icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

uzivatelkapetra
8. lis 2017

A co ty citrony? Jsem celkem marná

olivie14
8. lis 2017

@uzivatelkapetra mrni na čem ty citrony vidíš

uzivatelkapetra
8. lis 2017

@olivie14 děkuji nastotisíckrát🙂

olivie14
8. lis 2017

potřebuji se ještě zeptat vyluštili jste ten malířský stojan s obrázkem s domečkem.
?

partyzanka91
autor
8. lis 2017

@olivie14: Já mám všechny knihy a tento obraz mezi nimi není. Zřejmě je tam jen jako matoucí prvek navíc.

vafle
8. lis 2017

holky ja pořád nevím ten sníh myslela jsem si že je to jasné ale nechce mi to vzít....můžete mě nakopnout prosím

majkazidkova
8. lis 2017

@vafle podívej se čistě jen na ty barvy, je to kniha polské autorky;)

majkazidkova
8. lis 2017

Já zase potřebuju poradit s tím prasetem vpravo dole, už jsem zkusila asi všechno a nic...

rebe
8. lis 2017

@majkazidkova Nemohla jsi zkusit všechno, protože je to přesně to, co tě při pohledu na to vyvržené prase musí napadnout plus ta druhá zajímavá věc na tom obrázku.

uzivatelkapetra
9. lis 2017

tak v tajném bonusu vím, co ty knihy spojuje, ale jaksi nevím to klíčové slovo

rebe
10. lis 2017

@uzivatelkapetra Pusť si trailer a je to to první, co uvidíš. Jinak na to nemáš šanci přijít.

herminka
10. lis 2017

Co ten chlap dneska, měly byste nápovědu, prosím? Připomíná mi spolužáka z gymplu, tak na to nějak nemůžu přijít 😀

uzivatelkapetra
10. lis 2017

@herminka slavná nefilmová a neknižní osobnost, která milovala roláky. V jeho zfilmovaném životopise ho hrál kačer🙂
@rebe děkuji moc, no to by mě nenapadlo v životě

nestorka
11. lis 2017

Moc prosím o zaslání celého obrázku šifry 2017.Adresa : vkolouchova@seznam.cz. Už jsem získala dva odkazy s miliónem písmenek a znaků , ale beztak to neumím zkopírovat a guglík na moje zadání nereaguje. Zato slibuju , že poradím , co budu umět.A zdravím všechny maminky , i ty budoucí. Já jsem byla naposledy maminkou před 43 roky.

majkazidkova
14. lis 2017

@rebe Díky, já jsem ale... nevšimla jsem si toho čísla a to jsem tu knihu kdysi na gymplu povinně četla...

rousse
14. lis 2017

😀 teda ta dnešní knížka - 2 týdny řeším, co ta kočka může sakra být, ale toto bylo to poslední, co by mě napadlo 😀 no nic, budu si muset tu knížku přečíst, už mi leží v knihovně pěkně dlouho....🙂

rousse
15. lis 2017

holky, co to razítko a dopis s 1 000 000? Razítko patří k vagonům? (bylo by to logické), ale ten dopis s tou fakturou nebo co to je mi tam moc smysl nedává???

janulkav
15. lis 2017

@rousse dopis je samostatně s již jste si i odpověděla 🙂 co tam přijde

rousse
15. lis 2017

@janulkav 😀 😀 tak zkoušela jsem všechno možné, ale tohle fakt ne 🙂)) díky🙂

rousse
15. lis 2017

@janulkav o to vtipnější, že podle děje o té knížce už delší dobu vím a chystala jsem si ji sehnat 😀

janulkav
15. lis 2017

@rousse tak to je povedené , musím říct že mi to nic neříkala ani dle názvu , i když to by se to dalo v mém případě vztahovat kromě té klasiky téměř na celou letošní šifru 😎

rousse
15. lis 2017

@janulkav to samé se mi stalo vloni s Červenou trávou....jsem 3 týdny řešila, co by to mohlo být, sekačka na trávu na červeném trávníku..... fakt mi to došlo až po 3 týdnech, byť jsem knížku četla jako povinnou literaturu k maturitě z Fj 😀 občas mám dost dlouhé vedení😀 ale je fakt, že letos je to spousta neznámých knížek, které vydedukuju jen díky náhodnému zadávání hesel do googlu....

holky a už nám zbývají jen 3, tak fakt pokorně prosím o nápovědy, protože už fakt nevíme.....
1. mozek
2. ten stařík se svíčkou
3. ten Stalin nebo kdo to je - týpek s knírem a slzou....
předem moc děkuji🙂

vafle
15. lis 2017

Mozek je lehky vem ho do hrsti 🙂

vafle
15. lis 2017

@rousse slovenska verze kterou prodavaji na martinusu ma tu kocku na obalce a to mě zachranilo jinak bych tapala do ted 🙂

vafle
15. lis 2017

Jeste me napadlo k tomu snehu a krvi..
.coz uz vsichni mate ale podivejte se jak se jmemuje ta kniha slovensky ted uz dava smysl

rousse
15. lis 2017

@vafle díky moc🙂 tak už jen 2 kousky🙂

uzivatelkapetra
15. lis 2017

@rousse stařík se svíčkou je chamtivec a kniha jeden z nejpopulárnějších příběhů nadcházejících svátků

uzivatelkapetra
15. lis 2017

A co to Ačko nad klaunem? Nevíte?

rousse
15. lis 2017

@uzivatelkapetra díky moc🙂 A je kniha o prostitutce, kterou označuje cejch právě takového tvaru a specifické barvy....řekla bych, že hodně známá knížka.....

uzivatelkapetra
15. lis 2017

@rousse tož to mě nenapadá, asi neznám 🙂

Strana