Které zdrobněliny jsou nejvíce iritující?
Jen tak pro zábavu - z jakých zdrobnělin se Vám kroutí prsty u nohou? Mně pomalu ze všech. Když kamarádka řekne dceři, že jdou papat obídek a bude polívenka a těstovinky s masíčkem, tak si říkám - PROČ?
Nesnáším slovo Kokino 🙈😁. První jsem to četla zde na koníkovi . Prý je to sladkost či co 🤣🤣 pro mě je to prostě 💩💩 🤷 šílený 😁🙈
@dominika963852 Když jsem to slyšela spadla mi pusa. 😃 U nás se to používá ve spojení se sladkostmi, takže chápu jak to zní i obráceně. 🤣
@michaela666 Mě to fakt překvapilo no 😁 ne,že ho přímo nesnáším,ale je to prostě hodně divné 🤷😁
Žíža a bumba jsou asi top.. Pak kokino 🙈
@velkabublina a ještě ho neprotáhl pánví? 😂
@zuzineckah ne, on se k tomu radši nevyjadřuje 😂
"Zdrobneliny" (jestli se tomu tak da rikat) nekterych jmen. Kamaradka ma chlapecka Jana (Honzu), rika mu Hony nebo Honysek... Jakoze coze?! Trha mi to usi. Stejne svagrova a jeji Davča (David). Takove hezke jmeno a takhle ho nicit .. u holcicek zase ty koncovky "ča" jako Terca, Barca, Verca, Helca, Melča... Jednou jsem Tereza, tak se mi to jmeno i libi
@terezasim Veronika/Verča, to je taky na.. Zní to jak veca (večeře zdrobnělina, taky nic moc).
@chrystyanna mam dceru Melanii, kamaradka ji rika Meliska🤦🏼♀️, jina zase Melca, svagrova Melanka, tchyne Mely. No, hodne se mi krouti prsty u nohou...
Rodiče vybírají jméno pečlivě a dlouho. Někdo tradiční, někdo extra originální a pak na hřišti volají na dítě: bobíšku, kočičko, čumáčku, prdýlečko. Proboha proč?
@michaela666 my třeba taky hodně říkáme kočičko, miláčku atd, ale spíš doma, to je pravda
@jako_mala_holka Doma taky občas říkám miláčku, ale v kolektivu mi to přijde zvláštní.
Nesnáším slovo VIDEJKO. A když někdo špikuje své příspěvky tisícem emotikonů, které mají nahrazovat původní slova. Jeden takový jsem našla pro ukázku z FB, anonymizováno 🙂 :
V naší malebné vesnici🏠 🏡🏚se dnes koná akce "xxx". Hospodyňky 👩🍳👩🍳 zde předvádí svůj um 🥮🥧🍰 v pečení, hospodáři 👨🍳👨🍳 představí své švestky v tekuté podobě🍸. Nejlepší "produkce" vyhrává🥇. Máme tu také 2 želízka 🔗v ohni🔥, i když šance, že se umístí v konkurenci našich prababiček👵👵, babiček👩🦳👩🦳 a tet 👩🦰👩🦰je miniaturní.
Pokládek 😆pojď ty můj pokládku. Jakože poklad. Z toho mám husinu. A pak klasika, mimisek, manza, my hubby atd.
Můj exmanžel chodí "kakinkat", ano on, ne děti! Je mu 33 😂
Mně se na ročním pohovoru, kterej byl online, zeptal reditel:,,Jak rostete?” 😂 Odpověděla jsem mu, že já díkyBohu už nerostu, ale malá dobrý 👏🏼😂.
Já na Instagramu sleduji jednoho slovenského kuchaře, fakt se mi líbí a mám ráda jeho věci, ale když tam zařeže "ahoj kamoškovia", tak mám tik v oku a prsty mi skáčou po klávesnici a nejraději by daly unfollow🙈🙊
Tak mně zdrobněliny nevadí. Třeba u jmen je používám sama hodně, protože mně osobně vadí, když mě někdo osloví,, Jano'' (přijde mi to jakoby mi chtěl vynadat), ale radši mám Jani, Jančo, Janičko, Janko. V práci s kolegyněmi se oslovujeme zdrobněle a nic divného mi na tom nepřijde, prostě když chci dát někomu najevo, že ji mám ráda, tak neřeknu Gábino, ale Gábinko, neřeknu Lenko, ale Leničko, ne Evo, ale Evičko. Pracuji v hospici a tady i pacientům říkáme jak si přejí, samozřejmě vykáme, ale prostě máme Boženku, Karličku, Marušku apod. Syn je Josef a Josefe mu taky neříkám, říkáme mu Pepí nebo Pepča, Pepinek. Mateřský plurál nepoužívám, ale nevadí mi. Obecně u syna, kterému bude už 8 let, nepoužívám moc zdrobnělin kromě oslovení a trochu mě štve, když babička mu řekne: Spapej tu buchtičku apod. Co mi rve uši jsou zdrobněliny typu manža, příťa, tuleníčko, snaženíčko, miminečko... Každá to máme jinak, no 🙂
Ještě jsem si uvědomila jednu věc, co mi rve uši. A to když někdo na dceru mluví ve 3. osobě, takže místo aby třeba řekl “jak ses měla ve školce?” Tak se zeptá “jak se Viktorka měla?” 🤦🏻♀️ A nejhorší je, že to někdy dělám sama, ale o sobě, takže místo “zatopím a pak si s tebou budu číst” jí řeknu, že maminka teď zatopí.. sama bych si nafackovala, kdyby mi to k něčemu bylo 😁
@lenatko91 tohle taky dělám 🙈

Manžel dělá v restauraci, jeho šéf si libuje ve zdrobnělinách.., takže často se na jídelním lístku objevuje: gulášek, salátek, stehýnko, prsíčko, atd..