icon

Je tohle normální počasí v září?

13. zář 2020

Pamatujete si jak bylo v minulosti v tomhle období ?
Takové hnusné vedro, snad ne...Nebo se mýlím?

Strana
z2
konidana
14. zář 2020

@drzticka81 jenže na koupák stačí odpolední teploty třeba 20 st a slunečno, nemusí být 30🙈

normalnimatka
14. zář 2020

no tak před pár lety byly i třicítky....

te_reza
14. zář 2020

Normálně krásný, trochu teplejší září. Nevím, co komu vadí, za měsíc budeme všichni brečet, že furt chčije🙈

klokanka31
14. zář 2020

Zase tohle krásné počasí jde využít na spoustu věcí, třeba umýt okna, sklidit úrodu ze zahrádky...

jelenice_zavodnice
14. zář 2020

Krasne pocasi, neprijde mi na tom nic neobvykleho. Co si pamatuji zari, tak rana ve druhe polovine jsou obvykle chladna a odpoledne obcas atakuje 30 stupnu. Ale slunce uz nema tu letni silu. A ted pokazde odpoledne vytahnu lehatko a cerpam vit. D, susim ovoce, bylinky na slunicku, vlastne v teto koronove dobe je to super, ze nejsou mlhave, chladne a sychrave dny, tech si jeste uzijeme.

krtcice
14. zář 2020

@konidana ty jo to já bych zmrzla, ve 20 stupních do vody 😀

la_amanita
14. zář 2020

Vždyť je ještě týden léto!

leymea
14. zář 2020

@misicka1988 to si pamatuju. Ten den jsme byli na svatbe a bylo nadherne pocasi, ale taky to byl posledni takovy den, pak uz bylo jen hnusne.

alexandra1625
14. zář 2020

Ako ja mám teplo rada ale v lete. Tiež by som teraz brala trochu o pár stupňov menej😂a to nehovorím o tom že máme vyučovanie 7 hodín a v 29° v rúšku celý deň či sa nám to páči alebo nie😷

malytlustyhroch
15. zář 2020

Odvolavam, co jsem psala, a uznavam, ze tohle teplo je proste moc.

ninive211
15. zář 2020

Radši tohle než 10 stupňů a mlhy a déšť. Nesnáším listopad! (a to jsem se v něm narodila, prý lidi mají rádi období, ve kterém se narodili, no tak u mě to teda vůbec neplatí). Dnes teda byla fakt až vedro (v Brně dle mého mobilu 27), ale do těch 25 st je to ideálka.

autor
10. zář 2023

Tak jsem si vzpomněla na tuhle diskuzi. Protože přemýšlím nad tím samým. Máme tu září a velké horko. 🥵 30 stupňů a doma klima v pohotovosti.

jelenice_zavodnice
10. zář 2023

30 stupnu neni velke horko. Je porad leto. A stejny scenar jako pred tremi lety. Rana a noci jsou uz chladna, jakmile zapadne slunce vecer, je citelne chladno. Clovek, to je tvor fakt nevdecny. 😉

megi89
10. zář 2023

Tohle je teplo akorát. Nejsou ty vedra, kdy je 38 stupňů. 😈 👀 Ať je takhle klidně celé září ještě.
A to bydlíme nahoře v přístavbe, kde máme od 13h sluníčko až do večera, takže hyc tady je. Ale už s to dá krásně vyvetrat v noci, nejsou ty letní noci... Přestaňte pořád brečet, ženské... Je léto! ☺️

ninive211
11. zář 2023

Já jsem náhodou ráda, že ještě nemusím vytahovat podzimní bundu a gumáky v pohotovosti taky nejsou...pak s říjnem to půjde ráz na ráz a koncem října už někde padá první sníh (v Brně si pamatuji úplně nejdřív sníh dokonce 7.10.- to byl rok 1994). A nbude depka až do března. Takže díky za každý ještě teplý den. Jen je to už dost zrádné, ta chladná rána a odpoledne na kraťasy a tílko.

swan42
11. zář 2023

@eviicka mne docela horky prisel, mela jsem v zari 2016 svatbu a vsichni jsme se pekelne pekli. Pak na svatebni ceste jsme se jeste koupali venku na koupalisti...

eviicka
11. zář 2023

@swan42 však já jsem tam psala, že září teplé bylo až moc (to zari jsem rodila, takže to moc dobře vím), ale léto extrémně horké a suché nebylo (to bylo rok před tím a rok potom).

swan42
11. zář 2023

@eviicka aha aha, reagovala jsem na to "2016 nebyl horky rok". Mne tak prisel, vcetne zari 🤷‍♀️

zaludova
11. zář 2023

Určitě bylo. Vzpomínám na kamarádčinu svatbu před lety. Byla 9.9. a bylo přes 30 stupňů. Měla šaty s dlouhým rukávem a strašně se chudák pekla.

ninive211
11. zář 2023

@swan42
@eviicka
@zaludova Září 2016 bylo příjemně teplé, měli jsme tehdy kratší dovolenou v jižních Čechách a pamatuji, že jeden den v ZOO bylo snad 30 st. Děsný peklo. A další den jsme byli u rybníka a bylo též na koupání. Léto jako takové bylo takové průměrné, nadprůměr byl myslím ten rok 2015, to bylo fakt extrémní, že v srpnu byla dlouhá vlna veder. Pak když někdo psala o tom, jak 2021 byl "extrémně teplý", tak jsem se jen smála. U nás v ČR teda zřejmě ne, protože ten rok obě naše dovolené (v ČR) byly podprůměrně studené. A ani v práci si nepamatuji, že by to bylo zas nějak extrémní.

drzticka81
11. zář 2023

Za me je strasne, ja tedy taky nevyhlizim podzimni pliskanice, ale stacilo by mi babi leto, aby slunko nebylo tak ostre, ale prijemne hralo - tohle me vysava, fujky.

andelka
11. zář 2023

No nebojte, od víkendu už má být jen lehce nad 20 (což pokud často neprší, je za mě úplně luxus na půlku září).
Pamatuju teplé září, určitě 2016, a i tuším 2018, pamatuju že děti chodily první týdny školy v kraťasech. Poslední roky jezdím v září s dětmi na výlety a bývá moc hezky. Miluju babí léto a teplý podzim.

lennus
11. zář 2023

Jako že by úderem 1.9. začalo být chladněji? Astronomicky je stále léto přece.
Beru to tak, jak to je, každé počasí má své kouzlo, tak k tomu přistupuju a podle toho se zařídíme. 😍

properjoey
11. zář 2023

A mě se toto líbí, letošní léto na 1*, tak jak je teď by mohlo být celý rok. Takže s platností od teď ZAKAZUJU denní teploty pod 23 stupňů, noční pod 15 taky ZAKAZUJU! Jo a pršet může, ale jenom v noci 😅já jsem fakt moc spokojená, konečně mi není chvíli zima...

Strana
z2