Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
@uzivatelkapetra 5) barvu máš správně, ještě tvar toho monumentu...
6) Paní je dáma a patří k ní ty květiny, jak se jmenují...?
7)babylonská věž a jde o ten vodní tok...
Děkuji, nakonec tam byla kráva, kterou jsem ještě neměla odkrytou, pomohl obrázek na předchozí straně. Takže už mám vše, teď jdu na bonusy. Nevíte, co pak, to se má někde registrovat, nebo se to udělá automaticky?
tak už chybí jen paní u kompasu a pták na lakomci
Já luštím postupně a neodhalila jsem z dnešního dne ten slzící zákusek vedle mozku, nebo co to je 😀 Pošťouchne mě někdo??
@lvicek2000 hledaj knihu, co má něco s citron. zákuskem opravdu v názvu - ideálně na webovkách Martinus.cz - já našla náhodou - delší název
@kacakkv Díky, mám to. Já si nebyla jistá, jestli je to fakt zákusek 😀
Ahoj,prosim o pomoc s timto,i pres napovedy proste nevim :(
1) srdce
2) hora
3) nemocni lide se spojenyma rukama
4) muz co leze do kulatych dveri
5) citrony na stolecku
6) pocitac s joystickem
7) brylaty fousaty muz dole
Mam jen 44 knizek,takze toho bude jeste vic,ale tohle jsou veci co vidim a nejdou mi.
Pokud poradite budu moc rada.Ale nejak uplne pro blbce,protoze jsem procetla vse a presto jsem to neuhodla.
Diky!
1) čí je to srdce - rybí, prasečí,...?
3) Nositel Nobelovy ceny z Jižní Ameriky - hluboký cit mezi lidmi, skončí spolu na lodi se žlutou vlajkou😉
4) Fantasy - fakt moc a moc známá, zfilmovaná - žijí v Kraji
5) skoro tak jak to píšeš
6) přelož
7) člověk, co má co dočinění s internetem
já 56 - když jich víc nebude, tak se s tím taky spokojím, nemusím mít všechno 🙂
Pořád mi nikdo nereaguje ani na databaziknih na toho ptáka na lakomcově klobouku, tož já už nevím co s tím, chybí mi jedna kniha a typuju, že to bude ono
Jo,ja taky nemusim mit vsechny-ale stve me kdyz vidim nejaky obrazek a musim nad tim porad premyslet.Dnes se odkryl dalsi,to jsem dala napoprve,takze 52 🙂
@uzivatelkapetra ta kniha s ptákem: je to jednoslovný název a je to přesný druh toho ptáka ( myšleno vlaštovka, jiřička, strakapoud...)
@uzivatelkapetra ad pták na klobouku - vygoogli obrázek ptáka s charakteristickými barevnými znaky - nemůžeš se splést - tak se to podařilo mně😉
Čistě technická- název knihy jsem měla správně, ale nechtělo mi ji to uznat. Dle rad jsem restartovala prohlížeč, zkusila to i v několika dalších a danou knihu mi to vzalo asi až za dva dny a na podesáté. Nějaký tip či trik, co s tím? 🙂
@mon_88017 zkusila bych asi dát třeba originální název
@kacakkv děkuji už mám ačkoliv ne podle zbarvení, v ptácích se absolutně nevyznám ale otevřela jsem si seznam ptáků ČR a jela🙂
@uzivatelkapetra to jsem zkoušela taky (jednalo se o podobiznu pána s knírem a kompas) a nevzalo to ani originální název
@mon_88017 a už to máš? Kolik písmen měl nazev knihy od kompasu? Tam mi to taky dost možností nevzalo, plačící pán šel bez problémů
@uzivatelkapetra kompas (se správným-relativně nízkým- počtem písmen) i pána mi to nakonec vzalo, ale jak říkám, nejdřív mi to psalo, že tu knihu malíř nezašifroval a asi po třetím restartu najednou, že tuto knihu jsem už odhalila. Asi mám nějakou pošahanou výpočetní techniku, ale je zajímavý, že se mi to děje jak na noťasu doma, tak na PC v práci.

Mám 63 a ne vše odkryto, tu poslední nemůžu odhalit. Napadlo mě to fialové chapadlo, to k něčemu patří, nebo je to samostatná kniha? Poradí někdo? Předem moc děkuji...