icon

Měla bych říct kamarádovi o nevěře jeho přítelkyně?

monars
29. lis 2025

Po sto letech jsem měla volnou sobotu a šla jsem s kolegyněma na sklenku. Po cestě domů, jsem spatřila svoji kamarádku jak se cicma s jiným chlapem než je její přítel.

Znám je oba stejně dlouho. Původně to jsou kamarádi mého muže. Nicméně už je to 12 let co je znám a mám je ráda oba stejně. Naštvala mě a vře to ve mě. Z jedné strany to chci říct kamarádovi, z druhé nevím zda je to správná volba. Chci to vyčíst i ji a taky nevím zda do toho mám a můžu kecat.

Nejsou to pro mě jen kamarádi, ale víc než některá rodina. Jsou součástí našich životu a my těch jejich. (10 let slavíme druhy svátek vánoční spolu, každý silvestr, narozeniny děti, oni nám byli na svatbě za svědky, každá druhá dovolená je s nimi, a další.. Takže vážně blízcí přátelé).

Nevím zda se zvládnu tvářit, že je vše v pohodě. Zda pod tíhou takového nechtěného tajemství se zvládnu s nimi vídat. Zároveň nechci být, ale ta svině, která bonzuje - i když se více přikláním k tomu, že bych to měla říct...

Co by jste dělaly vy? Řešila už to některá z vás?

Strana
z3
1pomnenka
30. lis 2025

Nedělala bych nic, nic mi do toho není. Je to jen jejich věc.

alice180
30. lis 2025

Zažila jsem nevěru, takže znám tu bolest. Ale také jsme zažila kamaráda, který podváděl kamarádku. Takže tvoje pocity naprosto chápu. Já jsem tedy šla přimo za ním. Svěřila jsem se mu s tim, jak to mám. Řekla jsem mu ať to prosím vyřeší, protože je mám oba ráda a že dlouho tohle dlouho vydržet nedokážu...

zuzkasim
30. lis 2025

Je to skutečně jejich věc. Člověk může ulítnout, možná řeší už delší dobu nějaký problém. Jako dobrá kamarádka možná něco tušíš? Kamarádovi bys jedině ublížila. Pokud jste s kamarádkou skutečné přítelkyně, můžeš se jí zeptat, jestli je ve vztahu doopravdy spokojená, zjistit, zda si nechce promluvit.

rnika
30. lis 2025

Šla bych za ní a řekla co jsem viděla ať to ona rozsekne. Třeba ji to nějak pohne, když bude vědět, že to někdo blízký videl. Jemu jen ublizis. Hrozně špatně se v tom rozhoduje 😔

mrkvovydort
30. lis 2025

Přiznám se, že nemám ráda tohle české přizdisráčství, nic nedělej, nic ti do toho není, hlavně nečěřit vody, co kdyby se na mě někdo zlobil🙄
Je to zbabělé a není pravda, že ti do toho nic není - ona je tvoje kamarádka a dělá něco, co není v pořádku. A on je tvůj kamarád - a někdo mu ubližuje. Kdo jiný by jí měl otevřít oči a stát za ním, když ne přátelé?

A kdyby tě tvůj partner podvádět a tvoje nejlepší kamarádka to věděla a nic ti neřekla, jak by ti bylo?

Morálně asi nejlepší, i asi když nejtěžší je promluvit s ní a říct jí, že jestli mu to neřekne sama, uděláš to ty. Je to tvůj kamarád a tohle si nezaslouží.

monars
autor
30. lis 2025
@mrkvovydort

Přiznám se, že nemám ráda tohle české přizdisráčství, nic nedělej, nic ti do toho není, hlavně nečěřit vody, co kdyby se na mě někdo zlobil🙄
Je to zbabělé a není pravda, že ti do toho nic není - ona je tvoje kamarádka a dělá něco, co není v pořádku. A on je tvůj kamarád - a někdo mu ubližuje. Kdo jiný by jí měl otevřít oči a stát za ním, když ne přátelé?

A kdyby tě tvůj partner podvádět a tvoje nejlepší kamarádka to věděla a nic ti neřekla, jak by ti bylo?

Morálně asi nejlepší, i asi když nejtěžší je promluvit s ní a říct jí, že jestli mu to neřekne sama, uděláš to ty. Je to tvůj kamarád a tohle si nezaslouží.

@mrkvovydort právě, já bych asi v první moment byla naštvaná na celý svět, ale pak bych byla ráda že mi to řekla.. Že mě netahala za nos i ona. Ale tohle je teorie. U spousty věcí jsem si říkala jak bych to vyřešila v teorii, ale v praxi je to sakra těžké.

monars
autor
30. lis 2025
@zuzkasim

Je to skutečně jejich věc. Člověk může ulítnout, možná řeší už delší dobu nějaký problém. Jako dobrá kamarádka možná něco tušíš? Kamarádovi bys jedině ublížila. Pokud jste s kamarádkou skutečné přítelkyně, můžeš se jí zeptat, jestli je ve vztahu doopravdy spokojená, zjistit, zda si nechce promluvit.

@zuzkasim no, s ní jsem byla sama tak 3 týdny zpátky. Basnila o tom jak řeší koupi domu a že pokud se to podaří tak to bude pro všechny ten nejlepší vánoční dárek a jak se na to těší, ani náznak nespokojenosti. A ano, řekla bych že o většině jejich vztahovych problému jsem věděla.

mrkvovydort
30. lis 2025
@monars

@mrkvovydort právě, já bych asi v první moment byla naštvaná na celý svět, ale pak bych byla ráda že mi to řekla.. Že mě netahala za nos i ona. Ale tohle je teorie. U spousty věcí jsem si říkala jak bych to vyřešila v teorii, ale v praxi je to sakra těžké.

@monars lidi se tohohle hrozně bojí, že se to otočí proti nim, ale neznám případ, kdy by ten člověk nakonec nebyl rád, že za ním ti kamarádi stáli a řekli mu to.

A taky - musí ona vědět, žes to byla ty? Viděla tě? Mohl by říct, že to byl nějaký jeho známý z práce, kdo ji taky zná, nebo tak něco.

A navíc jestli mají kupovat dům - to je fakt velký závazek, není nakonec lepší, když to praskne teď než později? Kdyby rozešli a pak měli rozmotávat hypotéku a nemovitost, no to potěš koště.

monars
autor
30. lis 2025
@mrkvovydort

@monars lidi se tohohle hrozně bojí, že se to otočí proti nim, ale neznám případ, kdy by ten člověk nakonec nebyl rád, že za ním ti kamarádi stáli a řekli mu to.

A taky - musí ona vědět, žes to byla ty? Viděla tě? Mohl by říct, že to byl nějaký jeho známý z práce, kdo ji taky zná, nebo tak něco.

A navíc jestli mají kupovat dům - to je fakt velký závazek, není nakonec lepší, když to praskne teď než později? Kdyby rozešli a pak měli rozmotávat hypotéku a nemovitost, no to potěš koště.

@mrkvovydort myslím si, že mě neviděla. Seděla jsem v taxíku a oni byli na autobusové zastávce.

bereni
30. lis 2025

@monars V první řadě bych zašla za ní a řekla ji, že jsem ji viděla, že je to pro mě nepříjemný a nechci lhát a dělat, že nic před kamarádem. Ať si to co nejdřív vyřeší, protože já nemusím vydržet tu hru na to, že se nic neděje. UVidíš jak se k tomu postaví ona, podle toho bych asi jednala dál. Rozhodně bych nedělala slepou. Kdyby se slepě zachovala moje kamarádka a neřekla mi o nevěře mého partnera, nejenže bych se cítila zrazená od partnera, ale i od kamarádky a to je to co nejmíň potřebuješ. Ano může se stát, že se to celé otočí proti tobě, ale pak funguje karma a taky síto kdo je a není kamarád.

patypresdevaty
30. lis 2025

Mně z toho jako morálně nejsprávnější vychází promluvit si o tom nejdřív s ní. Nemoralizovat, ale říct, žes to viděla a že Ti v tom není dobře, protože je znáš oba a nedokážeš dělat jako že nic. Případně ji nechat se vypovídat, pokud to bude potřebovat. Pak už to bude na ní a podle její reakce asi i Ty budeš vědět, co s tím dál...

anonym_7d5798
Odpověď byla odstraněná
drep
30. lis 2025
@anonym_7d5798
Odpověď byla smazaná

@anonym_7d5798 zalez, trolle!

levandule_k
30. lis 2025

Kdyby mě partner podváděl a ty bys to věděla, nic mi neřekla, tak by to pro mě bylo velmi nepříjemné. Já bych tam cítila jistou zradu i od tebe, připadala bych si jako blbka, takže bych se pak nechtěla ani stýkat s tebou.

Já bych chtěla, aby mi někdo řekl, že mě můj partner podvádí. Sice bych v tu chvíli reagovala velmi emotivně, ale zpětně bych byla ráda.

Nevěra má svůj důvod a ten problém je potřeba řešit.

Moje ex kolegyně má dceru. Její ex jí podváděl, věděli to všichni okolo. Všichni se jí to báli, říct, aby náhodou nebyli špatní, neublížili jí, do cizích vztahů se nemíchá atd. Kolegyně pak zpětně vyprávěla, že jí dcera říkala, víš mami nejhorší bylo, že to věděli všichni okolo a nikdo mi nic neřekl.

alice180
30. lis 2025
@levandule_k

Kdyby mě partner podváděl a ty bys to věděla, nic mi neřekla, tak by to pro mě bylo velmi nepříjemné. Já bych tam cítila jistou zradu i od tebe, připadala bych si jako blbka, takže bych se pak nechtěla ani stýkat s tebou.

Já bych chtěla, aby mi někdo řekl, že mě můj partner podvádí. Sice bych v tu chvíli reagovala velmi emotivně, ale zpětně bych byla ráda.

Nevěra má svůj důvod a ten problém je potřeba řešit.

Moje ex kolegyně má dceru. Její ex jí podváděl, věděli to všichni okolo. Všichni se jí to báli, říct, aby náhodou nebyli špatní, neublížili jí, do cizích vztahů se nemíchá atd. Kolegyně pak zpětně vyprávěla, že jí dcera říkala, víš mami nejhorší bylo, že to věděli všichni okolo a nikdo mi nic neřekl.

@levandule_k jo je to tak, pak když to praskne. Tak pak stojíš někde ve společnosti koukáš na ty tváře a přesně si říkáš on to věděl, ona taky.

martinka_33
30. lis 2025

Většinou ten kdo má parohy se to dozví jako poslední. Pokud jsou bezdětný pár bez společných zavazku, myslím že by mi to nedalo a oči bych mu otevřela, aby me šanci ještě navazat jiny vztah a tady nzrracel drahocenný čas. Pokud ty závazky mají asi bych mu neublizovala a nechala to být.

reeeza
30. lis 2025

Souhlas s @ levandule_k. Ono totiž není otázkou jestli to praskne, ale kdy. Nejhorší je zrada nejen od parnera/ partnerky, ale i těch ostatních nejbližších, kteří věděli, ale neřekli.

monars
autor
30. lis 2025
@martinka_33

Většinou ten kdo má parohy se to dozví jako poslední. Pokud jsou bezdětný pár bez společných zavazku, myslím že by mi to nedalo a oči bych mu otevřela, aby me šanci ještě navazat jiny vztah a tady nzrracel drahocenný čas. Pokud ty závazky mají asi bych mu neublizovala a nechala to být.

@martinka_33 společný závazek bude ten dům a hypo. On má dítě z předchozího vztahu s ní ne. No, už jsem se s ní domluvila, že se zítra staví a uhodim prvně na ní. Ale je mi špatně z toho už teď.

malytlustyhroch
30. lis 2025

@monars a je jisto jiste, ze to byla ona? A ze to cicma bylo milenecky? Ne, jen takovy to cuchnu k levymu uchu, cuchnu k pravymu na rozloucenou? Jako asi jo, kdyz to tu resis. Jen pro jistotu.

emillyhk
30. lis 2025

@monars Promluvila bych si nejdřív s kamarádkou. Narovinu bych jí řekla, že chápu, že jejich manželství není moje věc, ale že jsem ji viděla a teď nějak nevím, jak se k tomu postavit protože se pravidelně vídáme a je mi to vůči jejímu partnerovi nepříjemné. Uvidíš co ti na to řekne. 🤷‍♀️ Já osobně bych nechtěla znát žádné detaily, nevyptávala bych se. Ale jestli jsou to tak dobří kamarádi, tak asi tušíš, jak o svém partnerovi kamarádka mluví a jak to asi u nich vypadá. Třeba se kamarádka rozpovídá... Já za sebe bych jí řekla, že mi do toho sice nic není, ale jestli podvádí dlouhodobě, nechci o tom nic vědět. A pokud ji ještě někde uvidím "ocicmávat se" s někým jiným než s jejím partnerem, tak mu to řeknu.
Už jsem v podobné situaci bohužel párkrát byla. Jednou jsem mlčela protože se jednalo o rodinu. Stejně to prasklo a dodneška mě mrzí, že vztah s tím podváděným se pokazil tak že se mnou už nemluví 😟

anonym_e8994b
30. lis 2025

O dlouhodobé nevěře mého partnera věděli snad všichni kolem, jenom já ne. Jedna kamarádka mi to potom řekla na férovku, bála se mi to říct, dlouho k tomu hledala odvahu. A já jí to normálně nevěřila. Do té doby jsem neměla stín pochybností a ani mě to ve snu nenapadlo. Nicméně jsem pak pojala podezření a zanedlouho to prasklo i s důkazem a ne jen dle "řečí". Kamarádce jsem se pak omluvila. Na ni jsem vůbec nebyla naštvaná, naopak mě obecně štvalo, že mi to nikdo jiný neřekl dřív, ale povětšinou to věděli chlapi a ti spolu asi drží basu. 🤷 Jak píšou holky, prve bych si promluvila s kamarádkou.

monars
autor
30. lis 2025
@malytlustyhroch

@monars a je jisto jiste, ze to byla ona? A ze to cicma bylo milenecky? Ne, jen takovy to cuchnu k levymu uchu, cuchnu k pravymu na rozloucenou? Jako asi jo, kdyz to tu resis. Jen pro jistotu.

@malytlustyhroch 100% to byla ona. Ona je nepřehlednutelna osoba. A ano nebyla to pouhá pusa na rozloučenou.

barumrallyebum
1. pro 2025

Jednou jsme v parte resili to same. Vedeli jsme, ale neni to nase vec, nechali jsme to byt a oni se pak rozesli a parta se rozpadla postupne taky.

brunetka11
1. pro 2025

Pokud máš potřebu se míchat do jejich vztahu - v řadě bych to řekla svému muži a pak teprve jí. Nevíš, jakou reakci to u ní způsobí a může paradoxně pomluvit tebe.

monars
autor
1. pro 2025
@brunetka11

Pokud máš potřebu se míchat do jejich vztahu - v řadě bych to řekla svému muži a pak teprve jí. Nevíš, jakou reakci to u ní způsobí a může paradoxně pomluvit tebe.

@brunetka11 nemám potřebu se jim vměšovat do vztahu, ale nemám ani potřebu lhát a tvářit se že je všechno v pohodě. O víkendu jedeme společně na hory, budeme spolu na vánoce a pak má dcera narozeniny. 3 věci při kterých se budu muset tvářit.ze se nic neděje. Můj chlap už to ví, vytočil se a chtěl mu volat hned jak jsem mu to řekla. A on chce zrušit veškeré aktivity s nima. Že s takovou ehm nebude v jedné místnosti.

tereza0111
1. pro 2025

Moc hezky tohle rozebira film "medvidek". Nedelala bych, ze jsem nic nevidela, protoze bych to u nekoho s kym se pravidelne stykam nezvladla.
Sla bych za ni, rekla co jsem videla a at si to vyresi.
Nikdy nevis, jak to ve vztahu maji a co to bylo. Jit za kamaradem na prvni dobrou bych povazovala za prilisne vmesovani

tereza0111
1. pro 2025
@monars

@brunetka11 nemám potřebu se jim vměšovat do vztahu, ale nemám ani potřebu lhát a tvářit se že je všechno v pohodě. O víkendu jedeme společně na hory, budeme spolu na vánoce a pak má dcera narozeniny. 3 věci při kterých se budu muset tvářit.ze se nic neděje. Můj chlap už to ví, vytočil se a chtěl mu volat hned jak jsem mu to řekla. A on chce zrušit veškeré aktivity s nima. Že s takovou ehm nebude v jedné místnosti.

@monars to zas tvuj chlap trochu hroti. K nevere ma postoj kazdy ruzny. Treba o tom i kamarad vi.. Nasi dobri pratele se 3 detma ted resi podobnou vec, on si nasel zenskou a dosahl takove blbosti, ze o tom manzelce rekl, jestli mu tu "milenku" nechce oficialne schvalit. To teda nechtela, ale rozvadet se s nim kvuli tomu taky nechce, je ji to tak trochu jedno.. A ze bysme se kvuli tomu s nima prestali bavit to teda taky ne, proste to vnimaji jinak

patypresdevaty
1. pro 2025
@monars

@monars přístup Tvého chlapa je takový dost černobílý. Jste s nimi sice kamarádi, ale to neznamená, že víte, co se u nich odehrává. My jsme třeba s manželem už roky v nepěkné krizi, chodili jsme i na terapii a máme horší a lepší období. Průběžně přemýšlím, zda odejít, nebo ne. Ale málokdo v našem okolí to ví a nikdo neví vše. Takže kdybych teď najednou odešla, nebo si někoho našla, spousta lidí to možná odsoudí, ale přitom neví, co vše tomu předcházelo a co za tím bylo.

denisoki
1. pro 2025

Nepletla bych se do toho 🙂

lvl16
1. pro 2025

Neříkej nic. Maximálně konfrontuj jí. Ale raději neříkej nic, protože se to tutově otočí proti tobě.

Strana
z3