Kdy koupit dětem první chytré hodinky?
Ahoj, hledala jsem v diskuzích, ale nenašla... kdy jste prosím kupovali dětem první chytré hodinky? Jde mi samozřejmě o nějaký monitoring pohybu, možnost se s dítětem spojit...
Tak jenom jaké máte zkušenosti, postřehy či jaká je teď praxe 🙂
Moc díky!
Od prvni tridy, kdyz zacaly deti chodit samy do a ze skoly, za kamarady, na hriste.
Kdyz zacala jezdit sama do skoly autobusem, tzn. polovina prvni tridy.
A to ani ne tak proto, ze bych mela potrrebu kontroly pohybu (i kdyz ano, prvnich par jizd jsem se divala), ale aby se se mnou mohla spojit v pripade nenadale situace (vesnicky autobus, takze obcas nejede, je tam tolik lidi, ze uz se nevleze, ve meste si splete cestu a zastavi na jine zastavce atd.)
My je budeme kupovat teď od první třídy, když už bude syn občas někam chodit sám.
Za mě nedávají smysl vůbec.
Až budeme potřebovat spojení-kontrolu, dostane rovnou "hloupy" mobil.
Zatím je ve druhé třídě a nemá nic, ani po tom netouží
@patypresdevaty Mobil muze spadnout a rozbit se, nebo ho dite nekde zapomene, hodinky ma neustale na ruce a toto nehrozi.
@fifinka2020 ahoj, neteř měla od 5ti let. To podle mě byl ten správný věk. Mobil si myslím, že má smysl od té druhé, třetí třídy... mám v těchto letech 6-9 staré neteře a synovce, tak mám jejich elektro-potreby hodně čerstvé 😁
@patypresdevaty záleží jak které dítě a jak který rodič. Třeba ségře a neteři hodinky se SIM s možností volání hodně zlehcily život na malém městě.
@glitterglue mluvíme o starým vyřazenym mobilu max za pár stovek... to bych diteti nemohla dat do ruky nic, casto pouziva i cennejsi veci a toi bez dohledu 🤷♀️ a u nás třeba musi mít děti během vyučování chytrý hodinky v tašce, takže tam taky hrozí riziko špatné manipulace nebo toho, že si je vůbec zapomene po vyučování obléct
Když vidím, jak se tu vždycky řeší výběr hodinek a žádný nejsou top, polohovací služby nejsou spolehlivý atd, fakt mi to nedává smysl takovou věc pořizovat
@felis Ja bych se bala bez nich pustit deti samotne ven, se priznam. U mobilu mi taky prijde snadnejsi nevsimnout si, ze zvoni, precejen u hodinek staci, kdyz na ruce vibruji a nemusi nikoho obtezovat vyzvanenim.
@patypresdevaty ok, my doma zadne stare mobily nemame a uz vubec ne "hloupe" kupovane buhvijak dlouho zpatky. Svoje telefony pouzivame, dokud slouzi, a v zaloze mame jen jeden, ktery uz ani poradne nefunguje, pro pripad, ze by se nekomu z nas rozbil. Takze detem by bylo potreba koupit nove at uz hodinky, nebo mobil. A vzhledem k tomu, ze mobil mi v prvni tride prijde zbytecny, byla volba jasna🤷♀️ Deti zacaly chodit samy do/ze skoly od pulky zari v prvni tride. Kontrolu polohy nemam duvod pouzivat, ale bez moznosti zavolat bych je nechtela nechat chodit po venku. Navic se s nimi nemusim bavit, jestli/jak moc budou hrat hry, fotit nebo cokoliv, protoze hodinky to proste neumí👍
@patypresdevaty v kratasech na hristi mit mobil treba v batohu a nemoct se hodinu dovolat ;) to nedavalo smysl mi... takze palec nahoru pro hodinky ;)
+ internet 👎
+hry
Do hodinek nema co vykoukat 😀
Budu porizovat hodinky ted.. lita sama po venku a nahanet ji po vsi je na palici 🤦🏻♀️ a mobil? Ten by nekde nechala, hrala.hry a zkousela internet.. diky nechci..
Konci prvni tridu, v rijnu ji bude 8..
Dceri je 8,5 a nema ani hodinky, ani telefon. Zatim neni potreba. Ale asi jsme sto let za opicemi 🤨
Starsi ma hodinky od 1.pol 1.tridy. Mladsi ma hodinky hnedka od 1.tridy, ale nenosi je. Ma je, kdyz je doma sama.
My jsme také sto let za opicemi, děti 6-14 let, hodinky nemá a neměl nikdo. Do školy chodí sami od prvního týdne v září, sami chodí na kroužky, na hřiště, k babičce a dědovi, ke kamarádům. Ale nejsme v Praze, jen na maloměstě. Vždy se předem domluvíme, kdo kam jde a kdy přijde. Při nečekaných situacích improvizujeme. Zatím jsme žádný zásadní problém neměli. Děti se učí být spolehlivé a zodpovědné, já se učím mít svoje strachy pod kontrolou a dávat jim svobodu.

Syn je měl od pěti let, když byl poprvé u babi sám na prázdninách.