icon

Netradiční jméno pro kluka

sumitra
13. únor 2018

Ahoj, uz to tady bylo tisickrat, ale presto poprosim, jaka netradicni jmena maji vasi synacci? Porad hledam jmeno, do ktereho se zamiluju na prvni pohled, a stale se nedari :( Diky!

lentilka2013
2. bře 2018

My máme Mathiase. V okolí jsem o žádném nevěděla. Ale co jsem porodila, tak se narodilo asi dalších 5 v okolí.

maki600
2. bře 2018

Ja mám doma Sebastiana a tet bych chtěla Samaela ale všichni mi to vyplouvají ze je to hrozny at dam Samuela ale ja k tomu jmenu mám prostě dal :( a ještě když vyslovil Samuel tak to vždycky popletu :(
Samael mi jde lip a ví se mi líbí i když to ma význam satana :(
Jsem 32 TT a musím se rozhodnout ....příjmení je Šebek ...nebo pak Sam Šebek ale to je divný co myslíte

stefanovamarket
2. bře 2018

Já s nikým jména radši neřeším,vždycky jsem se pak naštvala. Každý zná nějakého debila s tím jménem a vše mi zhnusili. Tak dej co se líbí tobě a nechte si to pro sebe a máš to. K tvému příjmení by se mi zrovna líbil Mathias,Tobias 😊.

bayt
2. bře 2018

@maki600 A jak jsi na to vubec prisla? No pro me je to stejne pochopitelne jako proc by nekdo dal jmeno Adolf.

maki600
2. bře 2018

nám se nelibi tradiční jmena ale kazdemu se libi neco jiného 🙂 a samuela si pletu se salmonelou a nejde mi to vyslovit Samael mi prijde hezci hlavně už miminku říkám Same :D pak jsou tam veci ze maji stejné samohlasky jak sebastian a ma tam i to Ma ... NA CO ZAČÍNÁ MOJE JMENO 🙂 a syn mu říká Same 🙂

pampeliska1
2. bře 2018

@maki600 vygooglila jsem si to jmeno a takovemu bych se rozhodně vyhla..já docela dám na význam jmen a toto mě dost děsí.
Jinak si myslím, že by mu stejně všichni říkali Samuel, pořád by musel říkat, že není samUel, ale samAel..Nevím..přijde mi to zbytečné, ale každému se líbí něco 😉 Ten význam je ale dost děsivý, myslím, že při výběru jména by se mělo k jeho významu přihlížet.

lisska
2. bře 2018

Já 9 měsíců nosila pod srdcem Jáchyma. Den před porodem se tatínek zabejčil, nakonec jsme se cestou do porodnice nějak domluvili, že to bude Oliver. Teď jsem za Oliverka ráda ❤ Teď porodila Kocábová nebo kdo a má Eliota - to mě oslovilo hoodně, ale do třetího dítka už kvůli tomu asi nepůjdu 😅

verik87
2. bře 2018

Máme René a pokud se zadari druhe a bude to zase kluk tak Fabian

paolapou
2. bře 2018

Eliáš, Oliver

jade85
2. bře 2018

@lisska Eliot je super jméno. Originální a přitom jednoduchý a hezky zní. Slyším poprvé. Pokud budu mít druhého syna, bude určitě ve výběru 🙂 Oliver se mi taky líbí a zvažovala jsem ho, ale muž byl proti. Máme Sebastiána 🙂

verunka95
2. bře 2018

@maki600 jestli mu to takto zkomolite a ještě si jednou zjistí význam tak vám teda pěkně podekuje nedivila bych se kdyby si v dospělosti změnil jméno chudák

budouci_maminka
2. bře 2018

@herberta ja jsem si jistá, že druhá bude další holka, takže si o klučičích jménech můžu jen nechat zdát, ale Norbert se mi líbí už od ságy Harryho Pottera 🙂)

zlutykonik
2. bře 2018

Teda tato diskuze, to je přesně přehlídka jmen, ze kterých se mi ježí chlupy :D No nic, já vím, že tu jsem omylem, už nebudu prudit, nashle :D

dora13
2. bře 2018

@maki600 je to samozrejme vec vec tebe a tveho muze, ale ja osobne bych jmeno a takovym vyznamem nedala😬 Nijak zvlast si na vyznamy jmen nepotrpim, ale tohle mi uz prijde moc. Navic jak uz tu padlo, furt do zblbnuti budes lidi opravovat, ze to neni Samuel, ale Samael, to by me tez nebavilo...

pampeliska1
2. bře 2018

@verunka95 takto bych to přímo nenapsala, ale je fakt, že bych nechtěla být v jeho kůži, až zjistí význam svého jména.

bayt
2. bře 2018

@zlutykonik Hm a z jakých se ti neježí chlupy?:D A proč se ti ježí chlupy z těchto?

zlutykonik
2. bře 2018

@bayt Nevím, jestli to umím vysvětlit. Svůj podíl na tom má určitě to, že na to nejsem zvyklá, ale některá jména mi znějí vyloženě směšně. Někdy mi to zase přijde jako z kategorie "originalita za každou cenu", snaha vyhrabat v tom kalendáři co největší bizár, abych byla originální. Tím se určitě nechci nikoho dotknout. Jen...takto to na mě působí. Mně se jinak líbí různá jména, nechce se mi to vypisovat, je jich fakt spousta a sem se to nehodí 🙂 Musí stačit, že pokud budu mít jednou syna, bude to Vojtěch.

bayt
2. bře 2018

@zlutykonik To tak na tebe nepůsobí, potože to tak určitě je. Tedy alespoň podle mě. Určitě je to snaha o originalitu, najít něco neokoukaného. Člověk to možná bere tak, že jedinečné jméno - jedinečné dítě :D No já na tom jen nevidím nic špatného, spíš nemám ráda, když se furt lidi bojí nevyčnívat z davu a hlavně "co by tomu řekli lidi". Tím nemyslím, že to je tvůj případ :D

vitezove
2. bře 2018

@zlutykonik no hlavně lidi si neuvědomují, že když mají obyčejné české příjmené, tak dát k němu jméno "jeho výsost princ krasoň" se prostě nehodí.

Mě se vždy líbil Matyáš. Měla jsem to vymyšlené už 10 let dozadu. Jenže teď jsou všude, předtím to nebylo. Chtěla jsem Matyáše a Tadeáše. To mi přišlo hrozně super. Hlavně se mi líbí, že Tadeáškovi se pak říká Teddy. Jako medvídku. Ale klučičích jmen je hrozně málo pěkných. Jirkové, Petrové a podobní se mi nelíbí. Ani Honza.
Takže nejhůř Kuba, po tatínkovi. Ale ty stejná jména s otcem nemám moc ráda. Buď je to na mě moc obyčejné nebo zase moc exotické. Ještě se mi hodně líbí třeba Kryštof. Ale tím to asi hasne. 🙂)

tarja1987
3. bře 2018

My máme doma Kryštofa a ted budeme mít Olivera 💕 poucena první zkušeností,do porodu rodině jméno nerikame.

elinkal
Autor odpověď smazal
elinkal
3. bře 2018

@maki600 ufff je to vase vec, to je jasny, ale ze se tak oznacuje i Luciferuv sluha je dost desive

elinkal
3. bře 2018

@sumitra Ahojky, resila jsem to same, nemam nic proti tradicnim jmenum, ale Jakuba nebo Petra jsem nechtela za nic, je jich mraky. V posledni dobe se roztrhl pytel i s temi netradicnimi, ktera tim padem uz netradicni nejsou. Kazdy maly chlapecek je Sebastian, Mathias nebo Oliver. My jsme pro naseho klucinu vybrali jmeno Alex. Zadneho siroko daleko nemame ani nezname.

verunka95
3. bře 2018

@zlutykonik mluvis mi z duše - mimochodem doma mám Vojtěcha :D je teda fakt že mi přišlo že jich není tolik ale od te doby co se malý narodil se s nimi nejak roztrhl pytel ...

mates133
3. bře 2018

Ja nevím holky,spíš bych to vzala z druhého konce,jak se bude tvůj syn s takovým jménem cítit?Myslím,že je dobré,aby se jméno dětem kolem něj dobře vyslovovalo,nemuseli mu ho komolit a kdyz ho ma nekde nahlasit,nebude ho muset pětkrát opakovat,protoze pani ucitelka o takovem jmenu jeste neslysela.Snaha se vyhnout castym jmenum stejne vede k tomu,ze pak se dostanou do obliby jina a stejne jich je hodne.Třeba kdyz jsem byla mala,byla to sama Sandra,ted uz jsem zadnou holcicku toho jmeno nepotkala.Zato treba Samuelu je v kazde skolce,ze je nespocitas..Osobne mam rada hezká a česká jména.Jednou žijeme v cechach tak proc davat treba anglicke..

luckamarcu
3. bře 2018

Je to pořád dokola..za dvacet let bude plno pubosu se jmény Oliver, Samuel, Sebastian, Alexu atd.. Tak jako my ročníky byli samý Lucky... Protože nejdu s davem a to nikdy 🙂 mám Daniela v okolí není zadnej... Ale líbí se mi Marcus...

jezevec
3. bře 2018

@dora13 taky máme Alana, se jménem přišel muž ještě než jsme plánovali mimčo a bylo jasno, to jméno se mi hodně moc líbí a synovi už téměř deset let taky..z Alánka se stává Alános.-) nějaký posměchy neznáme, občas údiv,ale je dobře zapamatovatelný a to se někdy hodí, no někdy míň🙂

vitezove
3. bře 2018

@jezevec jee Alan Alda 🙂)

fifina1234
3. bře 2018

Mám doma Mickeyo aDannyho co ty na to ve skole jsou jedineční dcera je Chaty Cindy je jednoduchý ceska jména už nejsou tak zajimavy

77moona
3. bře 2018
Strana