Otravní sousedé. Jak byste to řešili vy?

15. čer 2022

Hezký den,

Jdu si pro takovou malou radu. Žijeme vedle sousedů, kteří jsou od rána do večera hluční, jejich pes štěká snad cely den v kuse a přijde mi, že ho schválně nechávají, aby štěkal k nám na zahradu, v tu chvíli ho prostě nenapomenou. Pes mi neustále budí batole ze spánku, ať už odpoledne nebo večer. Jenže jsem si říkala, že s tím nic neudělám, když není po 10 večer…včera si ale soused důležitě odchytil přítele, aby ho napomenul, že mu vadí, ze sekal trávu v neděli, že to už prostě dělat nebude. Ano sekal, ale bylo to mezi 9-11 ranní, kdy dle našeho úřadu ještě sekat můžeme. Bylo to jednou za cele 3 roky. A dost mne vytočilo, že on vyletí kvůli jednoho sekání a mezitím jeho pes nám narušuje normální žití. Nejraději bych tam zašla a řekla k tomu svoje a poukázala na jejich přístup k nám co se jejich psa týče, mezitím co oni tady vyšilujou kvůli jednoho sekání. Jenže přítel si nepřeje, abych tady zhoršovala vztahy. Nechci aby oni nás peskovali za každou věc co uděláme a jim všechno procházelo. Jak byste postupovali vy?
Děkuji !

autor
15. čer 2022

Ještě bych ráda podotkla, že nejde jen o psa. Neustále křičí na zahradě ať je pátek nebo svátek. Nejsou vůbec emptatičtí k žádným sousedům, ale na ostatní hned poukazuji.
Chtěla bych žít v klidu a ne neustále poslouchat uřvaného čokla, kterého do večera nechávají se vyřvat. Je to opravdu cely den každý den, a bydlíme opravdu natěsno. Už nevím jak si poradit.

pinkyy
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
majena39
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
klokanka31
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
aneta15
15. čer 2022

Máme stejně sousedy, mají vlčáka a dva ustekany mrnavy civavy. Sice se tady milovníci psů asi zblázní, ale já bych jim toho buřta hodila nejradši taky. Nesnáším je, stékají furt nonstop. Do toho ještě mají na zahradě neskutečný bordel a věčně jim hraje na zahradě techno přes reprak. Bordel jsme vyřešili tak, že jsme postavili vysokou betonovou zeď, která nás stala 80 000. Tím jsme trochu i eliminovali štěkání těch potvor, protože nás nevidí. Rádio ztlumili na požádání a za 10 minut zase jeli. Prostě s hloupými jednoduchými lidmi nic neuděláš. Bydlíme na konci, příroda kousek, ostatní sousedi milionový a tohle je prostě daň z přidané hodnoty, pořád si říkám, že může být hůř.

jane46
15. čer 2022

Nam pomohl ten strojek proti stekani... Za par dni byl klid. Sousede meli jezevcika co stal za plotem a bez prestavky stekal,jen co jsme vytahli paty ven.

mourovatakocka
15. čer 2022

Dej Bůh, abych tohle nikdy nemusela řešit, mně stačí v bytě ty nádhery pod náma. Vadí jim sekačka, v tom bych viděla velký potenciál. Přítele nechápu, je chlap, má se postavit za rodinu. Problém je v tom, že unavené batole je tvůj problém a ne jeho.

barumrallyebum
15. čer 2022

Kupte si plasic na kocky a psy a namirte to smerem.k nim..psi se presunou na vzdalenejsi cast zahrady.

fire85
15. čer 2022

@mourovatakocka unavené batole je problém zakladatelky a ne jeho? Tak snad oba jsou rodiče ne?A neměl by i on to řešit? Přece musí nějak dopomoci k tomu aby se dítě vyspalo. Bohužel ani ten pes za to nemůže že má debilní panicky. To jen proto že tady někdo psal o otravný burtu, nebo nevím už je to smazane.

malanoha
15. čer 2022

To je to klidné bydleni ve vlastnim baracku 😁 Zlatej panelák 😁 Ne, chapu a soucítím... Me tahle celá leta otravovali taky coklove od sousedů život. Uplne kazdy den, cely rok budicek v sest rano. Sama bych to neudelala, ale vubec se nedivim, ze obcas nekdo nekomu toho psa otráví... To člověka muze dostat az na pokraj zoufalství. Domluvy nepomohly. Kdyz jim nejaky ustekany starý pes posel a zaradovali jsme se, ze bude klid, okamžitě si poridili noveho a jeste horsiho. Muj tata párkrát postříkal takoveho psa za plotem vodou z hadice. A docela to zabralo. Jen ho vidi na zahrade, tak stahne ocas a maže od plotu dál..

limali
15. čer 2022

Prečo hneď narušovať vzťahy? Myslím že ísť vedľa, vysvetliť im situáciu a poprosiť vzťahy nenaruší. My sme to tak skúšali, s fľašou dobrého koňaku. Sused nám zabuchol dvere pred nosom. Tak sme si aspoň potvrdili, že je to idiot, než sme skúsili iné cesty. Problém by som nahlásila na úrad až po tom, čo to skúsite osobne.

mourovatakocka
15. čer 2022

@fire85 Ano, unavené batole je bohužel častěji problém matky, která je s ním celý den a řeší to. Kdyby chlap opravdu musel řešit uspávání a následné probouzení nevyspaleho a případně protivneho dítěte, chci věřit, že by nebyl tak děsně free.

xxx3d
15. čer 2022

každá rada drahá, hlavně proto, že nejste jednotní vy dva.
tvůj nechce zhoršovat vztahy, tebe to přivádí k šílenství.
odstěhovat se?
já bych to na tvém místě přijala jako fakt, že takoví jsou. jenže to chce náhled a chuť tam kde jste žít. a vnitřní nastavení.
pravdou je, že mi nevadí štěkot psa.
mně by víc vadila ta hudební projekce, plus hlučnost lidí jako takových.
řekla bych jim, co mi vadí i za cenu, že s tím nic nebudou dělat, prostě proto, aby viděli, věděli, že oni sami nejsou žádnej bonus navíc, takže když nebudou tolerantní, proč byste měli být vy.
stížnost na obec, úřad, to jde taky, jenže kvůli čemu... a potom, většinou to nevylepší vztahovou rovinu.
takže - odstěhovat se?...

missbufy
15. čer 2022

doporucuji jenom a pouze odstehovat se... pochybuji, ze se lidi zmeni a na tohle jsou zakony kratke...

klokanka31
15. čer 2022

@malanoha Tak to já se teda divím. K nám na terasu pořád leze sousedovic kočka. Pro mě dost problém, protože jsem na kočky silný alergik,a když se mi pak otírá o prádlo atd., mám záchvaty kašle. Ale NIKDY mě nenapadlo jí nějak ublížit. Jo, se*e mě,ale je to živý tvor.

lenerka1
15. čer 2022

Neznám celý kontext, tak možná je moje odpověď mimo mísu. Ono záleží jací sousedi jinak jsou, vůbec nemusí tušit, že to štěkání a jiná jejich komunikace je u vás tak slyšet. Hodila bych na to s nima řeč, ale ideálně v přátelském duchu. Mluvím s vlastní zkušenosti, kdy nás soused bez jakékoliv předchozí komunikace začal vyloženě šikanovat (myslela jsem si, že mu covid sedl na mozek a prostě začal blbnout) a až na něj naběhla tchýně, tak se nechal slyšet, že ho naše děti ruší. Děti se přitom chovají spíš průměrně hlučně, někdy blbnou, hádají se, někdy pláčou, někdy se smějí, ale většinu času jsou v pohodě (nic co by všude okolo na dědině nebylo normální) a vůbec mě nenapadlo, že by ty jeho výstřelky souvisely s nimi, zahradu máme obrovskou. Kdyby s tím normálně přátelsky přišel a chtěl to řešit, asi bych se podivila, ale snažila se to nějak vymyslet ke spokojenosti všech. No, svým agresivním přístupem dosáhl jedině toho, že jsem přestala děti umravňovat a klidně jim dám ven i velmi nepříjemné hlučné hračky typu píšťalka, klakson, protivně hrající autíčko, které jsem vždy s ohledem na sousedy nechávala na doma. Takže opravdu to zkusit komunikovat v dobrém, bez obviňování a podle reakce si pak zvolit postoj. Válečná sekera jde vykopat vždy.

veruuu_kubesovic
15. čer 2022

Pes štěká, kočka mnouka, slepice kdakaji...
Bohužel nevýhoda bydlení v domě a že vím o čem mluvím, slyším ustekanou civavu co je ob barák a mám dost, hold s tím nic nenadelam, štěká furt, jedině v noci je klid...

ferda90
15. čer 2022

Sice bydlíme v bytě, ale jsem tak rada, ze ani o sousedech co bydlí vedle v bytě nevíme. A o těch pod námi už vůbec ne! Jsou tady sami starší lidi a je tu klid. Za ty tři roky co tu skoro bydlíme jsme ještě nepoznali všechny sousedy. Musím říct, že máme dvě ustekane čivavy a sousedům jejich stekot nevadí. Nestekaji ale v kuse, jen když někde projde kolem dveří. Sousedi tu jsou v pohodě ikdyž třeba máme návštěvu a jsme hlučnější. Přijde mi, že za stekot těch psů prostě můžou páníčci, kdyby pes byl,, spokojený,, tak prostě štěkat nebudou. Pes podle mě nemůže za to jak je či není vychovaný, za to může páníček a pokus si někdo neví rady, tak si nemá psa pořizovat, ale určitě bych jim nijak neublížila. Na tvým místě bych se asi sousedům ozvala a řekla něco, u nás by se ozval u přítel si myslím.

cherie24
16. čer 2022

Mezi sousedské vztahy jsou někdy fakt blbé. Já řešila štěkající psy tenkrát v bytě a fakt to nikomu nezávidím. Když neřval ten 4nohý krypl v 5 ráno, tak po sobě nebo po něm zbytek dne sprostě ječeli jeho majitelé a jediné, co jsem zjistila, tak že se to táhne už roky. Kupa stížností od sousedů a pes si tam dál vesele terorizoval okolí. Chápu vaše rozčilení, je to peklo. Otázka je, jestli by se to opravdu ještě nezhoršilo nějakým rázným rozhovorem. My máme jako souseda švagrovou a pak jednoho společného souseda, který stojí za to. Já se do toho nemíchám, ale švagr i partner se s ním párkrát do sporu dostali, soused dal pokoj, ale přešel do skrytého proti útoku. Například hází slepičáky švagrovi u pergoly, kompost dětem k prolézačce, na nás poslal kontrolu, volal policajty, že ho ruší tatry, které jezdí kolem jeho baráku, vše hlásí starostce a ptá se, jestli jsme to hlásili předem. Tak teď je otázka, jestli je lepší se hádat nebo skřípat zuby a mlčet. 😯😏 Nějak vysvětlit situaci se spánkem a miminkem by nešlo? Poprosit ho, aby si psa zklidnil?

autor
16. čer 2022

Děkuji všem za reakce 🙂.
Já si taky na jednu stranu myslím, že za to muže situace co se stala cca před dvěmi lety. Nevlastní sestra od přítele co s námi ještě chvíli teď bude bydlet (dole v bytě) měla psa, a ten na jejich bývalého psa jednou vyletěl a nějak blbě ho přitlačil na zem a jak byl ten pes už starý a nemocný, tak mu prostě její pes akorát “dopomohl” a pes umřel. Ale bohužel tohle nebyla vina ani moje ani mého přítele ani mého dítěte….od té doby se k nam chovají jako kdybychom byli všichni tehdy u toho a schválně snad ještě popouzeli jejího psa ať toho jejich zabije. Hodněkrát se jim nabízela kompenzace nového psa a nevím co všechno ale vždycky akorát nás poslali do haje a chtěli to hnát k soudu (vylítali i na nás, kteří s tím incidentech neměli nic společného).naštěstí z toho sešlo, ale od té doby co jsem je slušně pres plot pozdravila, jenom na mne hodili hnusny obličej a vysmali se. Od té doby je nezdravim. To co se stalo nebylo schválně a opravdu to bylo nam všem líto.

Každopádně, tady padaly názory ať se odstehujeme. To bohužel nemůžeme. Dali jsme hodně peněz do renovace a jelikož čekáme druhé miminko a dnešní doba je, jaká je, je tohle přece jen nejlepší místo, kde můžeme být. Rodinný dům, zahrada, krasne okolí akorát oni to kazí.
Přítel tady má udelanou garáž a dílnu kde opravuje auta takže by taky nemohl jen tak odejít někam do bytu.
Zatím jsem jim neřekla nic, ale nejsem si jistá, zda domluva pomůže když predtim sice při jiném incidentu, ale i tak, nás všechny poslali do haje. Div jsme jim tehdy opravdu nestrkali hlavu do zadnice, aby jsme jim vyšli co nejvíce vstříc.
Zatím asi vyzkousime nějaký ten plašič nebo něco. Nechci ani klesnout na takovou úroveň jako oni. 🤦🏻‍♀️

lucluclucluc
17. čer 2022

@veruuu_kubesovic no, to je pravda, po nás chtěli sousedi odstranit kohouta, protože kokrhá... jsme na vesnici... 🐔 zkoušeli jsme ho učit mluvit, ale furt kokrhá...

sakura21
17. čer 2022

Rada těžká... My mame souseda, ktery si za 10 let nezvykl, že jsme se nastěhovali a chová se jak kreten .. cely den zalezlý, kolem treti odpoledne, kdy se vracíme domu a poustime psy, vyleze ven a schvalne jde delat primo proti plotu, kde jsou psi... A ti se můžou zblaznit... V osm, devet vecer reze motorovkou, maflikem, krovinakem, proste hluk... Jasny, neni 22hodin, my to zkousneme. Ale pak jsme zjistili, že vola na obec a porad si na nas stěžuje... Pritom dcera venku nekrici, psy okrikujeme, aby nestekali, nebo je zavirame .. a druzí sousedi, chalupari, ti maji na verande televizi a radio a my slysime az doma, přes nasi TV, co si pousti... I v půl 11 vecer 🤷 co nadelame... Chaluparka nam rekla, ze to je jeji pozemek a my si to k nim nesmime dovolit (kdyz jsme slusne pozadali jeji 18letou dceru o totez, o co holku prosil jeji otec den predem)... Od te doby se ani nezdravime... A druhy soused je uz hodne stary, tak snad bude klid ..

exbordelar
17. čer 2022

Ahoj, my jsme zrovna majitele ustekaneho psa. Naprosto te chapu, ze je to frustrujici kor, kdyz celkove mate blbe vztahy. Zkusim ti dat pohled z druhe strany. Nas pes je jeste mlady a blby 😅 a hodne emocni. Steka neustale a na vsechno a hrozne dlouho i po tom, co “to” odejde. Kdyz jsme doma, tak ho okrikneme at toho necha. Ale po vetsinu casu uz jsme z toho tak otupeli, ze ten stekot ani nevnimame. Nejvetsi teror pro nase sousedy byl ten, kdyz jsme odjeli. To pry byl schopen i treba dvanact hodin v kuse (!!) stekat. Jenze jsme to nevedeli, protoze jak taky, kdyz u toho nejsme. Az jednou na nas vystartoval soused, se ketrym jsme dobri pratele, ze se ten cokl proste neda poslouchat. Bylo to takove horke, trapne a huste od kamarada, ale on uz byl uplne frustrovany, obzvlast kdyz spal po nocni. Takze jsme se chytli za nos a zacali to resit (zavirame ho domu, kdyz nekam jdem, lepsi vycvik atd). Po temer roce uz je to docela lepsi. Ale co tim chci rict - ze ten majitel si to obtezovani svym psem nemusi vubec uvedomovat, takze nevahejte mu to zkratka rict. Treba zasejete seminko premysleni a bude ty psy aspon obcas krotit. Drzim palce!

ekou
17. čer 2022

Bydlime v byte, ale sousedka pod nama ma psa co steka v jakykoliv cas a budi malou a pak sousedma nad nama co pere pradlo ve 22h a pracka je dost slyset a jeste si vyhrava na cele kolo sve pisnicky... Tudis kdyz rano vstanu treba v 6hod, tak pak 6.30 zapnu pracku a neresim co si mysli okoli. Ja se snazim diplomaticky nezhorsovat sousedske vztahy, ale taky si budu delat veci tak jak mi to prijde vhod. Vecer se snazime byt potichu a dite po 18h hlidame, aby nebehalo po byte...

drago49
17. čer 2022

Taky poskytnu odpověď z druhé strany. Před rokem jsme si vzali fenku, která byla bez cipu a nalezena. No zůstala u nás, staří má cca dva roky a je úžasná.
Přišli sousedi, ze Mia celou dobu pláče, když odjedeme. Pořídili jsme kameru, videli jsme, ze opravdu sedí u dveří a pláče. Pořídili jsme protivycí senzor, dostala protivycí obojek. Občas ale pláče i přes to všechno. Udělala jsem jako majitel maximum, snažím se eliminovat naše výjezdy z domu, nechat ji zábavu ve formě dobrot, ale víc neudělám. A moje odpověď by v tomhle případě pro souseda byla popis toho co jsme pro to udělali a ze víc už udelat nemůžu. A přesně, ze jsme na vesnici a holt tu zvířata zvuky vydavaj 🤷🏻‍♀️