Noční můry. Co na ně pomáhá?

tatranka1997
27. črc 2022

Dobrý den jsem 12+1 a poslední dobou mě trápí nocni můry včera jsem se probudila v noci hodně ve stresu nevíte někdo co by mi mohlo pomoct nějaká Babská rada ?
Moc děkuji 🙂

cilkat
27. črc 2022

Mě pomáhalo jedině uvědomění, že je to sen a sny můžu ovládat... nebo se z nich cíleně probudit... jenže to musí dojít v tom snu.

kelerub
27. črc 2022

@tatranka1997 v těhotenství jsou noční můry časté. Mi se každou noc zdály takové marasy, že by se podle nich daly točit horory. Přešlo to až po porodu 🤷

qistyna
27. črc 2022

@tatranka1997 jediné co znám já a pomohlo mi to vždy, je nejíst hodinu před spaním

tatranka1997
autor
27. črc 2022

@qistyna děkuji za radu zkusím

katula94
28. črc 2022

@tatranka1997 taky je mivam. Jak clovek v tehotenstvi hur spi, tak ma vic lehcich fazi spanku, kdy prave probiha sneni, a obcas se vyroji pekna hnusarna. To asi nijak neovlivnis. Kazdy mame sve obavy a strachy, a mozek je holt v noci zpracovava. Maximalne se muzes snazit o co nejvetsi kvalitu spanku (zajistit si klidek, tmu a chladek v loznici, nestresovat se pred spanim, neponocovat, a tyhle zakladni veci)

emillyhk
28. črc 2022

Já mám hodně živé sny celý život, ale těhotenství to posunulo na úplně jinou úroveň 🤦‍♀️ Navíc v každém trimestru se moje noční můry točily kolem jiného tématu. Ale po porodu se to vrátilo to starých kolejí. Hodně pomáhá už v tom snu si uvědomit, že je to jenom sen, že ho můžeš ovlivnit, že nebezpečí není reálné. Ale to chce vědomý trénink, mě trvalo měsíce to nějak zvládnout...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru