Kokos - jaké věci obsahující kokos vás napadají? Chystám dárek kamarádce
Ahoj kamaradka miluje kokos a veci z nej kolem nej atd :D mam v planu ji k 29 narozeninam vytvorit velky kokos ktery bude plny kokosovych veci ( 29ks ) takze potrebuji vymyslet 29.veci z kokosu...je jedno co to bude..od jidla pres vune mejdla atd. Diky za tipy 🙂
Pak by tam určitě mohl být i normálně kokos strouhaný a kokosové chipsy (nebo plátky,nevím jak se tomu říká).
@malinkaelinka super super napady diky 🙂
Pak by určitě šly nějaké dobroty, které nejsou čistě kokosové, ale s přídavkem kokosu. Třeba kokosové musli, kokosová příchuť nějakých sušenek, čokolády (já sladké nekupuju, tak nemám přehled, ale pamatuju si, že byly kokosová Diska třeba). Nějaká pomazánka na styl nutelly s kokosem (nebo raději ořechové máslo s přídavkem kokosu). Určitě se dá sehnat i kokosová pěna do koupele, tuším že Avon míval takovou tu sadu sprcháč a sprej na tělo s vůní kokosu (ale to je teda taky sto let, takže nevím, jestli je to aktuální). Vím, že něco kokosového měli v Yves Rocher. Ale podle mě, když pořádně prošmejdíš DMko a nějaké větší potraviny, najdeš toho mraky.
Mě napadá balzám na rty, tělový peeling, svíčka, sirup, muesli 😉
@malinkaelinka jste vyborna....!!! Diky 🤗 seznam se mi zaplnil a zbytek poberu v obchode co mi padne do oka..bude vice druhu susenek s kokosem.atd.super diky 🤗🥥
Nejlepsi je film kokosy na snehu😀
Kokosový nápoj - tuším Rossmann v potravinářské sekci (míchá se do vody), jinak kokosové mléko je i sušené.
A hlavně - KOKOSKY!!! 🙂 jsou dvou druhů - jednak ty z cukrárny (kokos, krém + marmeláda, placka, polité dole čokoládou) a potom takové ty bez krému a kokosu (můj chlap tvrdí, že ty jsou moc suché a moc mu nejedou).
A potom se dají sehnat raw kokosové koule (góvinda?) - mňam.
A kdybys chtěla péct, tak na cukrfree mají super recept na kokosky - strouhaný kokos + bílky, já do toho dala balíček vanilkového cukru - super chuť kokosu a velmi málo sladké.
Zajímavý je i nezralý kokos (to, co se koupí v obchodě je vlastně kokosový ořech obalený ještě slupkou - něco jako když jsou vlašské ořechy ještě na stromě) - kokosu je v tom minimum, mléka spousta. Dosti jiné než klasický kokos (koupili jsme v akci, za plnou cenu trošku dražší, jako dárek fajn).
A pak se dají sehnat kokosové kartáče na ledacos - nádobí, zeleninu a podobně. Například https://www.greenstore.cz/prirodni-kartac-z-kok...
Kokosu zdar! 🙂
Piňakolada, dá se koupit hotová
Myslím, že se kromě Malibu vyrábí i kokosový likér nebo kokosový vaječný sen.
Mladý kokos, kokosové voda, kokosové chipsy, strouhany kokos, vyloupany cerstvy kokos, kokosova mouka, kokosovy cukr, kokosovy olej, kokosové mléko.
Dobrý den, v poslední době nedám dopustit na olej, nekdy koupim normalne v drogerii a taky tento je levny https://www.notino.cz/saloos/bio-coconut-oil-ko....

Super nápad 🙂
1 - Raffaelo
2 - Kokosový olej
3- šampon (třeba naturálium)
4 - kondicionér -stejná značka
5- domácí kokosky
6 - Malibu
7 - kokosový cukr
8 - kokosová mouka
9- kokosové mléko
10 - tyčinka Koko
11 - podrsenka z kokosového ořechu :D