IVF, IUI zdravý pár. Jak to probíhá?

19. led 2021

Ahoj, neviete poradiť ako prebieha IUI, prípadne IVF ak sú obaja partnery podľa testov zdraví? Zatiaľ nám nikto nič nepovedal, ale nejakú dobu už sa snažíme a už uvažujeme, že znovu zájdeme do CARu, lebo sa stále nedarí... tak by som chcela byt pripravená na to, čo ma/nás čaká.

majili
19. led 2021

Otázka je, jestli máte udělané všechna vyšetření - hormonální profil, spermiogram, imunologické a genetické vyšetření, průchodnost vejcovodů. Já bych určitě v CAR tohle vše požadovala. Hormonální profil se dělá na začátku cyklu, spermiogram kdykoliv. Imunologie a genetika trvá delší dobu, než budete mít výsledek, třeba 2 měsíce. Pokud jste netrpěliví, tak je dobré třeba už začít s IUI, než budou výsledky všech testů. K IUI není téměř nic třeba, jen udělají ten hormonální profil. Pokud normálně ovuluješ, tak si tě pozvou na ultrazvuk před ovulací, aby zjistili zda je folikul a jaké velikosti, pak ti předepíšou na píchnutí injekci na načasování ovulace a pozvou si vás s partnerem na konkrétní den a zavedou do tebe katetrem spermie, které partner odevzdá na místě.
Když budete po všech výsledcích vědět, že u vás opravdu žádná překážka není, tak bych zkoušela IUI určitě více pokusů a až pak bych asi šla do IVF. Ale může se stát, že u vás objeví nějaký problém a pak půjdete na IVF rovnou třeba.

My jsme třeba taky byli oba zdraví, ale z imunologie vyšli protilátky proti spermiím a to nemá IUI smysl, takže přišlo na řadu IVF.

autor
19. led 2021

@majili ahoj, robili nam hormonalny profil, ultrazvuk a manzelovi samozrejme spermio, vraj sme v poriadku. Jedno dieta mame prirodzene, tak predpokladam ze nejake protilatky na spermie by som nemala mat. Ovulujem myslim podla testov v poriadku. Pocula som ale ze IUI ma mizivu uspesnost, tak neviem, ci do toho ist..

majili
19. led 2021

Ty protilatky se objevit muzou, to neni setrvaly stav, mohli se ti objevit casem. Ja bych ze sve zkusenosti proste napred vsechno otestovala a az pak sla do IVF, pokud IUI neveris.

autor
19. led 2021

@majili ano jasne, dakujem, snad mi aj na klinike poradia dobre 🙂

jednaholkaa
19. led 2021

Nebo odblokovat kostrc.. A jak dlouho uz se snazite? To mi prijde skoda jit do umeleho kdyz uz mate jedno prirozene..

brambora28
21. led 2021

Ahoj. Nám osobně taky řekli, že jsme podle spermiogramu a hormonálního profilu v pořádku. To, že jsem měla před 3 lety diagnostikovanou endometriozu, bohužel, nikdo neřešil. No a mě po prvním neúspěšném pokusu o IUI došlo, proč bychom vlastně na nějaké IUI nebo IVF měli chodit? Jak může vůbec někdo říct: Jste v pořádku, ale podstupte umělé oplodnění..? Vždyť to nedává smysl.. ☹ A tak jsme těšně před druhým pokusem couvli, protože já prostě nevěřím, že IUI vyjde, ta pravděpodobnost je hrozně malá a upřímně se s přítelem raději pomiluju, než aby do mě stříkal někdo semeno katetrem... Centra asistované reprodukce jsou obrovský byznys a mě prostě vadí, že nehledají příčinu toho, proč to nejde přirozeně a hledají tyhle alternativy, přičemž Vám řeknou, že jsou v pořádku.. Já osobně proto vyhledala pomoc léčitelky, protože do IVF určitě jít nechci a nevím, proč bychom měli podstupovat IUI, když jsme v pořádku.. Jo a snažíme se téměř dva roky..

autor
21. led 2021

@brambora28 tak endometrioza je castokrat obrovska prekazka v otehotneni. Ja nic take nemam, my sme ukazkovy zdravy par. Drzim palce nech sa skoro zadari 🙂

brambora28
21. led 2021

Děkuji. Právě vím, že by to mohla být překážka. Bohužel to nikdy nikdo neřeší a nehledá řešení problémů a příčinu, jen způsob, jak to obejít. Jenže já už mám takové bolesti, že chci spíš řešit tu příčinu, než následek... taky Vám přeji mnoho štěstí 🙏

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru