Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
Tak jsem si zdřímla před noční a už to mám🙂
Holky,co to je to dřevěné pod mozkem?S očima...Nevíte,prosím?
@kijonkova.k To není dřevěné, ale "divná emocionální ovocná buchta"- jinými slovy, tu knížku i autorku absolutně neznám.. Nebýt šifry, tak bych jí nejspíš ani neznala..
už mam vylušteno, výsledek nekam zaslu?
Holky, prosím poradíte?! Už si nevím rady. Chybí mi letadlo, písmeno A, ten robot, ryba v krvi, kompas, město v kopuly a ten obraz asi malíře :( už fakt nevim, děkuji moc za rady 🙂
@langoska92 Letadlo- co dělá v púodstatném jméně a kdy od autora malého prince
Písmeno A- Romantický film s Gary Oldmanem, to písmeno má nějakou barvu
robot- Films Fordem a ted je v kině pokračování, chytají repliky
ryba- přídavné jméno plus to v čem leží
kompas- Jen dvě písmenka mezi kterými je střelka
město- čím je přikryté a z čeho je
malíř- Je to od Irského autora co napsal Dublinané nebo Odyseu- nevím jak jinak popsat..
kopule: 1)pod 2) to pruhledné v okně 3) co bimbá
Holky nakopnete mě prosím, co je ten zajíc v poli, ohnutý meč, to dřevěné vozítko úplně dole vlevo, pták, co sedí na klobouku, město, které je pod pánem s kloboukem a ta tlustá kniha s brýlema??? Děkuji
@jaanicce jéé hrozně moc děkuji 🙂
zajíc- není zajíc a někdo se ho snaží chytit, takže ten co chytá + domácí zajíc- je to no krimi od Keplera
ohnutý meč- má připomínat blesk, takže to počasí při kterém jsou blesky plus ty zbraně v množném čísle, od autora vele úspěšného seriálu.. zima se blíží..
dřevené vozítko- od polského spisovatele, muž jinak + auto expresivně
ptáka nevím jakého myslíš jsou tam dva- jeden noční a druhý zpěvný, nebo taky známý tunelář oceláren..
tlustá kniha- je prostě jen velmi tmavááá kniha
město se tu už psalo
@petratr To je vzpomínková kniha od jedné původem češky, která dělala politiku v USA. Jinak je to přídavné jméno města, kde to leží+roční období
Tak to auto autor je to označení 1 slovo je muž/lord 2 slovo auto jinak, ale obsahuje to to auto.. Kdyby jsi nevěděla tak autor je Zbigniew Nienacki
Holky, můžu mít prosbu? Je super, že si tady dáváme nápovědy, ale bylo by možné, pokud dáváte nápovědu těm, které hádají dopředu, dát třeba na začátek příspěvku upozornění, že jde o spoiler? Pro ty z nás, které chceme hádat postupně, podle toho, jak budou odkrývat obrázky. Moc díky. 😉
jsem asi tupá, nemůžu přijít na kočku, pána se svíčkou a ty dva na posteli. Vím, že to znám, ale mám zasek
mám 50 uff.
@kijinkova.k Díky moc! Už jsem na to konečně přišla 🙂
Holky,co ten Ježíš a to prase?A po Ježíší leze pavouk?
Holky a co ten památník (obelisk), či jak to nazvat? To patří k těm dvoum v posteli (nějak se mi motá, že v té knížce něco takového bylo - četla jsem to už stráááááášně dávno a vůůůbec mě to nebavilo🙂 nebo je to zvlášť?
@rousse je to zvlášt
mam to, ale neco bych bez nápovědy teda fakt nedala. A některý názvy mi to vzalo až na poněkolikáté
@kijonkova.k jezis - muz toho hmyzu, co po něm leze
prase - porážka a je tam na obrázku označení.
Ahojky,tak mi chybí poslední knížka a to jsou ty dvířka pod rybou.Neporadíte někdo?
po přiblížení je tam číslo. A nejde o dveře, ale o místnost (ne zrovna prijemnou)

Hotovo! ufff...pobavila jsem se stejně jako minulé roky.