icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

jita22
23. lis 2017

Ahoj,nekdo kdo by napovedel dnesni obrazek?Hlavu s oveckami?

kacakkv
23. lis 2017

@jita22 dej do googlu přesně to, co vidíš - já na to tak přišla

uzivatelkapetra
23. lis 2017

@jita22 velmi popularni sci-fi, které bylo před lety i zfilmováno(s H. Fordem myslím) a letos se dočkal film remaku

jita22
23. lis 2017

@uzivatelkapetra diky mam 🙂

jita22
23. lis 2017

@kacakkv samozrejme dekuju i tobe 🙂

peggy_5
23. lis 2017

ženy help me.. pročítala jsem to tu, ale buď jsem na nápovědy nenarazila nebo jsem to přehlédla a nebo mi to nedošlo... 1, městečko u asi moře vlevo 2, film pod tím 3, ten klaun je samostatně nebo patří k mňěhněti? 4, ty bábovky 5, ta hora vedle klavíru 6, co ta kytka s těma červama či co nad klavírem? a pak mi chybí ještě další 4, který ani nevidím asi.. 😀

kacakkv
23. lis 2017

1) jde o malou ulici, která něčím končí
2) jde opravdu o film a je o tom, co na něm vidíš
3) ano, ten klaun je samostatně - momentálně top v hororovém žánru
4) přesně
5) je to hora, ale synonymum
6) je to hodně kytek, třeba na svatbu, narozeniny, pohřby, oslavy,...
7) tak zas napiš😉

peggy_5
23. lis 2017

@kacakkv z tý hory jsem fakt jelen... 😀 jinak mám 61 knih.. takže i s horou mi chybí 3... počkám jestli se neodhalí něco co nevidím, asi.. a naskočil mi bonus 6.. asi budu muset zkouknout znovu film, protože z knihy už si asi spoustu věcí nepamatuju... 😀

uzivatelkapetra
23. lis 2017

@peggy_5 je to malá hora, občas se tam zaběhne pesan dědy Tomáše Holého 🙂
Jinak máš vše z toho co vidíš?

peggy_5
23. lis 2017

@uzivatelkapetra buď mi to z nějakého důvodu nejdu zadat nebo jsem asi fakt úplně a totálně tupá... jelikož tvá nápověda mi přijde víc než jasná.. 😀 kolik má slov?? 😀 jinak nevím možná jestli je něco to město u kočky nebo to patří k ní? pak nic nemám k tomu obrazu domečku a pole, ale jestli jsem to podle diskuze pochopila, tak to nic není... ale jinak fakt teď nice nevidím... ☹ 😀

uzivatelkapetra
23. lis 2017

@peggy_5 jedno slovo, první pád, jednotné číslo 🙂

jita22
24. lis 2017

@uzivatelkapetra jo,super napoveda k hore,porad mi chybela 🙂
Moc tu na MK do diskuzi nepisu,nevite nekdo nahodou,jestli se da nejak vyhledavat v diskuzi?Protoze mam pocit,ze na jahody tu napovedy byly.Nejdriv to teda chci zkusit jeste sama.

kacakkv
24. lis 2017

@jita22 jahody jsem tu snad psala

jita22
24. lis 2017

@kacakkv jahody jsem uz uhadla bez napovedy,byly celkem lehke.
Ted premyslim nad tou rybou v krvi,co je videt kus.Jinak mi prijde ze vsechny co jsou ted videt bych mela mit.
A nevis jak s tim hledanim?Musim proste precist vse po strankach?

kacakkv
24. lis 2017

Hledáním čeho? S tou rybou je to taky easy - piš, co vidíš, popř. googli, co vidíš

jita22
24. lis 2017

@kacakkv nene,jestli treba v tehle diskuzi muzu nejak vyhledat slovo "ryba",aniz bych musela vsechno procitat.To asi nejde,vid?
Rybu zagooglim 🙂

peggy_5
24. lis 2017

@uzivatelkapetra děkuji... včera jsem to zadávala tisícnkrát a vzalo mi to až dnes ráno.. to je škandál! 😀

ty ruské věžičky u kočky patří k ní?

janulkav
24. lis 2017

@peggy_5 ruské věžičky patří ke kočce , obraz s chaloupkou jsem k ničemu nedala . Knihy mám všechny

betelgeuzz
24. lis 2017

a co ten vlak? Zkoušela jsem různou loupež, přepadení, ale nic.

peggy_5
24. lis 2017

@betelgeuzz je to zfilmovane... notoricky zname..ceske.. a to razitko Ti hodne napovi...a kdyz ne,tak dej vedet jeste donakopnu..😉

herminka
24. lis 2017

@betelgeuzz Je to od českého autora, povinná četba, knížka byla i zfilmována.

janulkav
24. lis 2017

@betelgeuzz o přepadení i ve filmu jde , film má i dostal i oskara

betelgeuzz
24. lis 2017

@peggy_5 @herminka @janulkav díky, už mi to docvaklo 🙂

koldovam
26. lis 2017

Holky, ja sama se souteze neucastnim- je na me dost tezka a sama jsem prisla asi jen na 15 knizek, takze vas, co bite, fakt obdivuju. Jste dost dobry!
Vcera se na me vsak obratil bratranek s prosbou o radu- poradite mu prosim? Nevi obraz s chaloupkou.....

kacakkv
26. lis 2017

@koldovam Obraz s chaloupkou není nic - je tam navíc

uzivatelkapetra
26. lis 2017

@kacakkv alw prý ještě bude mít sviu roli

kacakkv
26. lis 2017

@uzivatelkapetra třeba to bude bonus😉

uzivatelkapetra
26. lis 2017

Jsem to napsala jak tatar jak to tak po sobě čtu. 🙂