Jméno Matěj, Daniel nebo Jakub 🙂
Jake z uvedených jmen by jste vybrali k příjmení Petr a křestnímu jménu staršího brachy Vojty? Dekuji 🙂
Daniel je hezký, dve R bychdo jmena a prijmemeni nedavala, takze jmeno bez R. Ten Daniel se mi k tomu libi nejvic. Vojtech se mi nelibi vůbec.
@terezapetrova já bych volila nějaké změkčelé jméno. Nejlépe se k tomu hodí Matěj, když máte Vojtěcha 🙂 Jen ve školce Matýsků a Kubíků je dost ☹ My máme Štěpána, Radima a Taťánu 😵
Mně se líbí všechna tři jména, ale nejlíp mi zní Daniel Petr 🙂
Matěj
@karcoolkap1 Diagnóza jasná, ale krásná 😀 S Matějem se prostě nenudíš 🙂
DANIEL
K příjmení Petr mi nejlépe zní jméno Dominik... z těch tří možná Daniel, jinak ne.
@terezapetrova Daniel je podle mě nejlepší volba. Nejlépe to zní, dobře se vyslovuje. Můžete zkrátit na Dan a hlavně Matějů a Jakubů jsou půné školky a školy 😉.
Z těch tří jmen, Daniel 🙂
Daniel by se asi hodil nejvíc, já bych dala Antonín (Tonda a Vojta), taky by šel (jak už se tu objevilo) Štěpán, Dominik, Ondřej.
A co František nebo Tomáš???
Za mně všechny tři! Přesně tohle jsou jména, která jsme měli ve výběru... 🙂 Sice to dopadlo trošičku jinak (z uvedených máme Matěje), ale kdyby bývalo mohlo být ještě čtvrtě, byl by to Jakub. Ale jinak bych zvažovala i jméno Petr. V okolí jsem měla Pavla Václava, můj bratr je Petr Marek a dost často zaznívala otázka, co je jméno a co příjmení... 😀 A pak znám jednoho Pavla Pavla a Marka Marka a tam je po problému... 😀
@ludva My máme Jindřicha (to prostě muselo i přes moje obrovské protesty být - je to Jindřich IV.), Jana a Matěje. A teď po pohádce Tři bratři se nejstarší rozčiloval, že to není fér, že nechce být Jindřich, ale Pepa! Jako v té pohádce... 😀 Že bráškové se maj, že o nich jsou skoro všechny pohádky, o něm že není nic... Budu muset nějakou pohádkovou knížku o Jindřichovi asi vydat sama! 😀
@terezapetrova Z těch tří jmen bych vybrala Daniel.
Tak u nás bude Matěj- Matýsek. Původně jsme měli vybráno Matyáš ale těch je už taky hodně. 🙂
Nooo...vzhledem k tomu, že příjmení Petr je krátké a tvrdé, hodilo by se k němu křestní měkčí a klidně delší, tudíž za mě určitě Daniel a nebo by bylo hezké i Antonín. Ale výběr jména se nakonec určitě povede 😉
Tyjo, jsem nadšená z návrhu jména Antonín! "Antonín Petr" je krásně vyvážené, byla by to vážně bomba 🙂
Daniel zní v kombinaci s příjmením Petr nejlépe, ale nebála bych se ani jmen jako Mikuláš, Oliver nebo Robin
Konečně po dlouhé době se mi líbí všechna jména z nabízených (Často se tady ptají budoucí maminky na názory na jména, která se mi vůbec nelíbí). Matěj a Jakub se mi líbí opravdu moc, ale já osobně bych ho nejspíš nedala z důvodu, že jich je všude strašně moc. Matěj, Jakub a Adam - tato tři jména jsou až příliš rozšířená. Jméno Daniel se mi líbí, k příjmení Petr jde určitě nejlíp (ke krátkému příjmení je dobré dát dlouhé jméno). A není jich tak moc 🙂 Mně se ještě líbí jméno Tomáš, těch bylo dřív taky strašně moc, ale přijde mi, že teď už tak hodně ne. Případně i Michal je vcelku pěkné. Ale ten Daniel k tomu jde fakt asi nejlíp.
řekla bych Daniel že zní nejlíp a je to moc hezké jméno 🙂
Dekuju všem za názory 🙂 byla jsem mile překvapena kolik lidi napsalo 🙂 me osobně nejvíc sedí Daniel manželovi Tomas asi si nakonec budeme muset strihat kamen, nůžky, papír a ja bojím, ze prohraju.. 🙂
@anetka1701 🙂 docela často koukám na Tvoji fotku v profilu🙂 jsi totiž podobná jedné me fajn kamarádce 🙂 jo a diky za názor
S těch tří jmen bych taky volila DANIEL...Ty druhé dvě jména osobně nemusím... Tady kolem sebe nemám žádného,za to holek Daniela až až... 😅
U nás bude taky zase boj,až budem vymýšlet na třetí !!! Já sice vybrané mám,ale uvidím co na to řeknou doma...
Lepší český Matěj než nějakej Tobias...na četnost bych se vyprdla..ja mam Adélku, to jméno mám vymyšlený tak dlouho, kdy bylo v celý republice tak 5 Adél a ted jich je jak nasr...., ale mame stěstí, že v celé školce, není žádná adélka...a třeba taková alžběta je dokonce v jedné třídě třikrát....ted čekame kluka, bude to matěj a taky si myslím, že nakonec to nebude tak horký...jinak k vašemu příjmění se hodí nejvíc opravdu ten matěj

Hmm, koukám že další "Petrová" do party :oD Já si s tím příjmením už užila :oD :oD :oD
Za mně Daniel :o)