Netradiční jméno pro kluka
Ahoj, uz to tady bylo tisickrat, ale presto poprosim, jaka netradicni jmena maji vasi synacci? Porad hledam jmeno, do ktereho se zamiluju na prvni pohled, a stale se nedari :( Diky!
zdar. z netradicnich treba Kian ( to se mi libi faaakt hodně) ,dal treba Henrik,Xavier, Iker, Egil, Einar... obecne bych brousila do těch severských. jsou krásný a hodně netradiční. Ragnar treba... ale to už je hard core :D
@tynka9 Ano ano, vím. Přímo na místě jsem teda nebyla, ale všimla jsem si v mapě. Z Vysočiny pocházím...
K tomu jménu: Žibřid je počeštělá verze německého Siegfried. Což, když jsem slyšela, tak se mi hned přestalo líbit. 😀 Ale jinak jako pracovní verze mi to přišlo docela pěkné. Finální jména jsme pak taky dali úplně normální tradiční, ale právě zjišťuju, že jsou ve výsledku docela málo častá.
Ještě jsem si vzpomněla, že z netradičních jmen znám nositele následujících: Záboj, Kilián, Sven a Zoltán.
Já si z manžela dělala prdel že to bude Chrabroň, nebo Andělín..měla jsem příjemní že dokonce dohromady to bylo super Chrabroň Andělín XX.. všichni si mysleli jak jsem padlá na hlavu, fakt se mi to líbilo.. ale nakonec jsem se vyklidnila, protože k mými nynějšímu českými příjmení by to fakt nešlo..ale líbí se mi to pořád.. občas svymu synovi tak řeknu 😁😁
My máme doma Nikolase a Tobiase, nejsou to úplně netradiční jména, ale u nás ve školce i ve škole jsou zatím jediní.
My máme v případě druhého syna favority Olbram nebo Florián ... Ono k Melicharovi už Jakuba nebo Honzu nedáš no ;))
Hynek je z německého Heinrich https://cs.wikipedia.org/wiki/Hynek
My máme doma Konstantina. 😘
@lotosek a druhej bude Metoděj... ;) Ne fakt, Metoděj je krásný jméno, mít konstantina (což je taky krásný jméno), jdu do toho. Když už jsme u těch jmen latinskýho původu. taky krásný jméno je Claudius nebo Augustin. Nebo jsem slyšela tuhle nějakou maminku volat na chlapečka Titus. 🙂
my mame Jonatana 🙂
Byt to jen na manželovi měli bychom Mikuláše a Bartoloměje.Ale prezemne to neprošlo. Jinak manzel je Nikola.
Kasián
Ja chtela Eliáše
Syn má dvě jména, Kryštof zrovna netradičností neoplývá, ale po tatínkovi je ještě Xaver a toho jsem tedy zatím žádného, krom toho mého a dalších dvou z jeho rodiny, nepotkala :D
@veronicka89 to jsou najčastějsi jména v Rakousku? Docela mě zarazil ten Milan 😲.
Máme 3 měsíčního Viléma 😉 I když mě to až tak netradiční nepřijde.
@eviicka jojo jakoze nemecko ...ale tady je to podobne ...jeste mozna alan...
Oni milan. Berou spis jakoze italsky milan...ne ten cesky s vidlema a traktorem 😀
Mame Roryho (Rory)
Osobne take znam nositele jmen Ferdinand, Harley a dokonce Kašpar... myslim si ale, ze nekteri rodice jsou schopni kvuli originalite zajit dost daleko. Ale at si kazdy pojmenuje svoje deti,jak uzna za vhodne......Kašpar mel perne detstvi...a dneska si stejne rika plne jinak...
Domá máme Robina ( teď už to tak netradiční není ) a pokud bude i druhé kluk, tak se mi zatím líbí Kristian.
@sumitra pokud to bude kluk tak mozna Evan

Známý má Vlka 😊 mě se moc líbí Hynek!