Manžel chce jít na ples sám
Prosim o nazory. Manzel prisel s tim, ze jeho skola porada ples (asi nejaky pametni jak jsem pochopila), kde jsou zvani absolventi atd. a jede tam. Pry citi, ze by tam mel byt. Ja jet nemuzu, je to cca 350km daleko a mame miminko.
Me to nevadilo, ze chce jet beze me. Nicmene...cervicek mi hloda. Zvlast kdyz jsem toto rekla pred svou mamou, ze manzel pujde na ples - divila se, ze pujde sam bez sve zeny. Ze za jejich doby by toto bylo nepripustne. Jsem momentalne na vazkach. Zacinam trochu i zarlit, kdyz si predstavim, ze bude muj manzel provadet po parketu jine zeny. A vlastne je mi i lito, ze tam nemuzu, byt me tedy ani nepozval (na druhou stranu si rikam, proc by me zval, mame miminko...). Take tam bude muset prespat, pry se opta spoluzaku, zda by mohl u nejakeho z nich noclezit.
Manzela omezovat nechci, citi, ze tam musi, necht jede. Zajima me vas nazor, jak tuto situaci vidite vy. Zda je zadany muz na plese sam sci-fi nebo v dnesni dobe normalni vec?
Červíček asi hlodat bude, ale já myslím, že pokud by k něčemu mělo někdy dojít, stejně tomu nezabráníš 🙂 manžela bych pustila, každý potřebuje svůj osobní prostor 🙂
Klid 🙂))))))) kdyby te chtel podvadet...tak to stejne udela a je jedno jestli 10 km od domu nebo 350...
@tinaprofi jj sem přesně chtěla napsat, můj je dost často z domu treba 12tisic km no bych se musela myslenkama už sežrat 😆
se všema komentama souhlasím, chlapa bych nechala jet, jen nějak nechápu záměr té akce, ples je přeci opravdu pro páry, i absolventský ples, podle mě tam bude jeden z mála sólo, že chce jet chápu, že nepojedete celá rodina taky chápu..., ale co nechápu je formát té akce...,
Jsem učitelka a každý rok chodím na stužkovací ples sama - bavím se se studenty i bývalými a tam by byl manžel navíc, zná pár kolegů, ale jinak bych ho měla 3/4 plesu za zadkem a jen by stál a přihlížel a já bych z toho nic neměla. Stejně to tak mají všichni kolegové, nikdo si tam partnery nebere, protože jsou tam navíc. Takže záleží na tom, kolik by jsi tam znala lidí ty a jestli by sis to dokázala užít, kdyby vám někdo miminko pohlídal...
Tata mel pred par lety taky abiturienrsky ples a byl tam bez mamy 🙂 myslim, ze by ses tam bud citila jak pate kolo u vozu protoze by se manzel chtel bavit se spoluzaky, nebo by se venoval tobe a byl mozna smutny ze nemel moc prostor s nimi pokecat. Ja bych ho v klidu pustila a vim ze i on me 🙂
Já bych třeba svého muže jet nenechala... Byl vždy žádaný a tak je mi jasný, že by se tam na něj lepily ty jeho i bývalý, takže za mě ne. Buď spolu a nebo nikam 🙂
@mimiveru Jak se to dela, stoupnes si do dveri, durazne dupes a kricis "spolecne nebo nikam"?
Ples vnímám u zadaných lidí jako místo, kam chodí buď oba partneři nebo žádný. Muž to má úplně stejně
Přijde mi to v pohodě. Ty kvůli mimču nemůžeš a manžel chce, tak ať jde. Nedokážu si představit mu to nějak "zakázat", jak by se asi cítil potom on? Prostě bych mu věřila.
Tak u nás máme teda asi jiný plesy, ale kdyby tam měly být jen páry, tak tam chodí tak 10 lidí. V dnešní době už jsou plesy o něčem jiném, nechodí se tam jen tančit valčík a tango. Vůbec bych nestresovala a manžela pustila. Kdybych měla řešit každou akci na kterou jde beze mě, asi bych se užárlila. Hoď to za hlavu.
@achjonetusim Úplně normálně 🙂 jsme dva dospělí, mluvíme spolu. Jsme spolu už hodně dlouho, dnes už se známe a chodíme na společenské akce společně a nebo nejde nikdo, to je vše. Na pivo samozřejmě chodí sám s klukama... Vidím to u sebe v práci, vánoční večírky jsou zlem, to mi věř. Lepší všemu předcházet, ale ať si to každý dělá jak chce.
@kackakastanka já nevím, ale u nás na plesy chodí běžně sólo lidi, pánové i dámy, třeba v partě, jako kamarádi... Často je to příležitost se seznámit s někým že...
Ale jinak bych to nehrotila, jak psaly holky výše, kdyby chtěl, podvádět může za rohem.. 😉 neviděla bych to jako takové scifi 😁
@zuzka3112 ale jo, na normální ples jo, ale toto je ples školy, myslíš tedy, že ho organizují jen pro své studenty, bez jejich protějšků, to mi přijde podivný
@kackakastanka je rozdíl školní ples a abiturientsky (snad to píšu správně). Školní pořádá škola pro blízké a široké okolí. Ten druhý je většinou "srazem" absolventů vysokých škol a blízkých přátel ne? Já tedy teď váhám, jestli to píšu dobře. Náš abiturientský ples v Praze 300km od mého bydliště alespoň takový byl. Sešli se absolventi mnoha ročníků a mnozí z nich bez partnerů.
@kackakastanka ale čtu znovu a tazatelka stejně přesně neví o jaký ples jde.. Prostě nějaký školní... Mohl se zeptat, jestli nezaridit třeba hlídání. Ale nevíme, jak mají malé miminko, jestli kojí a paní by stejně nejela...
@zuzka3112 no, souhlas, ja jen prave nechapu, co ze je toto za ples a proc někdo porada ples jen pro absolventy skoly primarne bez partneru, to preci nemá logiku, je to ples, na ten se chodi ve dvou, mam-li partnera, samozrejme, tam mohu jit i ve skupine, ale to se prave na ples, rekneme deset let po skole moc nehodi ne, nebo tedy vestina ma partnera a zrovna na ples cekam, ze pujdu ve dvou, když uz poradam ples jako sraz, pokud budu chtit poradat slet bývalých studentu solo, tak nebudu poradat ples, tot moje myslenka, která se mi honi hlavou
@kackakastanka no sraz je třeba o jedné třídě, 20-30 lidi.. Abiturientský ples je třeba o absolventech 200,400 lidí... Ale nevšimla jsem si, že by se někde psalo o plese že partneři nejsou zvaní 😀 já třeba za sebe můžu říct, že kdybych jela do Prahy na náš ples, pravděpodobně bych jela sama... Nebo vůbec. Manžela bych tam nedostala 😂😂
@kackakastanka smankote vždyť my tu můžeme nasadit brouka do hlavy tazatelce 😉 a to já teda nechci. Za mě bych to neřešila.. Záleží, jaký mají vztah, jak si důvěřují, nebo cervik začal dloubat až při debatě s maminkou...
@zuzka3112 ano, jasne, použila jsem nepresnej vyraz proste nechapu organizaci plesu s cilem, aby se potkali absolventi bez partneru, to je urcite mysleno tak, aby se potkali i s partnery..., tazatelce nechci zadneho brouka nasazovat nikam, psala jsem, ze zcela chápu, ze se manzel chce zúčastnit a ze ona nemůže a vlastne ani nechce, ma mimco, další deticky, na ples není vhodna doba..., urcite bych se ani nebala, co ze se tam muze dit, manzel není pako, predpokladam, a jede tam zrealaxovat a pokecat, ne balit holky..., jen jsem psala, ze nechapu, proc se v ramci skolnich sletu organizuji zrovna plesy..., stejne tam lidi chteji hlavne pokecat a ne tancit...
Já bych ho nechala ať se rozhodne svobodně a když bude chtít jít sám, nebránila bych mu. Předcházet nevěře se vážně nedá, buď jste pro něj ta jediná a nebo nejste a časem se to stejně ukáže. Jestli si někdo myslí, že ultimáty svého partnera odláká od nevěry, tak to má obvykle úplně opačný efekt 🙂 Já jsem ve vztahu proti omezování obecně, jsme dva dospělí svébytní a samostatně uvažující lidé, kterým je spolu prostě dobře, ale navzájem se nevlastníme.
@kackakastanka jo tak teď to chápu úplně 😉
Klidne bych ho pustila. Kdyz je ples u nas ve vesnici, taky mu nabizim, at klidne jde, kdyz v kine davaji nejaky film, ktery by se mu mohl libit, rikam, at jede a uzije si to. S malymi dvojcaty a tehotna nechci, aby s nami travil veskery cas jen kvuli tomu, ze nemame hlidani. A ja jsem obcas rada sama.
Samozrejme, ze si myslim, ze muj manzel je sakra pritazlivej chlap, ale zenskou si muze nabrnknout i u nas v ulici, v praci, kdekoliv...a ja ho miluju a verim mu.
Uz vubec ten styl, co tu nektere pisete: ze byste ho nechaly nebo nenechaly jet, je zvlastni 🙂 proste bud si manzele veri anebo neveri🙂 pokud si neveri, tak proc spolu jsou? My teda s manzelem takove veci resit nemusime. Nekam chce? Tak jde. Nekam chci ja? Tak jdu🙂 verime si a vime o kazdem svem kroku, aniz bychom se bali nebo se nervovali a zlobili jeden na druheho. Chapu, ze to nema kazdy, ale je mi to uprimne lito.. Nevim, co je spatneho jit na ples sam, kdyz je to z konkretniho duvodu.. nejde tam na zabavu kvuli tanci a poznavani novych holek 🙂
Já bych ho taky asi pustila u nás ve vesnici jsou také plesy a manžel na ne chodí sám s kamaráda a s bratrem já jsem máma 4 deti a už jsem prostě ten domácí typ takže budu radci z dětma než nekde lítat já si jdu jednou za cas sednout a pokecat s kamaradkou u kafe 🙂 a manželovi verim takže když chce jít tak ať si jde nijak ho neomezuju 🙂
Popřála bych mu příjemnou zábavu a ať si to užije. Nevidím na tom nic špatného. 😉
@madja Loni jsme resili to same. Manzel byl nastydly, ale listky uz jsme meli doma. Takze jsem sla bez nej. Mamina zase zvala tatu (kdyz byli mladi, nesmel na plese mamu nikdo vyzvat k tanci, jinak byla hned rvacka 😁 ). Ale nechtelo se mu a mamka presne zacala, ze preci nepujde bez nej atd. Nakonec jsem ji premluvila, ze kdyz ji to tam nebude bavit, ze pujdeme domu, ale kdyz uz jsme ty listky platili, tak bychom tam mely jit. Vratily jsme se ve 4 rano, vypily asi 3 flasky vina (mamka je abstinent 😁 ), tancily celou noc (ono dneska moc chlapu netanci mi prijde,takze jsme spis tancili vsichni spolecne) a strasne si to uzili. Letos jsem na rizikaci, tak jsem rikala manzelovi, jestli nechce jit, ze budu rada, kdyz se pobavi a odreaguje. Preci jen jinak vsude chodime spolu a nema ani sanci si postezovat a poradne zaradit. Nevidim na tom nic spatneho. Verim mu, takze obavy z toho, ze by tam "neco bylo" vazne nemam. A je to jednou za uherak, ze jde nekam sam 😊 I v praci kdyz mame treba vanocni ples, tak sedime kazdy zvlast a bavime se s jinymi lidmi, jen se obcas nekde potkame a prohodime par slov. Myslim, ze to neuskodi, kdyz ma kazdy svuj prostor.
Vazne pouzivate slovni spojeni “nepustila bych ho” !? 🙈 Ctu to a koukam jako blazen. Manzel preci neni vase dalsi dite, ani nesvepravna osoba. Zajimalo by mne jake pohnutky vas k tomu vedou.

@madja Ples taky vidím jako něco jiného než jen sraz spolužáků v restauraci. Nejela bych s miminkem tak daleko a ještě s dalšími dětmi tak daleko, jen kvůli jednomu večeru. Asi bych se řídila svým vlastním instinktem jak to s manželem máte a jestli je se čeho bát. Kdyby to bylo u nás, tak bych nechala manžela jet, taky si potřebuje čas od času odfrknout 🙂