icon

Jsou ženy v domácnosti lenivé, nebo to jen nechápeme?

matus89slovak
29. pro 2022

Ahojte, pred par dnami som stretol spoluziacku z gymnazia a pustili sme sa do reci, ako sa mame a co robime. Spoluziacka je momentalne zena v domacnosti, ma 8 rocnu dceru a nechodi do prace poslednych 8 rokov. Co ma ale zarazilo bolo, ako sa stazovala ze ludia nechapu ako moze byt doma, myslia si ze je leniva,ked je dcera cely den v skole. Ona vraj ma stale kopec prace a nikto to nechape, kolko toho ma okolo domacnosti, muza a dcery. Byvaju v 3 izbovom byte. Pravdu povediac, tiez som si o nej pomyslel ze musi byt leniva, alebo si skratka uziva jednoduchy zivot bez stresu. Neviem si predstavit, ako moze mat vela prace ked maju maly byt a dcera je cely den v skole. Co si myslite o takych zenach? Su lenive alebo len ja som nechapavy, cudny a nechapem?

Strana
z4
janedv
29. pro 2022

@irmamala protoze zena v domacnosti musi byt automaticky uvazana k plotne a uklizet?! Tvl, co ty jsi za cloveka...

@matus89slovak nezavid. Muz, ktery ma rad svoji praci a svoji rodinu, je uspesny, vydelava dost na to, aby rodina mela pohodlny zivot, muze treba byt rad, ze se zena rozhodne venovat rodine a detem a byt doma, nebyt vsichni uhoneni jak kone, litat z instutuce do instituce...

te_reza
29. pro 2022

Mám 3+1 a jo, asi to na full time doma není. Představa, že jsem doma, abych lezla po bytě a měla to tu tip top a byla všem k ruce mě vcelku děsí. To tu radši budu mít sem tam bordel 😄 ale tak jestli ji to naplňuje a nikde je nic netlačí, ostatním po tom může být 💩

ai30
29. pro 2022

@matus89slovak Mne prijde vtipne, ze vis, jak je to nespravedlive, ze kdyz by byl doma chlap, tak je lenivec a prizivnik a zeny to maji jinak, ty klidne muzou. Ale pritom jsi cele to tema zalozil proto, ze je nejaka zena doma a proto si o ni myslis, ze je lenivec a prizivnik. 😂 😂

eloise02
29. pro 2022

Mám to naprosto stejně, syn je v první třídě a doma jsem někdy od doby, kdy jsem otěhotněla a zřejmě ještě nějakou dobu budu. Jsem takto naprosto spokojená a ano, je pravda, že spousta lidí z okolí má potřebu to řešit a dokonce snahu dohazovat mi práci. U nás je důvodem hlavně to, že nemám žádné hlídání, rodina bydlí 100km. Syn rozhodně netráví ve škole celý den, jak si tady pán myslí. Vyučování mu končí v 11:15. Do 13h je v družině. Odpoledne by možná zvládl být doma sám, než já nebo manžel dojedeme domů, ale rozhodně by se ve svém věku nedokázal vypravit sám ráno do školy. Myslím, že kvůli tomu, jak tvrdé má spaní, by ani nedokázal vstát podle budíku. A jelikož já nemám řidičák a syn chodí do školy na půl osmou, musela bych sehnat práci, která začíná snad nějak od půl deváté - u nás na vesnici možnost práce není, je potřeba dojet do města. Autobusy jezdí jednou za dvě hodiny. Ono to vždy není holt tak jednoduché a ne vždy je zatím lenost.

rexinka
29. pro 2022

Pan tady nedavno resil, jestli je jeho manzelka zlatokopka a ted mu zase neda spat lenost jeho spoluzacky...s cim prijde priste? 😃

superkousky
29. pro 2022

@matus89slovak Myslím si, že nemáš na to, dopřát své ženě luxus v podobě "být v domácnosti" a proto ti to přijde divné. Já byla s dětmi řadu let doma. Byla jsem líná. Teď pracuji 7dní v týdnu a jsem vorkoholik. Člověk se nikomu nezavděčí. Vždy se najde de*il, co bude mít připomínky.

tereza0111
29. pro 2022

podle me je lenivy nekdo, kdo zaklada diskuze na teme, zda nekdo po jehoz zivote mu nic neni je lenivy...

izz76
29. pro 2022

@matus89slovak Nemusí být nutně líná,v domácnosti nikdy není všechno hotovo,vždy je co dělat. Zřejmě jim to takhle s manželem vyhovuje,nemusi se honit kdo vyzvedne dítě ve škole,kdo odveze na kroužek,kdo zůstane doma když onemocní atd. Já to vnímám i jako ideal když žena pokud jsou děti ve věku do 10let může být doma.

fire85
29. pro 2022

@nita1984 to je ale kravina, čas s vrstevníky je pro deti lepší. Ale chpu že když to mate jinak tak budete vyzdvihovat tu druhou možnost.lepsi než dítě uvázane doma, a ještě ho učí rodiče.

fire85
29. pro 2022

@nita1984 tak podnikání je snad taky prace ne?

kakba
29. pro 2022

Jezis, jak ja bych chtela byt zena v domacnosti. Nefalsovane rikam, ze bych si to uzivala. A co by okoli rikalo, by me bylo u zadku.

carmenz
29. pro 2022

A co si myslíte o muži,který chodí probírat na mateřské fórum TOHLE???
Je divný? Nemá co na práci? Chce to aplikovat na svou ženu? Či chce být sám v domácnosti?
Tolik otázek...
Ano, můžeme si cokoli myslet o každém. A vůbec to nemusí mít nic společného s realitou 😀

matus89slovak
autor
30. pro 2022

@carmenz tak ja tej zene zavidim, tiez by som chcel byt v domacnosti a plnit si svoje sny. Ale nemozem, lebo som muz a ocakava sa, ze zabezpecim rodinu. A ja tym zenam zavidim, ze zabezpecovat rodinu nemusia. Asi som zlatokop, len som sa bohuzial narodil ako muz.

mourovatakocka
30. pro 2022

@matus89slovak No ty seš případ. Rozhodně sen každé ženy, ba i jako známého by tě každá uvítala 😒

nita1984
30. pro 2022

@matus89slovak musíš se dobře oženit. Je tu řada muzu v domácnosti. Ten můj bude třeba už za dva roky

nita1984
30. pro 2022

@mourovatakocka proč myslíš ? Třeba můj muž bude taky za dva roky v domácnosti a začne si plnit sny. Kdyby neměla závazek, bylo by to dřív, pro mě je to naprosto v pohodě a těším se na to.

drep
30. pro 2022

@mourovatakocka takže žena v domácnosti je v pohodě a volba každého a muž v domácnosti je případ? Achjo.

mourovatakocka
30. pro 2022

@nita1984 Ba ne, to bych nechala na každé rodině, kdo bude doma. Když je všeobecná shoda, fakt je do toho každému houby. Spíš mi jde o to, že holka, co je doma, je asi automaticky zlatokopka, podle téhle jeho rétoriky. A že žena nemusí zabezpečovat rodinu? Může si z těch peněz složit origami brambor s řízkem, když má ten dojem. Co když má něco našetřeno z bývalé kariéry, případně má zkrátka peníze z další činnosti. Kromě toho, pokud skutečně existuje nějaká taková jeho modelová rodina, předpokládám, že ví prd na stopro, co ta žena přes den dělá či nedělá. A už soudí.

mourovatakocka
30. pro 2022

@drep viz co jsem napsala výš. Pokud ti tak jeho vyjádření přijdou ok, tvoje věc, málokdy se všichni shodnou na všem.

nita1984
30. pro 2022

@rexinka to se nemůže rozvést a oženit znovu ? Proč, když potká takovou, která splní jeho sny a bude s tím v souladu

nita1984
30. pro 2022

@mourovatakocka jistě, ze je každému houby do toho, jak to doma kdo má. Pokud to vyhovuje všem zúčastněným

nita1984
30. pro 2022

@fire85 někdo preferuje dítě “uvazane” doma (i kdyz takové žádné mezi doskolaky a unschoolery neznám), někdo preferuje odevzdat dítě instituci a pak řešit vyvstale problémy. Však to tu člověk čte denně. Ale jako u všeho, každého rozhodnutí. Každý děla to, co je podle jeho vědomi, nejlepší pro jeho dítě.
Jinak ano, podnikání je práce, ale to neznamena, ze nejsem leniva. Jsem velmi leniva, nikdo by mě nedonutil vstavat a zažívat ranní stres. My máme radi svoji pohodu a tomu uzpůsobeny život

martiina_k
30. pro 2022

@ivivi pardon??? Tak na toto je pod moji úroveň odpovídat

petrasipkova1
30. pro 2022

pokud je doma jen aby uklidila a uvařila a peněz moc není, není ji co závidět. ale mít dostatek financí a moct cestovat i sama s dětmi, vzdělávat se, chodit do různých kurzů, pomáhat někde nezjištně apod, šperkovat náš dům a zahradu, mít dostatek času na naše psi, tak to bych si klidně nechala líbit. 😀 protože sice pracuji na poloviční úvazek, ale zbytek času vyzvedávám děti, vozím do kroužků apod. což jsme se rozhodli s mužem že je pro ně lepší než tvrdnout každý den v jedné místnosti do pěti hodin a čekat na unavenou mámu a nic neumět.

veruuu_kubesovic
30. pro 2022

@matus89slovak
A tak to já klidně přiznám, že jsem podle tebe "líná veš" 🤣🤷‍♀️🤣 Osud tomu tak asi chtěl, ale mame starsi dceru s diabetem, manžel nás zabezpečí, chodím teda 2-3x týdne na brigádu, ale jinak jsem s dětmi doma a máme druhacku a skolkacka....
Manžel jezdí pracovně pryč, máme jen jednu babičku a není kdo by je že školských instumituci vyzvedaval než já 😉
@ivivi budeš se divit, ale dělat úkoly s dítětem které má vývojovou dysfazii, není záležitostí 10minut 🤦‍♀️

cherie24
30. pro 2022

@izz76 asi je to docela dobrý a výhodný stav, že je žena doma, ale přijde mi, že je to hodně i o důvěře a sebeobětování. Já bych se třeba nechtěla dostat do pozice, kdy jsem plně odkázána na to, že jsem doma, bez příjmu, bez pracovních zkušeností, protože stát se může cokoli... Co když pak třeba chlapovi rupne v bedně a v rámci krize středního věku si po 20ti letech vztahu najde dvacítku. Kdo pak zaměstná ženu, která byla 15 let doma žejo. Navíc se to pak týká i nároku na důchod. Ode mě se tak nějak očekává, že na hlavní pracovní poměr nenastoupím, partner má celkem vysoké nároky a rodinu by zajistit zvládl, ale už v rámci zachování zdravého duševního zdraví a pobytu mezi lidmi, budu volit částečný úvazek. 😀 A hlavně pro zachování nějaké té jistoty k sobě samotné. 🙂

klokanka31
30. pro 2022

@veruuu_kubesovic Ale i se zdravými dětmi to chce u učení trávit víc času než zfouknout fofrem úkoly a čau...

klokanka31
30. pro 2022

@matus89slovak Pokud jsi opravdu ten co má doma zlatokopku,není to teda tak že ona chce být žena v domácnosti a dává ti to sežrat?

veruuu_kubesovic
30. pro 2022

@klokanka31 no mě jen hlava nebere, jak musí být všichni kariéristi a běda jak ne 🤣

Strana
z4