Nezdařené IVF 2015
Ahoj holky, Jsem po prvním nevydařeném ivf a hodně mě to vzalo. Moc nevím jakou cestou se půjde dále ale promluvit si s někým s podobnou zkušeností by mohlo pomoci. Jste na tom některá stejně? Co bude dál? ☹
@veinnna to chápu, já si prošla tím stejným ☹ myšlenky jen na miminko, práce, koníčky mi nic neříkali a pokaždé když jsem potkala těhulku nebo maminku s kočárkem tak to bylo ještě horší. Ale časem se to zlepšilo samo, mě na to teda nic nepomohlo ☹ protože myšlenky se vždy stočili na to že nemůžu otěhotnět. Teď je to ještě čerstvý. Na druhou stranu si říkej, že jsi otěhotněla i když to sice nedopadlo. Takových případů je spoustu a na konec se vždycky každá dočká 🙂 je to otázka času..
A mužu se zeptat? jak dlouho jste s přítelem? byla jsi někdy těhotná? jak dlouho to zkoušite?
To je ještě krátká doba. Ty jo nevím zda bych na to šla. Oni doktoři to strašně propagujou, mě do toho také hnaly. Ale ja se na ně vyprdla. Jde o to, jaké má spermie manžel?Je u někoho problem? byly jste na vyšetření. Nevím zda se to dá srovnávat, ale měla jsem mimoděložní těhotenství braly mi ho skoro ve 3 měsíci. A je pravda, že ačkoliv jsem silná osobnost, tak tohle mě hodně vzalo. Trvalo dlouho než sem se z toho dostala, a pak opět otěhotnět. Já si myslím, že je to hodně v psychice. Moc jsme se na to soustředily, vymýšlely plodné dny, kde a jak. Prostě furt jsme na to mysleli. Jednoho dne jsem si řekla a dost, prostě se to povede, ikdyž nemam vejcovod, byla jsem na kyretáži a mam i na levém vejcovodu srůsty. Začla jsem chodit do 2 prací, začla jsem cvičit, přestěhovali jsme se, začli stavět a bum. Neveřila jsem tomu po 2,5 letech jsem byla v tom. Mám také kámošku, která nemohla otěhotnět dlouhých 12 let. S manželem se rozvedli. A na to za rok s přítelem otěhotněla, nechapu jak ta příroda je zařízená. Sama jsem z toho zmatená.:-/ Takže hlavně prosím nevěš hlavu, musíme být MY ženy silný. A teď když mam své vytoužené miminko, které je nespavé, uplakané a náročné tak tu sedím a přemýšlím jak se psychicky nezhroutit🙂
@katkahavu Manžel je ok. Má syna po druhé transplantaci kostní dřeně se snahou jsme čekali až nebude v ohrožení života... Jinak je touha po miminku dlouhodobější. Já mám PCO syndrom, nedozravaji mi vajíčka. Asi to přirozeně není nemožné ale velmi složité... Jinak dekuju a k mimi gratuluji 🙂
@bubinko1506 na druhe ivf sme mohli ist uz v juni, ale chceme ist na dovolenku k moru a po skusenostiach z posledneho ivf neviem, akoby to vychadzalo. takze sme sa rozhodli to posunut o dva mesiace - oddychneme si, zrelaxujeme sa a pojdeme na to.
@bubinko1506 Také jsme dali před ivf v dubnu moře...Nepomohlo to tělu ale duši určitě 😉
Také nám nevyšlo první IVF a byla jsem z toho zdrcená ale druhé již vyšlo. Při obou jsem píchala menopur a brala Lutinus. Na vlastní žádost jsme nechali zavést dvě embryjka a dneska máme dvojčátka 🙂
@veinnna mockrát děkuju. Jsme neskutečně rádi.
Asi záleží jaký konkrétní problém žena či muž mají. Při prvním IVF jsem byla vystresovaná a ani jsem nevěděla do čeho pořádně jdeme. Při druhém už jsem to měla natrénované a vůbec jsme si nepřipouštěli, že by to nemohlo vyjít. Snažila jsem se nepřipouštět si pro mě "katastrofické scénáře" . 🙂
Jinak léky nevím jestli v tom hrají nebo nehrají roli. Ale každému sedne asi něco jiného a mě ten menopur sednul. Takže asi to byla kombinace tak nějak všeho, léků, toho že jsem se snažila nestresovat se a třeba i štěstí. 🙂
zlato, vydrz. tenhle pribeh si zazije vic, nez polovina holek s IVF, protoze proste prvni IVF vyjde cca 40% z nich. tak to je, je potreba se s tim smirit a zkouset to dal. ja verim, ze na kazdou jednou dojde, jen proste nekdo ma tu cestu delsi a trnitejsi. nam to trvalo 4 roky, pet transferu, 4 IVF a az sedme embryo ted nosim pod srdcem. vydrz, budes mama!
@sasanka033 Panejo ! Musíš mít po tom všem železné nervy. Ale gratuluju ! Děsivé jsou ty roky, které skáčou během snažení...ta představa je asi jedna z věcí, která straší také nás co se nepovedlo...Já to určitě nevzdávám...
@veinnna
@nikka7 taky jsem šla s tímhle přístupem už na první, vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo nevyjít... Léky jsem měla pokaždé Merional, ale byla jsem na obou stimulacích ve stejném zařízení. Zpětně si říkám, že už na druhý pokus jsme mohli jít jinam, ale to je teď každopádně už jedno. Uvidíš, @veinnna, třeba klapne hned ten KET 🙂.
@veinnna no, ja ani nevim...ono ti to proste pak prijde prirozeny a normalni, ze to porad zkousis. ja to porad nevzdala, ale uz jsme si vyzadali papiry k adopci a taky jsem planovala, ze dalsi pokus uz s darovanymi vajicky. podle me je dulezity, abys mezi tema pokusama normalne zila svuj zivot, delala co te bavi, nenechat se tim uplne semlit. ja jeste sla do dvou laparek v mezicase.
@sasanka033 A co bylo Vaším problémem ? No normálně žít...si ted' člověk představuje s dítětem Vše ostatní je ted' trochu nenormální ale to se časem poddá...Nechávala si veškeré postupy na Dr. z CAR nebo nějaká rada ?
@veinnna v podstate nam nenasli nic, co by bylo uplne zasadni. vyndali ze me dost endometriozy, mam horsi horm. profil, ale to je asi vsechno. a partner ma kolisavej spg, ale taky nic extra dramatickyho. pri poslednim pokusu jsem brala prednison na imunitu, prestoze jsem mela jen mikronalez, ale mozna ze zrovna to pomohlo, nebo treba ze mi odstranili endo. nikdo nevi, to je proste mezi nebem a zemi. doporucuju nechat si udelat genetiku i imuno a to imuno u prof. ulcove gallove v plzni. je to kapacita na reprodukcni imunologii. ale pokud mas jeste nanuky na ket, sla bych co nejdriv do ketu.
@veinnna ted jeste koukam, ze ti vlastne prvni IVF vyslo, ale bylo to biochemko...? no tak tim spis ti uz dalsi pokus vyjde. ja v zivote // nevidela...az po tom 4.pokusu,
@sasanka033 Mám ale kvalita je otazník ? Tak se uklidnuji dalším plánem ...Chtěla bych pak všechny Ty odběry ale moc nevím jak to funguje jestli stačí říct, že to chci a trvat si na tom...nebo jak to udělat kdybych chtěla dát třeba na Tvé doporučení ( jsem z Pardubic )...Já mám PCO a myslím, že u nás pes je zakopán v nedozrávání vajíček ale to je zatím jen můj dojem nějakou úplnou proč se nepovedlo nemám.To už jsem tu také slyšela, že biochemické je plus ale spíš mě to přišlo jako minus v tom, že už jsem se nadchla těmi dvěma // ☹
@veinnna S tou praci te chápu... ja pracovala v nemocnici na smeny... tri roky jsem se snazili prirozene nez došlo k 1. IVF a to jsem navíc pracoval v porodnici jako porodni asistentka, každý den videt všechny ty stastne maminky a hrde tatínky.... každý den je videt a přitom se bat jestli se nam zadari, pichat si injekce a chodit při tom dal do práce a nikomu to nerikat... byla to dlouha cesta... a druhé miminko i k nam naslo cestu samo hned jak se to první prestalo kojit, necekane, neplanovane, o to vic radostne.... život je nevyzpytatelny, bojujte, urcite se dockate
Můžu se prosím zeptat v jakém centru jste byli?

Ještě jednou díky. Ted' bych chtěla zkusit ten KET a pak bych musela beztak dát pauzu a prostě si pro jistotu vynutila všechny troje odběry. Holky jen mi ještě řekněte jak zaměstnáváte svou mysl a oživujete takovou tu radost ze života?Já jsem se dostala do fáze, kdy mám vše dostudováné, s bydlením jsme spokojeni, dva roky po svatbě, v dubnu po dovolené u moře a v práci už mě to vůbec nebaví a myslím jen na to jak bych chtěla být v klidu doma s dětmi a teď nic... ☹