Koukání, ukazování a sahání na bříško :/
Ahojky tehulky,
mam otazecku. Nevim, zda se mohu povazovat za divnou :( Jsen hrda, ze cekam miminko a ze uz mi roste brisko, ALE...vadi mi to koukani od lidi na ulici, v obchodech a vsude jinde. Take takoveto. Ukaz brisko a pohladit apod. :/ Ma nektera z vas stejny "problem"?
tedy je to pár let, ale úplně jsem si vybavila jaké to bylo v těhotenství... několikrát jsem musela někomu říct, že si nepřeju, aby mi sahal na bříško, bylo mi to nepříjemné
to samé s otázkami ohledně váhy, termínu porodu atd... trochu mi to připadalo jako by když je někdo těhotný zmizela ze světa všechna ostatní témata 😅
výborné bylo pak chození po městě s malými dětmi... každou chvíli měl někdo připomínky - k oblečení, ke kočárku, k jídlu, k nošení v šátku nebo manduce atd...
dneska ale lidi co mají nemístné poznámky občas uzemní už i děti - třeba nedávno, když na nás byla jedna paní sprostá (asi měla nějakou poruchu ačkoli vypadala nenápadně)... začala nadávat synovi a dcerka na celou tramvaj pronesla, že paní musí být hodně smutná, když je na lidi bezdůvodně tak ošklivá... paní pokračovala a syn na to, že se na ni nemůžou ani zlobit, že je asi nemocná...
ty zážitky s dětmi jsou stejně výborné.... ale člověk se pak kolikrát zaplete do hovoru a mladší dcerka navypráví celé tramvaji kdeco 😀
já se teď často setkávám s poznámkou "chudáku, termín máš až v září, to si chudáku v těch vedrech s břichem užiješ", no, tak odpovídám "že mi vedro nevadí, měla jsem dvě děti v létě, kdy byly chudáci trávený a zpruzený z vedra, že to radši odnosím v břiše" a mám klid. A na klasickou poznámku "až v září? a to už máš velké břicho", povídám "počkejte do září, to uvidíte, to bude ještě mnohem větší" 😀 😀
Tak to mi nikdy moc nevadilo, teď jsem po třetí těhotná a už je mi všechno jedno. Jediné, co moc nemusím jsou mé děsně starostlivé kolegyně v práci. POkud jsem na ulici a lidé na mě koukají, tak ať koukají. I když uznávám, že u prvního těhu jsem si přišla jak nějaká atrakce, takže naprosto chápu. 🙂
Musím se veřejně přiznat, že těhotné ženy si vždycky prohlížím. Milé těhulky, odpusťte mi prosím ty pohledy, ale já vám zkrátka hrozně závidím.
Mám termín až v novembri, ale už som sa "dozvedela", že vyzerám, že mám rodiť každú chvíľu 😕 😀
Tak to me spis rikaji na zimu miminko? To je lepsi v lete apod. No nevim. Bydlime v podkrovnim byte a v lete je tu sauna a miminko ochlazovat nevim nevim :/ v zime je tu prijemne navic muzu miminko obleknout. Vzdyt je to jedno kdy se narodi, hlavne, ze to bude zdrave ;) a to vedro mi take rikaji. Tak jsdm ve stinu, hodne piju a vedro mi bylo i kdyz jsem miminko necekala ;)
@dadaamstaff No ako keby sa to dalo len tak vybrať, termín pôrodu. Niekto má zrejme predstavu, že si to stačí vsugerovať..."Chcem mať jarné mimčo, chcem mať jarné mimčo..." 🙄 😀
@ivular Ja se taky podivam. Ale tohle je fakt zirani :D nebo zda mi to prijde nevim :D Take se podivam, je to hezke. No ted se omlouvam, pokud to neni nejaka zena co ma pulku pupku venku. Jeste uplne chlupatej a upnuty kalhoty k tomu. To uz moc hezky pohled neni.
@dadaamstaff S vlastní zkušenosti vím, že rodit na zimu je daleko praktičtější než do 30.stupňových pařáků. Obzvlášť u prvního dítěte, obléknout ho můžeš vždycky, ale pokud vedro, nezmůžeš skoro nic a ochlazování moc nedoporučuju, záleží jakým stylem. ALe většinou bohatě stačí být ve stínu v budově, pod stromem, ale určitě nedávat dečku přes kočárek.
@bielanevesta presne tak no :D tak si to naplanuji. Protoze to urcite vyjde. Plodny den je prece kazdy den :D
@linda766 no sestry malej se narodil v cervenci a byl porad nemocnej na banoce lezeli v nemocnici se zanetem prudusek :/
Koukání ještě přežiju. Spíš, kdyby to byl někdo známý, koukal by a nic by neřekl - to by mi přišlo divné. A osahávání - nejzvláštnější mi přijde, když kolegyně (výrazně starší, ale taky těhotná o 2 týdny za mnou) na mně při každé příležitosti chtěla vztahovat ruku s poznámkou "tak taky už rostete". Obě čekáme první dítě, ráda si s ní popovídám, ale nemám potřebu sahat na ni, tak nevím, proč by ona měla sahat na mně ☹ Ale ono to časem povolí. Spíš se bojím, že mně buodu lidi brát jako těhotnou i po porodu 😀
Ja co ukukuju jsou kocatky teda. Obcas co si maminky potizuji, kdy maji miminko v takovem vajicku, ktere drzi jen z jedne strany nejaka konstrukce a druha strana je uplne volna. To se vzdycky tak divim :D kocarky to okukuju no :D to pak je mozna neprijemne odeme 🙂
@linda766 tiež sa mi malá narodila do tých najväčších horúčav a aj tak som si vypočula kopu "múdrych" rád, prečo nemá dupačky, perinku a nieje prikrytá chlpatou dekou atď 😀
@dadaamstaff naše malá je narozena začátkem února a myslím si, že pro novorozence je lepší zima než vedro. Přiobléci se dá vždycky. Krásně se dá vyvětrat ložnice a mimino líp spí. Teď jak začaly ty vedra, tak je protivná. Spí ve dne max po 20 minutách a je to na palici. A když bylo minulý týden celý den ve stínu 32 a bylo dusno, ani jsem s ní nešla ven , páč by se v tom kočárku upekla a dva dny jsme trčely doma, kde bylo o 10st míň :-/ No a dneska je 20 st. a prší a ta opička už spinká 2,5 h v kočáře pod střechou na terase a je spokojená. je to paráda.. 🙂 další mimino budu plánovat rozhodně na podzim-zimu.
@markyska88 ja bych take rekla, ze podzim je idealni. Tak mi pak nepujde do skoly jak ma ale o rok dele protoze je v listopadu. Ale to uz jsou jine veci. Leto je fakt pro deti strasne bych rekla. Takhle se narodi, obleknu ji a pujdem v klidu na prochazku. A co ve 32 stupnich :/ koupaliste nejspis ne a i ve stinu je pro dospeleho na padnuti. Natoz pro male miminko.
Náš malej se narodil do těch nejhorších veder v červenci a víte co? Není to až tak hrozný. Zapomínáte na to že ty mimča jsou z bříška zvyklí na 36,5°C takže jim to až tak nepřijde. Horší podle mě je když se narodí teď když je kolem 25 a pak přijdou pařáky to bych pak nevěděla co s ním. Takhle jsme ho měli doma cca 5 dní v bodyčku s krátkým rukávem a ponožkách a pak jsme sundali všechno krom plíny. A pak se začal oblíkat jak bylo čím dál míň a míň stupňů. Teď když přišli ty pařáky to pro něj po skoro roce bylo o dost horší než ty dny po porodu. Ale zas jsem ho mohla strčit do vaničky (nemáme zahradu takže ani bazén) a hrál si s kačenkama. Takže za mě dítě lepší v pařácích, nemůže prochladnout pokud nezůstane vyloženě v průvanu, po porodu se líp adaptuje, na zimu si zvyká postupně a až ty vedra přijdou za rok už je dost velký na to aby bylo buď s rodičema na koupališti nebo v bazénku doma a nebo jak u nás ve vaničce.
Tak já jsem to brala opačně - bříško jsem měla krásné, pěkně tvarované, žádná strie, hrdě jsem ho ukazovala i na koupališti 🙂 A já teda musím pochválit pražáky - stála jsem jen jednou a to z vlastní vůle, jinak mě pokaždé pustil někdo sednout, to samé s kočárkem...
Já jsem zrovna nedávno viděla chlapa, jak divně tlačí před sebou kancelářskou židli, předjedu ho a koukám, že v tom má dítě 😀 takový divný sporták na jedné nožce...
@astyna opravdu se obcas divim do ceho ta miminka daji. 🙂
Mě to upřímně s*re dost... Taky mi vadí poznámky typu: máš malý břicho, máš velký břicho, můžu si sahnout. Grrr
Jediný kdo mi může sáhnout na bříško je máma a přítel.
Mne na brucho zatiaľ siahli len môj gyndr.😅, moja dcéra a môj priateľ. 😃
Inak čo sa týka prednosti atď, tak sa mi už aj stalo, že ma pustili pred seba vo fronte na kasu 😂
@astyna moc nechval me nikdy zadny nepustil.
Ja jsem teda asi divna, ale me to nevadi a jsem na to hrda 🙂 Nerikam, kdyby na me sahal cizi clovek napr v mhd, tak to by bylo moc, ale od znamych a rodiny mi to nevadi 🙂
Já jsem jako správná moravanda pořád usměvavá, takže tím to může být 😀 Dnes se ke mě hrnuli hned 2 chlapi s pomocí do tramvaje 😎
já teda zaznamenala pár pohledů, co mi vyjuklo břicho. Nevím, těhotná je asi nějak způsobem atraktivní... nebo atrakce?? 😀
Moc to nechápu, já po těhotných teda nekoukám, nepřijde mi na tom nic zajímavého...
A že bych si v těch pohledech libovala se nedá říct, snažím se je spíš ignorovat. Někdy to nejde, zachytím pohled, úsměv, tak to opětuji, ale odvařená z toho nejsem.
Tendenci sahat mi na pupek naštěstí nikdo nemá 🙂 To bych úplně nemusela. Řeči kolem mi nevadí, beru to tak, že to patří k tomu.

Okukávanie môjho brucha mi nevadí, som hrdá na to, že ho mám, že je už konečne vidieť. Keby mi však naň chcel siahnuť niekto cudzí, asi by som mu urazila pazúry. 🙄