icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

sharisek
24. říj 2017

@gepe díky, už to chápu 🙂 a hned to jde líp, když člověk nehledá systém v celém tom čtverci 🙂

tifanyt
24. říj 2017

@gepe No joooo, už to vidím 🙂 Já myslela, že co obrázek, to jedna knížka. Ale jak jsem se rozhlédla, tak už vidím.
Ale, že teda uhádnete třeba 31ks? To jste už kouzelnice 🙂
Já mám 5 a mám pocit, že končím...na tom druhém obrázku - moře a filmový pás - to nedávám nic ☹

filija
24. říj 2017

tak 9

janulkav
24. říj 2017

Mám obrázek kde je uloženo již více částí podle - není má tvorba ? Tak pokud by byla většina pro mohu ho nahrát

gepe
24. říj 2017

@sharisek právě, nesmíš na to logikou jinak se zacyklis - což už mám taky za sebou 🙂
@tifanyt kdepak, není dáno kolik knih v jednom čtverci (pokud se nepletu), je daný celkový počet těch 64 + z bonusových otázek u každé knížky 🙂 druhý obrazek, který zmiňuješ má už tady dobre nápovědy v předchozích komentářích 😉 PS: nezacykli se pouze na moři a na pásu, byť se ubiras dobrým směrem 👍

@janulkav mám uz 34 knih a jsem proti vložení již castecne mozaiky, i když bych mohla taky doplnit. Pokud nevadí teda. Radši pomůžu holkám a rovnou si taky díky tomu procvicim závity 🙂

nc30
24. říj 2017

@janulkav blaznis😂😂😂 nocni mam ale k tomu pridavne jmeno😖 tragedka..ale jinak sem na 30🙈😂

gepe
24. říj 2017

@nc30 to noční je přídavné jméno a podstatné jméno je kořen od "toho" pásu. Už to máš, nebo ne? 🙂

nc30
24. říj 2017

@gepe nocni pasovec😂😂Ne jdu se nad sebou opravdu hluboce zamyslet🙈

gepe
24. říj 2017

@nc30 🙈🙉 nene 😂 jakmile Ti blikne, chytneš se za hlavu 🙂)

sharisek
24. říj 2017

@gepe pořád nechápu, jak se dostáváte na 34 knih? To uhodnete knížky, co nejsou vidět jako náhodné tipy, nebo to tam fakt vidíte? Já jich našla 9 a i z toho tam 1 vidět vlastně ještě není

janulkav
24. říj 2017

@nc30 do kina chodíš na co ? 🙂

nc30
24. říj 2017

@gepe nemam sice tohle,ale mam jinou nocni knihu😂

janulkav
24. říj 2017

@sharisek jak jsme psala já mám sestavený obrázek kde je polí odryto více ...úplně náhodně nehádám to by mě nebavilo

nc30
24. říj 2017

@janulkav dekuju na 100tisickrat😂🙈V jednoduchosti je krasa...🌷

nc30
24. říj 2017

Jinak v rohu tohoto obrazku je kousek knihy....je opravdu velika a hodne hodne hodne stara😉a A je az k neVIRE,ze se nikdo neodvazil ji prepsat😇😉

gepe
24. říj 2017

@janulkav hele ale to už byla až moc velká nápověda 😵😀
@nc30 to já protestuju 😂

gepe
24. říj 2017

@sharisek Nehadam knížky nahodile, vycházím z odkrytého, co se mi ukázalo, být ty malé fragmenty. Pár mám náhodou objevených v domnění, že se jedná ó danou knížku a přitom se mi odkryla jiná.

@nc30 tu velmi starou mám :D a od ní jsou fragmenty na další 2 🙂

gepe
24. říj 2017

@nc30 a jedna z těch dvou navazuje na obrázek c.2 z jižní hrany😉

kijonkova.k
24. říj 2017

Holky,já furt nevím tu věž a tu řeku...

kijonkova.k
24. říj 2017

Už máááám🙂

linusha
24. říj 2017

Tak z dnešního obrázku nejsem schopna dát nic nemáte prosím nějakou nápovědu?

kijonkova.k
24. říj 2017

@linusha Nápovědy jsou výše,taky jsem jela podle nich🙂

kexina
24. říj 2017

Já to dneska asi vzdávám. Tu vodu jsem věděla docela brzo, ale nemám nejmenší ponětí, co je ten pás (i přes všechny nápovědy tady) a ten zbytek taky netuším....

partyzanka91
autor
24. říj 2017

Ona je zase šifra? Já myslela že to v březnu vždycky. Kde prosím jí najdu díky a knihy neprozrazovat chci hádat sama

bucpet
24. říj 2017

@kexina Podívej se co je za obrázek na tom "pásu" je tam tedy část dne a pak si promysli co je vlastně ten pás a dej to dohromady. Přídavné a pak podstatné jméno.

rousse
24. říj 2017

Holky a to na tom obrázku s tou velkou knihou je co? Nechci nápovědy knížek, jen jestli chápu dobře ty fragmenty obrázků: mozek vlevo a vpravo ruka nějak ukazuje???

gepe
24. říj 2017

@rousse mozek nemá souvislost s rukou 🙂 ruka má jinou funkci a šifru, od ruky jde fragment k té velké knize a ta je další šifra 😀

gepe
24. říj 2017

@kexina máš to na předchozí stránce, shrnula Ti to @bucpet 🙂

kexina
24. říj 2017

@gepe
@bucpet jj, už to mám. Zajímavé, že jsem to už jednou psala a neuznalo mi to, asi nějaký překlep, kterého si nejsem vědoma. I tak mi ten dnešní obrázek ale přišel těžší, než ten včerejší.

Strana