Manžel chce jít na ples sám

madja
23. únor 2018

Prosim o nazory. Manzel prisel s tim, ze jeho skola porada ples (asi nejaky pametni jak jsem pochopila), kde jsou zvani absolventi atd. a jede tam. Pry citi, ze by tam mel byt. Ja jet nemuzu, je to cca 350km daleko a mame miminko.
Me to nevadilo, ze chce jet beze me. Nicmene...cervicek mi hloda. Zvlast kdyz jsem toto rekla pred svou mamou, ze manzel pujde na ples - divila se, ze pujde sam bez sve zeny. Ze za jejich doby by toto bylo nepripustne. Jsem momentalne na vazkach. Zacinam trochu i zarlit, kdyz si predstavim, ze bude muj manzel provadet po parketu jine zeny. A vlastne je mi i lito, ze tam nemuzu, byt me tedy ani nepozval (na druhou stranu si rikam, proc by me zval, mame miminko...). Take tam bude muset prespat, pry se opta spoluzaku, zda by mohl u nejakeho z nich noclezit.
Manzela omezovat nechci, citi, ze tam musi, necht jede. Zajima me vas nazor, jak tuto situaci vidite vy. Zda je zadany muz na plese sam sci-fi nebo v dnesni dobe normalni vec?

ilonne
23. únor 2018

Jedte spolu a vezmete si babicku na hlidani. Proc by te mel zvat, jste manzele, tak se automaticky pocita, ze jdete spolu.

gracinka7
23. únor 2018

Jestli nemůžeš jet s ním, nechala bych ho jet samotného. Kamarády a spolužáky ze školy nevída denně. Tance s cizími ženami bych se nebála, v dnešní době nepotkas muže, který jde na ples bez doprovodu a žádá cizí ženu o tanec.

bassetlady
23. únor 2018

Proč by nejel sám? To, že jste manželé neznamená, že jste siamská dvojčata. Předpokládám, že Ty tam stejně nikoho neznáš. Na třídní srazy se taky chodí bez partnerů. Stejně se většinou začne vzpomínat a Vy tam budete sedět s prominutím jak trubka a nebude vědět o čem je řec a vyprudíte nejen sebe, ale i ostatní.

madja
autor
23. únor 2018

@bassetlady tridni sraz je pro me neco jineho nez ples. Na srazu se sedi a povida, to si skutecne s radosti necham ujit 😊. Ples je pro me docista jina spolecenska zalezitost.

madja
autor
23. únor 2018

@ilonne urcite s nim bych nejela. Kojim i v noci a v hlave bych byla stale s mrnouskem 😊. Take by bylo treba zaridit pro vsechny prespani, deti mame celkem 4...ufff, to ne, nechce se mi takto do toho.

janah22
23. únor 2018

Nenechavala bych se nahlodavat rodici a zamerila se,jak to vidis ty. Kdyz sem rekla mamce,ze jdu na kafe s kamosem,mela oci na vrch hlavy a manzel byl uplne v pohode.
k tomu plesu... Ja byla pred tydnem na plese sama... Manzel toho mel v praci hodne a stejne ho plesy moc neberou a nikoho by tam poradne neznel ( coz byl asi hlavni duvod proc tam nechtel) Tak sem se domluvila s kolegynemi z prace a udelaly si holcici vecer. Moc echt spolecenskych tancu tam nebylo,takze tam ani partner na tanec nebyl potreba.
Nemyslim si,ze manzele musi delat vsechno spolu a tridni srazy nebo plesy jsou hlavne o setkani a pokecu. kdyz ty lidi neznas,tak pak to asi nebude takova zabava.
Za me bych v tom nic spatneho nevidela 🙂

bassetlady
23. únor 2018

@madja no tady je navíc tanec, ale princip je stejný. I některé srazy pokračují diskotekou např.
Nevím, asi màm tohle jinak. Manžel třeba jezdí na týden na hory s partou z VŠ a taky se mu tam necpu. Když jeden z nás dostane pozvánku na akci z okruhu lidí, které ten druhý nezná tak taky jdeme solo. Nejsme k sobě přirostlý a věříme si.

madja
autor
23. únor 2018

@bassetlady ja mam asi problem s duverou. Me nevadi samotny fakt, ze bude beze me (uprimne si rada od nej odpocinu), chodi na pracovni dychanky s kolegy z prace, vanocni vecirky apod.. Nejsem nejak padla na hlavu. Akorat toto co jmenuji jsou setkavani mezi muzi/kolegy. ...proste s tou duverou v nej mam problem.

sviva
23. únor 2018

Že žárlíte je v pohodě, na manželovi vám záleží. Důležitější je, jestli mu věříte. U nás manžel jede v docela náročném pracovním režimu, automaticky se věnuje mě i dceři a s pomocí v domácnosti neváhá... když jednou za čas přijde s tím, že by někam vyrazil sám, jsem naopak ráda. Odpočine se, mimo jiné i od manželky. Osobně bych se plesu neobávala. Víc chlapů je v té množině, která chodí popít s kámošema na bar než protančit střevíce. Ale takhle to je u nás, vy znáte váš vztah a vašeho manžela tak víte lépe, než kterákoliv z nás, jestli to bude ku prospěchu nebo ku škodě 😉

z_kopretinka
23. únor 2018

@madja a to v práci nemají ženy? Když večírky a pracovní setkání jsou jen mezi kolegy? Já bych to chápala, že prostě ples školy využil jako možnost setkat se se spolužáky, prostě sraz jen to pořádá škola formou plesu. Ne všechny plesy dnes jsou jen o tanci v páru, je to prostě zábava s hudbnou, někdo tančí jiní sedí a povídají si. Promluvila bych si o tom s manželem a moc se nenechala nahlodat zvyky z doby generace až dvou zpět. To bysme se mohli dostat i do situace, že nevyjdeme ven z domu bez doprovodu :D Dala bych na svůj pocit a to jak to máte běžně s manželem mezi sebou co se týče podobých akcí.

bassetlady
23. únor 2018

@madja stará známá a osvědčená pravda je, že pes bez řetězu je ten nejvěrnější. A jestli hodí okem po lásce ze školy? Tak co? Důležitý je kam se vrátí. Ale chápu, že ne každý má vnímání osobní svobody hozené jako já.

gorda
23. únor 2018

Manzel s kamaradem si takhle jednou domlouvali tydeni dovolenou ve spanelsku u jejich davne zname, co tam zila. Ja byla zvana, ale nemohli jsme sebou vzit psa, tak rikam "Hele jed sam, ty ji znas dlouho a lip nez ja". Zakazat mu to, posle me do haje a pravem. A jak to dopadlo? Manzel to odpiskal, jeli jsme v tom terminu i s tim kamaradem a psem do rakouska na feraty, ja pred odjezdem zjistila, ze jsem tehotna a bylo to vsechno desne fajn. :D

puresin
23. únor 2018

@madja My budeme mit absolventsky ples gymplu a mam v planu tam jit s partou byvalych spoluzaku, bez manzela. Spat budu u nasich, jinak je to asi stejne, a nevidim problem. 🙂

madja
autor
23. únor 2018

Dekuji vsem za reakce, rady, nazory a zkusenosti. Nikde jsem nebyla 10let, doba se asi posunula. No, prestanu panikarit, stejne nic jineho mi nezbyde 😂.

snahnah
23. únor 2018

Nedávno jsem vyslala přítele samotného na ples, protože mám nemocenskou a většinou jsem v 10 večer v narkóze. Přece nebude sedět doma 🙂 akorát me naštval, že se tam ožral jako prase i když věděl, že máme druhý den na oběd hosty a po obědě to nespolečensky zaparkoval do postele :D

madja
autor
23. únor 2018

Ze se tam spraska, s tim pocitam. Jenom pak nevim, kde skonci. Doma to nebude, nam zbudou na druhy den uz jen vypary.

emamaira
23. únor 2018

Manzel sam na plese neni sci-fi 🙂 Ten muj jde sam s kamarady zitra, taky mame miminko, jinak bych sla. Prijde mi to normalni, vetsinou chodime na takovehle akce spolecne, ale klidne i kazdy sam, kdyz ten druhy nemuze nebo nechce. 🙂

berenika39
23. únor 2018

Nech ho jet a užít si to. Uděláš to nejlepší pro váš vztah , co můžeš. Nejede na zálety. Jede vypadnout od denních starostí a vypnout trochu. Když to dokážeš, on tebe na oplátku brzo nahradí na den, dva a vypadneš ty. O tom vztah je. O toleranci, kompromisech, respektu, úctě. Jste dospělí.

janylu
23. únor 2018

Já tě teda chápu. Mě by to vadilo.Přestože manžel je hodně společenský člověk a na hodně akcí chodí sám, tak tohle je něco jiného. Jet někam 350 km a nevědět kde budu spát není jako jít s chlapama na pivo. Navíc ples je společenská událost pro páry. Nicméně pokud by chtěl jet nezakázala bych mu to. Jak my si navzájem říkáme: JSME DOSPĚLÍ BĚLOŠI. Nic si nenakazujem ani nezakazujem.😉

hanih
24. únor 2018

@madja Já bych v tom taky neviděla problém. U nás by to probíhalo asi naopak - manžel by nechtěl jet a nechat mě doma, já bych ho ukecávala ať jede, protože potřebuje orazit a potkat kamarády. My tedy jsme s mužem z minulosti dost zvyklí chodit všude spolu. Dlouho jsme měli vztah na dálku, kdy jsme se vídali jen o víkendech, takže abychom se navzájem užili, chodili jsme pak na všechny víkendové akce spolu. Teď je situace taková, že manžel beze mě jede možná tak na motorkářský sraz, jinak moc ne a spíš ho musím přemlouvat. Na druhou stranu mu nedělá problém nechat zas mě jít někam samotnou 🙂 Ale máme taky malé dítě a druhé na cestě, takže já zas moc příležitostí nemám. Ale třeba loni jsme měli třídní sraz (společný, byli jsme spolužáci) a manžel se zachoval neskutečně - vyslal mně a sám zůstal doma s dcerou 🙂
Já to vidím tak, že tyhle věci jsou o důvěře. Pokud svému muži věřím, nemám s tímhle problém. No a pokud bych mu nevěřila, tak ten vztah je na nic, že... Jako problém bych viděla, kdyby on stále někam chodil sám a ty jsi stále zůstávala doma. Pokud je to jednou, nebo se dokážete vystřídat, je to v pohodě.

misa357
24. únor 2018

Mě by ani nenapadlo, jet na takovou akci s manželem. Já ho taky netahám na akce s prastarou partou, kde nikoho nezná a nikdo by tam neznal jeho.

kafr
24. únor 2018

Jak bych slyšela svoji matku! 😫 Jste manželé, no to přeci nemyslíš vážně, že půjde sám, takové věci by ste měli dělat spolu .... Bla bla bla... A nejvíc těší to, do čeho je jí houbelec.
Je fakt, že ples je o něčem jiném, ale to musíš vědět ty, jak se tam bude manžel chovat...

janapetrvalska
24. únor 2018

ze jste manzele , neznamena ze budete vsude chodit spolu, byt je to ples , at si uzije se starymi prsteli, zatanci s zenskymi => furt lepsi nez kdyby si nasel milenku ne , potrebuje mit pocit jakesi volnsti to mu to umozni jako ze se vratil zpet xx let, a druhy den prijde domu k rodine a rekne bylo to super , ale doma nejlip..

iv_ka12
24. únor 2018

A co kdyby jste si udelalai vylet na cely vikend s miminkem byste tu osudnou noc zustaly na hoteluhokej a ostatni dny vikendu si toto tam muzete uzit jako rodina,manzel vam muze ukazat kam chodili doparku,nebo mesto a vy nebudete nervni lde bude spat 🙂

ajja87
24. únor 2018

Já tě zcela chápu.Mezi ,,dnešní,, názory moc nezapadam, prostě jsem taky vychovaná v duchu, že když jsou manželé,tak by dejme tomu na společenské akce měli chodit spolu a taky spolu odcházet.Vim, že jsem v tomhle jiná,spousta známých mě v tomhle nechápe a s manželem o tom taky občas diskutujeme.Jako jasný,pivko s klukama v hospodě, třídní sraz,...tam být nemusím.Manzel taky jednou do roka odjíždí s kamarády na prodloužený víkend na hory.Ale tenhle ples si myslím není jen i třídním srazu,ale celé školy ne?A ples mi přijde jiná společenská událost než třeba třídní sraz.Jenze těžko mu to asi zakazes, znám to a hlavně,pak by jsi stejně byla naštvaná sama na sebe, že jsi mu to nedovolila.Ale chápu ten červíček důvěřivosti...ono totiž každý říká volnost...ale ať se pak podívají jaký jsou procenta rozvodovosti, nevěra, ke který je na akcich příležitost a ať to porovnají, jak to bylo dřív...

bassetlady
24. únor 2018

@ajja87 to je kravina, rozvodovost je vysoká, protože dřív byl rozvod neskutečná hanba a ženský si nechaly líbit i nějakou facku než aby se rozvedly. To nemá s volností nic společnýho. A z toho co vidím okolo, tak ti kamarádi, kteří mají nejvíc prudné, majetnické a žárlivé manželky jsou vždycky první,kteří se vrhnou do nějaké lumpárny.

jancabr
24. únor 2018

Bez problémů bych manžela pustila samotného a zapomněla na to, co říkala maminka. Popřála bych mu šťastnou cestu a ať se dobře baví. V průběhu jeho nepřítomnosti mu napsala třeba jednu sms, jak se daří a že doma je vše v pohodě. Vzhledem k povolání mého manžela jsem párkrát byla na akci sama s přáteli (festival, oslava narozeni s přespáním, ....)

petrasipkova1
24. únor 2018

Asi takhle, kdyby mě manžel nechtěl pustit kamkoliv a s kýmkoliv tak se se zlou potaže,nejsem jeho majetek ani pes na řetězu.

elu
24. únor 2018

je to ples školy..chce si užít spolužačky a nemít manželku za zady....ja bych ho nechala...jasne, že člověk trochu žárlí...ale snad to každý tak má, že se těší na své spolužáky zvláště opačného pohlaví 🙂...nevinný flirt, který je společensky určitě přípustný 🙂

terezapetrova
24. únor 2018

@madja myslim, ze by si se mela něčím zamestnat.. A nemyslí tolik co by kdyby. Můj chodi na akce bežně sám , nekdy du ja sama nekdy jsme spolu. Kdybych po každy kdyz jde sám mela premyslet jestli mi tam nezahne, jestli tam nebude delat co nemá, proc tam jde sám musel by den mít 48hod. Abych na to mela čas. Tohle skoro zní tak, ze jste od sebe nebyly nikdy pres noc?jen tipuju