icon

Kokos - jaké věci obsahující kokos vás napadají? Chystám dárek kamarádce

ahojcau
18. led 2019

Ahoj kamaradka miluje kokos a veci z nej kolem nej atd :D mam v planu ji k 29 narozeninam vytvorit velky kokos ktery bude plny kokosovych veci ( 29ks ) takze potrebuji vymyslet 29.veci z kokosu...je jedno co to bude..od jidla pres vune mejdla atd. Diky za tipy 🙂

malinkaelinka
18. led 2019

Super nápad 🙂
1 - Raffaelo
2 - Kokosový olej
3- šampon (třeba naturálium)
4 - kondicionér -stejná značka
5- domácí kokosky
6 - Malibu
7 - kokosový cukr
8 - kokosová mouka
9- kokosové mléko
10 - tyčinka Koko
11 - podrsenka z kokosového ořechu :D
12 - DVD s filmem Kokosy na sněhu....

malinkaelinka
18. led 2019

Pak by tam určitě mohl být i normálně kokos strouhaný a kokosové chipsy (nebo plátky,nevím jak se tomu říká).

ahojcau
autor
18. led 2019

@malinkaelinka super super napady diky 🙂

malinkaelinka
18. led 2019

Pak by určitě šly nějaké dobroty, které nejsou čistě kokosové, ale s přídavkem kokosu. Třeba kokosové musli, kokosová příchuť nějakých sušenek, čokolády (já sladké nekupuju, tak nemám přehled, ale pamatuju si, že byly kokosová Diska třeba). Nějaká pomazánka na styl nutelly s kokosem (nebo raději ořechové máslo s přídavkem kokosu). Určitě se dá sehnat i kokosová pěna do koupele, tuším že Avon míval takovou tu sadu sprcháč a sprej na tělo s vůní kokosu (ale to je teda taky sto let, takže nevím, jestli je to aktuální). Vím, že něco kokosového měli v Yves Rocher. Ale podle mě, když pořádně prošmejdíš DMko a nějaké větší potraviny, najdeš toho mraky.

lenkajan
18. led 2019

Mě napadá balzám na rty, tělový peeling, svíčka, sirup, muesli 😉

ahojcau
autor
18. led 2019

@malinkaelinka jste vyborna....!!! Diky 🤗 seznam se mi zaplnil a zbytek poberu v obchode co mi padne do oka..bude vice druhu susenek s kokosem.atd.super diky 🤗🥥

lolam10
18. led 2019

Nejlepsi je film kokosy na snehu😀

merope
19. led 2019

Kokosový nápoj - tuším Rossmann v potravinářské sekci (míchá se do vody), jinak kokosové mléko je i sušené.

A hlavně - KOKOSKY!!! 🙂 jsou dvou druhů - jednak ty z cukrárny (kokos, krém + marmeláda, placka, polité dole čokoládou) a potom takové ty bez krému a kokosu (můj chlap tvrdí, že ty jsou moc suché a moc mu nejedou).

A potom se dají sehnat raw kokosové koule (góvinda?) - mňam.

A kdybys chtěla péct, tak na cukrfree mají super recept na kokosky - strouhaný kokos + bílky, já do toho dala balíček vanilkového cukru - super chuť kokosu a velmi málo sladké.

Zajímavý je i nezralý kokos (to, co se koupí v obchodě je vlastně kokosový ořech obalený ještě slupkou - něco jako když jsou vlašské ořechy ještě na stromě) - kokosu je v tom minimum, mléka spousta. Dosti jiné než klasický kokos (koupili jsme v akci, za plnou cenu trošku dražší, jako dárek fajn).

A pak se dají sehnat kokosové kartáče na ledacos - nádobí, zeleninu a podobně. Například https://www.greenstore.cz/prirodni-kartac-z-kok...

Kokosu zdar! 🙂

klea81
19. led 2019

Piňakolada, dá se koupit hotová

lucie_j
19. led 2019

Myslím, že se kromě Malibu vyrábí i kokosový likér nebo kokosový vaječný sen.

lachtanice86
19. led 2019

Mladý kokos, kokosové voda, kokosové chipsy, strouhany kokos, vyloupany cerstvy kokos, kokosova mouka, kokosovy cukr, kokosovy olej, kokosové mléko.

marketanova
23. led 2019

Dobrý den, v poslední době nedám dopustit na olej, nekdy koupim normalne v drogerii a taky tento je levny https://www.notino.cz/saloos/bio-coconut-oil-ko....