icon

Jméno Antonín, jaký máte názor?

bonulinka
3. zář 2015

Ahoj všem, blíží se mi datum porodu a stále ještě nemáme vybrané jméno. Které se líbí mně, tak se nelíbí manželovi, případně dcerám a obráceně...Mně s dcerami by se líbilo jméno David, anebo Adam, ale manželovi ne. Ještě jsem měla vybrané jméno Ondřej a Martin a ani jedno mi neprošlo. Manžel by chtěl jméno Filip, Jakub, Vojtěch, Jan anebo Antonín. Preferoval jméno Karel po svém otci, ale to vážně nechci. Nakonec jsme se předběžně dohodli na Antonínovi, které se mi úplně nelíbí, ale zase Toníček, Toník je moc hezké. Příjmení je Bernášek.
Jaký názor máte na toho Antonína ? Případně, máte nějaké jiné návrhy ?
Předem děkuji za pomoc s výběrem jména.

Strana
z4
adusch12345
9. kvě 2018

@zelenaesmolda
Tak jmeno to stare je, to ti asi pripadaa spravne :D jaka jmena se libi tobe?

bruckner
9. kvě 2018

Antonín, Tonda, Tony.....krásné jméno a všichni jeho nositelé v mém okolí jsou skvělí chlapi😊

victress
9. kvě 2018

Antonín je krásné jméno, jde pěkně k příjmení, alespoň bude ve třídě jediný, dneska je to samý Jakub, Tomáš, Lukáš......za mě určitě ano, máme v rodině spoustu Antonínů.....

zelenaesmolda
9. kvě 2018

@adusch12345 me se libi spis cizi nebo neutralni jmena,takove ty uplne ciste ceske moc nemusim.ja jsem mela pro pripadneho syna (mam dceru) vybrane jmeno Sebastian.Hodne se mi libil Oliver ale mame v prijmeni dve R tak by to asi nebylo to nejlepsi.Divala jsem se pri vybirani na net abych nedala moc caste jmeno,kdyz si zadas cetnost jmen a prijmeni vyjede ti stranka kde mas uvedene kolik nositelu ktereho jmena v CR je 🙂

adusch12345
9. kvě 2018

Ja jich osobne moc neznam, ale je jich hodne znamych a nikdo z nich prihlouply fakt neni :D to spis bych si treba vybavila pohadku o hloupem Honzovi, nebo kdyz nekdo rekne ty si ale Matej, nebo tos teda zvojtil :D ale o Tonikovi nic neni?

stefanovamarket
9. kvě 2018

Také se mi líbí,čekám holčičku a uvazuji nad Antonii. Tonicka 😊jeste z klucicich se mi líbí Vitek,ale ja bych po taťkovi mela Jakuba,těch je ted milion,tak jsem ráda,ze čekáme holcicku 😊

adusch12345
9. kvě 2018

@zelenaesmolda
Tak to chapu, kdyz se ti nelibi ceska jmena. 🙂

zelenaesmolda
9. kvě 2018

@adusch12345 vsak ja netvrdim ze jsou prihloupli ale ze to na me tak pusobi

@stefanovamarket me se libi spis francouzska verze Antoinetta ale v Cesku by ji stejne vsichni rikali Tonicko coz me odradilo

marii90
9. kvě 2018

@adusch12345 My teda mame Honzika a neprijde mi jich moc. Ted se prave dava samej Adam, Matyas,Tadeas,Jonas atd. Tondu jsem chtela - mame v rodine Tondu i Tonicku... jenze nasi si poridili malyho pejska a rikaj mu Tonicek 😑 takze to pres manzela neproslo 😂 Ale Tonda je krasny jmeno

podaji
9. kvě 2018

My máme Toníčka. Říkáme mu Aňoušku, sám si říká Áňa. Pro prarodiče je to samozřejmě Tonda 😀

vanule
9. kvě 2018

@lstuchlova u nás to bylo to samé (akorát je Eduard, manžel,otec, děda) a já jsem moc nechtěla (tedy spíš vůbec, než moc)...naštěstí se manžel nechat "přemluvit" a máme Štěpána 😉

Antonín - pár mužů znám, ale moc se mi nelíbí když se jim říká Tonda.

olusenka
Autor odpověď smazal
ajronka
9. kvě 2018

My čekáme v srpnu Toníčka ❤️. Bude to už 4. pokračovatel tohoto jména v rodině 🙂. Je to krásné jméno, ale je fakt, že jich začíná být už moc..

pavcatko
9. kvě 2018

Krasne jméno a skvělé k vašemu příjmení 🙂

ajronka
9. kvě 2018

Jo a nevadí mi, když manžela někdo oslovuje Tonda, ale když mu někdo řekne Toncek, tak to nemáme rádi ani jeden.

lstuchlova
9. kvě 2018

@olusenka Jo to je další věc u manžela i těch starších... Svátek v červnu a všichni mají narozeniny v květnu 👎. Náš (pokud druhé bude kluk) aspoň v tom květnu narozenej nebude 😀. Dcera je v prosinci (a plánovali jsme to tak) a tchyně hned: Proč v prosinci? V zimě je to blbý, měli jste ji mít na jaře 🙄

35_a_budu_mamka
9. kvě 2018

Moc hezké, je klasické a neobvyklé zároveň 👍

akinorevvv
9. kvě 2018

Máme syna Toníka už 6 let. Krásné jméno. Říkáme mu: Toník, Toníček, Tonino, Tonďouš, a když neposlouchá, říkám mu jako jediná Antonín 🙂 nebo Tondo. V našem okolí je to samý Matyáš, Tobiáš, Tadeáš, Štěpán, Šimon..

ajja87
9. kvě 2018

Mě se taky začalo tohle jméno hrozně líbit.Nejdriv s tím přišel manžel, já chtěla v tý době Vítka,jemu se přestal líbit Toník mě zase Vítek,ale zacal se mi hodně líbit ten Toník.Mame holčicku a kdyby druhý byl kluk, doufám, že to bude ten Toník,a holčičku bych chtěla Toničku (podle Tonicky z četnických humoresek 😉 )ale to mi bohužel opravdu nevyjde.

setba
9. kvě 2018

@strawberr my máme Antonína a sousedi mají Oldřicha ;) takže dá se najit. Já jsem chtěla Jakuba, manžel nakonec vybral Antonína a jsem za to moc ráda, Jakubu je hodně (tehdy mi to nepřišlo), Tonda k tomu našemu perfektně sedí a máme taky jen samé pozitivní ohlasy, i náhodně na ulici když na něj voláme, občas někdo řekne je to je hezké jmeno.

michalelka
9. kvě 2018

@marii90 S Jonášem nesouhlasím, u nás v porodnici byl letos první 😂 I na “hustotě jmen” v ČR jich tolik není 🙂
@bonulinka Tonda byl z nás taky ve výběru, je to krásné jméno 🙂

mima755
9. kvě 2018

Antonin je dobré meno. To je u nás myslím že Anton my sme se dododli tak že sme vylúčili ktere se nám libi mín. A ty ktere zustali sme si pak vybrali. V tomto prípade Domink a Timotej.

marii90
9. kvě 2018

@michalelka Mne prave prijde, ze se s nima letos roztrhl pytel ☺ ale i tak nebyl nasem uzsim vyberu ☺ Tonda me mrzi, kvuli coklovi mejch rodicu se tak nemuze prej jmenovat nase dite... muzska logika no 😂😂😂

michalelka
9. kvě 2018

@marii90 já jsem procházela jméno i kvůli četnosti a Jonda byl v pozadí, i když to je ve výsledku fuk, jen mě to trklo do oka. V ČR jich je +/- 5 tisíc, Honzíků přes 29 tisíc 🙂 Tak zase by to bylo zajímavé, zavolala bys Tondo a přiběhli by oba 😁😁😁

marii90
9. kvě 2018

@michalelka Omyl, na psa musime volat Tonicku, jinak neslysi 😂😂😂
Honziku je hodne, ale posledni dobou se tak casto nedava miminkum. Ale i tak by mi to bylo jedno. Je to jedno z jmen,ktere se mi libilo od mslicka ☺ a je neuveritelne variabilni, coz je pro me taky dulezity ☺

michalelka
9. kvě 2018

@marii90 Jan je super. Ze začátku jsem ho měla ve výběru, ale jelikož se tak jmenuje manželův bratranec, tak to “nešlo” 😂😂😂

marii90
9. kvě 2018

@michalelka vzdycky je nekdo, kdo se tak jmenuje, pokud to neni uplne nejaky extra jmeno... mela jsem co delat manzelovi vysvetlit, ze kvuli tomu nebudme mit prece doma Severace 😂 chtel strasne Daniela, tak jsem na malyho mluvila v brisku jako na Danecka, Danu.. pak ze Petr... tak jsem mu rikala Peto, Petanek a nakonec prej Jan... to uz jsem mu rikala Junior, protoze jsem cekala dalsi zmenu 😂

michalelka
9. kvě 2018

@marii90 ze stejného důvodu to byl celé těhotenství Bohouš 😂😁🙈 Definitivně to “dopadlo” až na příjmu u porodu.. 🤔😅

vineta
9. kvě 2018

Krásné jméno, i v ženské variantě.

snezenka123
9. kvě 2018

Za mě, moc se mi líbí. Mám syna Josífka, a k němu, pokud bude kluk, přibude právě Antonín🙂
Budou Pepa a Tonda.
Osobně mám ráda česká, stará jména, a taková, co nejsou moc používaná.
Dcerku mám Anastázii a Alžbětku🙂 kdyby další holka, byla by to asi Josefína❤ a nebo možná Antonie, Františka, Maruška

Strana
z4