Očkování na koronavirus - jsem proti tomu
Dobrý den
Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...
Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )
Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,
@j.a.n.i jenze k te pulce ockovanych tu je jeste pulka naroda,ktera se jiz promorila a to i bezpriznakove...zbudou izolovane skupinky osob,ktere se izolovat dokazou,takze pokud ockovani pomaha,tak uz by to takova katastrofa byt nemela,mozna nejake regionalne doznivajici vlny.
A hlavne se zacne soutezit, kdo driv doveze mutaci ze zahranici,tusim,ze to po CR rozvezou spis ockovani,kteri budou mit po vakcine pocit nesmrtelnosti a budou si cestovat bez testu...takze to bude opravdu o ucinnosti vakciny...i v tech skolach se ma od zari testovat,takze jsem na to zvedava...
@marcicek84 No, ja bych na to bezpriznakove promoreni s naslednou imunitou moc neverila.
@j.a.n.i naopak já ano, když se ukazuje, že ti lidé sice nemají měřitelnou hladinu protilátek, naopak mají velmi dobrou buněčnou imunitu, lepší než očkovaní.
tak kdo ví, jak to s tou účinnosti vakcín a nenakažlivostí bude... https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/v-dom...
@marcicek84 Bude to s ni úplně stejně, jako s kazdou jinou vakcinou, nejak nechapu, proc by to melo byt jinak.
@j.a.n.i ano,ockovani si budou myslet,ze po ockovani se stanou nesmrtelnymi s ono chyba lavky, nakonec nejen,ze se muzou nakazit,ale muzou covid i prenaset na druhe a jeste i na ten koronavirus i umrit. Aby ta radost z vakcinace a jejich ucinku nebyla predcasna,porad to je experiment...
@marcicek84 No, oni si to normální ockovani nemysli, to tady cpes akorat ty.
@marcicek84 Vím i od kamarádky, je zdravotnice a mámu má v domově důchodců a prý to tam dostávali opakovaně. Jestli jim to má pomoct s lehčím průběhem či zabránit úmrtí, budiž, ale ať to nenutí méně rizikovým s mladým. Já tady se vším, co píšeš, souhlasím.
A děsí mě, že to chtějí píchat i do dětí. I kdybych očkování zvažovala, vyčkávám delší dobu.
Nevěřím, že je vše náhoda.
A nevěřím ani v termín kolektivní imunita, nechápu, kde berou ty procenta, když děti do 18 let nejsou ani 1/3 populace a dospělí se přeočkovávají jen proti tetanu. Vyvanulá imunita je známý termín a u spalniček se to potvrdilo, protože starší je prodělali, i co se ptám, já už určitě protilátky nemám. A jinak věřím v převzetí zodpovědnosti za vlastní zdraví. Že to položí mladého a zdravého ještě neznamená, že ten člověk nežije ve stresu a nemá jiné psychosomatické potíže. Zdraví je komplexní.
@lennus přesně, no Vojtěch teď říkal, že se o očkování dětí mladších 12 let neuvažuje...tak aspoň tak, ale myslím, že plno rodičů si ty děti něčím pořádně neprověřeným nenaočkuje, samozřejmě bude takoví, co budou mít v hlavě očkovací výplach a za každou cenu do toho půjdou a nechají i své děti tím proočkovat, ale opravdu nutit očkování mladým zdravým mně taktéž přijde přes čáru
@j.a.n.i tak vzhledem k motivaci některých proč se nechají očkovat, tak opravdu si to hodně očkovanců takto myslí... Člověk aby měl pocit, že bez vakcíny umře, rozum se úplně ze společnosti vytratil...
@marcicek84 No, já bohužel nejsem vlastníkem křišťálové koule, takže nevím, co si všichni lidi myslí... Jo a jen tak mimochodem, asi ti moc nefunguje, protože vím co si myslí dost lidí v mé sociální bublině a od toho, co tu tvrdíš, je to diametrálně odlišné.
@j.a.n.i jestli to neni tim,ze to je tvoje soc. bublina 😉
@marcicek84 Protoze u starsich lidi se ty protilatky vytvorit nemusi, take mohl mit zenecu, ktera ma celkove nizsi ucinnost, u rizikova skupiny je na miste si nechat zmerit protilatky po ockovani. Vsechno jsou to zname fakty.
@marcicek84 No tím to nejspíš bude, ale na rozdíl od tebe taky nepaušalizuju a nevztahuju svou sociální bublinu na všechny, či na většinu.
@hojda takze ty vis jake mas protilatky i u kazdeho povinneho ockovani?Vzdyt to nikdo nikdo nikomu jen tak nechce merit,natoz,ze to nekdo bude delat od cerstveho ockovani na covid,to je proste utopie.A ne,nejsou to ve spolecnosti zname fakta...
@j.a.n.i predstav si,ze v te me to je ruznorode,ten kdo do ockovani jde,chce mit klid od buzerace,chodit po hospodach,do kina bez testu a ano tskovy clovek se chova pak rizikoveji,protoze si mysli,ze ockovanim to ma vyresene...duchodci jedini to delaji pro zdravi,ale po dvou davkach si uzivaji i velke seslosti neockovanych a riziko uz pro sebe nevidi,protoze mefialninmasaz jim rekka,ze za koronou udelali tecku.
@lennus Nechávají si to lidi, jen si za to platí a to se mnohým nechce. Zrovna nedávno jedna KZ tady. Protilátek jsem měla dostatek a očkována jsem byla monovakcínou, jestli se nepletu, tak 3 nebo 4 dávky, ta poslední asi byla kombinovaná. Mám to všechno v očkovacím průkazu včetně názvů vakcín. Některé monovakcíny z minulosti zaručují hodně dlouhou imunitu, jak je to u kombinovaných, to se uvidí v budoucnu.
@lennus nechavala jsem si taky. U spalnicek ne, protoze stejne nesmim zivou vakcinu. Presto jsem behem te predlonske prazske pidiepidemie vahala, abych vedela na cem jsem. Tetanus si nechavam premerit tak jednou za 2-3 roky, abych se neockovala zbytecne, kdyz mam protilatky. Zatim drzi (16 let).
To jsou vsechno kecy.
Mimochodem, na tom pribehu seniora, ktery ockovany zemrel na covid, je videt, jak moc je dulezite ty pravidla dodrzovat stale. Kdyby byla pojistka z obou stran a osetrovatelka se oockovala , nestalo by se to. Pokud ma vazne duvody se neockovat-nebyt v kontaktu s rizikovymi (tolik proklinane “povinne”ockovani u nekterych zamestnani), delat jinou praci a nebo striktni dodrzovani respirator/dezinfekce/testovani. 🤷🏾♂️ Nechci nikoho obvinovat, ale tohle muze byt vysledek vseobecneho laxniho pristupu. Jdou ockovany, tak co bych se namahal. Ockovani jednotlivce neni samospasne.
@marge_s sklidnila bych hormon, v tomto pripade se nevi kdo se od koho nakazil,kdyz tam jsou i ti ockovani bezproznakovi...no a co se tyce protilatek,kdyby to chtel kazdy,tak na to kapacity v labinach taky nemaji,proto se to plosne nedela,takze par lidi si to cvakne z vlastniho a stejne k cemu to je,kdyz vetsina spolecnosti tohle neresi...🤷🏻♀️
@marcicek84 v mediich bylo jasne receno, ze to bylo od jedne konkretni osetrovatelky, ty hormone.
Presto ten prenos samozrejme mozny je, ale sance, ze se zo stane je mnohem zanedbatelnejsi nez bez ockovani. Proto by ockovani dal meli nosit respirator. Jednoduche.
@marge_s no média a jejich pravda...respirátory se ale za chvíli už nosit nebudou, od 1.7. se má přejít na roušky...
Jinak, když tak koukám na data, tak budou rádi, když proočkují kolem 50 procent populace, jestli se vyšplhají výše, tak už teď je zřejmé že se přes 60 procent nedostanou, tedy platí to, že je společnost v názoru na vakcinaci rozdělená napůl...
@marcicek84 treba budou rousky stacit, ukaze cas. To je uz OT
Zdravím, taky nepůjdu na očkování. Jsem zásadně proti.
Kolem je spousta lidí, co to cítí stejně. Včetně mého muže a nikdy bychom nedopustili, aby toto očkování aplikovali naším dětem. Jinak mají veškerá očkování..
@marcicek84 No, napůl rozdělená není, jelikož se aktuálně nemohou očkovat děti do 16 let a i v této skupině se najdou ti, které rodiče očkovat chtějí.
@j.a.n.i a ti rodice jak donuti 16 lete dite k ockovani,kdyz samo nebude chtit,to zas tak jednoduche neni,jak si predstavujes... Prvni davku ma 4,5 mil.osob,cekatelu zase uz tolik neni,si to spocitej jak na tom s tou prockovanosti budeme,vsichni vime ze po 40 roku zivota rapidne klesa zajem... 😉
@marge_s pokud se vubec neco bude nosit...
@marcicek84 cekatelu je aktuálně pul milionu... Plus nevim, kde beres to presvedceni, ze nebudou chtit, i u nich to bude plus minus podobne jako u rodicu, spis malinko minus, ale zas ze by nechtel nikdo, pravda proste neni.

@marcicek84 No vzdyt jo, tak se to bude vesele sirit nezi tou pulkou. A spousta lidi bude mit kecy, jak je ockovani k nicemu...