Mají antihistaminika vliv na těhotenský test?

lilie0
3. říj 2014

Ahoj vsichni, ma prosim nekdo zkusenost jaky maji vliv antihistaminika na tehu test? Zda ho mohou ovlinit tak, ze je negativni? Denne uzivam leky na alergie a astma. Dekuji za kazdou informaci.🙂

terinda
3. říj 2014

@lilie0 nemají, ale při pozitivním to vysaď a konzultuj s dr.

lilie0
autor
3. říj 2014

@terinda dekuju🙂 . Nekde jsem cetla ze na testy mohou mit taky vliv, ale dalsi info jsem k tomu nesehnala.

petrasipkova1
3. říj 2014

taky jsem alergik a astmatik, minulý týden jsem to konzultovala s lékařkou, protože pracujeme na miminku a doslova řekla " léky v žádným případě nevysazovat ( mám zyrtec, alvesco, ventolin), mysli na to, že pokud se dusíš ty, špatně se ti dýchá, dusí se i miminko". Takže jen si ověř u své lékařky radši teď dopředu jak je to s tvými léky v těhu. Každopádně já bych si je jen tak nevysadila, bála bych se záchvatu.

lilie0
autor
3. říj 2014

@petrasipkova1 dekuju za reakci🙂 . Ja ted taky beru ventolin, xados a asmanex. Naposledy kdyz jsem byla u doktorky, tak rikala ze tyto leky v tehotenstvi neuskodi, ale vcera jsem cetla jeden clanek na netu a tam zase tvrdi, ze jsou pro miminko nebezpecne, a ze pokud nejsou zachvaty kazdy den, tak se maji hned vysadit a to nejlepe i pri snazeni.. planuji v tydnu jeste zajit za dr.a na vsechno se ji poradne vyptat🙂 . Psali tam prave, ze pokud se tyto leky uzivaji mohou falesne ukazovat negativni tehu test a pozitivni se ukaze az treba po mesici tehotenstvi. Ted se je bojim i vysadit, i stale brat:(

petrasipkova1
3. říj 2014

a byl to odborný článek nebo jen něco typu "prozeny.cz" apod. ? Já nevim, nebojím se toho, beru to logicky, bez zyrtecu nemůžu být, mám ucpaný nos, špatně se dýchá, takže to by pro mimi nebylo moc dobré, alvesco je preventivní, ale slabý kortikosteroid beru v zátěžových období kdy mám náběh na záchvat často, cca 2 * ročně ( nejsem úplně ten těžký astmatik, záchvaty několikrát ročně). Ventolin foukám jen při zhoršení, nebo když večer cítím že jsou plíce slabé, svědí mě na prsou apod., takže jen v případě problému. Mám to od narození, takže už vím co a jak. Nevím jak máte astma rozjeté, kamarádka se dusila každý týden a musela se fakt ládovat léky. A co píšou u Vašich léků v příbalovém letáku? Negativní těhu test by mi nevadil,stejně se to pozná až po vynechání MS a pak bych šla k lékaři ... záleží v jakém stavu máte plíce, zkuste léčbu upravit po dohodě s lékařem.... případně změnit léky. co jsem koukala tak xados v poho, ale asmanex se mi moc nelíbí, záleží na vašem astmatu. Já mám to alvesco a to je jen málo kortikoidů, takže je to lepší pro mě. Nechtěla jsem silné léky, z důvodu špatné zkušenosti u otce. Prolétla jsem příbalové letáky :

4.6 Těhotenství a kojení

Neexistují žádné adekvátní studie u těhotných žen. Studie u zvířat s mometason-furoátem, podobně jako s ostatními kortikosteroidy, prokázaly reprodukční toxicitu (viz 5.3); avšak potenciální riziko pro člověka není známé.

Podobně jako ostatní inhalační kortikosteroidy by neměl být mometason-furoát podáván ženám v průběhu těhotenství, pokud očekávaný prospěch pro matku nepřevýší potenciální rizika pro matku, plod nebo novorozence. Novorozence matek, které byly v průběhu těhotenství léčeny kortikosteroidy, je třeba pečlivě sledovat kvůli hypoadrenalismu.

Je známo, že mometason-furoát se vylučuje v malých dávkách do mléka kojících potkanů. Zda se mometason-furoát vylučuje do mléka žen není známo, proto je třeba opatrnosti v případě, že kojící žena užívá prášek k inhalaci ASMANEX 200 µg.

dotinka
3. říj 2014

Ja beru zodac a dycham pri potizich berodual ktery mi doktor napsal primo v tehotenstvi protoze z alergie se v tehu stalo astma a vse v poradku...doktori snad vi co delaj 🙂 kazdopadne take neverim takovym tem radoby odbornym clanku prozeny.cz a dalsi :D

damae
3. říj 2014

@lilie0 Ahoj, já beru různé typy antihistaminik (např. Cezera) a foukám symbicort turbuhaler 100 - 200 a moje alergoložka mi opakovaně potvrdila, že v těhotenství mohu v případě potřeby oba medikamenty používat. Taky se snažíme a alergoložka (a myslím že i imunoložka) mi potvrdila, že horší je se dusit, než brát ty léky.
Dokonce dostávám i injekce vakcín, které mi alergoložka také tvrdí, že by v těhotenství neměly vadit - nicméně jsem je při pokusu IVF vysadila - oslabují mi imunitu.

terezapoch
7. bře 2016

Ahoj holky, ja se chci zeptat. Vcera jsem si delala tehotensky test. Byla jsem si 100% jista, ze jsem tehotna. Ale byl negativní. Zarazilo me to, ale tak jsem si rekla, ze jenom moje telo blazni. A pak jsem nahodou narazila na tuto diskusi a ztuhla mi krev v zilach. Jelikoz beru xyzal a obcas dithiadent. (Teda v patek jsem je projistotu vysadila). Presto by me zajimalo, jestli tyto leky muzou za to, ze mi vysel falesne negativní vysledek. Predem dekuji za odpoved. 🙂

gepe
7. bře 2016

@terezapoch neni mozne aby ovlivnily. Leky na alergii bys mela vysadit ci upravit dle Dr, ne jen tak samovolne. Chapu vsak, ze asi nemas moc silnou alergii, ci alergie..

terezapoch
7. bře 2016

@gepe Ne nemam, tak ja je beru opravdu jen, kdyz citim, ze na me jde. Hlavne sezonne teda. A ted jsem byla tyden na chate. Kde vzdycky cela otecu. Tak jsem je ted 14 brala (a vzala jsem si právě i ten dithiadent). Ale tady v Praze je nepotrebuji. Jen me prave zarazilo, ze antihistaminika muzou zapricinit falesne negativni vysledek.

gepe
7. bře 2016

@terezapoch podle me nemuzou zapricinit, myslim ze je to nesmysl.

nupta
7. bře 2016

@terezapoch O tom slyším poprvé, každopádně já měla test pozitivní i přes pravidelné a dlouhodobé užívání antihistaminik (desloratadinum), které jsem pak na doporučení alergologa vysadila.
Pokud ti to vrtá hlavou, tak si test udělej o pár dní později a po vynechání menses - může být falešně negativní, pokud sis ho dělala brzy.

gepe
7. bře 2016

@nupta ja stredne tezky broncho astma, atop i alergie, dlouhodoba lecba s upravou medikace v tehotenstvi, taky to vidim tady poprve 🙂
@terezapoch me testy vzdy ukazaly bud pozitivni kdyz jsem byla tehotna, ci negativni - netehotna.

terezapoch
7. bře 2016

@nupta prave ze uz mam 4 dny zpozdeni. Coz si myslim, ze neni brzy. Nevim, testovat budu zitra či ve středu. Jen nemuvam zpozdeni. Tak jsem z toho jelen... ale dekuji vsem za odpovědi 🙂

nupta
7. bře 2016

@terezapoch To máš pravdu, já jsem už po cca 4 dnech měla čárku, avšak dosti slabou. Ale měla jsem hodně citlivý test - 10 mlU/ml. Ale taky to nebylo hned a znám lidi, kterým se to povedlo po více než roce snažení.

veritanas
7. bře 2016

@terezapoch ahojky, jsem si 100% jistá, že tyto léky test neovlivňují. Já jsem brala oba tyto léky a test byl pozitivní, přestože jsem si byla jistá, že těhotná nejsem. Lékař mi řekl, že to není možné, je to založeno na hormonech a to by antihistaminika ovlivňovat neměly. A k tomu testování, já jsem měla cyklus jak hodinky, přesný. A test se objevil pozitivní až po týdnu a to jenom duch, až za 9dni vyšel vyloženě pozitivní. Takže bych se ještě nevzdávala🌸🌸

gepe
7. bře 2016

@terezapoch pokud jsi nebyla nemocna, aj., test negativni, tak leda pomuze vysvetlit navsteva gyndr a pripadne odbery krve na urceni hladiny hcg. Anebo si kup digitalni teh. test Clear blue, ktery ukazuje prip. tehotenstvi v tydnech (1-2, 2-3, 3+), ten by mel ukazat pravdu, resp. detekuje velmi presne. 🙂

terezapoch
7. bře 2016

@veritanas dekuji, zatim menzes nikde. A ani necitim, ze by mel prijit 🙂
@gepe uvidime, zatim budu vyckavat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru