Jsem špatná kamarádka kvůli radě o miminko?

makkyv
22. led 2021

Ahoj holky,

Prosím mám kamarádku, která má 3 měsíční holcicku, bydlí kousek ode mě, tak s ni chodím ven.. už přes měsíc kouri, protože ji Kristynka stále pláče, má opravdu hysteraky, tak se z nervu rozkourila, kojí a dokrmy nechce brečí u flašky. Já ji říkám furt až nekouri, ze to mimcu škodí, omezila to a říká ze už nemá cenu prestavat když už na ten nikotin je zvyklé, trpí ji na prdiky a večer ji furt brečí prý a tak já si myslím ze to dela hlavně to kouření. Tak jsem ji řekla, ať ji dává UM ale ona ze ne, ze u nej brečí což jsem taky viděla, ale podle mě má cenu proste prestat kouřit, vždy to tu cenu má a kor kvůli ni. Podle mě když přestane tak to bude lepší, sice už něco v sobě má a za to jsem na ni naštvaná (ale ona je mama ne já) a proste když přestane tak se může vše podle mě zase zlepšit... říkám ji to stále a ona se kvůli tomu na mě naštvala a nebaví se semnou.. dáte mi za pravdu? Nebo ji mám teda podržet a neresit to? Já když to vidim, tak mě to štve. Děkuji za rady. Markéta

priefi
22. led 2021

@makkyv jestli to není ABKM, co se týče kouření, raději no comment...

klokanka31
22. led 2021

@makkyv Promiň ale je to 🐔

makkyv
autor
22. led 2021

@klokanka31 Taky si to říkám 🤦🏽‍♀️

klokanka31
22. led 2021

@makkyv Já tohle nechápu, ať už ženy kouří nebo pijí v těhotenství, nebo při kojení. Že jim to není blbý 😠 já nekouřím ani nepiju, a odpustila jsem si při kojení i kafe a colu.

honatko092
22. led 2021

Hlavně by se ta kamarádka měla uklidnit, není divu, že má nervní dítě...je to bohužel její život a ne tvůj a komu není rady, tomu není pomoci. Buď se s ní bav a přijmi to nebo se s ní nebav. Máš pravdu a i když to tady všichni potvrdíme, nic to asi nezmění. Chápu tvé naštvání...

drakenn
22. led 2021

Jsi skvělá kamarádka, vidíš to objektivně. Ale, je to její boj.. nerad ji, nic po ní nechtěj..obrátilo by se to proti tobě..

lv
22. led 2021

Mimina řvou, nektery hodne, jiny min. Kouření je samozřejmě blbě, o tom neni pochyb, ale jako kamoska ji spis podpor, vem miminko na prochazku, pomoz ji doma.. Ty mas deti?

rejalin
22. led 2021

Tak kouření škodí, o tom žádná. Jen mám tucha, že jsem někde četla, že se nemá kvůli tomu přecházet na UM, že i tak to mlíko je lepší (asi bude záležet i na tom, kolik kouří).
K tvému dotazu.. chápu že tě to vytáčí, ale tímhle opakováním to stejně nezměníš, to musí chtít ona sama. Ty se rozmysli, jestli budeš buď kamarádka a spíš ji podpoříš (ne v kouření, ale obecně) a nebudeš to komentovat (koneckonců svůj názor si jí řekla) , nebo jestli se ti to tak moc příčí a bude lepší omezit kontakt.

aselluska
22. led 2021

To, co jít dělá malá nemusí s kouřením souviset. Nekouřím a doma mám to samé. Tvou kamarádku komentovat nebudu, byla by to samá hvězdička.

izz76
22. led 2021

Kamarádka je blbka, normální ženská u kojení nekouří, já osobně bych ji řekla svůj názor, ale víc bych to s ní neresila, její dítě, její svědomí.. Miminko může být uplakane i z jiných důvodů, než je nikotinový mlíko.

iris92
22. led 2021

Hlavne pokud koji, tak at neprestava i kdyz se ji nepodari prestat kourit (samozrejme nekourit v pritomnosti miminka). Kojene dite se s kourenim maminky vyrovna lepe nez dite na UM. Materske mleko totiz obsahuje latky, ktere ho chrani a podporuji napriklad sliznicni imunitu (dychaci cesty), kdezto UM nic takoveho nema.

me_druhe_ja
22. led 2021

I kdybys měla 100x pravdu, je to ve finále její věc. 🙂 Nemám ráda tohle pomlouvání "za zády".

azanka
22. led 2021

Mamila o kouření při kojení:
Ale ak už fajčíte a momentálne nie je možné prestať fajčiť alebo znížiť počet cigariet, neuvažujte o skončení dojčenia - práve naopak, pomôžte svojmu dieťatku a jeho zdraviu tým, že ho budete dojčiť. Nečasujte cigarety podľa dojčenia, dojčite svoje dieťatko podľa jeho potreby. Zvlášť teraz vaše dieťatko potrebuje dojčenie vždy, keď si ho zapýta, aby ste mu pomohli zmierniť bolesť a nepohodlie počas choroby a súčasne získava s každou dávkou materského mlieka pomoc pri svojej chorobe v podobe imunitných faktorov. Nemá zmysel časovať dojčenie podľa doby fajčenia. Dojčenie totiž dokáže eliminovať niektoré negatívne dôsledky fajčenia a dojčené deti, ktorých matky fajčia, sú štatisticky zdravšie ako nedojčené deti, ktorých matky fajčia. Takže pokračujte v dojčení.

makkyv
autor
23. led 2021

@makkyv Dobré ráno holky, strašně moc děkuji za všechny rady a ohlasy. Za zády ji rozhodně nepomlouvám, ona ví co si o tom myslím, jen jsem chtěla vědět, zda to má někdo stejně s názorem. Malou se jí snažím kolikrát vzít ven když to jde. 🙂 A máte pravdu, je to prostě její věc a nemůžu po ní nic chtít, pokud nebude chtít sama. Budu při ní stát a podporovat, ale rozhodne ne v kouření. Na to mám svůj názor a když bude chtít, tak se rozhodne sama. Jste moc hodné, ještě jednou děkuji a přeji krásný víkend. 🙂

irmamala
23. led 2021

Ze by kourit nemela, o tom zadna. Na druhou stranu si nemyslim, ze by dite brecelo kvuli koureni. Muze to mit x jinych pricin, nebo je to proste povaha. Co si ale myslim urcite, ze dokud se te na rady nepta, tak ji je nedavej.

makkyv
autor
23. led 2021

@irmamala svatá pravda 👍🏻

ariadna12
24. led 2021

@makkyv neresila bych to. Svoje si ji rekla, uz bych do ni nehucela.