Očkování na Covid. Necháte se očkovat? Jestli ne, proč?
Dozvěděla jsem se, že od 27.12 se začíná testovat vakcínou proti Covidu.
Já jsem zdravotník, tak do toho jdu. Jeden známí to chytil (mladej a zdravej) no a nedal to, plíce měl uplně prožrané. Takže pro mne je to jasná volba, protože s nimi budu pracovat.
Má otázka je prostá - necháte se naočkovat? Jestli ne, proč?
@sim244 To je rozumne, ovsem odpoved, zda mate covid za sebou, Vam to neda. Protoze protilatky klesaji po cca 3-6 mesicich, ale zustavaji Vam pametove bunky a ty neotestujete nijak.
Rozhodně ano, hned jak to bude možné.
Momentálně bych se nedala očkovat, výhledově tu možnost nezatracuji.
@martiniquest to je pravda.no uvidim, do práce jdu v únoru, tak ještě měsíc počkám.
@sim244 Treba to mezitim prodelate bez vetsich problemu a budete mit jasno ;) kamaradka lekarka jde na protilatky ve stredu
@martiniquest to bych i ráda, abych pravdu řekla. Jenže to nikdo neví, jaký průběh bude mít, tak se záměrně neohrožuju. Takže takový začarovaný kruh
Absolutně nechápu smysl této diskuze. ...To je nejaky průzkum? Nebo proč...Co člověk, to názor....
Pokud jsi rozhodnuta, požehnání a utvrzení od jiných pototrebujes.
A jak to vidím já? Já napíšu svou oblíbenou větu..... Já si počkám až co to s tebou udělá ( myšleno v dobrým)
@sim244 Je jedna vec, kterou ma podle me smysl zamerne delat - pracovat na sve obranyschopnosti - konkretne omezenim stresu, durazu na zdravejsi jidlo, prirozeny pohyb, odpocinek a radost ze zivota. Ja totiz hluboce verim v zakon rezonance - ze pokud se neceho hodne bojime, pak si to pritahneme. Proto se covidu a ani jinych nemoci nebojim, ale mam pokoru k tomu, co mi zivot prinese
@pavlina212 tu co má ve vedlejších účincích anafylakticky šok? 🤔 Seš si jistá? Není to jen na papíře, tato reakce je už u naockovanych zaznamenana a není to 1 ks
@patypresdevaty souhlas já znám zase ale převahu doktorů, kteří do očkování nejdou. Asi si to dost nenastudovali, což? 😉
@sim244 TBC už se neockuje, jen rizikové skupiny. Není snad ani nepovinná. Takze ne, nemá ani jedno dítě.
Spíš ne, jednak ani nemůžu, protože jsem těhotná, jednak jsem Covid už prodělala a nevědět to, tak ty tři dny velmi lehké rýmy ani nepovažuji za nemoc. Ale pokud bych si byla jistá, že nevadí kojení, tak v budoucnu jako příklad pro ostatní, že není čeho se bát možná jo. Jinou motivaci nemám.
@orisek56 ptám se na názor, je to problém? Obtěžuji tě? Tak sem nechoď. Jsem v první linii, ptám se na názory, na 100% rozhodnutá nejsem a dozvěděla jsem se několik informací, nad kterými můžu popřemýšlet. Jde mi o nezaujatej názor, rodina je pro to, abych se nechala naočkovat. Takže tak, jestli jsem ti zhoršila den, tak promiň, ale já zas nechápu tvůj komentář.
Jsem zdravotník, zvazuju to, už jsem to prodělala. Nechce se mi do toho. Ale jestli vakcinace bude podmínka k tomu, aby člověk mohl normálně žít a cestovat, asi do toho půjdu, i když moc důvěry tp ve mě nevyvolává. Ale ja jsem obecně trochu opatrná na očkování.
My určitě ne, však i vakcína na spalnicky se vyvíjela 16 let než mohli říct, že je jakž takž bez velkých rizik.. Zatím co čtu zprávy, tak očkování lidi mají problémy jak kráva a to jsou jen účinky po krátké době, nechci ani myslet, co se s nimi bude dít po roce nebo 5.ti letech.. Tohle totiž prozkoumat nejde za tak krátkou dobu. Za mne je tohle jen testování na lidech
Rozhodne zatim ne. Taky jsem zdravotnik a tohle je pro me dost presvedcujici vec, proc ne. Tento clanek mi v tom (prozatim) udelal jasno. https://www.lidovky.cz/domov/zdravotnici-nedost...
@klea81 Jo, jsem, ale fakt mě děsně štve, že Česko vůbec není na očkování připravené ☹
Ano, necham se ockovat. Nevidim totiz v tuhle chvili jinou moznost, jak se vratit k normalnimu zivotu bez toho, aby to stalo tisice zivotu. Radsi si necham dat nezivou vakcinu, na kterou budu mit par dni reakci, nez se potkat s virem a cekat, co mi zpusobi ten.
Já se očkovat nechám a je mi celkem jedno, jestli někdo ne. Aspoň se k té vakcíne dostanu dřív, když bude tolik odmitacu😃
@leniczka23 lek a vakcina je rozdil
@pavlina212 rikali, ze nebude možnost volby. Vzhledem k narocnosti skladování budou nektere ockovat nemocnice, nektere praktici.
@hezz17 já vím, ale vzhledem k tomu, jak se k tomu lidé staví, myslím, že stát bude spíš lidi přemlouvat, ať se naočkujou a když půjdu na řadu až v létě, či na podzim, tak si myslim, že v mým případě (nejsem riziková skupina, ani součástí kritické infrastruktury) ta volba bude možná
@klea81 Já se toho právě docela bojím. My jsme v rodině všichni krevní skupina A, já mám BMI nad 30 a už pár let (asi po přechozené nemoci) při nachcípání mám často bolesti na plicích. Já ho fakt prodělávat nechci. V širší rodině covid mělo asi 8 lidí. Všichni max pár dní teplota, únava a bolest hlavy, ale dva z nich kolem 45 - 50 let mají po měsíci od nákazy bolesti kloubů. Teta celkově klouby - přemlouvá se, aby nezobala furt Ibalgin a strýc z druhý strany rodiny především ruce a lokty ☹
@klea81 Mne 20 % nepripada malo. Nehlede na to, ze nejde az tak o me jako o rizikovejsi lidi v mem okoli, ty bych nerada ohrozila. Navic u lehciho prubehu mate sanci, ze se nakazite znovu. U vakciny se casto argumentuje tim, ze nevite, co udela do budoucna, to se nevi ale ani o viru. Uz ted se dost hovori o krevnich srazeninach i u mladych lidi s lehkym prubehem (to je ale pouze z nepotvrzenych zdroju, ne ze studii).
@pavlina212 tak od února už jsi mohla být dávno na BMI pod 30... 😉Tak následky můžeš mít po všem a třeba po borelióza ještě větší. Já neříkám, že do budoucna nemůže byt očkování řešení, ale rozhodně by se na to neupinala a raději se sama snažila o co nejvyšší imunitu a kondici. A hlavně je vždycky potřeba zvážit přínos a riziko. Pro mě je větší riziko očkování než kovid. A když si mám vybrat raději umřu na vir než z blbosti na nevyzkoušenou látku dobrovolné pichnutou do žíly. 😇 Naštěstí zatím máme každý možnost volby.

@martiniquest jo, já nejdřív pujdu na protilátky, třeba jsem ho prodělala bezpříznakově, no kéžby. A vlastně s Vámi i souhlasim, ale s těmi lidmi budu v každodenním kontaktu, z toho strach mám.