icon

Petice proti plošnému nošení roušek.

martiniquest
18. srp 2020

Dostala se ke mne tato petice. Chci ji sirit, proto sdilim:

https://www.petice.com/petice_proti_povinnemu_n...

marcicek84
19. srp 2020

@krasna_neznama86 a to je ten kamen urazu,ty jsi na materske,tak se te ty rousky ani tak nedotykaji,ale nejlip to naridit vsem a byt v pohode doma s miminem...takove mam nejradsi...🤦🏻‍♀️😳
Tem bezpriznakovym - navic nikde neni prokazano,ze bezpriznakovi jsou nakazlivi,viz petice,tam se o tom taky pise...

rezusesmichy
19. srp 2020

@krasna_neznama86 no právě, a myslet si, že se přístup lidi změní je asi hloupost, protože si někteří mysli ze jsou nenahraditelni a bez nich by firma lehla, jak už jsem tu několikrát četla. A silne pochybuji že i firmy budou posílat domu každého s rýmou.

rezusesmichy
19. srp 2020

@marcicek84 ale taky neni prokazany opak.ze? a o tom to je,jeste porad o tom nic nevime

krasna_neznama86
19. srp 2020

@rezusesmichy presne... Co vim od kolegu, tak v kanclu rousku nikdo nenosil ani na jare, takze ted uz tuplem ne... V kanclu je pres 30 lidi namackanych na sebe, pac nikdo nechce investovat to rozsireni kanclu... A k tomu hafo lido ve vyrobe, kteri nevi, co je zakladni hygiena...

blondynka400
19. srp 2020

@krasna_neznama86 promiň, ale neodpověděla jsi mi. Já se neptala na to, že jich je plný internet. Ale na to, která je dle tebe účinná a ještě je rezistentní vůči běžnému používání.

burnette
19. srp 2020

@marcicek84 hlavně nás naučili péče o druhé a zodpovědnosti 😉
Číst umím a takhle jste to před tím nepsala ani tak nemyslela. Když chcete dělat chytrou aspoň držte vaše názory na nějakém úrovní 😉. Přečtěte si vaše komentáře od začátku až do konce, odporujete se i sama. Prostě Covid19 je virus, o kterém se pořádně nic neví, proto jsou ty opatření dokud nebude aspoň na 80% účinná vakcína nebo se bude vědět jak léčit a co přesně to v lidském těle dělá pak už to nikdo řešit nebude. (Samozřejmě potom odstoupí odpůrci roušek a další opatření místo nich nastoupí bojovníci za neočkováni)
Určitě všechny důchodci skáčou radosti, že na něj budeme prskat. Většina z nich si ani nepřejí, aby sestry v domácí péči k nim jezdili když jsou lehce nachlazení nač to s otevřenou náručí uvítají sestru s Covidem. Takže tady něčí tchánovci opravdu nemůžou být důvěryhodný přikládem. Moje tchyně je učitelka a vůbec není nadšená z toho, že žáci nemusí mít ve třídě roušku, jelikož během zimní období ví, jak jsou rodiče "strašně zodpovědné" a posílají svoje "zdravé děti" které mají jenom lehkou rýmu do školy. Takže veškeré vaše tvrzení stojí pouze na tom co jste si přečetla na Novinkách a Idnesu potom od známých , od známých vašich známé , od známých tamhle té paní.

rezusesmichy
19. srp 2020

@burnette presne,od minuleho patku kdy se u nas nemusi nosit rousky jsem videla s rouskami jen duchodce,ale ne proto ze by o tom nevedeli ale protoze chteli

marcicek84
19. srp 2020

@burnette nezlobte se,ale vim co jsem napsala i co jsem tim myslela,jediny kdo nepochopil je clovek bez matematicke logiky,ze zdravky,ktery tady ma potrebu poucovat cloveka,ktereho cisla de facto zivi,prosim vas neucte orla letat,venujte se tematum,kterym byste mohla rozumet,schvalne pisu mohla,protoze ani v tomto smeru si uplne nejsem jista,zda zdravotni sestra ma vedomosti na urovni epidemiologa a lekare,kdyz ani nedokaze od sebe odecist 2 hodnoty a pousti se do debaty o procentech,ktera je vykonstruovana...musela jsem si vas prispevek precist nekolikrat,abych pochopila,jak jste tu svou hloupost myslela a jak jste mohla jasne myslenky uplne prevratit naruby a udelat z toho matematickou kauzu...opravdu k nepochopeni...
Vam jde o jedine,omezi lidi,abyste v te praci mela co nejdyl a co nejvic pohodu a nejlip zadne riziko a sama jste to noseni ochrannych pomucek mohla sulit...tolik k te sobeckosti,kterou se tady ohanite...

krasna_neznama86
19. srp 2020

@blondynka400 treba nano rousky... Nenapsala jsem.to.zamerne, predpokladam, ze je niste znas, s technologii vyroby jsi seznamena, pac tady jsou vsechny desne chytre a duvtipne...

marcicek84
19. srp 2020

@burnette rodice nemaji diky bohu moznost posilat deti do skol a skolek ani s rymou,tohle mi tez vadilo,jelikoz dcera byla porad bemocna,jak je tomu zamezene je pul roku zdrava jako ripa,takze toto treba kvituju...takove opatreni at delaji,ale byt zarouskovani od podzimu do konce jara, je ulet...a ck se tyce duchodcu,ne kazdy chce byt chraneny,v tom MHD jsou nakonec ti duchodni,kteri to nenosili a jak to vlovek vidi,zs on to ma kvuli nim ajim je to ukradene,to je opravdu motivace a tim padem pro me saskarna...

krasna_neznama86
19. srp 2020

@blondynka400 pouzivanim myslis manipulaci, ze? Tak to je uz o lidech a ne o rousce... Ale.to sama vis nejlip

krasna_neznama86
19. srp 2020

@marcicek84 s tema duchodcema souhlasim, oni jsou nejmene ohleduplni...

burnette
19. srp 2020

@marcicek84 podle psaní pochybují, že Vás živí čísla. Můj manžel je manažer finančního kontrolingu a když někde diskutuje nebo komentuje jenom fotbalový zápas tak jde vidět, že je to vzdělání člověk. Takže pokud se neživíte jako pokladní někde v obchodě nevím co by jste Vy mohla počítat. Pokud jste prodavačka to všechno vysvětluje 😉

babanci
19. srp 2020

@burnette Vy se dovzdělejte. Vzdělaný člověk se píše s y podle vzoru mladý. A čárky ve větách, to Vám taky nic neříká. 😀

babanci
19. srp 2020

@burnette Není to nic osobního. Jen nemám ráda, když se v diskuzích někdo uráží. 🙂 Buďme slušní, i když máme na věc rozdílné názory.

marcicek84
19. srp 2020

@burnette a ted pomluvila vase urazena jesitnost,ono obvykle plati to,ze pokud v necem nejste kovana,tak radeji se k tomu nevyjadrovat a vzhledem k tomu obsahu si myslim,ze je zrejme kdo z nas je tady tou ostudou skolstvi nebo jak jste to psala...nezlobte se,ale o dalsi debatu v tomto duchu s vami nemam zajem...je to porad dokola a navic mimo tema,dekuji za pochopeni...

burnette
19. srp 2020

@babanci v Česku žiju 20 let, neovládám gramatiku na výbornou, ale rozhodně líp než tady paní, která ani neví za co bujuje. Nechce nosit roušku a tím to pro ní končí. A v diskuzí se chytá každého stébla. Na svojí gramatiku jsem hrdá, jelikož jí ovládám rozhodně víc než některé rodilý tady 😉

marcicek84
19. srp 2020

@rezusesmichy spise existuje studie,ktera prave pokazuje to neprokazani prenosu,opacna,ktera by to prokazala bohuzel neni...takze se ridim tim co je...

marcicek84
19. srp 2020

@burnette prosim vas otevrete si ten odkaz na petici,tam jsou i pouzite zdroje 🙂 jinak nejde o gramatiku,preklepy nebo kdo vi co,ale o slusnost...

burnette
19. srp 2020

@marcicek84 petice už jsem viděla a přečetla, přesto si nemyslím že je to správný nic víc. A nabádat k tomu ostatní není dobře, protože ne všechny jsou zodpovědné. Jsem v 7 měsíci a myslíte, že je pro mě pohodlné je mít? Ne, ale roušky mají smysl jen v případě, že je budeme mít všechny . V létě se zrušili schválně kvůli vedrum. Ale na podzim a v zimě nevidím důvod proč by to znovu nešlo. S respirátory atd se musí šetřit a ne všechny z finančních důvodů na něj maj. Když někdo nechce nosit roušku, ať nenosí, ale rozhodně ať schválně nenabáda k tomu ostatní. Existují i studie co vyvrací ty co máte. Takže člověk může použít to co jemu vyhovuje.

babanci
19. srp 2020

Přesně, jak říká Žaloudník. Rouškofilové versus rouškofobové, svět se tak rozdělil na dva tábory a už se to nesmíří. 😀

martiniquest
autor
19. srp 2020

@burnette Nikdo v teto diskuzi nikoho k nicemu nenabada. Pokud tvrdis opak, opakovane te vyzyvam, abys sve tvrzeni dolozila.

martiniquest
autor
19. srp 2020

@babanci Je to tak. Takze si objednam nejakou peknou krajku, at mam k te cerne sitce i neco "do spolecnosti" 😝

babanci
19. srp 2020

@martiniquest Já jí ušila včera. Zeťák chce ušít z rybářské sítě. 😀

martiniquest
autor
19. srp 2020

@babanci Bozi! Tyjo ale tu sit, to tak spichnout v ruce 😝

babanci
19. srp 2020

Jedu do Itálie a od 18.00 do 6.00 musí být roušky venku, pokud se nedají udržet rozestupy. Tak to je šalamounské, to jsem zvědavá, až půjdu na korzo, na zmrzlinu, jak se to bude posuzovat. Po příjezdu dám vědět, kdyby to někoho zajímalo.

krasna_neznama86
19. srp 2020

@marcicek84 hele, Ty chytrolino, kdo rika, ze jsem zavrena doma a nikam.nechodi? Ja nano rousku nosim,.odvazana nejsem, ale pro sebe udelam a sve nejblizsi okoli to delam... Takze se prestan do vsech navazet...

burnette
19. srp 2020

@martiniquest až mi skončí směna sundám si roušku/roušky , večer dojedu domů a všechno Vám v klidu odešlu do zpráv 😉

martiniquest
autor
19. srp 2020

@burnette a proc mi najednou vykas, kdyz jsi mi tykala a jeste me nazyvala teletem?

marcicek84
19. srp 2020

@burnette nezlobte se,ale my ty rousky v kraji meli povinne ve vsech vnitrnich prostorach i v tech nejvetsich vedrech,nemyslite si,ze taky mame pravo dychat???Nebo kvuli rado by prevenci bude nase zdravi obetovano??? Jak jsem psala kazdy clovek je svepravny a muze na to mit nazor jaky chce,bobuzel rouskofilove to vsem nuti narizenimi opatrenimi.
A argument,ze by na to nemeli rouskofilove penize,to nemyslite vazne,at ministersrvo pro verejnost srazi cenu a je to.Nevim proc bych mela utracet sve finance na neco s cimz nesouhlasim,kolik ted stoji jednorazova rouska 10 KC? Jaka je minimalni denni spotreba 2 ks? Tedy na mesic 50 rousek,to mame 1000 Kc/os.,tak rodina 4 osoby kolik 4000 mesicne??? Kolik to mame za 10 mesicu??? 40 000 Kc a jeje to je dovolena u more,tak to uz ani nemuseji zavirat hranice...ja to podporovat proste nebudu,ale i kdyby prala a pouzivala latkove,kazda rouska je dost nechutna po 2 mesicich pouzivani,porizovaci naklady na 10 ks rousek budou taky tak 1000 Kc/os. Ted myslim nejakou konfortni rousku co nevadi ve vyhledu s dratkem,to mame pro rodinu 4000 Kc* 4 x obnova tedy 16000 Kc za rok,kde je prani,zehleni a kde jsou treba fitry do toho??? Takze at mi pan ministr Vojtech na tiskovce netvrdi,ze to to nikoho nic nestoji,vladu to nic nestoji a to je rozdil...Zdravotnici dostanou rousky zdarma od zamestnavatele,verejnost nikoli a pokud jde o statni zarizeni,platime to zdravotnikum a dalsim institucim z nasich dani....to bude sekera 500 mld.malo....No tak pokud ani po tomto nikomu nedochazi,ze jde hlavne o bussiness a lobby,ze musime kupovat neco co nechceme a mnozi ani nepotrebujeme tak uz opravdu nevim...Mozna bych se i slozila a prispela tem co to opravdu potrebuji na respiratory,vyslo by to vsechny levneji,ale at me stat necha zit a dychat...

Strana