icon

Které zdrobněliny jsou nejvíce iritující?

6. únor 2022

Jen tak pro zábavu - z jakých zdrobnělin se Vám kroutí prsty u nohou? Mně pomalu ze všech. Když kamarádka řekne dceři, že jdou papat obídek a bude polívenka a těstovinky s masíčkem, tak si říkám - PROČ?

Strana
z4
velkabublina
9. únor 2022

Manžel dělá v restauraci, jeho šéf si libuje ve zdrobnělinách.., takže často se na jídelním lístku objevuje: gulášek, salátek, stehýnko, prsíčko, atd..

dominika963852
9. únor 2022

Nesnáším slovo Kokino 🙈😁. První jsem to četla zde na koníkovi . Prý je to sladkost či co 🤣🤣 pro mě je to prostě 💩💩 🤷 šílený 😁🙈

michaela666
9. únor 2022

@dominika963852 Když jsem to slyšela spadla mi pusa. 😃 U nás se to používá ve spojení se sladkostmi, takže chápu jak to zní i obráceně. 🤣

dominika963852
9. únor 2022

@michaela666 Mě to fakt překvapilo no 😁 ne,že ho přímo nesnáším,ale je to prostě hodně divné 🤷😁

zrzeckas
9. únor 2022

Žíža a bumba jsou asi top.. Pak kokino 🙈

zuzineckah
9. únor 2022

@velkabublina a ještě ho neprotáhl pánví? 😂

velkabublina
9. únor 2022

@zuzineckah ne, on se k tomu radši nevyjadřuje 😂

terezasim
9. únor 2022

"Zdrobneliny" (jestli se tomu tak da rikat) nekterych jmen. Kamaradka ma chlapecka Jana (Honzu), rika mu Hony nebo Honysek... Jakoze coze?! Trha mi to usi. Stejne svagrova a jeji Davča (David). Takove hezke jmeno a takhle ho nicit .. u holcicek zase ty koncovky "ča" jako Terca, Barca, Verca, Helca, Melča... Jednou jsem Tereza, tak se mi to jmeno i libi

chrystyanna
9. únor 2022

@terezasim Veronika/Verča, to je taky na.. Zní to jak veca (večeře zdrobnělina, taky nic moc).

terezasim
9. únor 2022

@chrystyanna mam dceru Melanii, kamaradka ji rika Meliska🤦🏼‍♀️, jina zase Melca, svagrova Melanka, tchyne Mely. No, hodne se mi krouti prsty u nohou...

michaela666
9. únor 2022

Rodiče vybírají jméno pečlivě a dlouho. Někdo tradiční, někdo extra originální a pak na hřišti volají na dítě: bobíšku, kočičko, čumáčku, prdýlečko. Proboha proč?

jako_mala_holka
9. únor 2022

@michaela666 my třeba taky hodně říkáme kočičko, miláčku atd, ale spíš doma, to je pravda

michaela666
9. únor 2022

@jako_mala_holka Doma taky občas říkám miláčku, ale v kolektivu mi to přijde zvláštní.

lenka3p
9. únor 2022

Nesnáším slovo VIDEJKO. A když někdo špikuje své příspěvky tisícem emotikonů, které mají nahrazovat původní slova. Jeden takový jsem našla pro ukázku z FB, anonymizováno 🙂 :
V naší malebné vesnici🏠 🏡🏚se dnes koná akce "xxx". Hospodyňky 👩‍🍳👩‍🍳 zde předvádí svůj um 🥮🥧🍰 v pečení, hospodáři 👨‍🍳👨‍🍳 představí své švestky v tekuté podobě🍸. Nejlepší "produkce" vyhrává🥇. Máme tu také 2 želízka 🔗v ohni🔥, i když šance, že se umístí v konkurenci našich prababiček👵👵, babiček👩‍🦳👩‍🦳 a tet 👩‍🦰👩‍🦰je miniaturní.

marky123y
9. únor 2022

Pokládek 😆pojď ty můj pokládku. Jakože poklad. Z toho mám husinu. A pak klasika, mimisek, manza, my hubby atd.

martinka_33
9. únor 2022

Můj exmanžel chodí "kakinkat", ano on, ne děti! Je mu 33 😂

b91
10. únor 2022

Mně se na ročním pohovoru, kterej byl online, zeptal reditel:,,Jak rostete?” 😂 Odpověděla jsem mu, že já díkyBohu už nerostu, ale malá dobrý 👏🏼😂.

zuzineckah
10. únor 2022

Já na Instagramu sleduji jednoho slovenského kuchaře, fakt se mi líbí a mám ráda jeho věci, ale když tam zařeže "ahoj kamoškovia", tak mám tik v oku a prsty mi skáčou po klávesnici a nejraději by daly unfollow🙈🙊

rituska88
12. únor 2022

Tak mně zdrobněliny nevadí. Třeba u jmen je používám sama hodně, protože mně osobně vadí, když mě někdo osloví,, Jano'' (přijde mi to jakoby mi chtěl vynadat), ale radši mám Jani, Jančo, Janičko, Janko. V práci s kolegyněmi se oslovujeme zdrobněle a nic divného mi na tom nepřijde, prostě když chci dát někomu najevo, že ji mám ráda, tak neřeknu Gábino, ale Gábinko, neřeknu Lenko, ale Leničko, ne Evo, ale Evičko. Pracuji v hospici a tady i pacientům říkáme jak si přejí, samozřejmě vykáme, ale prostě máme Boženku, Karličku, Marušku apod. Syn je Josef a Josefe mu taky neříkám, říkáme mu Pepí nebo Pepča, Pepinek. Mateřský plurál nepoužívám, ale nevadí mi. Obecně u syna, kterému bude už 8 let, nepoužívám moc zdrobnělin kromě oslovení a trochu mě štve, když babička mu řekne: Spapej tu buchtičku apod. Co mi rve uši jsou zdrobněliny typu manža, příťa, tuleníčko, snaženíčko, miminečko... Každá to máme jinak, no 🙂

lenatko91
15. únor 2022

Ještě jsem si uvědomila jednu věc, co mi rve uši. A to když někdo na dceru mluví ve 3. osobě, takže místo aby třeba řekl “jak ses měla ve školce?” Tak se zeptá “jak se Viktorka měla?” 🤦🏻‍♀️ A nejhorší je, že to někdy dělám sama, ale o sobě, takže místo “zatopím a pak si s tebou budu číst” jí řeknu, že maminka teď zatopí.. sama bych si nafackovala, kdyby mi to k něčemu bylo 😁

jako_mala_holka
15. únor 2022

@lenatko91 tohle taky dělám 🙈

Strana
z4