Měla bych říct kamarádovi o nevěře jeho přítelkyně?
Po sto letech jsem měla volnou sobotu a šla jsem s kolegyněma na sklenku. Po cestě domů, jsem spatřila svoji kamarádku jak se cicma s jiným chlapem než je její přítel.
Znám je oba stejně dlouho. Původně to jsou kamarádi mého muže. Nicméně už je to 12 let co je znám a mám je ráda oba stejně. Naštvala mě a vře to ve mě. Z jedné strany to chci říct kamarádovi, z druhé nevím zda je to správná volba. Chci to vyčíst i ji a taky nevím zda do toho mám a můžu kecat.
Nejsou to pro mě jen kamarádi, ale víc než některá rodina. Jsou součástí našich životu a my těch jejich. (10 let slavíme druhy svátek vánoční spolu, každý silvestr, narozeniny děti, oni nám byli na svatbě za svědky, každá druhá dovolená je s nimi, a další.. Takže vážně blízcí přátelé).
Nevím zda se zvládnu tvářit, že je vše v pohodě. Zda pod tíhou takového nechtěného tajemství se zvládnu s nimi vídat. Zároveň nechci být, ale ta svině, která bonzuje - i když se více přikláním k tomu, že bych to měla říct...
Co by jste dělaly vy? Řešila už to některá z vás?
@drep já taky nelžu, nicméně některé věci prostě neříkám. To, že aktivně někomu nenaservíruju, že jsem viděla jeho partnera s někým jiným, nepokládám za lhaní. A znovu - není to o mně a mých zásadách a není to moje tajemství. Rozhodně bych to někomu nevyklopila čistě za účelem být upřímná bez ohledu na důsledky.
@suzanna123 zamlčení pravdy je lhaní.
@suzanna123 zamlčení pravdy je lhaní.
@mrkvovydort jakože člověk musí na potkání vyklopit všechno, co ví, jinak lže? Zajímavé, to jsem netušila…🙄
@mrkvovydort jakože člověk musí na potkání vyklopit všechno, co ví, jinak lže? Zajímavé, to jsem netušila…🙄
@suzanna123 jako fakt si tu mezi dospělýma babama budem vysvětlovat rozdíl mezi nevyslepičením i nerelevantních a nedůležitých informací a záměrným zatajením něčeho důležitého, co pro danou osobu má zásadní život měnící vliv?
Nechceš mi asi naznačit, že nechápeš, v čem se od sebe liší situace, kdy dobrému kamarádovi, který se chystá na hypotéku s partnerkou, o které je přesvědčen, že s ní má skvělý vztah, neřekneš, že žije v totální lži, a kdy dotyčnému neřekneš, žes přestala pít kafe s kofeinem?
Podle téhle logiky dotyčná partnerovi, pokud se jí on vyloženě nezeptá, kde byla a jestli ho nepodvádí, taky vlastně nelže. 🙆♀️
@suzanna123 jako fakt si tu mezi dospělýma babama budem vysvětlovat rozdíl mezi nevyslepičením i nerelevantních a nedůležitých informací a záměrným zatajením něčeho důležitého, co pro danou osobu má zásadní život měnící vliv?
Nechceš mi asi naznačit, že nechápeš, v čem se od sebe liší situace, kdy dobrému kamarádovi, který se chystá na hypotéku s partnerkou, o které je přesvědčen, že s ní má skvělý vztah, neřekneš, že žije v totální lži, a kdy dotyčnému neřekneš, žes přestala pít kafe s kofeinem?
Podle téhle logiky dotyčná partnerovi, pokud se jí on vyloženě nezeptá, kde byla a jestli ho nepodvádí, taky vlastně nelže. 🙆♀️
@mrkvovydort nebudeme, nesmysl je to tak jako tak. To, že někoho vidím dělat něco, co nemá, mě do té situace nevtahuje a nemám na ní žádnou spoluzodpovědnost.
A mimochodem, já plně respektuji a chápu, že některé z vás máte za to, že je morální povinnost to říct. Já to vnímám jinak, myslím, že jak a proč jsem vysvětlila dost srozumitelně a tím bych to uzavřela. Nemyslím si, že tohle tu diskuzi někam posouvá.
@mrkvovydort nebudeme, nesmysl je to tak jako tak. To, že někoho vidím dělat něco, co nemá, mě do té situace nevtahuje a nemám na ní žádnou spoluzodpovědnost.
A mimochodem, já plně respektuji a chápu, že některé z vás máte za to, že je morální povinnost to říct. Já to vnímám jinak, myslím, že jak a proč jsem vysvětlila dost srozumitelně a tím bych to uzavřela. Nemyslím si, že tohle tu diskuzi někam posouvá.
@suzanna123 Já si myslím, že tím, že to té kamarádce řekla, bohužel do té situace vtažená chtě nechtě je. Až to praskne, tak první co ta paní udělá, že ukáže na autorku, že ona to celou dobu věděla. Ano, není to její povinnost, někomu něco říkat ani se obhajovat proč to třeba neřekla, zároveň není její povinnost v takovém "kamarádství" pokračovat a stýkat se s nimi (viz to vyhrožování, to mi přijde na úrovni mateřské školky). Já věřím, že než se autorka rozmyslí, jak s tou info naložit, vyřeší se to velice rychle "samo" (ne každý je dobrák od kosti, aby přemýšlel, zda je dobrý tah to tomu manželovi říci).

@suzanna123 já za sebe musím říct, že ve všech vztazích vyznávám upřímnost a neumím se přetvařovat, nikdy nelžu. Nelžu, nekličkuju ani v těžkejch rozhovorech o umírání, trvalých následcích atd. Proto bych nebyla schopná sedět s touhle holkou a s chlapem, který nic neví a udržet pokerface, že se s nima těším, jak společně pojedeme v zimě na lyže. Prostě bych to nesvedla. Dovedu si to představit u kamarádky, která je “jenom moje” a s jejím partnerem se nestýkám, jinak ne.
@drep já taky nelžu, nicméně některé věci prostě neříkám. To, že aktivně někomu nenaservíruju, že jsem viděla jeho partnera s někým jiným, nepokládám za lhaní. A znovu - není to o mně a mých zásadách a není to moje tajemství. Rozhodně bych to někomu nevyklopila čistě za účelem být upřímná bez ohledu na důsledky.