icon

Jsem v insolvenci a zjistila jsem, že jsem těhotná. Poradíte, prosím?

jennaskok
16. srp 2019

Ahoj všichni, předem bych chtěla napsat že účet tu mám, nejsem žádný troll, ale musím anonymně.

Teď k věci. Mám dluhy. Které přesahují můj příjem. Placam se v tom jak se dá. Ale teď už to nedávám. Ale našla jsem si lepší práci. Nastupuji od září. To by bylo všechno skvělý. Ale právě jsem zjistila že jsem těhotná. Celou dobu co vím o nové práci reším insolvenci. Chtěla jsem do ní jít. A teď se bojím že to nepůjde. Je tu někdo kdo s tím má zkušenosti? A mohl by mi poradit?? Miminko si chci nechat

Strana
z5
vitezove
19. srp 2019

Najdi si finančního poradce. Jsou i poradci zdarma. Vypočítá ti co se musí stát, aby si mohla normálně vyjít. Prodat co se dá, bydlet u rodičů. Co otec dítěte??? Minimálně ti bude muset platit alimenty. Potrat bych řešila až ve chvíli, kdy opravdu není úniku. Pokud hrozí, že s dítětem skončíš pod mostem, tak do takového života bych opravdu dítě nepřivedla! Holt skloň hlavu a projdi po příbuzných, pros a domlouvej se. Může ti někdo pomoci? Dát ubytování zadarmo? S dítětem pomoci, abys mohla na brigády? Pokud ano, bude to těžké, ale dá se to. Ale pokud jsi na všechno sama, není nikdo kdo by ti pomohl - tak si dítě nenechávej a raději si vyřeš svou situaci, používej antikoncepci a rodinu řeš, až budeš moci dítě uživit. Ale věřím, že se situace dá řešit.

korneliusa
19. srp 2019

Já se normálně nestačím divit, co tady padá za rady. Neřeknu, v nějaké tramtárii, kde děti umírají hlady a na nedostatek lékařské péče. Ale tady u nás, posílat ženu na potrat jen kvůli dluhům? Fuj, styďte se!

zelenaesmolda
20. srp 2019

@korneliusa
proc bysme se meli stydet?tak dite neco stoji a zaslouzi si slusny zivot ne?Pak to dopada tak,ze dite nema slusne obleceni ani hracky a matka prosi na netu aby ji nekdo poslal penize nebo veci pro mimi protoze ona na to nema.

cosimamvybrat
Autor odpověď smazal
nazka
20. srp 2019

@vitezove ona má přítele, co vydělává a mají vlastní bydlení..

vitezove
20. srp 2019

@nazka mě se nechtělo číst všechny komentáře. Pokud mají normálně bydlení, chlapa. Nevidím důvod to tak hrotit a řešit dokonce potrat. Ale jejich finanční situaci neznám.

nita1984
20. srp 2019

@vitezove asi proto, že to je prvně šok... a pak jí to tady radí většina... bohužel.

zelenaesmolda
20. srp 2019

@nita1984
tak ona hlavne v uvodnim prispevku pritele vubec nezminila tak asi proto...

nazka
20. srp 2019

@zelenaesmolda detail 😁

nita1984
20. srp 2019

@zelenaesmolda chápu. Ale ani nenapsala, že je na to sama. Je jasné, že nejasně položeny dotaz vede k zavádějícím radám

zelenaesmolda
20. srp 2019

@nita1984
tak mluvila jenom o sobe takze to tak logicky vyznelo,pokud ma pritele tak je situace jina a neni pro potrat duvod 🙂

korneliusa
20. srp 2019

@zelenaesmolda Slušný život se odvíjí podle množství a kvality hraček a oblečení? Navíc, insolvence je na pár let, kdy jsou dítěti nějaký hmotný statky totálně ukradený.

nita1984
20. srp 2019

@zelenaesmolda vidíš a mě to tak nevyznelo. A jak dál napsala, má partnera s normálním příjmem a vlastní bydlení. I když možná je to proto, že já v souvislosti s insolvenci taky mluvím jen o sobě, protože, ač vdaná, je to jen moje záležitost. Manžela se týká pouze toliko, že musí počítat s mým omezeným příjmem. Jinak souhlas a
@korneliusa že v době miminka je to lepší než kdykoli později. Miminku je jedno, za kolik má vybavicku. Tohle začne řešit až později. Takže já jsem ráda, že než naše dítě tohle začne řešit, bude všecho smazane. A rozhodně nemám pocit, že bych tím malého nějak omezovala, ale pravda, bez manžela by to nešlo

zelenaesmolda
20. srp 2019

@korneliusa
ano,slusny zivot se mimojine odviji od toho,jeslti mam sve dite do ceho obliknout a za co mu nakoupit co potrebuje.

nita1984
20. srp 2019

@zelenaesmolda ale no tak. Já bych to zas tak nedramatizovala. Myslím, že miminko toho zas tolik finančně nepotřebuje (teď jsem řešila komplet výbavičku) a pokud člověk netrvá na všem novém a značkách, tak to zas taková pálka není. A co se hraček atd týče, tak si taky myslím, že to nebude takové drama. Mám kolem sebe kamarádky, takže se mi toho sešlo asi tak 5x víc, než potřebuji. Něco půjčené (monitor dechu), něco za pár korun (kočár po kamarádky dětech a jediná opravdu drahá věc je autosedačka a to jen proto, že jsme na ní fakt trvali, že žádnou levnější, ani z druhé ruky nechceme.

nita1984
20. srp 2019

@zelenaesmolda nicméně jak už jsem psala, uznávám, že u nás je to hodně postavené na tom, že manžel poplatí fixní náklady domácnosti. Takže já řeším jen "sebe a prcka". A to ještě ne úplně, třeba tu zmiňovanou autosedačku zaplatí manžel, porodní asistentku taky a tak. Bez něj by to určitě nešlo.

korneliusa
20. srp 2019

@zelenaesmolda Ale to lze i v insolvenci. Rozhodně v téhle zemi.

2hanah
20. srp 2019

@zelenaesmolda Třeba je sama jen na ty dluhy, aby do toho nezatàhla někoho, koho miluje, ale na miminko sama není a výbavičku pořídí tatínek, o jejím soukromí nic nevíme a já bych jí nějaké štěstí v této chvíli fakt přàla, musí to být těžké.

2hanah
20. srp 2019

@jennaskok tatínek miminka se k Vám hlásí nebo jste na to sama? A on by na rodičák nešel?

2hanah
20. srp 2019

@nita1984 přesně tohle mě taky napadlo a už jsem taky napsala🙄

2hanah
20. srp 2019

@jennaskok Úplně tomu rozumím, taky jsem si nastřádala dluhy, když jsem měla rizikové těhotenství (jsem ale od dětství nemocná, takže proto rizikové, ne, že by se něco pokazilo nečekaně) a nemohla pracovat, sice já màm "jen" pár tisíc, ale přítel se na mě taky finančně vykašlal a nedával mi nic. Do toho člověk spadne hrozně rychle, ale na potrat bych taky nešla, hrozně držím pěsti.

jennaskok
autor
21. srp 2019

@zelenaesmolda Díky za starost, myslím si že dítě se i tak bude mít dobře a dáme mu všechno co budeme moct. 🤗 určitě nejsem z těch co musí o něco někoho prosit. A chlapa jsem do toho neuvedla schválně už proto jak psala přesně
@2hanah protoze dluhy jsou moje z dřívějška a nechci ho do toho tahat. A jinak děkuju za podporu, už jsem tu psala,jedna maminka mi doporučila pána který už na tom pracuje 😊

jennaskok
autor
21. srp 2019

@nita1984 a přesně tak i tady. Neuvedla jsem do toho chlapa protoze dluhy jsou moje záležitost. Mám to stejně nastavené 😊

2hanah
21. srp 2019

@jennaskok To bylo jasné, napadlo mě to hned, že máte nový vztah a nechcete ho "kazit" resty z dřívějška, každopádně přeju moc a moc štěstí a zdravé miminko, odsuzuji totiž tady některé striktní nàzory dát chtěné dítě pryč za Vašich okolností, nikdo neznà budoucnost, může být vždycky líp i hůř a kdyby měl každý čekat na ideàlní podmínky pro dítě, tak vymřeme, protože ty nemá většina populace.

dancaniki
29. srp 2019

@jennaskok nesla bych na potrat ani za nic. Bude to tezke. Neco jinyho je bankrot neco jineho oddluzeni cili insolvence. Ale urcite nespolehej jen na sebe. Opravdu vyhledej odbornou pomoc. Bohuzel platis dnes za vse a ja myslim ze poplatek spolenosti ktera s tebou vse zaridi, vyhleda dalsi pripadne dluhy o kterych nemusis ani vedet sepsani zadosti pro soud, a dalsich veci stoji. A jsou i kamenne pobocky. Hlavne to chce vytrvat. Nejakou dobu to trva nez se da vse do kupy. Nam to trvalo pul roku nez jsme vse shromazdili a mohli poslat zadosti na soud. A pri oddluzeni si veritele prihlasky museji nahlasit do 30pracovnich dnu.

dominikaromanova
29. srp 2019

@dancaniki, a na tyto nepravdivé informace jsi prisla kde? To by mě opravdu zajímalo. Nejprve si prosím přečti poslední dvě novely IZ a pak někomu rad v pravnich věcech, děkuji.

dancaniki
29. srp 2019

@dominikaromanova jako myslis co?jako co je nepravdive.

dominikaromanova
29. srp 2019

@dancaniki, tak třeba oddluzeni a os. bankrot je jedno a to samé. Insolvence je nazev pro více druhu (oddluzeni, konkurs, reorganizaci). Dále, za návrhy se již společnostem neplatí (musí si ji přihlásit do řízení přihláškou a taxa je dána zákonem) a navrh muže sepsat již jen notář, advokát, insolvenční správce, exekutor nebo akreditovana společnost s pověřením MV. Seznam je na justici. A v neposlední radě se již nemusí uvádět seznam všech věřitelů. Třeba toto.

dancaniki
29. srp 2019

@dancaniki a jinak jsem konstatovala ze je treba obratit se na odborniky, kteri maji novelu v maliku. Normalni clovek se v tom stejne neorientuje..

dominikaromanova
29. srp 2019

@dancaniki, ano, napsala jsi, ze se má obrátit na společnost, které zaplatí poplatek a ta s ni vše zařídí. Tudíž jsi ji uvedla v omyl, nikomu nic platit nemusí. A ohledně přihlášení věřitelů to je jen na usnesení soudu. U starších usnesení bylo 30 dni, u novych je většinou 60 dni. Záleží na příslušném soudu. Což je vše uvědomí v novele IZ.
A pro priste, když budeš chtít někomu poradit, stačí das odkaz na jistici.cz, tam je vše. Od rejstříku po správce. 😉

Strana
z5