icon

Kam vyrazit na dovolenou o samotě?

2veverka
15. črc 2024

Holky, kdyby se vám naskytlo cca 5 volných dní bez partnera, bez dětí a bez kamarádek, kam byste jely? Tj. kde byste si to užily samy se sebou?

Strana
z5
terulin
16. črc 2024

Nikam zůstala bych doma, uklidila si (a užívala, že to vydrží), jedla, co bych chtěla a dělala vše na co normálně nemám čas.
Všude jinde bych pořád myslela, co všechno by se ostatním líbilo dělat taky. Doma bych si odpočinula.

dashyyy
16. črc 2024

@terulin já jsem teď doma, děti na táboře, manžel v kombajnu, já dovča a je to hrozný 😀 peru a uklízím, od zítra na to prdím a vyrážím do světa za kámoškama na který běžně nemám čas :D protože když zůstanu doma, tak si neodpočinu, pořád mě to nutí něco vytvářet

terulin
16. črc 2024

@dashyyy Já mám za rok 4 dny, kdy manžel vezme děti do tramtárie. Vždycky zůstávám doma (max. na chalupě) sama. Jsou to takový moje svatý dny. První den si tady naklidím a pak už tak jenom jsem (jdu plavat, koupit si něco hezkého, sejdu se s někým na koho nemám čas, ale jen na chvilku, chodím se psem na dlouhý procházky...) Letos jsem vyrazila "do světa", bylo to skvělý, ale nebylo to úplně to ono. Ale chápu, že každý to má jinak.

drep
16. črc 2024

@2veverka Tallin je krásný středověký město u moře, kombinace historie a pláží, skvělý gastronomie, hrozně milých lidí. Riga je krásný secesní město kousíček od moře, ale zase má krásnou širokou řeku Daugavu, která ma obydlený břehy kavárnami, parky a tak, zase super gastronomie. Ve vilniusu jediným jsem nebyla, to má být barokní perla, my byli v Kaunasu, to je vnitrozemský město s krásnou architekturou a aoutokem řek Neris a Němen, zase parky, super gastronomie. Obecně je to tam fakt levný, hrozně dobrý jídlo, milí lidi, já si to tam vloni naprosto zamilovala.

g_m
16. črc 2024

Londýn. Nerada cestuju sama, ale v Londýně je mi nejlíp samotné ♥️

marge_s
16. črc 2024

@terulin ze jooo, pokud nejde o tipy kam vypadnout 🫢 coz asi jo, vidim to stejne. Naklidit si, Netflix, Wolt, postel.

2veverka
autor
16. črc 2024

@dashyyy Přesně, mám to jako ty. Doma se vždycky najde milion restů a odpočívat po chvilkách můžu během roku.

2veverka
autor
16. črc 2024

@drep Úplně jsi mě navnadila. Myslíš, že by to ocenily i děti? Mám dva puberťáky 15, 13 a sedmiletýho kluka.

veroniquecz
16. črc 2024

@dashyyy přesně proto bych sama doma fakt zůstat nechtěla.

rencinka87
16. črc 2024

@2veverka my jsme šly okruh v jiznich Cechach, protoze tam mame chatu, sice je ted neobyvatelna, ale je to nase detstvi, jezdime tam aspon stanovat na pozemek a tak, tak tam jsme nechaly jedno odpoledne auta (v lesich u Kardasovy Recice), sly jsme do Veseli nad Luznici, druhy den do Trebone, treti den do Suchdola nad Luznici, ctvrty den do Straze nad Nezarkou a paty zpet k autu a do Prahy. Usly jsme neco lehce pres 100 km. Jako bolelo to, ne ze ne 😂 Ale psychicky to bylo celkem ocistny 😁

mollyweasley
16. črc 2024

My jsme se s kamarádkou domluvily, že si spolu každé léto užijeme kratší dovolenou bez dětí, chlapů a dalšího otravného hmyzu. Loni jsme byly ve Stockholmu, v půlce srpna jedeme do Kodaně. Už máme rozplánované další dva roky.
S další kamarádkou a jednou z dcer jsme byly v Rize, pak zase bereme do Londýna naše pubertální dcery. Ale samotné takhle cestovat by se mi nechtělo. Vždycky je fajn mít si s kým popovídat, i kdyby jenom o tom, abych se ujistila, jestli na ten vlak čekám na správném nástupišti nebo že musím na záchod, dívej se, jestli něco neuvidíš kolem.
Ale letos jsem měla těžší závěr školního roku a opravdu jsem uvažovala, že si zaplatím zájezd a budu týden sama s bazénem, mořem, jídlem a hotelem naprosto spokojená a odpočinutá.

drep
16. črc 2024

@2veverka to neumím říct, my byli vloni s čtyřletou dcerou a líbilo se jí to, ale puberťáky neznám a neumím odhadnout. Jeli jsme přes Vratislav, do Kleipédy, pak do Tartu, pak do Tallinu, do Jurmaly, do Rigy, do Kaunasu a domů před Lodž

levandule_k
16. črc 2024

@2veverka Se zeptej svých dětí, jestli by tam chtěli jet na výlet do Talinu, Rigy, nebo jim dej za úkol ať zjistí, co je tam zajímavého i pro ně.

hojda
16. črc 2024

Vis co, tak jed do Pelhrimova....😂

ele_nka
16. črc 2024

@2veverka já bych zbalila batoh a šla puťák po horách. 😃

skororozvedena
16. črc 2024

@drep tyjo, jak dlouho jste to jely? Así bych tam osobně raději letěla....

drep
16. črc 2024

@skororozvedena my rádi jezdíme autem 🤣 Jedno odpoledne po práci do Vratislavy, tak jsme druhý den šli do zoo (afrikárium je boží) a pak celý den do Kleipédy, dorazili jsme v deset večer. Pak odpočinek v Kleipédě, ty přejezdy pak nebyly už tak dlouhý, vždycky tak půl den, hodně dlouhý byl až ten Kaunas-Lodž, ale hlavně proto, že byly totálně rozkopaný polský dálnice s fakt mizerně značenými objížďkami. To letošní Slovinsko-Černá Hora-Bosna a Hercegovina byla asi cestovně náročnější.

skororozvedena
16. črc 2024

@drep díky. Koukla jsem už v mezičase na mapu. Není to tak hrozný, to Pobaltí. Do Gdaňsku jsem to zvladla. Jenže, me nemá kdo vystřídat v řízení, takže musím dobře zvážit své reálné možnosti. Nicméně, Pobaltí přidávám na svůj wishlist, díky za tip 🙂 kéž by se ještě tak uklidnila situace v Rusku....

drep
16. črc 2024

@skororozvedena jasný, to je samozřejmě jiný a sama bych to nejela, já trvám na tom, že se fakt po dvou hodinách střídáme a to pak docela jde.

sfet
17. črc 2024

Nekde, kde jsou hory, přesné místo nevim, protože tohle se mi stát nemůže 🙂 ale šlo by se do hor a hodně vysoko.

liberol
18. črc 2024

@2veverka já bych jela do Itálie k jezeru Lago di Garda. 🇧🇬Tedy spíš letěla, aby z 5 dní nebyli jen 3 a zbytek cesta. Jsme tu teď, zítra se vracíme domů a popravdě bych se nejradši přestěhovala. Dokonalé 😉

zuzekk
20. črc 2024

Někam do města, kde není moc vedro. Vystačím si s fotakem místo společnosti, určitě bych šla do bazénu (wellness dobrý, ale soustavný plavání lepší).

evik19
21. črc 2024

Zaletěla bych si to Edinburgu, do Belfastu, Stockholmu anebo jela někam do hor. Nebo vlastně klidně trřeva na Vysočinu. Bez dětí bych byla všude jak v lázních😀

simkrk
21. črc 2024

@2veverka těžko říct 😃🫣 záleželo by na financích.. 😃🤷.. Klidně bych odletěla k moři a klidně bych jela někam na hory.. 😃😊Ale asi bych spíš preferovala to moře 😃😍tam si nejvíc odpočinu..😊

verysucha
21. črc 2024

Tyjo jsem prekvapena kolik z vas by sami nejak jela, ja bych sama nikam nejela😀neuzila bych si to 🧐byla bych rada ze mam klid doma🙂

mabs
21. črc 2024

Na Šumavu ♥️ Nebo mě láká Paříž a Londýn.
@bubbi ty jo a mě zrovna tohle město vůbec neoslovilo. Nemůžu přijít na to, co na něm všichni mají. 🙈

bubbi
21. črc 2024

@mabs buď tě to osloví a zažere se to pod kůži, nebo prostě ne. Taky znám lidi, co k tomu městu žádný vztah nemají, stejně jako mě neláká spousta míst tady zmíněných, ale o tom to holt je, každý máme svoje 😉

petulkadodo
21. črc 2024

@2veverka Já bych jela do Svaté Kateřiny. Klid, wellness, příroda, dobré jídlo, masáž, kosmetika... A není problém bez auta, dá se busem nebo vlakem.

tehulinka91
21. črc 2024

@2veverka wellnes

kleio
21. črc 2024

Londýn, všechna jeho muzea a galerie, to si já užívám a ostatní to moc nebaví

Strana
z5