Odpustit rodičům jejich rozhodnutí o bratrově bytě?
Ahojky, pokud Vás nastvu, ok, ale jednali rodiče dobře? Před 18 lety si koupil můj brácha od naší vzdálené rodiny byt, zadarmo ne, ale udělali mu cenu. Byt byl ve špatném stavu, ale svépomocne se dal dohromady, taky jsem tam já strávila dvě soboty a pomáhala. Nove eurookna, podlaha, nátěr, všechno super. Pak se stala tragédie a pulroka na to měl brácha autonehodu a zemřel na místě. Byl svobodný, děti taky neměl, takže dědili jeho i moji rodiče. Nejprve chtěli byt prodat, protože bral celkem snesitelnou hypotéku, ale všechno splacené nebylo zdaleka, jenže on to pojistil i pro.pripad smrti. Tak zjistili, že ten byt se vlastně prodávat nemusi. Skoro každý jim říkal, ať to nepustí, ať to nechají kdyžtak jednou i pro mě, nemovitost se neprodává, když nemusí, ať tam dají zatím nájemníka, a jednou to možná ocením. Je pravda, že hned jsem to nepotřebovala, chystala jsem se na školu 100 km od nás, ale jednou kdoví, že ji?
@tahejhula To je ale strašný a co potom??? Co jste jedla? Kdo kupoval věci do školy? Vánoce?? To jídlo???!! To jste byla do řekněme 20-ti let o hladu??? Z toho mi teda běhá mráz po zádech, protože takové zacházení s dětmi nesnesu, od dětství jsem se snažila v takových případech pomáhat.
Takže mladé koze spadly do klína prachy a o pár později pindá, že rodiče nepředvídali, že ji bude mlátit chlap a nezachraňují ji? Bezva story. Za svůj život jsi zodpovědná ty sama. Ne brácha, ne rodiče, ne nikdo další. Takhle jednoduchý to je.
@2hanah věci do školy nějak koupila, to už by bylo hodně nápadné, případně vypomohla babička. Pokud byly peníze na jídlo, dala najíst i mně. Přednost ale měly cigarety. Takže nebylo výjimkou, že dva tři dny před výplatou doma zbývaly dva suché rohlíky a dvě kolečka salámu, ale ona si svých deset denně vyhulila. Vánoce jsem od svých zhruba dvanácti let zařizovala já, celý ten úklid, shánění kapra, sehnala jsem v nějakém výprodeji umělý stromek, sama ho zdobila, cukroví nebylo, to už nepekla. Na třídní schůzky nechodila, kytky pro učitelku jsem kradla sousedům ze zahrad, protože mi bylo trapně.
@nazarrath Nezlob se, ale to, že nemůžeš kvůli penězům odejít z nefunkčního vztahu, je čistě tvůj problém, ne problém rodičů. Je ti přes 30, za tu dobu jsi měla dost času si zařídit život podle svýho a postavit se na vlastní nohy. Byt zdědili rodiče a naložili s ním podle svýho uvážení. Proč by měli být povinni byt leta udržovat, starat se o něj a čekat, jestli a kdy se ti bude hodit? Chce to nemít takový očekávání, nemyslet si, že jenom moje potřeby jsou ty nejdůležitější a místo toho se snažit být sama zodpovědná za svůj život.
@nazarrath Za svoju situaciu si zodpovedas sama. Povinnostou tvojich rodicov predsa nie je zabezpecit ti strechu nad hlavou do konca zivota. To rovnako ti mozu raz tvoje deti vycitat, aku strasnu chybu si urobila ze si zila v nefunkcnom vztahu a ze si mala kvoli nim odist hoci aj k rodicom. Miesto vyplakavania ako rodicia mozu za tvoju situaciu prevezmi zodpovednost, za to kde si, si zodpovedas ty sama, nikto iny. Mimochodom...nasi predali byt podobne, aby bol pokoj...tiez by sa hodil teraz 🙂 no nenapadlo by ma vycitat im, ze so svojim majetkom nalozili podla seba.
hah..asi cekala, ze ji spadne zlate vejce do klina.. mne by byla hanba, aby me mrzelo, ze prodali byt, protoze umrel bratr..
Vyčítáš svým rodičům, že nemysleli na tvou budoucnost, že se o tebe nepostarali, i když ti dle tvých slov pomohli s nájmem. Nyní k nim nechceš a nechceš, aby se o tebe postarali, když zažíváš každodenní násilí. Každá rada drahá...za svůj život zodpovídáš ty 🙄
@nazarrath Já si myslím, že rodiče mají myslet na budoucnost svých dětí, obzvláště po nějaké ošklivé tragédii. Dále si myslím, že prodávat jakoukoliv nemovitost, že které může být dlouhodobý užitek z nájmu , je hovadina. Být na tvém místě, sakra by mě to mrzelo. Ale. Už nic neuděláš, čas nevrátíš, málokdo rád uzná chybu a oni si žádné vědomi nejsou a z jejich pohledu třebas oprávněně. Pokud máš vztahové problémy, existují neziskovky, co pomáhají obětem domácího násilí, zkus vyhledat pomoc. Je krásné mít rodinu, na kterou se člověk může obrátit, ale ne vždy to stoprocentně funguje. Klíčové je ale jít dál a snažit se vyřešit stávající problémy místo uvažováním nad minulostí.
Do psi boudy, co je tohle zas za debatu? 😂🤦
@sudylichozrout chtěla jsi rozptýlit od strachu z létání? Enjoy 😂
@mourovatakocka Přesně ztráta času. Co by bylo, kdyby..... To ničemu nepomůže a nic nevyřeší.
@pavulka 😂😂 👍
@nazarrath a nenapadlo tě, že prodali by třeba kvůli tomu, aby jim nepřipomínal tragický odchod syna? To, že máš život na 💩 je tvoje chyba. Tak se seber a začni se sebou něco dělat. Zadarmo ti nikdo nic nedá a musíš se o sebe postarat sama. Výdělej si peníze, dej si je stranou a časem budeš mít peníze na odchod od chlapa. A nebo vezmi za vděk rodiči, kteří ti podle tebe ublížili, a teď by se o tebe určitě postarali. Vykašli se na to, co bylo.
@tahejhula To je opravdu strašné, je mi to strašně líto😔😭 jak jste to přežila??? Proč neměla peníze na jídlo kromě cigaret??? Samoživitelka? Nechodila do práce??? Hrozný, co jste vytrpěla, má to aspoň happyend? Že třeba Vám to v životě vynahrazuje manžel nebo partner? Asi se po takovém dětství umíte o sebe postarat sama, ale i tak, přála bycj Vám krásný život aspoň v dospělosti, ikdyž tak ubohé dětství v člověku zanechá šrámy.
Můžeš s tím nesouhlasit, může se ti to nelíbit, ale to je tak jediné, co s tím můžeš dělat, abych tak parafrázovala. Zkrátka to byla a je věc tvých rodičů.
@nazarrath Fajn, máš pravdu rodiče byt tenkrát prodat neměli, mohly pronajímat,mohli ho prodat třeba teď za mnohem víc peněz a jet na cestu kolem světa,mohli s tím bytem udělat cokoli. Jak to souvisí s tebou,že jsi neschpna se o sebe v dospělosti postarat, proč žiješ s násilníkem,proč nemáš peníze?
@2hanah když peníze byly, prostě za den vykouřila dvě, dvě a půl krabičky cigaret, to za měsíc udělalo třeba 2000Kč a tahle částka pak před výplatou katastrofálně chyběla. I v okamžiku, kdy měla v kapse poslední stovku, chodila si kupovat aspoň kusovky, to byly snad tři koruny za jednu. V době, kterou popisuji, ještě pracovala. Později šla do invalidního důchodu.
A co jim chceš odpouštět?Uvědomuješ si že jim zemřel syn,tvuj bratr?Ja bych si teda nechtěla nechavat něco co by mi připominalo me mrtve (tragicky zemřele) ditě.. a to že ty jsi ve sr*ačkach,proč s nim jsi,nuti tě někdo?Zarob si a odejdi,nebo jdi k rodičum.... a nebeč tady... babi taky mohla (akorat koupit) strašně vyhodně byt ve kterem bydlela a mohla jsem ho mit ja,no a co... to je co by kdyby... zeptam se,pili tvoji rodiče,mlatil otec matku dokonce i před tebou,řval na ni?Ne?Tak jim nemaš sakra co vyčitat...
Moje rodice darovali memu bratrovi byt kdyz se ozenil. Krasnej dvojizbacek v centru mesta. Prodal ho casem. Jeho problem, jeho vec. Ja mam na aebe napsany jich domek. Kdyz uz tu nebudou bude muj. No ja mam i svoji hypoteku na svuj barak na kterou jsem si vydelala a si ji splacim. Necekala bych na dum ktery nebyl muj aby mi ho rodice dali. Jses jak moje segra. Vsechno rodice dejte zadarmo. Zijes s tyranem? Jdi pryc. Jdi do azylaku kamkoli. Pomuzou ti dostat sociani byt. A kdyby to bylo tak hrozne tak bys k tem rodicum jela bez reptani

Sice je chyba, že byt prodali, ale byl to jejich byt. Mohli s ním udělat co chtěli.
Já se vždy spoléhala na sebe. To co jsem si hodně přála, na to jsem si vydělala. Táta mi zemřel, když jsem byla dítě a mamka si moc vyskakovat nemohla. Měla 3 práce a jsem jí vděčná, když mi přidávala nějakou korunu, když jsem byla na vysoké. Živila ještě sestru.
Možná by nebylo na škodu, kdyby sis život řešila sama a pokud něco od rodičů dostaneš, tak to ber jako fajn bonus. Ale nespoléhej se na to.
Stejně čas už nevrátíš a nemá cenu se tím užírat. Z chyb se člověk učí. Postav se na své nohy a můžeš se z chyb rodičů poučit.