Kam vyrazit na dovolenou o samotě?
Holky, kdyby se vám naskytlo cca 5 volných dní bez partnera, bez dětí a bez kamarádek, kam byste jely? Tj. kde byste si to užily samy se sebou?
@pampelina18 vy jste srostli?
Já bych si asi užila čas fakt o samotě. Nějaký mega wellness hotel. Třeba Babylon v Liberci nebo někam do Poděbrad. Taky v Teplicích je super hotel, lázeňský. A nebo Třeboň. A prsotě mini lázně. Hodně procedur, miliony masáží, potom kadeřník, nehty, chodit spát kdy chci, koukat na seriály, Jinak bych možná měla tendence pozvat kámošku a užít si to ve dvou. Ale nevím, tohle je něco o čem dost přemýšlím. Protože já jsem vlastně celkem ráda sama ale nevím, jestli tak dlouho..
@pampelina18 Já bych bez dítěte a manžela ráda jela někdy... jednou... někam na víkend. Nebo respektive nejraději bych jela s manželem bez dítěte, ale dítě zatím není hlídatelné na tak dlouho. A zároveň si užít prostě aspoň pár dní fakt ticho, klid, jen sebe. Zároveň vím, že by mi to bylo asi blbé. Brzy by se mi stýskalo a nakonec bych asi nikam nejela 😀
Kamkoli, ideálně i mimo lidi. Nebo někam do chatky do přírody, jen já, háček a klubíčko a dobrá kniha. A kafe!
Ale ještě dodám, že bez dětí a chlapa by mi stačil den a noc, pak už by se mi stýskalo. 😀
@petulkadodo mohu poprosit nejaky odkaz, kde to je? Google me tech svatych katerin nasel nejak vic😁
@pampelina18 nápodobně. Bez dětí si občas s mužem nějakou tu dovču dáme, ale na většinu dovolených jedeme celá rodina, nebo i širší rodina. Jet někam úplně sama by pro mě bylo za trest, já moc samotu nemusím 😎 a je fakt, že muž se mi vždycky směje, že od té doby, co jsem začala mít vztahy, takže asi od 15 let, jsem byla sama (bez vztahu) dohromady cca týden 🙈 Každopádně obdivuju všechny, co si to užijou i tak a přeji zakladatelce super pobyt, ať už pojede kamkoliv ✌️
@simkrk Resort Svatá Kateřina, Počátky na Vysočině
Do přírody - to většinou v Čechách nebo k moři - v rámci EU v podstatě kamkoliv.
@2veverka jo, cenově je to podle mě ok. U Lago di Como jsme sice byli uz před 7 lety,ale loni jsem letěla do Trevisa (Benátky) a vlakem jela na sever a pak na výlety,a cenově ty vlaky byly v pohodě. Dražší než u nás,ale levnější než Rakousko třeba. Však si to vygůgli,kolik stojí vlak z Bergama do Lecca třeba 🙂. Jídlo,atd. samozřejmě trochou dražší než u nás,ale tak to záleží jaky máš rozpočet,jak se chceš stravovat,a tak. 🙂
@verysucha to je o tom, že se o tebe někdo postará a nemusíš nic. Já bych třeba dáma doma zase nedokázala nedělat nic 🙈
@veroniquecz jj tak kazdy to ma jinak 😊
@petulkadodo sv. Katerinu znam. Ale me tam nesedlo jednak jidlo ( bud alternativa ayurveda nebo predrazeny), ani kvalita jogy v tu chvili nebyla dobra. I kdyz samotne misto moc pekne.
@petulkadodo děkuji 😊
@2veverka byla jsme tam s mužem za dob jednoho dítěte (mělo 2 roky,bylo s námi, občas se nosilo v nositku, měli jsme i golfky). Bydleli jsme v apartmánu ve vesnici Lierna na východním břehu jezera, ten je cely dobře dostupny vlakem. Jednak jsme vyráželi na túry přímo z Lierny (síť turistických tras je tam celkem hustá) do kopců přímo nad Liernou,ale i dále. Např: Varrena - pěkná historická vesnička. Trasa z osady Somana podél řeky ( takový snadný,,kaňoning,,, krásný , téměř liduprázdny) udolim Val di Era až k rifugio Bietti Buzzi (fungovalo občerstvení). Výstup na Monte Legnone (nejvyšší hora v okolí).
S dítětem jsme vyjeli lanovkou z Lecca na Pizzo d Erna (krásné výhledy, více turistů),osdud se dá jít ještě výš, např. k chatě riff. Azoni.
Jeden den jsme jeli lodi z Lierny do Bellagia (pěkné městečko, přístav) a tam taky vylezli na nějaký kopec.
Záleží co vás láká. My rádi lezeme na kopce. Většinou jsme se teda střídali v hlídání,a na kopec lezli každý sám bez dítěte nebo jsme se pak někde potkali kdyz druhý dojel s dítětem vlakem/busem.
V jezeru se jsme se i koupali (byli jsme tam v srpnu). Kombinace vysokých hor a azurových jezer je pro nas krásná vždycky 🙂.

Nikam, bez dětí a může nikam