Jméno na miminko, Emilly a Brigita
Dobry den,mam dotaz 🙂 mame dceru Emilly, v kvetnu se narodi dalsi holcicka.Nevime si rady se jmenem.Chlap chce Štěpánku,ja Ellu, ale jedine na cem by jsme se shodli je Brigita.Mohu poprosit o vas nazor jak se k sobe hodi Emilly a Brigita ? Budete moc hodne,uz nemam dlouho na rozmysleni a budu rada za vase nazory.dekuji anitka
Jestli se vám líbí a shodli jste se, tak to neřeš. Každopádně se k sobě hodí víc než se Štěpánkou :o)
Mě se to moc líbí..🙂
Brigita je v pohodě, ale když chce manžel Štěpánku, tak dejte Stefanie a hodí se to i k Emilly...
Také bych řekla, že obě jména hezky ladí (záleží samozřejmě i na příjmení, jak to zní dohromady, třeba Brigita Břichatá by asi bylo divné, ale i tak - pokud se vám líbí, tak coby ne 🙂). Pokud jste se shodli, není co řešit 😉. My jméno pro druhé dítě řešili ještě během kontrakcí v porodnici. A pozor - přestože na mne personál tlačil, že to musím mít vyplněné ještě před samotným vypuzením dítěte 😀, ptala jsem se na matrice a je to tak, že pokud se neshodnete a papír necháte prázdný, porodnice na matriku jen oznámí narození dítěte ženského pohlaví a Vy máte 30 dní na to tam přijít a jméno udat. Pokud nepřijdete, jméno určí soud. Ale dokud není jméno, není rodný list, není registrace u zdravotní pojišťovny apod., takže mi u nás na matrice říkali, že rodiče chodí docela brzy 🙂)). Ať se jméno líbí, ať je jakékoli, ale hlavně ať je vše v pořádku a mimi zdravé!
Omlouvám se všem, co máte Štěpánku, mi se to jméno nelíbí, navíc ji děti ve škole říkají Štěpka (což je druh mulčování na záhony...) Ale ten nápad se Stefanií mi přijde úžasný. K Emilly se hodí a je měkčí, příjemnější a má víc variací než Brigita. Ale jestli jste se už shodli a chcete Brigitku i to se dá říkat hezky a nenechte si do toho kecat.
A co Emilly a Brigitte?
Když budete volat Emilly a Ello, bude to znít podobné. Takže Ellu bych osobně nedala, a Štěpánka se mi k Emilly také nehodí. Takže buď Brigita, nebo bych hledala dál.
Brigita je fajn, normalni a přitom neobvykle , ja bych klidne dala
My mame Stepanku, je to krasme jmeno, ale je pravda, ze k Emilly se vubec nehodi... Stejne tak Ella, jsou to skoro stejna jmena. Mne se Brigita moc nelibi, prijde mi to jako.hodne tvrde jmeno, alr pokud jste se na nem shodli, tak proc ne 🙂
Moje se jmenuji: Damiána, Melissa.
Ještě se mi líbí: Bianca, Jasmína, Linda, Debora, Sára
Jinak k Brigitě existuje ještě podobné jméno a to je Birgit.
A jeste jsem nad tim tak premyslela a napadla me i Mariana/Marianna.to by se k Emillky take mohlo hodit.Hodne se mi libi,kdyz rikame Emillko a ted bysme rikali Marijanko 🙂
Mariana je moc hezké jméno.
Pěkně, originální a hodí se k sestře.

Hodi se k sobe v pohode😉 Taky jsem chtela Emily ale nehodi se k prijmeni, zacina na Li...takze by to slo hur pres jazyk. A Brigitu jsem jednu znala. Krasne neobvykle jmeno😉