Bydlení v zahraničí - IVF v ČR. Dělal někdo?

piggy123
24. srp 2020

Ahoj.
Bydlíme v zahraničí a nedaří se mi otěhotnět. Mám diagnostikovánu endometriózu, která byla laparoskopicky před dvěmi a půl měsíci odstraněna. Teď nás budou čekat 3 IUI. Doktor nám doporučil IVF. Ale u nás je neuvěřitelně a nelidsky drahé a pojišťovna nepřispívá ani ň, a tak uvažujeme, že bychom si to nechali udělat v ČR, kde je to mnohonásobně levnější, pokud následující IUI nedopadne.

Najde se někdo, kdo bydlí v zahraničí a dělal IVF v ČR? Je potřeba zůstat v ČR nějakou delší dobu, nebo je možné létat jen na den, dva a vyřídit vše nezbytné takto?
Děkuji.

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
piggy123
autor
24. srp 2020

@kelerub ah to by bylo fajn. Já myslela, že by právě bylo potřeba zůstat alespoň měsíc. Když by to byly dva týdny, tak by to bylo v pohodě. Takže po transferu neprobíhají žádné speciální kontroly?

andyskarsgard
24. srp 2020

Ahoj já jsem Tak z ČR, a na ivf stimulaci jsem chodila taky ob den, a pak když se podařilo každý tDen na ultrazvuk až do 13 tt.

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
piggy123
autor
24. srp 2020

@andyskarsgard
@kelerub
Děkuji za odpovědi. To vypadá tedy velice dobře a proveditelně 😊

A jak dlouho trvají všechna potřebná vyšetření? Já mám již od nás ze zahraničí udělaný hormonální profil a manžel spermio a veliký rozbor krve, kde mu zkoumali, nevím co přesně, ale bylo to drahé jako prase 👀

zelenaesmolda
24. srp 2020

@piggy123
no vzhledem k tomu,ze u vas pojistovna neprispiva a jste odhlaseni ze systemu v cr tak vam tezko nase pojistovna bude neco proplacet.musela by ses prihlasit k nasemu pojisteni coz nejde pokud jsi zamestnana a tim padem pojistena jinde.

piggy123
autor
24. srp 2020

@zelenaesmolda já vím, naše pojišťovna nepřispívá ani ň. V tomto státě to tak bohužel funguje, že IVF je plně hrazeno od pacienta. Ale v ČR je to mnohem mnohem levnější. Takže uvažujeme jít tam. Vše jako samoplátce - jinak to nejde, nemám české pojištění.

piggy123
autor
24. srp 2020

@zelenaesmolda Je sakra rozdíl zaplatit tady za jeden cyklus nejzákladnějšího IVF zhruba kolem 250 tisíc Kč a v ČR “jen” 50-100 tisíc Kč...

zelenaesmolda
24. srp 2020

@piggy123
ano,to je rozdil.ja jsem to pochopila tak,ze chces prispevek od ceske pojistovny...

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
piggy123
autor
24. srp 2020

@zelenaesmolda ne to ne. To ani nelze. Tou pojišťovnou byla myšlena moje zdejší zahraniční pojišťovna na zdejší IVF.

zelenaesmolda
24. srp 2020

@piggy123
no vsak to pisu,ze to ani nejde 🙂

katule1990
24. srp 2020

@piggy123 Co se týče samotného IVF, tak jsem tam byla "jen" před menses pro léky (injekce) a rozpis. Ty mi pak manžel píchal přesně podle rozpisu, na ultrazvuku jsem byla jen jednou (tuším, že 7 DC), kde se zkontrolovalo, jak reaguju na hormony a naplánoval se odběr na 10 DC. 15 DC byl pak trasfer, takže celkem 4 návštěvy v CAR (Sanus HK). Ale folikuly mi narostly dost rychle a byla jsem na odběru už 10 DC, jinak bych musela asi na ultrazvuk 2x. Manžel musel být jen u odběru vajíček (doprovod po narkóze, odevzdání sperma), jinde být nemusel (ale byl). Pak už jsem tam nebyla, až v 7tt na ultrazvuku, ale to můžeš i ke svojí gynekoložce, když se domluvíte. Ale je taky potřeba počítat s tím, že to nemusí vyjít na poprvé (nám to taky nevyšlo na poprvé) a budeš muset jít znovu na ultrazvuk a na zavedení zamraženého embrya (stačily mi 2 návštěvy - 10 DC a 19 DC). Žijeme v Čechách, tak je to jednodušší, nicméně to máme do CAR hodně daleko a musela jsem si vždycky vzít na celý den dovolenou, takže jsem se snažila návštěvy minimalizovat (např. jsem je ukecala, že tam nepojedu na krev po 14 dnech od transferu, že si jí nechám nabrat u nás a výsledek jim pak zavolám).

luciebelohradska31
24. srp 2020

Ahoj já jdu na ivf v cz a žiju v UK je to moje první ivf zrovna teď jsem byla na klinice reprofit zamrazit sperma s partnerem a příští měsíc letím sama na odběr vajíček

cikitkapb
24. srp 2020

A fakt se to vyplatí? Ani letenky nejsou zrovna nejlevnější. Případně nějaký ubytování...

takyjedna
24. srp 2020

@piggy123 No nechci ti úplně brat iluze, ale i tady se muze ivf bez pojistovny vysplhat na 250 jen to fikne. Vysetreni pred urcite nebudou za hubicku, jeden cyklus ivf v lepším centru pocitej tak 120. Sance, ze se to podari na poprve je dost mala, k tomu nějaký ten Ket po 10 tisicich a par letenek sem a tam.. Si to dobre spocitejte.

piggy123
autor
24. srp 2020

@luciebelohradska31 a jak to máš se stimulací a případnými kontrolami?

piggy123
autor
24. srp 2020

@cikitkapb
@takyjedna
Ano, i tak se to vyplatí udělat v ČR. Když se podívám na ceníky v ČR a tady, tak jednoznačně vítězí ČR. Rozdíly jsou vážně obrovské.

Ale já stále doufám, že na IVF nebudu muset, a vyjde nám brzké IUI 🤞🍀 Ale je lepší být jak informativně tak psychicky připravená i na jiné eventuality, a ne po případných neúspěšných IUI stát s prázdnými rukami a nevědět, co dál.

luciebelohradska31
24. srp 2020

@piggy123 no tak stimulaci budu dělat v UK pak přiletím na odběr a transfer jelikož mám pravidelně cykly tak si můžu vše naplánovat.... Ultrazvuky na kontrolu folikulu budu nit v UK a vsechny testy jenom posilam přes mail takže vše je dělané v UK a jenom odběr a transfer je v cz