Jméno pro kluka Klement. Co si o tom myslíte?
Ahojky,
zvazujeme, ze bychom nase treti ditko pojmenovali Klement, pokud to bude kluk. Znate nejakeho Klementa z Vaseho okoli? Bojim se, aby se mu deti neposmivali Klement dement a take, zda to neni stejne, jako kdybychom mu dali jmeno Adolf (vzhledem k nejznamejsimu nositeli tohoto jmena - Klementu Gotwaldovi)
Me se teda spise vybavil Laurin a Klement..I kdyz tady se asi jedna o prijmeni. Pokud se vam jmeno libi, tak proc ne. Myslim, ze dneska se davaji tak ruznoroda jmena, ze Klement je v pohode a pokud bydlite ve vetsim meste, tak to vubec nikdo resit nebude, spise na malomeste nebo vesnici si lide o tom budou chvilku povidat a taky si zvyknou.
Klement se mi nelíbí. Co Karel nebo Kryšpín?
Já si taky nemyslím, že by se musel každý jmenovat Jakub nebo Sebastian, ale jak se bude zrovna Klementovi celý život říkat? Jak na něho budete aspoň prvních deset let vy, učitelky, spolužáci volat? Klemčo, Kleme? 🤦 A netvrď mi, že ve 100% jen Klemente. Musí to být nutně jen na K? Vždyť je tolik pěkných jmen. 🤷
@beatty hele ono se to stádo po základce rozprchne a zbytek života si to jméno nositel ponese sám. Já sama jsem obdržela "stádní" jméno a štvalo mě právě jen v té třídě, nyní svou jmenovkyni neznám a za jméno jsem ráda. Rozhodně raději, než se jmenovat po nějaké negativně známé osobnosti.
Klement je krásné jméno.
Stejné jako Adolf to mě osobně nepřijde - třeba se pohybuji v jiných sociálních kruzích, ale víc se mluví o Hitlerovi, než Gottwaldovi. Navíc děti/vrstevníci to taky budou vnímat jinak, budou jiná generace, a i když to jsou výrazné osobnosti, tak zrovna tohohle bych se nebála. - Pokud ale už teď váháte, tak bych tohle jméno nedávala a zvolila něco jiného. 🙂
@kedlub A to me Gottwald nenapadl vubec a to uz nejsem uplne nejmladsi 😁 Spis se mi to spojilo s automobilkou Laurin a Klement 😂
A jak se jmenuji ty dve starsi deti?
Tedy popravdě. Klement = Gotwald. Ale Kliment je podle mě super řešení. A pak Karel. Tradiční jméno a přitom ne úplně časté... a má spoustu obměn.
@prejeta_zaba první syn má jméno které jde opravdu jen debilně zpaskvilnit na zdrobnělinu a když se nás pořád někdo ptal jak mu jako budeme říkat, odpovídala jsem že normálně jménem...
Klement dement? 🙂 tedy uprimne, pokud vas toto napada jen pri predstave, ze se tak bude jmenovat vas syn, tak bych zvolila jiny jmeno. Jmeno Krystof je hezke, Krystufek pro male miminko je roztomile. Ale Klementicek? Klimenticek? Karlik? Kajetan(icek)? To zni pri nejmensim divne.
Ale souhlasim, ze vybrat jmeno klucici jmeno, je o poznani tezsi, nez pro holku.
My mame doma Jeníčka, pro nekoho je to sice jmeno zvolene bez fantazie a se zbytkem stada, ale ja to tak necitim. Pro me ma toto jmeno jiny vyznam 🙂
@mataharyy a jak se jmenuje syn? Jako mně se taky líbí dost jmen v základním tvaru, ale většina třeba dětí ve třídě nebo učitelek se neptá, prostě zavolá co jim vleze do pusy a pak mu to chudákovi zůstane. Už vidím zrovna nějakého Klemču. 🤷
@prejeta_zaba Adrián a chvála bohu Adriánek už jde tak blbě přes hubu že to nikdo nezkouší 😂
Mě také první co napadlo bylo Laurin a Klement. S Gottwaldem bych si ho hned nespojila. Ale nelíbí se mi. Já jsem ovečka ze stáda (mám syny Tomáše a Filipa). Každopádně výběr mužských jmen na K je hodně strohý. 😅
Nenapadl mě teda ani dement a ani Gottwald (po něm už ani pes neštěkne), pokud se vám líbí, tak ho dejte ne? Aspoň se nám trošku obohatí populace 🙂 - našla jsem Hustota: 1 'Klement' na 54875 obyvatel ČR, průměrný věk: 61
Jmeno Klement se mi vlastne docela libi. My si ho jeste s budeme spojovat s danym clocekem , ale myslim, ze nase deti uz to resit nebudou. Pribyva tu jmen ze sveta, z filmu a pod. Deti uz maji uplne jine starosti, nez jsme meli my. Hloupou nadavku clovek vymysli na temer kazde jmeno.
@pratensis Kupodivu ani ne. Ve škole mu říkají normálně jménem, doma taky,je to hezké jméno které naštěstí opravdu nejde tolik zmařit.
Ale spoustu lidí (a to i když jsme bydleli v SR) se chytalo za hlavu a ježišmarjovali jak mu chudákovi budeme říkat, což opravdu působilo komicky. Ale pravdou je že ono lidi mají potíž s kde čím když jsem byla těhotná se třetím, tak se všichni ptali "co to bude", po soustrastných pohledech a vyděšených výkřiků "co budete dělat?", jsem začala odpovídat že doktor tvrdí že by to mělo být dítě, ale že já hádám chobotnici. Takže ono je to těžké, lidi mají prostě nějakou utkvělou představu a jak jim jí člověk nabourá, ať už jménem, počtem dětí, nebo tím že máš jen kluky/holky, tak jsou trochu mimo, takže je zbytečné řešit co okolí, oni na chleba přispívat nebudou a jestli potřebují téma a stačí jim jméno, tak je fuk zda to bude Pepík, Karlík nebo třeba Adolf, buď bude problém s tím že je to jméno tuctové, nebo naopak 🙂
@mataharyy To jste vystihla presne! Mam dve netere a kdyz jsem byla tehotna a rekla svagrovi, ze cekame holcicku, tak to bylo jen: Smarja dalsi holka! A kdy uz bude nejaky kluk?
Odpovedela jsem mu, ze pokud chce kluka, at si nejakeho vyrobi sam. Ja jsem rada za zdrave dite a je mi jedno, co to je. Je mi jasne, ze pokud budu cekat druhe a bude to “zase” holka, tak to pekne schytam. 🤔😀

Bohužel, hned mi v hlavě naskočí Gottwald. A navíc se mi ani tak jméno Klement moc nelíbí. Holčičí varianta je mnohem lepší. Co jméno Kvído?