Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
@uzivatelkapetra je to i film Demi Moore.
@betelgeuzz jeee děkuji, já už jsem projela vzorník RAL barevných odstínů a nevěděla jsem jak to barvu nazvat😀
Nemáte někdo mírnou nápovědu pro ten obrázek s kočkou? Předem děkuji 🙂
@ginev mě pomohlo, že jde o představitele magického realismu
ahoj děvčata, již nějakou dobu se snažím taky řešit šifru, ale už mi vypovídají buňky. Stále nemám ty dva v posteli, plačícího chlápka s knírem, věž s řekou. děkuji všem, kdo mi pomohou nápovědou
jó a ještě taky nemám mozek - zkoušela jsem rozum knihu ... a cit, ale to mi vůbec neprošlo ani další podobná
Ještě se zeptám, ta prasklá země nad hlavou plačícího muže patří k něčemu nebo jde o samostatnou knihu. Pokud je to zvlášť kniha můžete mne prosím nakopnout? Děkuji 🙂
je to samostatná kniha "prasklina" jinak
@ginev populární starý sci-fi film, který se letos dočkal remaku, v té staré verzi myslím hrál H. Ford
ahoj, nevíte někdo nápovědu k té zelené kouli vedle díry
ten film se dočkal nového pokračování v současné době
@bobuja napiš co vidíš, je to docela malá koule🙂
díky už mě to docvaklo@uzivatelkapetra
ještě mi chybí ten mozek co tam prosvítá a ten koláč pod tím. prosím ještě o drobnou radu moooooc děkuji
chtěla jsem se zeptat, řešíte ten 3. bonus. mám ty čtyři indicie, ale nevím co z nich má vyjít za dílo. už jsem vyzkoušela vše možné.
Máte 4. tajný bonus? Mně se strefili do noty, dneska bez nápovědy, Moon river nám hrál na svatbě k prvnímu tanci 🙂
@rebe jen jsem to proletěla, knihu jsem nečetla ačkoliv kdyby se mi chtělo, asi bych vše vygooglila
@uzivatelkapetra Je tenoučká a klidně jenom kvůli bonusu stojí za přečtení. Ten film je jeden z mých nejoblíbenějších, ale kniha je nesrovnatelně lepší! A tu knihu, ke které nápověda vede, miluju taky 🙂
A ten modrý motýl je co? Napadá mě jen jednoslovná zdrobnělina, ale nebere mi jí to....☹.
@hojda měl by se objevit, až budeš mít vyluštěný určitý počet knih, tipuju 48. ale sama ho ještě nemám, tak nevím přesně.
@betelgeuzz aha, mám 44 , tak to mám ještě čas🙂

@uzivatelkapetra název má 2 slova první je přídavné jméno označující barvu (červeno-oranžový odstín) a 2. slovo označuje literu