Nerodič - dokument, viděly jste?

sofinkajulinka
15. dub 2018

Ahoj ,zdravím viděly jste dokument nerodič ? Jaký na to máte názor ? Díky🙂

blahova_andrea
15. dub 2018

Da se to videt nekde dodatecne? Nazev me zaujal

sofinkajulinka
autor
15. dub 2018
vila_z_lesa
16. dub 2018

Ja videla, ale nedokoukala, nejak me to nechytlo. Akorat ty lesbicky byly zajimavy, jinak nic, co bych (bohuzel) neznala z okoli

anakolut
16. dub 2018

Viděla jsem a zaujalo. Nejvíce příběh Tamary, protože ji trochu znám ze školy.

kepu
16. dub 2018

@sofinkajulinka ted koukam ... 😊

svetlanalana
16. dub 2018

Viděla jsem, pro mě to bylo zajímavé a zároveň smutné... Když jsem byla malá, na otázku: "Co je to rodina a jak by měla vypadat?" skoro všichni děti ve třídě by odpověděly stejně. Bylo to jednoduché - máma, táta a děti, ještě babička a dědeček. Pamatuji si, že ze 30 dětí pouze 2 měly rozvedené rodiče, jinak ostatní 28 měly kompletní rodinu. Ted se to ale tak změnilo... děti v tom mají guláš, pomalu nevědí, kolik sourozenců mají, kdo je máma, kdo je táta... Mám smíšené pocity po zhlédnutí tohoto filmu...

sofinkajulinka
autor
16. dub 2018

@svetlanalana Asi to je vše dobou. Kdysi se to bralo vše úplně jinak ,někdo měl rád stejné pohlaví tak ho div neukamenovali a nebo neposlali do blázince. Hlavně udržet v dnešní době stabilní rodinu bez všech možných překážek taky není nejsnazší. Dyť kolik existuje druhů pohlaví (52). Teenageri se předělávají z dívek na kluky a z kluků na dívky. Pojišťovny jim platí operace jako mourovaté,ale to že někdo potřebuje pomoct s postižením to NE . Upřímně se mi nejvíce líbila paní co byla sama s dvojčaty a lesbičky.

editah222
16. dub 2018

Dívala a moc se mi to líbilo. Lesbičky byly super, ale já bych se trochu bála,že "tatínek" si bude v budoucnu dělat nároky. Paní s dvojčatama jsem na jednu stranu obdivovala a na druhou nechápala. Paní s tou spoustou vlastních a nevlastnich děti mi děsně vadila😞.

blackhole
16. dub 2018

Já bych ty lidi nesoudila, dokument ukazuje jen fragmenty jejich životů, nevíme co všechno za tím je. U těch single (resp. rozvedených) rodičů by mě třeba zajímal názor druhé strany, proč už nejsou spolu. Každopádně mám z toho pocit, že každý z nich žije tak, jak nejlíp umí.

77moona
16. dub 2018

Tema dokumentu bylo zajímavé, zpracování se mi ale nelíbilo.

licorice1
16. dub 2018

Zaujalo mě, že adoptovat dítě si může člověk sám, myslela jsem, že je potřeba být v manželství.

bassetlady
16. dub 2018

Paní s dvojčátky mi přišla ze začátku trošku naivní. Nějak jsem nepochopila co čekala? Že si z ní všichni sednou na zadek?
A nestihla jsem začátek, takže mi uniklo proč matka Timura nechtěla dítě ve vztahu.

vendelinka08
16. dub 2018

Dívala a nakonec jsem se nedodívala, bylo mi z toho tak nějak divně, pak jsem nad tím hodně přemýšlela a nakonec jsem nejvíce fandila páru, který se rozhodl nemít děti. Byli srovnaní a veděli proč je nechtějí. U ostatních to byl mazec... ať žije kompletní rodina!!!!

viridie
16. dub 2018

Já se dívala a měla jsem rozpačité dojmy skoro ze všech. Respektive viděly jsme ale jen opravdu kousíček jejich životů a nelze soudit. Každopádně rodina v modelu "máma/táta a vlastní děti" je pro mne ideální konstelace a velké požehnání.
@bassetlady to jsem také nepochytila, jakou roli tam hrál otec dítěte.

bassetlady
16. dub 2018

@viridie no já jsem pochopila, že chtěla dítě ale ne vztah,ale nechtěla upírat tátu. tak se seznámila s někým kdo to měl jako ona, ale ten jí v tom nakonec nechal samotnou.

journals
16. dub 2018

Dokument jsem viděla a popravdě moc nevím, co si o něm mám myslet a jaký měl smysl. Nejvíc mi byl sympatický ten rozvedený otec, ten se mi moc líbil a pak taky ta dvojice lesbiček. Matka Timura, nebo jak se jmenovalo to dítě mi přišla nedozrálá, znuděná a nějak rezignovaná. Maminka dvojčat byla totálně naivní, možná až hloupá - co čekala? Že jí za to budou všichni obdivovat a sednou si z ní na zadek? Ne že by to nebylo obdivuhodné, ale když tam říkala, že je hodně unavená nikdo jí nepomůže, tak jsem se u toho fakt smála. Nevím, co čekala. Pak tam byla dvojice která děti nikdy nechtěla - aspoň to tvrdili. Zněli strašně sobecky, možná v některých věcech taky trochu naivně (nebo nevím jaké slovo bych použila), ale zase bylo fajn, že to tak (snad) měli oba nastavené stejně. A ta upřímná matka která má každé dítě s jiným otcem a když jí poslední otec přestane bavit a dávat co potřebuje tak zase půjde dál - nevím, jestli to byla jen póza, chvílema to tak znělo, nebo je takhle pitomá i v reálu. Nevím, co je horší varianta. Miluju lidi, kteří děti neplánujou, bohužel jim to 4x, 5x "ujede" a ještě mají tu drzost rozhlašovat do světa že to všechno byl omyl a oni jsou strašně nad věcí. Jen prostě děti nesnáší... hm :-/

sofinkajulinka
autor
16. dub 2018

@editah222 On byl hlavně hrozně natěšený ,že bude u porodu a malou si pochová a ona to celé nakonec odvolala.
@licorice1 To by mě také zajímalo jak se jí to samotné povedlo a ještě k tomu dvojčata. No ona ta maminka Timura vlastně pořádně nevysvětlila tu situaci. Jen si nepřála ,aby Timur věděl kdo je jeho otec. Přišla mi i tak trošku otrávená mateřstvím . Maminka ji řekla : Dítě brečí běž mu ohřát jídlo. Ona na ni: Nemůžeš mu to jít ohřát ty ? Vyznělo mi to od ni hrozně hnusně jak by ho raději nechala řvát hlady než ,aby to šla ohřát .Možná jsou to jen mé pocity.
@journals Tatínek s Miou byl hrozně fajn. Ten se mi taky líbil. Paní od velké rodiny s vlastními a nevlastními dětmi působila hrozně přísná. Ještě k tomu jak chodila na ty sezení kde se probíralo to jak se k těm dětem chovat.

malinkaelinka
17. dub 2018

Celé to na mě působilo strašně smutně....

sarkar
17. dub 2018

Včera jsem koukala a nedokoukala, nebavilo mě to a ani nevím, co bylo poselstvím toho pořadu...že rodina už není skutečná máma, skutečný táta a děti? To mi bylo jasný i předtím... To se mi víc líbí třeba 4 v tom, tam se mi líbí dívat se, jak má každá rodina jinak nastavené priority, každá máma chce něco jiného atd. Nerodič mě prostě nebavil. A vlastně na to ani nemám názor, ani na ty rodiče z pořadu - každý dělá, co v dané situaci dělat může, kdybych byla lesbička nebo kdybych bývala nepotkala manžela tak jsem možná jednou z těch maminek z pořadu já.

blahova_andrea
17. dub 2018

tak jsem to dokoukala a nějak nevím, co si myslet nebo napsat

sun18
18. dub 2018

@licorice1 Není 🙂 jen to chce trpělivost a slevit ze svých požadavků.

koordinatorka_odboje
18. dub 2018

Mne vadili ti bezdetni - ne proto, ze nechteji deti, ale protoze se tvarili, ze objevili Ameriku. Pritom planovane bezdetnych lidi je a nikdo z toho nedela vedu.
Te samozivitelky mi bylo lito, resila asi nejpalcivejsi problem zen, kterre otehotni s blbcem - uvest nebo neuvest do RL.