icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

piduch
23. říj 2017

@koudelka82
@luciebx
holky dekuju za uklidnění, verim, ze se mi bude dneska lip spat 😊

evawest
23. říj 2017

Ja jsem nikdy pri odberu vajicek narkozu nemela, vzdycky jen lokalku a sedaci.

piduch
23. říj 2017

A jak tohle vsechno zvladaji vasi drahouskove?
Ten můj je naprostý poklad, ale kdyz mi pri ceste ze sobotní kontroly s naprosto vaznou tváří sveril, ze se bal, ze to cele bude horší, malem jsem ho kopla😁😁 Třikrát jim vezmou krev a dvakrat si udelaji dobře...
A samozřejmě to s nami musi vydrzet...abych nebyla nespravedliva😁 ....opravdu mě rozesmal😀

piduch
23. říj 2017

@evawest a da se to prezit?

juliia
23. říj 2017

@piduch
U me narkoza po OPU uplna pohoda, ale po narkoze u laparky jsem blila jako amina...asi mi pry namichali horsi driak, mysli se anesteziolog z CAR..?

Tak zitra tfuj tfuj a tesime se na dobré zprávy 😘

evawest
23. říj 2017

@piduch Uplne v pohode. Poprve jsem byla docela pri smyslech a od te doby si vzdycky vyzadam, aby byli opatrni, kdyz prijde na spekulum. 😕 Podruhe jsem si potom na hodinku schrupla, ale pri cekani na vykop z oddeleni k sestriccinymu proslovu nekdo vyslovene blil. Potreti mi dali i dychat a to byla krasa, to jsem se sjela, ze me zpatky vezli celou rozchechtanou. 😀 Je to takovy zvlastni, vsechno vnimas, ale jde to mimo tebe. A je to i hrozne rychly. Sestricky me vzdycky drzi za ruku, i kdyz jim rikam, ze nemusi, ze se nebojim. 😉

fanunka
24. říj 2017

@piduch kamarádka tam chodila, byla nespokojená přestoupila jinam...

fanunka
24. říj 2017

@evawest fakt bez narkozy? tyyyjooo a nic tě nebolelo?

piduch
24. říj 2017

Tak to mam za sebou...je mi dobře. Narkoza byla v pohodě. Jen mam pouze 4 bojovnicky 😟 z toho je mi trochu smutno...

koudelka82
24. říj 2017

@piduch Já měla při prvním 8 a při druhém 6, tak jsem z toho byla taky smutná. Nakonec se oplodnilo jen 4, ale pořád ještě nemám žádnou zprávu, jestli máme i nějakéo mrazáčka. Tak třeba budeš mít všechna 4 zralá a všechny se oplodní, to bude hezký výsledek, neboj ❤😘

volfici
24. říj 2017

@piduch určitě jsou kvalitní a vydrží všechny. Držím palce 🍀😍

evawest
24. říj 2017

@fanunka Mohla jsem si vybrat mezi narkozou a sedaci, pri prvnim IVF jsem si rekla, ze to zkusim bez narkozy a uvidim. Fakt se to da zvladnout krasne. Bolel me podbrisek, ale to bylo spis kvuli tomu, ze se mi vajecniky smrskavaly na puvodni velikost. Nikdy mi pak nebylo zle, akorat jsem byla trochu unavena/prepadla. 🙂

piduch
24. říj 2017

@evawest taky jsem prepadla, ale nevim jestli je to narkozou nebo tim poctem. Jinak to bylo fajn. Prvni moje otazka byla jestli jsem na sale nahodou nechrapala😀😀
@koudelka82
@volfici
dekuju za podporu, teď to bude dlouhe každodenní cekani na telefon...tedy pokud bude na co cekat. Nazvali jsme je pracovně musketyry😊

fanunka
24. říj 2017

@evawest a kolik ti odebírali vajíček? a co to obnáší jít bez narkozy a jak probíhá zákrok?

fanunka
24. říj 2017

@piduch budou to siláci, když jsou "jen" 4 uvidíš že budou opravdu kvalitní!!!

evawest
24. říj 2017

@piduch Ja mela poprve odebrano 12 vajicek, zralych 6, oplodnena 4; podruhe 6, zrale 4, 1 oplodnene. Potreti odebrano 9, vsechna zrala a oplodnila se 3 nebo 4, takze to mi taky na nalade nepridalo. Ted jsem 8.den stimulace a bricho me boli pri kazdym pohybu, je i cely fialovy ze vsech tech injekci. 😔

evawest
24. říj 2017

@fanunka Ted jsem zrovna ta cisla napsala v predchozi zprave.
Na pokoji mi oblbovaci tabletu, pak cipek, at si zavedu sama (nemam to rada, ale jejich nabidku pomoci vzdycky odmitnu). Pak me odvezou na sal, pokecame, napichnou mi zilu a daji sedaci. Pak spekulum, lokalka a odeberou vajicka. Pak chvilku lezim na stole a odvezou me na pokoj. Tak chvilku odpocivam/prospim se, pak dostanu lehkou svacu, nejaky preventivni antibiotika a po dojiti si na zachod muzu odejit. 👍

fanunka
24. říj 2017

@evawest
a proč volíš tuto metodu a nejdeš na narkózu? já jsem z tý narkozy taky vyřízená, ale tohle je taky docela zátěž na tělo co? a co je to ta lokálka? jako lokální injekce to vím ale kam se píchá a co ti všechno umrtví?

fanunka
24. říj 2017

@evawest Já mám jít na 3. IVF s dlouhým protokolem a jaký máte problém že musíš na IVF

piduch
24. říj 2017

@evawest tedy jedes uz ctvrte kolo? Musim přiznat, ze to si úplně nedovedu predstavit 😕 rekla jsem si max tri a dost. Samozřejmě tajně doufam, že to nebude treba.
@fanunka uvidíme snad vydrží, musim jim věřit💞

evawest
24. říj 2017

@fanunka Narkoza mi prisla zbytecna. Prave ze mi tohle prijde jako mensi zatez a min rizik. A opravdu se to da prezit, proto vzdycky jdu prave do sedace misto narkozy. Ta volba tam vzdycky je. Umrtvi mi bud cipek nebo vaginalni stenu, uz si to presne nepamatuju; a skrz to jde injekce k vejcovodum, ktera odebere ta vajicka. Manzel ma prerazenou michu, je ochrnuty od prsou dolu, takze mu museli odebrat sperma chirurgicky, tim padem automaticky ICSI. 🙂

@piduch No jo, meli jsme spermatu 6 ampulek = 6 pokusu, nez by manzel musel na dalsi operaci. Snad se to tentokrat podari. My vzdycky meli transfer, ale spatnou kvalitu embryi.

adydejka2609
24. říj 2017

Holky já skončila v nemocnici s hyperstimulacni syndromem :( břicho jak balón, tekutina v brise, zvracení prujem...no super

piduch
24. říj 2017

@adydejka2609 😱 jeziiis, tak hlavně at te daji brzy do kupy

volfici
24. říj 2017

@adydejka2609 drž se, hlavně ať jsi brzy v pořádku 🙏

adydejka2609
24. říj 2017

@piduch
@volfici děkuju Holky, je mi na nic...nejvic trpí zaludek..uz jsem tady 4 den a žádné zlepšení:( .zitra mám volat kolik se jich bude mrrazit...co je důležité se zeptat? Kolika buněčné jsou?

juliia
24. říj 2017

@adydejka2609
Drz se! Taky jsem si tim prosla. To zvraceni bylo hrozný.😨
Ale jeste vic mi vadily ty bolesti vaječníku v kontrakcich.😖
Tak snad ti uz kapacky zabraly.🙏

@piduch
Preju at se oplodni všechny a hlavne at se tam najde to prave miminkovske.😘

adydejka2609
24. říj 2017

@koudelka82 to jsou krasne zprávy!!!!🙏😉

fanunka
24. říj 2017

@piduch huuustyyyy a ta injekce do čípku boli? Tyjooo kdyz ja jsem poseroutka :( ale taky me to teda laka jit do ivf bez narkoozy. Kolik si mela vajicek?

piduch
24. říj 2017

@fanunka ja nee, to @evawest 😉😀

koudelka82
24. říj 2017

@adydejka2609 dekuju a moc me mrzi, co se Ti stalo a ze musíš být v nemocnici. Tak posílám spoustu sil na uzdravení a ať Te brzy pustí 😘

Strana