Měla bych říct kamarádovi o nevěře jeho přítelkyně?
Po sto letech jsem měla volnou sobotu a šla jsem s kolegyněma na sklenku. Po cestě domů, jsem spatřila svoji kamarádku jak se cicma s jiným chlapem než je její přítel.
Znám je oba stejně dlouho. Původně to jsou kamarádi mého muže. Nicméně už je to 12 let co je znám a mám je ráda oba stejně. Naštvala mě a vře to ve mě. Z jedné strany to chci říct kamarádovi, z druhé nevím zda je to správná volba. Chci to vyčíst i ji a taky nevím zda do toho mám a můžu kecat.
Nejsou to pro mě jen kamarádi, ale víc než některá rodina. Jsou součástí našich životu a my těch jejich. (10 let slavíme druhy svátek vánoční spolu, každý silvestr, narozeniny děti, oni nám byli na svatbě za svědky, každá druhá dovolená je s nimi, a další.. Takže vážně blízcí přátelé).
Nevím zda se zvládnu tvářit, že je vše v pohodě. Zda pod tíhou takového nechtěného tajemství se zvládnu s nimi vídat. Zároveň nechci být, ale ta svině, která bonzuje - i když se více přikláním k tomu, že bych to měla říct...
Co by jste dělaly vy? Řešila už to některá z vás?
Vidis, zacala jsi to resit, rekla jsi to manzelovi a ten se s nima nechce bavit. A prijdete o pratele. Jeste to manzel vykeca tomu chlapovi a oni se pak rozejdou. A ona se prestane bavit samozrejme s tebou. Rozpad manzelstvi a pratelstvi a to vse kvuli jedne blbe puse..
Vidis, zacala jsi to resit, rekla jsi to manzelovi a ten se s nima nechce bavit. A prijdete o pratele. Jeste to manzel vykeca tomu chlapovi a oni se pak rozejdou. A ona se prestane bavit samozrejme s tebou. Rozpad manzelstvi a pratelstvi a to vse kvuli jedne blbe puse..
@barumrallyebum pěkný victim blaming. Nerozejdou se kvůli zakladatelce, ale kvůli nevěře kamarádky. Na místě podváděné bych to osobně chtěla vědět a jestlu by mě něco k smrti štvalo, tak že to věděly kamarádky a mně to neřekly
Co se staráte do soukromí nějoho jiného?
Co se staráte do soukromí nějoho jiného?
@vendulis Ona se nestará, jen je jí to vzhledem k tomu, že spolu tráví čas, a já to chápu, silně nepříjemné a neví, jak se k tomu postavit. Předpokládám, že kdyby to byla nějaká známá od vidění, řešit to nebude. Ale být na svátky s oběma a dělat, že se nic neděje, bavit se, usmívat, já osobně bych na takovou oslavu radši ani nešla. Jemu bych to neříkala, jí bych s tím konfrontovala, třeba se to nějak vysvětlí, třeba ne a kamarádka najde konečně odvahu to rozseknout....
Jak to dopadlo?
Jéé svaté koníkovi, hlavně nic neřikéj, tvař se, že nic, není to tvoje věc 😄
Těžko toho nelze být součástí, když jsi je viděla...
Tak jak to dopadlo?
Netusim, jak bych se zachovala. Ale eticky nejvhodnejsi mi prijde prijit za ni a konfrontovat ji.
Tak jak to dopadlo?
Netusim, jak bych se zachovala. Ale eticky nejvhodnejsi mi prijde prijit za ni a konfrontovat ji.
@kamimnichov prvně zapirala a pak mi začala vyhrožovat že pokud se to O dozví, že jsem u ní jako kamarádka skončila. Že se se O nechce rozejít, že to jen povyražení když je O v práci nebo na služebce. Těžko, hodně těžko jsem rozdychavala co mi říkala.. Přišlo mi jako by ji to přišlo v pohodě a normální.
@barumrallyebum upřímně radši budu špatná, ale budu mít čisté svědomí, než být špatná za nějakou dobu a ještě výčitky, že jsem to věděla a mlčela. Nebyla to blbá pusa. Byl to legitimní francouzak nějakou dobu trvající. A tíha viny, leží především na ni, ne na mě.
@kamimnichov prvně zapirala a pak mi začala vyhrožovat že pokud se to O dozví, že jsem u ní jako kamarádka skončila. Že se se O nechce rozejít, že to jen povyražení když je O v práci nebo na služebce. Těžko, hodně těžko jsem rozdychavala co mi říkala.. Přišlo mi jako by ji to přišlo v pohodě a normální.
@monars tak kdyby ji to neprislo v pohode, tak to asi nedela. Mas to tezky.Pokud pro tebe je jeji chovani neprijatelny, tak vase pratelstvi stejne uz zkoncilo, tohle je jen takova agonie, nez si to pripustite. Vanoce a Novy rok bych si s nima a jejich problemama nekazila a rovnou bych je zacala planovat bez nich. Jejimu chlapovi to sice nepomuze, ale vam lip bude.
Když se tak intenzivně kamarádite, proč se ne zeptáš přímo jí?
V tom případě, pokud to ví i tvůj muž, bych Vánoce slavila po svém, určitě bych si svátky nekazila pohledem na ní. Ne kvůli tomu zahýbání, ale to, jak ti ještě vyhrožuje, přitom má máslo na hlavě. A pokud by se její muž ptal proč tak najednou, tak bych klidně řekla, ať se zeptá ty svý, sama bych to asi neříkala. Ono to podle mě už bude otázka chvilky, kdy to praskne, kor když se cicmá venku na zastávce, co čekala ....
@barumrallyebum upřímně radši budu špatná, ale budu mít čisté svědomí, než být špatná za nějakou dobu a ještě výčitky, že jsem to věděla a mlčela. Nebyla to blbá pusa. Byl to legitimní francouzak nějakou dobu trvající. A tíha viny, leží především na ni, ne na mě.
@monars tak jo, tahle reakce by mi vadila snad vic, nez cele podvadeni, ktere muze mit radu duvodu. A cekala bych, ze se na ne bude treba "vymlouvat". Ale kdyz podvadi takhle verejne a na konfrontaci reaguje takhle. Asi bych to kamaradovi rekla. Protoze se to stejne driv nebo pozdeji provali (uvidi ji nekdo dalsi, kdyz ji prijde dobry napad cicmat se na zastavce..))
@drakenn vždyť jsem to s ní řešila 🙄 ale upřímně jsem potřebovala morální radu... A urovnat si to s pohledem lidi "mimo moji sociální bublinu"
@monars ty vago, to je fakt kráva 🙁 nevím co bych dělala... Asi zrušila společný akce a pokud by se její chlap vyptával, řekla/naznačila bych... to přátelství uz je stejne mrtvý...
Drsny
Jak píší holky, vaše kamarádství už stejně skončilo. Podvádění může mít skutečně spoustu důvodu, on život není až tak černobílý, jak si někdy myslíme, ale taková reakce je trochu moc☹️ Uměla bych pochopit, kdyby mě požádala, ať to ještě nějakou dobu vydržím, že si pro odchod připravuje půdu, že se potřebuje rozhodnout, zvládla bych asi i přiznání, že je jí to hrozně blbé, stydí se, ale ujela, když po ní někdo vyjel... Ale vyhrožování, to ne.
Absolutně bych se do toho nepletla. Ne proto, že by se to mohlo obrátit proti mně, ale proto, že mi do toho nic není. Maximálně bych jí řekla, že jsem ji viděla a že by se možná měla pokusit být víc diskrétní. Rozhodně bych neočekávala, že se přede mnou bude obhajovat nebo mi něco vysvětlovat.
Jako určitě by mě naštvalo zjistit, že nejenže můj chlap mi zahýbá, ale ještě to dělá tak, že o tom ví celé okolí, ale nevyčítala bych nikomu, že mi to neřekl. A nerada bych, aby to vyznělo, že nevěra je OK, ale pokud bych zjistila, že mi manžel zahýbá, ublíží mi to a budu to muset nějak řešit a dost možná to náš vztah neustojí. Pokud by byla druhá varianta, že strávím život ve šťastném manželství a nikdy se nedozvím, že můj manžel mi byl nevěrný, beru rozhodně tuhle variantu. Je mi jasné, že spousta lidí by to vědět chtěla, ale ani tak to nevnímám, že je moje povinnost jim to hlásit a pokud bych si nebyla 100% jistá, že nenapáchám víc škody než užitku, pustila bych to z hlavy.
Jak píší holky, vaše kamarádství už stejně skončilo. Podvádění může mít skutečně spoustu důvodu, on život není až tak černobílý, jak si někdy myslíme, ale taková reakce je trochu moc☹️ Uměla bych pochopit, kdyby mě požádala, ať to ještě nějakou dobu vydržím, že si pro odchod připravuje půdu, že se potřebuje rozhodnout, zvládla bych asi i přiznání, že je jí to hrozně blbé, stydí se, ale ujela, když po ní někdo vyjel... Ale vyhrožování, to ne.
@zuzkasim tak mně přijde celkem logické, že když napráskám kamarádku, že zahýbá, že už pak asi moc kámošky nebudeme, takže tohle "vyhrožování" by mě úplně nepohoršilo 😀
@zuzkasim tak mně přijde celkem logické, že když napráskám kamarádku, že zahýbá, že už pak asi moc kámošky nebudeme, takže tohle "vyhrožování" by mě úplně nepohoršilo 😀
@suzanna123 A ty bys s nimi tedy úplně v pohodě trávila čas, když víš..? Vůbec by Ti ta přetvářka (jejich i vlastní) nevadila? Nebo bys s nimi přerušila kontakty, aniž by ses o tom pobavila alespoň s tou dotyčnou?
@suzanna123 Já teda vnímám opravdu rozdíl v tom moje kamarádka, se kterou chodím na kafe a nemusí se mi to líbit, ale je to její život a společní přátelé, se kterými trávíme hodně času a slavíme třeba konkrétně teď Vánoce. Já osobně nesnáším přetvářku, a tady by se autorka musela sakra snažit mít poker face a nedát na sobě nic znát, nebo to bez vysvětlení zrušit ... nevím, co je pro ní a celou situaci lepší,.
@patypresdevaty hele, určitě závisí na okolnostech. Třeba být to manžel mé dobré kamarádky, tak úplně bohorovná nebudu, ale určitě bych vždycky na prvním místě řešila, jaký efekt pro ni tahle informace bude mít. To, že něco vím, pro mě neznamená, že to nutně musím říct.
@moudivlacek já mám kamarádku, která mi řekla, když manželovi zahýbala. Já se s ním znám, vídáme se společně, ale primárně je ona můj blízký člověk. Prostě jsem to brala, že je to její věc, její vztah, její svědomí a její tajemství, ne moje. Stejně tak je mi jasné, že kdyby mně zahýbal můj manžel, tak to s dost velkou pravděpodobností bude vědět jeho kamarád, ale nečekala bych, že v reakci na to, se s náma nebo s ním přestane stýkat. Nebo kdyby mi manžel tohle řekl o něm, tak to taky nebudu mít potřebu dál řešit.
@patypresdevaty hele, určitě závisí na okolnostech. Třeba být to manžel mé dobré kamarádky, tak úplně bohorovná nebudu, ale určitě bych vždycky na prvním místě řešila, jaký efekt pro ni tahle informace bude mít. To, že něco vím, pro mě neznamená, že to nutně musím říct.
@moudivlacek já mám kamarádku, která mi řekla, když manželovi zahýbala. Já se s ním znám, vídáme se společně, ale primárně je ona můj blízký člověk. Prostě jsem to brala, že je to její věc, její vztah, její svědomí a její tajemství, ne moje. Stejně tak je mi jasné, že kdyby mně zahýbal můj manžel, tak to s dost velkou pravděpodobností bude vědět jeho kamarád, ale nečekala bych, že v reakci na to, se s náma nebo s ním přestane stýkat. Nebo kdyby mi manžel tohle řekl o něm, tak to taky nebudu mít potřebu dál řešit.
@suzanna123 každý jsme holt jiný, autorka to evidentně jako ty nebere a potřebuje se s tím nějak popasovat
@suzanna123 každý jsme holt jiný, autorka to evidentně jako ty nebere a potřebuje se s tím nějak popasovat
@moudivlacek jasně, nicméně autorka se ptala na názor ostatních. A trochu tady vnímám, že u mě je asi rozdíl v tom, že já bych primárně neřešila, jak se s tím popasuju já nebo jak já něco snáším, ale řešila bych, jaký dopad ta informace bude mít na ně.
Druhá věc je, že ve chvíli, kdy je ve vztahu nevěra, tak to podle mě stejně dlouhodobě udržitelné není a vyřeší se to i bez asistence někoho dalšího.
@moudivlacek jasně, nicméně autorka se ptala na názor ostatních. A trochu tady vnímám, že u mě je asi rozdíl v tom, že já bych primárně neřešila, jak se s tím popasuju já nebo jak já něco snáším, ale řešila bych, jaký dopad ta informace bude mít na ně.
Druhá věc je, že ve chvíli, kdy je ve vztahu nevěra, tak to podle mě stejně dlouhodobě udržitelné není a vyřeší se to i bez asistence někoho dalšího.
@suzanna123 já za sebe musím říct, že ve všech vztazích vyznávám upřímnost a neumím se přetvařovat, nikdy nelžu. Nelžu, nekličkuju ani v těžkejch rozhovorech o umírání, trvalých následcích atd. Proto bych nebyla schopná sedět s touhle holkou a s chlapem, který nic neví a udržet pokerface, že se s nima těším, jak společně pojedeme v zimě na lyže. Prostě bych to nesvedla. Dovedu si to představit u kamarádky, která je “jenom moje” a s jejím partnerem se nestýkám, jinak ne.

Na místě kamaráda bych to chtěla vědět... Myslím ze tvé řešení říct ji, at si to vyřeší je nejlepší. Držím palce ❤️