icon

Očkování na koronavirus - jsem proti tomu

13. kvě 2021

Dobrý den

Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻‍♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...

Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )

Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,

marge_s
15. kvě 2021

@inkheart mimochodem covid je v podezreni z problemy s plodnosti 🤷🏾‍♂️ (U tech vakcin ne, nemel by byt duvod, ta fama vznikla prenesenim jakesi jine famy o ockovani v Africe)

xxx3d
15. kvě 2021

@marge_s imunita se nerovná rezistence.

lena70
15. kvě 2021

@merope Ano,sestra dostala v březnu první dávku Astry Z.Na druhou měla jít zač. května,ale to už nestihla.Pracuje v soc.službách.Nakazila se v práci od kolegyně,její manžel dělá z domova,děti měli celou dobu on-line výuku.Dost hlídala,aby nikam nechodili,švagr na tom není zdravotně nejlíp.Po 5 dnech od ní začal mít příznaky i on a postupně i pak děti.Sestra má lehčí průběh,dětem už nic není,švagr má těžší průběh.

marcicek84
15. kvě 2021

@marge_s prosim te,prestan osobne utocit,je to uz ponekud trapne a dost za hranou,delas z toho dalsi koronavirovou diskuzi,myslim,ze to neni cilem tohoto tematu,akorat to tady zase pohrbis...
Co se tyce tech odborniku,tak tato informace probehla i hlavnimi medii,ale ja chapu,ze se ti to nehodi do kramu,taky podporujes iniciativu snih?Ano kdo se boji,musi vyuzit individualni ochranu - respirator FFP3,prip.ockovani a pokud pouziji tvou retoriku a i kdyby byl ockovany cely svet,neni to zaruka niceho,protoze clovek neni nesmrtelny,takze muzes umrit i na takovou banalitu,ze te pichne vcela,nebo prejede na prechodu auto,ale to je hold ten zivot,ke kteremu i ta smrt patri,neni jenom koronavirus jako jedina mozna pricina smrti.

lena70
15. kvě 2021

Mě u tohohle očkování docela vadí jiná věc.A to je nevyšetření předem.Vždy vás obvodní před jakýmkoliv očkováním či jen přeočkováním nejdříve vyšetří a teprve potom následuje samotné očkování.Já byla vloni na přeočkování proti tetanu a nejdříve mi nabírali krev na protilátky,jako jestli ještě nějaké mám a potom se rozhodlo,že tetanovka bude.Když jsem byla na očkování proti klíšťovce,také mě nejprve vyšetřili.A u covid očku se pouze podepíše nějaký papír se souhlasem a hned se jde na věc,co vím od svých očkovaných rodičů,ani je obvodní nevyšetřil před tím.Vím,někdo namítne,že je to zdržovačka,na kterou není za současné situace čas,ale stejně.Jak můžete,když jdete na to očkování vědět,že zrovna neproděláváte covid-bezpříznakově,ani protilátky se před tím nenabírají.Proto mi to přijde divné..

inkheart
15. kvě 2021

@merope já měla ZT nejspíš kvůli nemoci, takže neříkám, že covidu se nebojím, ale manžel i já jsme pořád doma a jenom jednou za uherak vidíme rodinu a přátele, takže riziko, že chytneme covid, je malé.

inkheart
15. kvě 2021

@marge_s jj, ja se bojím problémů s plodnosti kvůli covidu i kvůli očkování, nejsem tak naivní že bych si myslela, že covid je v tomto cajicek... Ale jak jsem psala výše, nikam nechodíme a nemám ho moc kde chytnout

zuzineckah
15. kvě 2021

@lena70 jo, tohle je dost zarážející. Můj otec má 75 let, amputovanou nohu a bere léky na srazenlivost krve a absolutně nezájem. Dostal vakcínu a šmitec. Žádné vyšetření, nic. Nechápu.

lena70
15. kvě 2021

@inkheart No tak já jsem do očkování hodně nepříjemně tlačena rodinou,která vidět se,jak Ty píšeš jednou za uherák,naprosto odmítá.I když u nás to zase až tak za uherák není.My žijeme v domě se zahradou,takže jsem navrhovala,že když je takhle hezky,není problém vidět se venku při kafi na zahradě,jako vloni.Vídáváme se takto s mými rodiči a není problém.Neobstálo to....

j.a.n.i
15. kvě 2021

@lena70 A brani ti neco si je nechat nabrat a nechat se u doktora vysetrit?

merope
15. kvě 2021

@lena70 Tak to máš asi nějakého přepečlivého obvoďáka. Já měla protilátky vyšetřované jednou - a to když jsem řešila IVF a tuším v rámci předoperačního, když jsme zjistili, že jsem tam sice trajdala párkrát do roka, ale nikdy to nebylo jako "preventivní prohlídka". Tak místo očkování doktor nabral protilátky (protože jsme mj. zjistili i to, že si i přes preventivky nikdo nevšiml, že v cca 32 letech jsem nebyla přeočkovaná, takže po 20 letech). Jinak tedy na žloutenku šli všichni automaticky (povodně), tak jsem šla taky, pak v práci jsme dostali jednou možnost očkování proti chřipce, tuším i encefalitidě a náhodou tedy i mi to vyšlo na přeočkování žloutenky. Vše jsem měla od zaměstnavatele, to ani nešlo přes obvoďáka - přišli jsme, naočkovali, hotovo.

Prý se ty testy na protilátky ani nedělají, protože jsou drahé (tedy myšleno u těch ostatních očkování - třeba zrovna u tetanu - tam se všichni divili, že mi vzal protilátky, většinou prý řeknou, že jsou to 2 injekce tak jako tak, tak raději řeknou, že protilátky už nejsou, když je to víc jak 10(15?) let a rovnou dají 2 dávky a hotovo.

@inkheart Tak to pak jo, já byla dost doma na podzim a pak jsem byla v lednu u doktora a když jsem si s ním tak povídala (a trošku mi promlouval "do duše" - internista, řešil můj stále zvýšený tlak), tak zásadní výsledek byl, že jsem silně navýšila počet sociálních kontaktů (a rázem se mi snížil tlak 🙂 ).

marge_s
15. kvě 2021

@inkheart jasny, to je to, posoudit rizika.

@xxx3d tak to si rada necham vysvetlit 😉 jsem jedno velke ucho....oko

marge_s
15. kvě 2021

@marcicek84 ti odbornici, prosim. Fakt me to zajima. Chci slyset jakekoliv validni informace. “Probehlo medii” je malo, mam cely den 24 nebo prima cnn a nic takoveho se ke mne nedoneslo.

marcicek84
15. kvě 2021

@marge_s dalsi pokus z toho udelat dalsi koronavirovou diskuzi?Fakt nemam zajem,usetri i ostatni 😉 Mmch v te koronavirove diskuzi jsem to postupne vkladala,muzes si dohledat,tedy tve reakce jsou docela zbytecne 😉

marge_s
15. kvě 2021

@marcicek84 hod mi odkaz, urcite vis kde to priblizne bylo 😉
(Zadny pokus, zaujalo me to , chtela bych to videt. Tak zase prd. Vzdycky neco placnes a nic z toho. Skoda 🤷🏾‍♂️)

inkheart
15. kvě 2021

@lena70 uf tak to je drsné. My máme rodinu hodně daleko, tak to prostě nejde moc často, ale všichni nás chtějí vidět víc než by se báli covidu. A vlastně teď jsou ti starší členové rodiny stejně ockovani, takže to je chrání a naše ockovani / neockovani neřeší.

jjasmina
15. kvě 2021

To je možné, ale třeba aspon neskončíte na ventilaci.. Každého věc no

xxx3d
15. kvě 2021

@marge_s je mi líto, že to nechápeš.

marcicek84
15. kvě 2021

@marge_s uz ty provokace vzdej a pouzij vyhledavac,nic ti to neudela 😉 tu diskuzi ctes pravidelne,tak nedelej hloupou,timto bych to uzavrela,nehodlam plevelit dalsi tema,snad i ty mas rozum 😉

marge_s
15. kvě 2021

@xxx3d tak jaky je v tom rozdil 🤷🏾‍♂️ Astra, johnson- vektorove, comirnata, moderna - mRNA, vsechny klasicky-pritomnosti casti viru se navodi imunitni odpoved, tvori se protilatky. Co je na tom nenormalniho oproti dosud pouzivanym vakcinam. Je to normalni imunitni odpoved, jakym mechanismem by jako mela byt navozena nejaka zahadna “rezistence”

@marcicek84 Jj, nikdo validni takovy neni. Nejaky tvuj vymysl 🤷🏾‍♂️ Ok
A jo, nektere tve prispevky preskakuju. To je fakt.

hojda
15. kvě 2021

@merope Já si nechávala kdysi měřit protilátky na očkování na klíště, jestli je třeba přeočkování a omylem mi místo toho vyšetřili protilátky na tetanovku, kterou jsem dostala týden před odběrem. Přišel mi výsledek, že mám protilátky výborné🙂

knuffel
24. kvě 2021

Mám to podobně, v okolí skoro všichni jdou. Část rodiny tlačí. Jsem zdravá, ne tak stará, prostě jsem ještě nedospěla do fáze, kdy si řeknu, že mi to zdravotně pomůže. Pokud je to dobrovolné, není třeba vymýšlet diskriminaci těch, kteří se nejdou očkovat. Ti, co jsou rizikoví, se naočkovali, a abych šla pro včeličku jen kvůli cestování a výhodám? Pořád vyčkávám, stále mám takový nepříjemný pocit, že postupem času dostanu vyhazov z práce jakožto neočkovaná a notorická odmítačka. Ale já nejsem odmítačka, jen se na to dívám svým pohledem, nebudu se očkovat kvůli ostatním, ale výlučně kvůli svojí ochraně. Sorry, sobec. Uznávám. A neříkám, že za půl roku nezměním názor. I to se může stát 🙂.

marcicek84
24. kvě 2021

@knuffel zas tak cerne bych to nevidela,mladi pod 40 nemaji moc o ockovani zajem,jestli bude ockovanych 50-60 procent populace,tak ten zbytek bude tak velka cast,ze to nejde omezovat vecne,staci vydrzet,Izrael zvladl diskriminovat neockovane jen 3 mesice...
Uz jen to,ze ti slavni "odbornici" z MESes davaji rozhovory,jak je nutne obcany k tomu "nepovinnemu" ockovani donutit,mi prijde uz trochu moc,hlavne,ze donedavna to vse byly jen konspirace a jak se to vsechno do puntiku naplnuje. Nazor zmenit lze,ale az to nebude experiment a bude to mit tu dlouhodobou studii bezpecnosti.

knuffel
24. kvě 2021

@marcicek84 Právě mlaďasi, co znám, jdou kvůli tomu, aby mohli cestovat 😳

marcicek84
24. kvě 2021

@knuffel ale je jich malo oproti celku

hojda
24. kvě 2021

@knuffel Někde jsem četla, že nejmenší zájem je ve skupině 30 až 40, skupiny 20 až 30 je více ochotná kvůli cestování. Ještě je to ovlivněné i vzděláním. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mladsi-lide-... Btw. v třeba v Německu se člověk dostane bez omezení jen do potravin, drogerie a lékárny. Třeba nákup oblečení jen s testem, očkováním nebo protilátkami a je nutné se předem registrovat na určitý čas (omezený počet osob v prodejně), takže tu opravdu nemáme nejpřísnější podmínky.

marcicek84
24. kvě 2021

https://zdenekkoudelka.blog.idnes.cz/blog.aspx?... tak jsem zvedava jak ta spolecnost bude dale vypadat,kazda konspirace se naplnuje a za chvili se to bude tykat j nasich deti,pekne postupne nas zvykaji na horsi a horsi podminky,snad to doslo uz vsem,ze tohle fakt neni dobre....

levandule_k
25. kvě 2021

@knuffel Nevím, proč bys měla být sobec, když se nemáš v plánu očkovat. Také se nemám v plánu očkovat a nepovažuji se za sobce. Přijde mi to jako citové vydírání, když se lidi, co se nechtějí z nějakých důvodů očkovat označují za sobce.

merope
25. kvě 2021

@marcicek84 Tak člověk může zkusit rozhodnout se, že nenechá děti očkovat hexavakcínou nebo MMR - a dopadne tak nějak podobně. Liší se očkování na covid nějak zásadněji?

marcicek84
25. kvě 2021

@merope jak podobně, že ty neočkované děti nepustí do restaurací, nebo že by nemohly využívat určité služby, o tom nic nevím, vím jen, že pak musejí hledat alternativní školku, které i takové dítě vezme...a ještě si tu pleteme pojmy a dojmy, to očkovaní dětí je povinné, očkování na covid dobrovolné, tak jaká perzekuce u dobrovolného očkování? To trošku předbíhají dobu...

Strana