Noční můry. Poradíte, prosím, jak řešit?

m_i_s_a_
29. zář 2022

Dobrý den všimla jsem si že sem maminky dost často píšou o radu. Taky bych potřebovala poradit sice nejsem maminka😂😅 ale ta rada by se fakt šikla. Je mi třináct a co si pamatuju tak mám noční můry které mi nedávají spát. Často to zachází do takových mezí že když někomu vykládám co se mi zdálo dnes nebo když mi bylo například sedm let tak se na mě dívají jako na blázna s radou zajít k psychiatrovi. Zkoušela jsem o tom mluvit s psicholožkou a nedokázala mi poradit, jediné co mi k tomu řekla bylo že noční můry dost často zrcadlý to v jaké situaci se v životě nacházíme a jak to pociťujeme. Mě ale uplně není jisté co vyplívá ze snů tipů:
Sedím za dveřmi našeho bytu s brekem a poslouchám jak moje blízká kamarádka která má neznámo proč rudé oči cupuje moje sousedy z paneláku na kusy protože jí nechci otevřít dveře. Z pod dveří na mě vitéká sousedčina krev a já nemám zdání čím si zacpat uši abych neslyšela ten hrozný řev.

m_i_s_a_
autor
29. zář 2022

@m_i_s_a_ 2/2 i kdyby to nějak popisovalo cokoli co se mi v životě děje furt to není odpověď na to jak se zbavit těchto nehezkých snů.
Dnes se situace opakovala a já se ve 3:45 probudila s hrozným strachem a s tím že už zaručeně neusnu. Vždy když zavřu oči tak vidím obrazy z mých zlých snů. Teď je 5:50 a mě za deset minut zazvoní budík s tím abych šla do školy. Opět jdu do školy nevyspaná a nemůžu myslet na nic jiného než jak mě moje noční můra trhá na kusy. Tenhle problém mě tíží už dlouho a ráda bych ho nějak vyřešila. Tak snad kdyby někdo věděl jak se zbavit nočních můr sem s tím.☺️ Budu ráda za jakoukoli radu. Předem děkuji.💜💕

levandule_k
29. zář 2022

Zkusila bych jiného terapeuta, tady jsou přednášky Pjéra la Šéze, je vystudovaný psycholog, dělá terapie, je trochu alternativnější, vykládá sny, ale ne stylem, že otevře snář a přečte ti to. Na začátku mluví jeho vydavatel

https://www.youtube.com/watch?v=nqiXW_OmDfA

https://www.youtube.com/watch?v=vAPQoJ1Y5Uw
luckawm
2. říj 2022

@m_i_s_a_ tak jsou různé lapače snu. Nám kdysi bylo poraděno at dáme do místnosti sůl do rohu. Dcera měla také noční můry a pomohlo ji to 🤷‍♀️🤔.

hojda
2. říj 2022