icon

Neobvyklá jména pro miminka. Máte tipy?

lion
7. říj 2005

Ahoj holky, myslím, že bysme tady mohly rozjet debatu na téma "jméno pro miminko". Nemáte někdy pocit, že většina jmen v kalendáři je nudná? Máte nějaké tipy na hezká dívčí nebo chlapecká jména? Klidně i neobvyklá? 😉 Tak pište, pište. Koukala jsem, že dost z vás už je těhotných, tak sem s inspirací. 🙂

Strana
z334
kassandra1
9. led 2020

@kristyn.g Bych to neviděla tak dramaticky, zní to jako Luky (Lukáš), tak si většina lidí bude myslet, že se přeslechla 🙂

alemari
9. led 2020

@kassandra1 Klement- to mi hnedka naskočí Budař ve filmu Svět pod hlavou, taky mu tam říkají Klimo😂

aneritka
9. led 2020

Mě přijdou zajímavá a neobvyklá dívčí jméno Florentýna, Matylda a klučičí Bořivoj

mariegroth
9. led 2020

Mne prijde zvlastni, ze clovek musi mit povoleni dat diteti neobvykle jmeno. Jako jo, je jasny, ze nekdy to rodice vezmou fakt do extremu. V Americe je holka, ktera se jmenuje “ABCD”. Loni o tom byla reportaz, ze se ji nekdo smal kvuli jmenu. Sama znam lidi s neobvyklym jmenem a clovek pak poradne nevi, jak to vyslovit. To mi treba prijde mnohem horsi, nez dat diteti v CR neobvykle jmeno, ktere ale ma jasnou vyslovnost.

kristyn.g
9. led 2020

@aneritka Florentyna je krásný. My máme Hynka

kassandra1
Autor odpověď smazal
babanci
10. led 2020

Ještě mě napadl Leon.

kejt29
10. led 2020

@mariegroth to je pravda, proto jsme ustoupili od Zoe, porad by vysvetlovala jak ji rikat.... Ale nekterym lidem stejne neni pomoci, kamaradka nedokaze vyslovit ani Berenika aniz by to nezkomolila 🙄

puhelin
10. led 2020

@mariegroth Ani v USA neni 100% svoboda jmena. Adolf Hitler Campbell apod.

krupka3
10. led 2020

Diskuze na neobvykla jmena, ve ktere je nebetycne mnozstvi prispevku o tom, jak nejlepsi je Pepa a Adam, a ze nektere zeny nechapou, kam to dneska speje.... Proc takova zena otevira diskuzi o neobvyklych jmenech? 😉 My mame dceru s velmi obvyklym jmenem, jen v jine zemi 😀 A druha dostane take neobvykle jmeno, nemame teda ceske prijmeni, tak si to muzeme dovolit 🙂

mariegroth
10. led 2020

@puhelin Vzdyt se takhle jmenuje jedno dite tady - Adolf Hitler Campbell 🙂 Jeho sestra je Eva Braun. Netusim, jestli ty deti eventualne prejmenovali, ale meli rodne listy.
Ale Jinak mas teda pravdu, ze uplne 100% to neni. Nesmi to byt vulgarismus a nesmi absahovat cislici. Ve smyslu “C3PO”, ale muze byt “Thomas III”

codal
10. led 2020

@mariegroth to snad nemohlo matrikou projít, to je strašný 🤦🤦🤦!

puhelin
10. led 2020

@mariegroth To je vtipne 🙂

maminaodrachel
10. led 2020

My máme Ráchel ne moc používané v CR a v záloze máme Šarlotu a kluk Damián

krupka3
10. led 2020

@maminaodrachel Šarlota a Damián se mi zdá, že obě jména jdou zrovna do módy (viz i zrovna tahle diskuze kousek zpětně). My jsme dlouho chtěli Charlotte (případně Šarlotu), ale pak jsme usoudili, že pokud se manželovi nelíbí oslovení Lota (mně ano a moc!), v našich končinách se nabízejí pouze hodně divná oslovení typu "Šar" nebo "Čárly", což je běžné v anglofonních zemích, ale u nás to prostě zní zvláštně.

puhelin
10. led 2020

@krupka3 V nasi male vesnici se vloni narodili dva Damianove (jeden se pise Damien).

krupka3
10. led 2020

@puhelin Kamaradka pred par mesici mela prave Damiana taky, a ted vidim, ze hodne tehotnych kolem me to jmeno zvazuje nebo planuje taky.

mariegroth
10. led 2020

@krupka3 Charlotte chci jako prostredni jmeno pro budouci holcicku, jestli budu zase jednou tehotna. A znam Charlotte, ktere si rika Lottie. Krasne. Akorat moje rodina si mysli, ze se to cte “Čárlet” a me to strasne irituje. Stejne tak ctou Chicago “čikágo” 😆😆

krupka3
11. led 2020

@mariegroth Mne se libi Lota, Lotka i Lottie i jako samostatne jmeno, ale manzel rekl, ze tohle je jedina varianta Charlotte, kterou by nesnesl. Z druhe strany k nam prislo jine nadherne jmeno, tak nelituji 🙂

barumat
11. led 2020

@lion Nemám pocit, že jsou nudná. Mám pocit, že nuda je ta smršť hrooozně zvláštních a neobvyklých jmen, kterými se člověk doslova brodí. Kam zmizeli Honzíkové a Petrové, Aleny a Lenky? Všude sama Abigail, Damian, Stella, Mia... Už mi to přijde až takové dětinske a směšné...

maminaodrachel
12. led 2020

@barumat Proc nudná? Mě třeba osobně přijdou nudná naše česka, a máje každý druhy a nějaká Eliška a Anežka, Jiricek, Honzicek kterých je potom všude mraky a když na jednoho zavolate tak nevi, který se má otočit.

barumat
12. led 2020

@maminaodrachel Právě že u nás na vesnici je to teda naopak. Samá děsně originální jména a ta běžná v kalendáři člověk nepotká. Máme tu tisíc obyvatel, novou ulici plnou mladých rodin, takže hromada malých dětí, a žádné jméno se tu neopakuje. Mám jedinou Pavlu a Lenku široko daleko.

makyna1993
12. led 2020

Proti gustu žádný dyšputát!Ať si každý dá jméno jaké se mu líbí,ale ať trochu myslí na budoucnost!! My máme doma 5 měsíčního Ríši a v místě bydliště je to jediný Richard 💖 Nedávno navrhl manžel jméno na druhého kluka a to Tadeáše. Prozatím tu žádný taky není,tak snad nebude někdo rychlejší.Holčička je těžší. Manžel chtěl jedině Karolínu a já Stellu.Naštěstí je to ten kluk na kterém jsme se shodli. 😁

aguaverde
12. led 2020

@kejt29 máme Zoe a ještě nikdy nikdo se nezeptal, jak to vyslovit..... jediný co mne dostalo do křeče smíchu, byla moje máti, když mi malou zapisovala u dr, a napsala Zou S.....ová......😂😂😂😂😂 prej si myslela, že se to tak píše, když jí tak (ona) říká 😂

kejt29
12. led 2020

@aguaverde tak u nas by to bylo zarucene 🤭

fialovakobyla
14. led 2020

@soopy Vendelín je krásné jméno. Můj favorit. Bohužel nám nesedí k příjmení.

zelenaesmolda
5. lis 2020

@kejt29
Berenika je nahodou super

kassandra1
6. lis 2020

@aguaverde Hele a jak se teda vlastně Zoe čte? Zouíííí?

aguaverde
15. lis 2020

@kassandra1 Omlouvám se za opožděnou odpověď. My říkáme klasicky Zoe. Jasně občas ji řekneme i Zoji, Zojinko, Zou..... tak jak ji řeknu i druhým jménem Izíííí (psano Isabella)

Strana
z334