pračku na 5 kg. Když jsem prala plíny, tak jsem prala obden, teď peru nepravidelně cca 2 až 5 praček za týden. Zvláště bílé prádlo mi trvá strašně dlouho, než to dá aspoň na půl pračky, ale po víkendu venku, nebo když manžel přiveze pracovní hadry, tak bych jí potřebovala nafukovací:D A nemám praní na 40 s předpírkou - to mi na tu velkou špínu fakt hodně chybí.

kittynka
9. kvě 2016

Mám 5kg pračku a v podstatě bych mohla přát denně 1-2x. Chci větší, pro 4lidicky nedostačující 5kg mi drásá nervy....v létě se nám narodí ještě holčička.... Takže pak prodám pračku,koupíme větší a rozhodně vezmem i sušičku. Jinak se to hlavně v bytě nedá.

naomi6
9. kvě 2016

Máme pračku i sušičku na 7 kg prádla a vyhovuje mi to maximálně. Peru zhruba 3- 4x týdně.