icon

Jsem sobec, když si chci užít čas bez dítěte?

31. bře 2025

Holky rozešla jsem se s chlapem, jasně máme dané víkendy kdy si bere dceru. No a v tom víkendu, kdy bude u něj chci jet na víkend na jižní Moravu. 3 dny - 2 noci. Wellnes, prohlídka sklepu atd.. Když jsem se o tom zmínila rodině, tak se do mě pustili jaký jsem sobec, že jedu sama. Ale já to tak nějak potřebuju. Potřebuju se zase stát člověkem, který si užívá život a taky bych po tom všem stresu si ráda odpočinula. Dceru miluji, pořád ji někam beru.. Vážně je to tak hrozné, že si chci užít čas sama se sebou? Obzvlášť když je to v době kdy by stejně doma nebyla?

Strana
z2
dashyyy
31. bře 2025

nejseš, nejseš a nejseš.. jeď a užij si to na plný pecky!!!! a vůbec nechápu, že tohle někdo shodí a nepodpoří

4formy
31. bře 2025

Jakoze kdyz budes bez dcery mas sedet doma a koukat do zdi???s rodinou se vubec nebav o tom kdyz maji takove nazory 🙄 pekne jed a uzij si to!

babka
31. bře 2025

Jezis jeď a kecy rodiny neřeš! Každý víkend, kdy se mnou není dcera, někam cestuji (samozřejmě cestujeme i spolu), ale to mám sedět doma a čumět do zdi? Byla jsem bez ní i týden u moře a ne, fakt nemám výčitky a ona to bere též v klidu, protože času společně trávíme spoustu a i to dítě chápe, že máma je jen člověk a potřebuje vypnout!

jannym
31. bře 2025

Odpocinek je dulezitej a clovek si nekdy potrebuje odpocinout i od vlastnich deti…taky se tesim az bude dcera na tabore a syn u babicky a s muzem si zajdem do kina a na veceri a ja si zajdu na masaz a pedikuru bez vecneho reseni co deti?

1pomnenka
31. bře 2025

Jeď a vůbec o tom nepřemýšlej, že bys zůstala doma. Proč jako.

kakamila12
31. bře 2025

Nechápu důvod, proč bys neměla jet.

kakba
31. bře 2025

Jezis, ani nespocitam na vsech prstech kolikrat jezdim sama. To sou zase kecy od okoli. Neres a uzij si to.

autor
31. bře 2025

@dashyyy
@4formy
@babka
@jannym
@1pomnenka
@kakamila12
@kakba

Děkuji moc, já chci jet. Jen mě rozhodil tak silný odlišný názor od více osob. 🫣😳 Jsem sama poprvé od 18 po 15 letech 🫣😀

felis
31. bře 2025

Užij si to!
Nejsi sobec. Jsi normalni ženská, co potřebuje relax. Já jsem s dcerou zvládla studovat, pracovat, jezdila jsem sama na dovolené, když byla u otce... čas pro sebe potrebuju asi tak jako vzduch k dýchání ❗️❗️❗️
Hodne cestuju s dítětem i bez (teda dcera je velka, takže už vice bez ní).
Aktuálně jsem těhotná a určitě, co to půjde, tak vyuziju dědu a babi a samozřejmě mého muže, abych se mohla venovat koníčkům (sport a tvoření), trochu kariéře (terapie a poradenství) a přátelům.
Rodina to asi myslí dobře, ale žijou v minulém století. To ze mas dítě, tak neznamená, že mas přestat žít. Vůbec bych si toho nevšimala... a klidně jim pošli pohled 😄

zuzkasim
31. bře 2025

Jeď a krásně si to užij! Jsme přece pořád samostatné osobnosti, dětem věnujeme většinu času, ale musíme zůstat i sami sebou. I když jsem žila s mužem a dětmi dohromady, jednou za čas jsem klidně odjela na víkend s kamarádkami nebo na jeden den na zájezd s mamkou, proč ne? Teď, když v týdnu děti nemám, si umím užít čas bez nich a když jsem s nimi, podnikáme akce společně. Nechápu, jak tohle někdo může vnímat jako sobecké. Děti taky jezdí na výlety beze mne, se školou, skautem, na tábor, na výlet s babičkou...

miryp
31. bře 2025

Samozřejmě, že je naprosto v pořádku a dokonce žádoucí svůj život žít a ne přetrpět, takže jeď a užij si to. Osoby, které něco takového vypustí z pusy, patrně žijí svůj život v roli oběti, jinak si to vysvětlit neumím.

rebe
31. bře 2025

Tvoje rodina se domnívá, že bys na wellness a prohlídku sklepů snad měla jet s dítětem? Pochopím, kdybys jela do Disneylandu, ale na adults only věci se jezdí bez dětí. Užij si to.

sfet
31. bře 2025

Jestli dcera stejně nebude s tebou, nad čím váhat? Nechápu, co jim vadí. Spíš to berou tak, že je to životní prohra, že tam budou všichni o tom mluvit, kdo nic neví, ten se dozví a jedno ti řeknu, svět se kvůli tomu určitě nezbori. Normálně jsi.

klokanka31
31. bře 2025

Koukej si to užít. Jako stejně nebude doma, tak proč bys měla sedět doma a smutně čekat až se ti zas vrátí...

cilkat
31. bře 2025

Taky upřímně netuším, co by mělo dělat dítě ve vinném sklípku a na masáži...

barmil
31. bře 2025

Staraji se oni? Jsou s dítětem 24/7? Ne. Tak nemají co kecat. Řeší a soudí, co dělá ex, když nemá dítě? Kdybyste byli pár, jedete spolu. Každý potřebuje relax.

autor
31. bře 2025

@barmil u nás v rodině je chlap "nedotknutelny". Chlapům se nikdy nic nesmí vyčítat 😀 o ně se musí pečovat. Dlouho jsem poslouchala, že rozchod je moje vina. Že žádný chlap by se mnou nevydržel, když jsem po něm chtěla ať uklízí a nepodstrojovala večeře 😀

babka
31. bře 2025

tim spis neres, co rodina na to, kdyz maji takove ujete nazory vseobecne. Uzij si vikend!

makmak28
31. bře 2025

Nemám co říct, všechno už tu bylo řečeno, takže jdu jen přidat svůj hlas na hromadu 😁 jeď a nemysli na to, co kdo říká, jen by ti to ten víkend otrávilo.

antoinet
31. bře 2025

O tom, že máš jet, není pochyb, to se tu shodneme 🙂
Já přidám ještě dva tipy: nemusíš rodině všechno sdělovat nebo aspoň ne předem. A nečekej na den, kdy oni ti něco schválí. Tohle už patří k dospělosti, že se samy rozhodujeme, ale nečekáme, že okolí bude mít shodný názor, někdy jo a někdy ne, jejich právo je si myslet o tom cokoliv a tvoje právo je se těmi názory vůbec neřídit 🙂

reeeza
31. bře 2025

Rodina ať si myslí co chce. Jednou jsi dospělá, tak bych na jejich názoru tolik nelpěla. V některých situacích se role rodiny přeceňuje.

Je to tvůj život, žij jej dle svých potřeb a ber to jako naprosto ok a běžnou součást života že s tím třeba někdo ve tvém okolí, nebo rodina, nesouhlasí.

Shodněte se že se neshodnete. Tečka 🙂. Užij si to tam 🙂

barulina
31. bře 2025

Včera jsem se s manželem vrátila z pobytu v Praze. Výstavy, zábavy. A vůbec nemám žádné výčitky a zkusil by mi někdo něco říct. Užij si to

andelka
31. bře 2025

Bojuj za sebe. Nenech se rozhodit. Máš právo dělat cokoliv chceš, když je dítě u otce. Jižní Morava je super, užij si to a načerpej silu a energii. A odpočiň si.
Ja jsem to měls jednoduché. Vždy když byly děti o víkendu u otce, byla jsem s přítelem, a doma jsme neseděli. Člověk si musí odfrknout a žít i bez dítěte.

pampelina18
31. bře 2025

Jed, a nezapomeň na kondomy....

autor
31. bře 2025

@andelka Joo, mám to tam ráda a ráda se tam vracím.

autor
31. bře 2025

@pampelina18 😀😀😀 od doby co nejsem s ex tak mám jeden permanentně v peněžence a jeden v autě 😀

lidija1234
31. bře 2025

Jedu s tebou 😀

izz76
1. dub 2025

Proc by jsi mela sedět doma,kdyz dcera bude u otce? Sobecké jsou názory tvoji rodiny a nemusíš se jim zpovídat, je jim do toho houby jak trávíš svůj volný čas.

alpakovo
1. dub 2025

Vem mě sebou 😄😄 já bych je doma klidně nechala všechny

jari110
2. dub 2025

Vůbec to není hrozné! Naopak, je úplně normální, že si chceš na chvilku orazit a dobít baterky. Každý potřebuje čas pro sebe, zvlášť po rozchodu a ve stresujícím období. Tvoje dcera bude s tátou, což je přece úplně v pořádku – nemůžeš se obětovat 24/7 a zapomínat na sebe.

Strana
z2