Nekonečné vyptávání u Dr.Maxe. Máte s tím zkušenost?
Takový trochu hloupý dotaz, ale zajímá mne zda to někdo vnímá stejně 😅 v životě jsem navštívila už hodně lékáren, a pouze u Dr.Maxe musím projít křížovým výslechem pokaždé když jdu něco koupit. Ještě bych pochopila kdyby to dělala jedna osoba, ale dělají to tam úplně všichni ... v žádné jiné lékárně jsem se s tím nesetkala, aby se např. mého přítele vyptávali pro koho kupuje balení Antimetilu a proč to chci brát atd .... maximálně jinde poinformují jak to brát a nebrat a hotovo, ale u Maxe nee, tam jdete koupit těhotenský test a ptají se vás jestli už jste ho někdy dělala a jestli je pro vás 🙈🙈 ještě beru kdyby tam člověk přišel stylem “prosím doporučte mi něco na pálení žáhy” tak ještě chápu že se mohou na něco optat, ale když tam člověk přijde a řekne “dejte mi prosím jedno balení Rennie” tak nechápu na co potřebují vědět pro koho to je, proč to beru, jak dlouho už mám potíže...přijde mi že si tam hrají pomalu na doktory. A vysvětlovat že jsem těhotná když to ještě nikdo neví a nevím kdo stojí za mnou, to mě fakt štve... ještěže nepotřebuju mast na hemeroidy, to bych asi jela do vedlejšího města 🙄 😂
dělají to na vaší pobočce Maxe taky, nebo je to jen u nás ? 😅
Do maxe chodom nejvoc ale nejak jsem si nevsimla rozdilu
@hanka_12345 no u nás u Maxe to dělají už co tu ta pobočka existuje a to je pár let... mimochodem máme na náměstí dalších 5 lékraren a nikde jinde jsem se s tím nesetkala. K Maxovi chodím jenom díky jejich delší otevírací době a výhodné lokaci přímo u nákupáku takže člověk nemusí nikam zajíždět, jinak bych tam už nešla 🙈
@hanka_12345 bohužel! Delaji z lekarny obchod 🙄
@hanka_12345 bohužel! Delaji z lekarny obchod 🙄
@nikishkaaaa tak mi prosím, vysvetli, když jsi tam pracovala, proč, když řeknu že chci například ústní vodu Listerine, proč mi řeknou, že mi ji neprodaji, že prý vysušuje a že si mám koupit jinou? (to je tlačení na prodej jejich značek?) 🤔
Asi aktivní lékárnice 😁 Já jsem to tam nikdy nezažila.
@sways to nevim, to ti asi chteli vtlacit jinou od znacky Dr Max. ale to se u nas nedelalo, to uz byla zrejme iniciativa pani lekarnice, ktera chtela velke bonusy 😉
@nikishkaaaa tak já ji příště zkusím udělat radost 😊, ona mi vždy řekne ať si to objednám na eshopu :D
@sways protoze za prodej vyrobku, ktere jsou na negativnich listech se ji strhavaji odmeny 😉 pres eshop je ji to jedno 😉
@nikishkaaaa to nechápu, proč to tam teda vůbec mají, když pak zaměstnancům strhávají odměny za to že si to někdo koupí ... 🤐
@veronika9595 obcas je to na palici 😉
@nikishkaaaa tak teď už tomu rozumím a uz ji chapu... To je fakt hrozný... Zvlášť když jednoduše vím co chci a buď dostanu toto nebo nic... Takže ji ješte svým přístupem zatopim :(... Zrovna v lékárnách dělají lidi s vejškou a oni takto? :(
@sways bohužel ☹ proto jsem odtamtud odesla do klasicke neretezcove lekarny, sice plati mene, ale stale je na 1. Miste zdravi pacienta a ne uprednostnovane leky. Lekarna nema byt obchod!!!
@nikishkaaaa no, to se fakt nedivim... Přijde mi to vůči zaměstnancům dost ponižující...
Taky to tak mam, radsi chodim jinam nebo nakupuji na netu. 😂 Naposled jsem u koupi tehotenskeho testu rekla, ze to mam pro babicku, protoze uletela se sousedem pri venceni psu. Pani magistra zapomnela i dotaz na karticku. 😂
@smudlinka10 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
mn+ už se asi 3xstalo, že jsem poslalachlapa pro konkrétní produkt (typu rybí olej moelers, imunoglukan, bkomplex) a přišel s jejich privátní značkou. Naposled ho prý ani lékárnice neupozornila, řekl, že chce citronový moelers, hrábla do poličky a dala mu automaticky drmax.
@jipe to bych se teda asi ozvala ... nemám problém když mi to nabídnou a dají mi na výběr, máme toho doma hromadu od nich, ale rozhodně ne tak že jim řeknu že chci třeba paralen a oni mi daji automaticky Parapyrex (jejich paralen) to bych slušně řekla ze tohle nechci už jen z principu že se neoptali
@veronika9595 on to v lékárně nepostřehl, já až to doma vybalovala, tak koukám, že to je plastová flaška, tak si říkám ok, inovace, pak koukám, že to má jinou konzistenci, tak čtu, jestli to není jiná příchut a až pak jsem si všimla, že to je max. Ty dva případy předtím ho ukecali, to věděl a souhlasil 🙂
@jipe je pravda že jednou při angíně jsem přítele poslala pro lék Aescin co pomáhá na bolavý krk a oni ho poslali domů s doplňkem stravy co má prý stejnou účinnou složku a je od nich ... to jsem byla docela nakrknutá, protože mi podvědomě zapracoval takový opačný placebo efekt, že nějaký doplněk stravy co vypadá jako vitamíny prostě nemůže účinkovat stejně 😅 ikdyby mohl, nakonec jsem si tam zajela a pro původní lék
@veronika9595
Podle me je to naprosto v poradku.A tvoje hemeroidy nebo tehotenstvi ty lidi stojici za tebou fakt nezajima,to bud v klidu.
@zelenaesmolda tak pokud to jsou cizí lidé tak je to asi nezajímá, ale pokud za tebou stojí například někdo kdo tě zná od vidění z práce a vyžvaní všude že jsi těhotná ještě než to stihneš oznámit vedoucímu, tak to už asi taková sranda není že ? Myslím si že drby o ostatních bohužel lidi zajímají až moc ... a pravděpodobnost že na malém městě za tebe přijde někdo kdo tě zná je logicky docela velká. Takže tvůj argument že to nikoho stejně nezajímá je dost naivní
@veronika9595
Tak zvanit muze co chce,stejne tak jako ty to muzes poprit.Promin,ale ta predstava,ze nekdo stoji za tebou ve fronte a okamzite leti vyzvanit nadrizenemu v praci tve zdravotni problemy je dost pritazena za vlasy.Navic kdyz uz tam nekoho znameho vidis a chces to tutlat tak pockej az odejde ne?Problem vyresen.
@zelenaesmolda tak myslím že lidi za mnou asi dříve než já neodejdou, a spíš mi přijde přitažené za vlasy to, že někdo o někom z práce zjistí že je těhotná a nikomu ve firmě to neřekne. Nicméně to byl jenom jeden z mnoha příkladů kdy muže nastat nepříjemná situace. Každému není příjemné rozebírat soukromé zdravotní informace před cizími, nebo hůř známými lidmi, jenom proto že zrovna tobě to nevadí :D
@veronika9595 no,ne kazdy ma za kolegy drbny.Muzes ho pustit pred sebe nebo odejit a vratit se za chvili az tam nebude.Btw co delas na gynde?Tam dokonce ukazujes intimni partie neznamemu cloveku :D
@veronika9595 já se léčila s boreliozou docela dlouhou dobu. Musela jsem si u Maxe objednat dvojkombinaci antibiotika na 50 dní. Paní lékárníci to zaujalo a podrobila mě křížovému výslechu. Ty antibiotika se mimojine používají i na plicní chlamydie. Fronta jako krava a ona přes celou lékárnu....a to máte na chlamydie. Byla jsem červená až na prdeli. Ty znechucene pohledy lidi ve frontě nemusím popisovat. Mě to teda přijde dost neomalené a podle mě jim není nic do toho na co to mám, zvlášť když je to na předpis.
@zelenaesmolda Tak jestli ti připadá, že lékárna plná lidí je stejná situace jako kontrola u lékaře, který je profesionál a zachovává lékařské tajemství, tak se asi nemáme o čem bavit 👏🤦🏻♀️ Jestli jsi o tom opravdu přesvědčená, tak mám pro tebe výzvu která bude pro tebe určitě vtipně snadná. Příště až budeš třeba u svého obvodního lékaře v čekárně plné lidí, ideálně aspoň s jedním kolegou z práce a vyleze sestra, tak jí přede všemi řekni že jdeš na kontrolu s tím syfilisem, a pak mi o pár dní později řekni jak to nikoho nezajímá a nikdo to nikde neřekl :D
@veronika9595 mě to u Maxe taky štve. Trochu mi to přijde, jako příprava na budoucnost, kdy obecně z lidí sejmou tu zodpovědnost za jejich zdraví a život, v zájmu “vše pro ochranu zdraví”. Sleduju to rok od roka i ve firmách, jak přituhuje bozp, jak každý rok vymýšlejí až absurdní způsoby, jak ochránit zdraví a zvyšují případné postihy, když firma neovlivní lidský faktor. A u Maxe je to pokaždé jak křížový výslech. Totálně neomalené!
@veronika9595 no, byla jsem tam nekolik let zpatky cestou domu z nemocnice po porodu syna, ktery u porodu zemrel. Mela jsem predepsany nejake zelezo a lekarnik mi ho podal, zkouknul pupek a rikal, ze to muzu brat i v tehotenstvi, ze je to v poradku 😖 myslela jsem, ze ho necim prastim.
Ale jsem asi nejaka hakliva, nedavno jsem nakupovala v DM - sportovni podprsenku, tri baleni vlozek, vlozky do podprsenky, nejakou masticku a ubrousky, byla jsem v 9. mesici, pupek jako blazen. Pani u pokladny mi to napipala a rika:"Tak pripravy vrcholi, jo?" a me to uplne vytocilo, at se stara o sebe 🙈 neodpovedela jsem a do konce nakupu nerekla ani slovo, ac jsem mela sto chuti rict:"kdybych si kupovala kondomy, lubrikant a bonbonieru, tak se take zeptate, jestli pripravy vrcholi?" 😁 Doma jsem to vypravela manzelovi a ten se mi smal a rikal, ze jen chtela byt milá - podle me by ale prodavac nemel komentovat obsah nakupu, ne? 😃

@nikishkaaaa uz i v lekarne?.🤦♂️