icon

Očkování na koronavirus - jsem proti tomu

13. kvě 2021

Dobrý den

Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻‍♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...

Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )

Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,

merope
25. kvě 2021

@marcicek84 Já myslela, že neočkované děti nesmí vzít žádná školka. Já potřebovala papír o očkování i do dětské skupiny. Pak nesmí na školy v přírodě a nevím, jak je to se školními výlety. A tady pustí - jen musí mít potvrzení, že nemají covid.

jednaholkaa
25. kvě 2021

@merope Jsou skolky kam neockovane deti vezmou. Do skoly v prirode uz take smi.

jelenice_zavodnice
25. kvě 2021

@merope Nesmi je vzit zadna skolka, co ma zrizovatele stat, stejne ani soukrome skolky nebo detske skupiny ktere cerpaji jakekoliv prispevky od statu nebo fondu EU. Je to vetsina skolek a take vetsina taboru a podobnych aktivit. Neni to vubec snadne najit neco pro neockovane dite. Vim to proto, ze kazdy rok vybavuji letni tabor pro synovce, je Cech ale nezije v CR a ma tedy ockovani z UK (ted uz i mimo EU), nejdriv jsem hledala neco pro neockovane deti at s tim nejsou komplikace ale nic nesehnala, takze pokazde papirovani. Letos asi neklapne nic.

marcicek84
25. kvě 2021

@merope no pokud vím, vše se dá obejít. Nicméně jde o ten hlavní fakt, že se bavíme o povinném očkování dítěte a dobrovolném očkování kohokoli, který když tento experiment odmítne je ze strany státu šikanován různými testy a zákazy vstupu například. No u dobrovolného očkování nelze vyžadovat tímto způsobem podrobení se. To je stejné, jako by do školek nechtěli brát děti, které nejsou očkovány proti dobrovolnému očkování na pneumokoky či rotaviry, nebo proti meningokovi, žloutence A, nebo TCB.

merope
25. kvě 2021

@jelenice_zavodnice Ale z UK má skoro všechno, tam chybí tuším jen jedno jediné očkování - a rozumná doktorka na to dá i papíry. Neteř tuším jela normálně na dětský tábor v ČR a neměla to chybějící (tuším jenom žloutenka), zbytek měla - jenom je potřeba někdo, kdo se prohrabe těmi anglickými vakcínami.

@marcicek84 Tak tady je podstatné to, že ten vstup nezakazují - jen je k tomu potřeba pak potvrzení, že dotyčný je zdravý.

jelenice_zavodnice
25. kvě 2021

@merope On má všechno co mají české děti. Ale je to papírování, protože naše pediatričky odcházely postupně do důchodu takže pokaždé to byla jiná. A pak to chtělo pořád ty výpisy, kde jsou latinské názvy ať si to porovnají. No a ne každému se do toho chtělo byť je tam i poplatek. Ale teď už to dělá jedna ta samá, takže ví 🙂

marcicek84
25. kvě 2021

@merope ježiši jaké potvrzení, že je člověk zdravý, to nemáte pravdu, protože chtějí potvrzení pouze na jednu jedinou nemoc a co když má ten člověk HIV, nebo žloutenku, nebo je v inkubačce neštovic, je taky dle vás zdravý, nebo taky mi bude ukazovat nějaké potvrzení, nebo co když má propadlý tetan, vždyť je to naprostá hloupost, navíc testovací místa jsou četná jen ve velkoměstech a co ostatní lidé, proč jim jsou kladeny překážky pro život, opravdu by se někteří nad svým smýšlením měli zamyslet, protože to není normální, očkování je pouze dobrovolné a nikoli povinné, nemám důvod někomu prokazovat něco co je protiústavní

knuffel
25. kvě 2021

@levandule_k No, sobec, kvůli mně někdo, kdo se nemohl očkovat, určitě umře 😱

merope
26. kvě 2021

@jelenice_zavodnice Tak to už je ale šílený, že se s tím nikdo nechce papírovat - jako u neteře doktorka při převzetí porovnala, prošla (a předpokládám, že i zapsala do karty). Pravdou je, že ségra si pečlivě schraňovala i podrobnosti k očkování, protože věděli, že se budou vracet do ČR, tak ať to pak jde nějak srovnat. A jak to pak je v kartě, tak proč porovnávat?

Navíc teda pokud se s tím doktorce nechce dělat, tak může prostě do papíru napsat, že dítě jelo podle standardního očko-schématu v UK a dát to s sebou jako potvrzení na akci. A toto žádný zdravotník už nikde nebude dál řešit, protože dítě zjevně očkované je.

merope
26. kvě 2021

@marcicek84 Kdyby tam ale šel někdo se žloutenkou a věděl o tom, tak je to tuším přímo trestný čin. HIV kdyby rozšiřoval, je to taky hned trestný čin (a jsou skupiny obyvatel, které by ho snad povinně pro výkon povolání mít měly - jako třeba prostitutky). Neštovice nejsou na úrovni stejné jako covid, nemýlím-li se tedy (ale teda když se kamarádky děti potkaly s neštovicemi, tak vůči dětem jim taky vyhlásila karanténu).

marcicek84
26. kvě 2021

@merope no,ale pokud vim i zloutenka muze probihat skryte,takze lide muzou byt prenaseci.A co treba nemoci jako monukleoza,ta je taky nakazliva,ruzne kampylobakterie,salmonely, tech nakazlivych nemoci je spousta vc. chripky,takze je opravdu nelogicke si delat test na jednu nemoc a tim dokazovat nejake sve zdravi,je to velmi zkreslene a zrudne,bud vsichni vsechno nebo nikdo nic a opravdu je celmi nebezpecne kazdou blbinu,kterou stat vymysli pro segregaci lidi,byt pred pul rokem pri vzniku pandemickeho zakona diskutocali,ze diskriminace neockovanych neni mozna a koukni co je zase za protiustavni novelu na stole.Opravdu to uz je do nebe volajici,vc. toho jakou moc ma mit hygiena a co muze o lidech vedet,takze budoucnost naroda mame sverovat do rukou kdejakeho urednika neschopneho trasovani lidem bude zabranovano v normalnim ziti,jenom proto,ze odmitaji byt zneuzivani lzivou a zkreslenou kampani na vakcinu,o ktere se v dlohodobem horizontu nic relevantniho zatim nevi.

hojda
26. kvě 2021

@merope on je hlavne rozdil v tom, ze zadna z techto nemoci nepusobi prehlceni nemocnic, pokud by to tak bylo, tak se to bude taky resit, takze srovnavat s ostatnimi nemocemi v tomto ohledu nema vubec smysl. Na pozdim bylo treba v cb mnoho pripadu zloutenky a to se take resilo, protoze bylo plno lidi v nemocnici. Takze minimalne do doby nez se proockuji vsichni, kteri chteji dobrovolne, tak nejaka omezeni budou, pak uz je to otazka, jak se k tomu stat postavi a jak se bude epidemie vyvijet dal s tou proockovanou casti obyvatel.

merope
26. kvě 2021

@marcicek84 Tak nemýlím-li se, tak pokud jsou epidemie žloutenky, tak se všude sype dezinfekce, ve škole si děcka máchají ruce v chlórované vodě a podobně - pamatuji si, že jsme měli tuším salmonelu na táboře, takový ten obří tábor s chatkami a chatami pro stovky dětí - na testy šli úplně všichni (a to jídlo bylo ve zděné jídelně, vařily placené kuchařky, žádné že by si děcka vařila sama, nemocných tam bylo pár, ale stejně - testy všichni, izolace a tak).

merope
26. kvě 2021

@hojda Tak mě zaráží, že tohle nikdo nevidí - prostě všemi těmi testy a věcmi kolem stát chrání primárně sebe - prostě snaží se řešit zahlcené nemocnice.

marcicek84
26. kvě 2021

@merope ale ten rozdíl je v tom, že někomu byla ta nemoc prokázána a ostatní šli pak do karantény a teď jako kdo nebude očkovaný, tak má něco prokazovat, ano, chápu pokud se setká s někým kdo je nemocný nebo je mu nemoc prokázána, ale tady se bavíme o úplně jiné situaci, kdy stát chce pohlížet na každého neočkovaného jako na potenciálně nemocného a to je nebezpečné. Ani na tu žloutenku či salmonelu nebyly ty testy donekonečna,že? Co kdyby se na potenciálně nemocného žloutenkou nebo salmonelou taky pohlíželo na každého, kdo se cítí zdráv dokud neprokáže opak, to se ti zdá v pořádku? Mně vůbec, navíc ty čísla klesají tak, že do konce týdne je republika zelená a stát stejně nerozvolňuje, potřebují donutit lidi k očkování, aby se zaregistrovali a v létě chce zájemce mít všechny naočkované oběmi dávkami a to prosím bez záruky, protože je to dobrovolné, což ji taktéž nepřijde v pořádku.
Nemocnice již dávno zahlcené nejsou 😉

hojda
26. kvě 2021

@merope Je to klasická prevence (v tomto případě ve formě očkování a testování, u jiných nemocí jsou to pravidelné prohlídky) a vychází to mnohem levněji než následná léčba, pracovní neschopnosti, karantény a lockdowny.

j.a.n.i
26. kvě 2021

@marcicek84 Ale vždyť se na ně tak pohlíží, když chceš pracovat v potravinářství, tak se taky řeší potravinářský průkaz a u něj by se tohle mělo zjišťovat. To, že na to doktoři kašlou, neznamená, ž něco takového neplatí. A salmonelu běžným kontaktem v nákupáku fakt nepřeneseš.

j.a.n.i
26. kvě 2021

@merope Tak samozřejmě a je celkem logické, že to dělá.

marcicek84
26. kvě 2021

@j.a.n.i ale kolik lidí dělá v tom potravinářském průmyslu a co ten zbytek? proboha, proč si tolik lidí nechalo vymluvit díru do hlavy pod záštitou covidu? To není o ochraně zdraví lidí, už dávno ne, možná tak o kšeftech z vakcín a respirátoru, restrikcí a omezování. Všude články, že už 6. den splňujeme balíček 6 a my pořád nemám otevřen ani balíček č. 4, tak proč to dělali, když se tím nikdo neřídí? Proč všechny restrikce postupně soudy ruší, když jsou tak v pořádku? Už je to zase fraška, aby donutili mladé k očkování. A to co se děje, nemá nic s prevencí společného, protože klasická prevence nikoho neomezuje v základních právech a vstupech někam, to je prostě kravina šílenců z MESeS a Flégristů.

marge_s
26. kvě 2021

@j.a.n.i To ji nevysvetlis. Marci ma novy terc - ockovani. Rousky jsou out, testy uz prestaly bavit, tak ted to ocko 😀 good luck v tehle diskuzi 😀

marcicek84
26. kvě 2021

@marge_s a proč se do toho pleteš ty, když k tématu nic nemáš? možná by sis měla dát konečně pohov a nepsat o druhých své zkresleně pomlouvačné domněnky 😉 o očkování si myslím své již dlouho a případ krevní sraženiny v noze rodinného příslušníka mě v tom jen utvrdil....

hanulkaha
26. kvě 2021

Manžel má také roztrousenou sklerozu a dva neurologové mu ockovani NEdoporucili. A kdyby pry mel nekde problem s tim, ze neni ockovany, tak ze mu klidne lekar napíše potvrzeni, ze vzhledem k jeho diagnoze se očkování nedoporucuje...

j.a.n.i
26. kvě 2021

@marcicek84 Aha, takže lidi v potravinářském průmyslu se testy prudit mohou, protože jich je málo a ty tam nepracuješ, ale jak se to náhodou týká i tebe, tak je to životní problém.

merope
26. kvě 2021

@marcicek84 Ale vždyť teď to kleslo teprve pod 50 na 100.000, to je ta čtyřka.

hojda
26. kvě 2021

@hanulkaha Tak u nás v rodině taky RS a očkování bylo doporučeno.

nikivm
26. kvě 2021

V dnešní době jsou pouze dvě strany, pro a proti. Nic mezi tím. Jestli má někdo strach, ať si pro očkování běží, ale já jsem za své zdraví odpovědná sama. Tyhle nařízení jsou pro mě dost zvláštní. Očkování nezaručuje, že covid znova nechytnu, jen dostanu průkazku a spoustu výhod. A když se po očkování nakazím, budu bezpříznaková a pro své okolí o to horší. Proč mě stát nutí nosit respirátor, když prokazatelně škodí zdraví? Proč média uvádí zkreslené počty nakažených? Proč vyvolávají tuhle paniku a strach? Proč se před očkováním nedělají testy na protilátky? Proč mi nikdo nedokáže vysvětlit účinnost a prokazatelnost vakcíny? Proč se důvěřuje světové zdravotnické organizaci, která je soukromou firmou a zdraví lidí není tak úplně její prioritou?

Já nikomu své přesvědčení nenutím, ale taky nikdo nemůže nutit mě. Připadám si, jako bych na krku měla Davidovu hvězdu. Nikam nesmím, každý se na mě dívá z patra, všechny svým chováním ohrožuju. Tahle doba je opravdu zvláštní a je zajímavé, jak hezky a rychle rozdělila společnost na dva tábory

hanulkaha
26. kvě 2021

@hojda ono zalezi i na forme, zavaznosti nemoci a zpusobu lecby. Manzel ma napriklad RR formu, kdy ho treba vetsi zatez nebo bezna infekce (chripka napr) okamzite rozhodi a jde do ataky 😔

hojda
26. kvě 2021

@hanulkaha Tak to určitě musí zvážit aktuální stav a jeho specifika.

jelenice_zavodnice
26. kvě 2021

@nikivm Ach jo, další komu nic neříká etika paměti obětí holokaustu a má potřebu opičit se po pár slaboduchých jedincích co s tím přišli.
Alespoň si pro příště zjisti, kde se nosila Davidova hvězda. Nikoliv na krku ale na levé straně hrudi a proč zrovna tam.

Strana