icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

nita1984
autor
9. led 2017

@verunka_7 V podstatě 3x zbytečná stimalce clostíkem, léčba, která mi akorát způsobila alergickou reakci, komunikace na bodu mrazu a když jsem nakonec chtěla vypis z dokumentace, že jdu jinam, napsalio tam sotva tři věty, nic pořádně o tom, co mi dáívali. Laparku jsem si musela zařídit sama, prostě šílený. Po IUI okamžitý odchod, když jsem tam byli na IUi šli před námi všichni rusky mluvící pacinenti, čekali jsme tam přes 4 hodiny... prostě šílený,.

absintka19
9. led 2017

@verunka_7 Helios, a muzu jen doporucit. Vse bylo uzasne, od personalu, pres luzkovou cast a koordinatorky. A navic se to hned povedlo 🙂

bambulka247
9. led 2017

absintka19 ako tak citam, tak tvoje prispevky mi dodavaju optimizmus. Ja mam tiez pcos, protilatky proti spermiim a este k tomu manzel trosku horsi spg. A tiez teraz ivf v Heliose. Tak dufam ze podobny pribeh bude mat aj podobny koniec...

verunka_7
9. led 2017

@nita1984 aha :-/ tak to se nedivím že jsi odešla :-/ No u Nás zatím bez problémů. Vždy Nás vzali hned na tu hodinu, co jsme byli pbjednaný, i když před Náma byli cizinci. tak uvidíme, jak to bude dále, ale zatím jsem spokojená.

nita1984
autor
9. led 2017

@bambulka247
@absintka19 Holky, kjdyž to tak čtu, tak jsme vlastnbě úplně v pořádku a nechápu, proč už dávno njesem těhotná ?:☹ No, snad se povede také hned první IVF a bude klid.... už se nemůžu dočkat, výbavičku pomlaičku chystám, koncem ledna konzultace a uvidíme, kdy bude stimulace

verunka_7
9. led 2017

@absintka19 na Helios slyším všude jen kladné zprávy, ale to je od Nás už hooodně daleko. Ta Praha se ještě dá, ale Brno je hodně z ruky :-/ Jsem z Krkonoš :-/ ale snad i v Praze budeme mít šťastný konec 🙂

nita1984
autor
9. led 2017

@verunka_7 Já byla spokojená asi první tři návštěvy, první velká nespokojenost přišla s první IUI, pak už to šlo od 10 k 5.... takže jsem zvedla kotvy. Teď jsme v Podolí a super. Čekání sice ano,a le žádné extra dlouhé, po IUI Tě nechají půl hodiny odpočívat s nohama nahoře, všichni ti přejí, ať se zadaří. Když jsem řekla doktorovi, že ještě nejsem pro IVF rozhodnutá, dohodli jsme se na kompromisu, že počkáme do ledna, jak se rozhodnu, prostě jsem prvně měla pocit, že ěm nikdo nikam netlačí, to v Pronatalu nebylo.... tím, že jsme "prakticky" zdraví - moje potíáže nevylučují ptěhotnění, spermio je v pořádku, tak mi tenhle přístuo byl hodně sympatický a dal mi čas dozrát k tomu, že do IVF půjdeme

absintka19
9. led 2017

@nita1984 s vybavickou jeste pockej radeji...at te pripadny nezdar psychicky netizi. My s vybavickou zacali vcera 🙂 23tt

nita1984
autor
9. led 2017

@absintka19 U nás je to komplikovanější s ekonomickou situací, máme dost velké starosti s domem, co jsme kkoupili a tak, takže já chci mít výbavičku připravenou. 🙂 Věřím, že za ty roky snažení už jsem s tím srovnaná, takže v tomhle jsem v klidu

verunka_7
9. led 2017

@nita1984 tak hlavně že jsi už spokojená a budu ti držet palečky, aby vše dobře dopadlo. Jak se říká, něco zlý pro něco dobrý! takže tfuj tfuj tfuj.. U nás jiná možnost než IVF nepřipadá k úvahu, takže asi nebudu mít pocit že mě do něčeho tlačí 🙂 zatím jsem narazila na samé příjemné lidi, tedy kromě genetiky. Tam byla příjemná jen sestra na recepci, jinak ten přístup byl katastrofa. Tak snad na takového doktora nenarazím i v samotném Pronatalu 😀

nita1984
autor
9. led 2017

@verunka_7 jo, co byly holky "typické" pro IVF tak obvykle neměly problém. My tím, že jsme "netypický" příklad, tak u nás to bylo asi jiné. Ale věřím, že se povede, s myšlemnkou IVF už jsem smířená, manžel mě v tom podporuje, takže jsem zvědavá, co se na konci ledna dozvíme

evelinask
10. led 2017

Ahoj holky. Můžu se přidat? O miminko se snažíme už více jak 3 roky a pořád nic 😢 mám za sebou laparku s odstraněním endometriozy, léčbu clostikem a duphastonem. V půlce prosince jsme poprvé navštívili CAR- GENNET v Praze. Jelikož je mi už 39,tohle beru jako poslední možnost mít miminko. Přístup lékařky byl skvělý. Bohužel při druhé konzultaci mi našla cystu na levém vaječníku a pokud ta mrcha nezmizí, nemůže mě začít stimulovat . Máte některá zkušenost s cystou při IVF? Jinak všem moc držím palečky, ať se miminko brzy zadaří 🙏

marketasis
22. led 2017

Ahoj ženy 🙂 Už dlouho tady čtu debaty, dneska jsem se ale už odhodlala napsat, trochu podpory se hodí 🙂 Podstupuju první IVF, je mi 37, mam 14letou dceru přirozeně, pak jsem ale přišla o oba vejcovody. Všechny testy nám s přítelem vycházejí dobře. Mám dlouhý protokol, začala jsem stimulovat Puregonem, 250 j, pak 200… na prvním ultrazvuku byl prý velice pomaly vývoj. Dále jsem stimulovala 250.. Dnes jsem byla opět na uz a po 9 dnech stimulace zatím asi jen 3 folikuly, 8mm :( Mám si píchat ještě přes víkend a pak se prý uvidí… Myslíte, že je vubec jeste sance, aby folíky doŕostly? Od doktora jsem se moc nedozvěděla, tak doufám, že od vas aspon trochu optimistické informace dostanu 🙂..

bambulka247
22. led 2017

@evelinask Ahoj, aj mne nasli cystu, tesne pred zaciatkom stimulacie. este v ten den mi ju odsali, nebol to sice prijemny zazitok, ale hned druhy den som dostala ms a zacala stimulovat. Podla doktora je to bezny postup.

marsi69
24. led 2017

Ahoj holky ... tak dnešní další ultrazvuk OK a zítra už začínám se stimulaci tak doufám ze i pak bude vše Ok 🙂

nita1984
autor
24. led 2017

Holky, tak v pátek nás čeká konzultace a pak už snad co nejdrřív začneme. Manžel má v listopadu odlétat, tak doufám, že to časově všechno nějak vyjde. nerada bych rodila až bude pryč.....

nita1984
autor
24. led 2017

@marketasis Ahoj, jsem ráda, že tu nejsem sama.. jestli dorostou nevím, ale i jeden přece stačí na miminko... kdybys stimulovala znova (kdyby to n evyšlo), holky tu hodně doporučují Fertipronu, právě kvůli úrodě vajíček, já jí hodlám začít pít hned, jak zjistím, kdy budeme stimulovat.

nita1984
autor
24. led 2017

@marsi69 držím všechny palce, normálně už se také na ty injekce začínám těšit 😀

nita1984
autor
24. led 2017

@lenejewel89 ahoj, jak to vypadá s transferem? Vím, že sio psala, že se chystá... myslela jsem na Tebe

marsi69
24. led 2017

@nita1984 prosím te co to je fertipona ? Jooo dekuji ☺ já docela taky ... 😁😁

nita1984
autor
24. led 2017

@marsi69 je to doplněk stravy. Obsahuje inositol a ten právě podporuje tvorbu vajíček. Hoď si to do googlu 🙂

marsi69
24. led 2017

@nita1984 už googlim :D ...

lenejewel89
24. led 2017

@nita1984 Dekuji, mam ho z sebou, dnes jsem 6ty den po KET, test zatim negativni, ale ja porad verim, ze je jeste cas a ze se druha carka objevi. Priznaky nemam zatim zadne... Dekuji, ze jsi mi napsala...potesi to.🙂

nita1984
autor
24. led 2017

@lenejewel89 tak to držím palce dál... 6 den je brzy, tak snad se brouček zabydlel... kdyby to náhodou nevyšlo (což věřím, že ano), tak máš ještě nějakého mrazáčka? Nebo pak případně další stimulace?

bambulka247
24. led 2017

@marsi69 Tak nech pekne foliky rastu 🙂 Ja uz stimulujem 11.den, zajtra posledna kontrola a v piatok duufam odber, uz ma to celkom tlaci, brucho mam nafuknute ako tehotna...

marsi69
24. led 2017

@bambulka247 juu tak to je super, už at o mas za sebou a vse je ok 🙂 ja mam dalsi kontrolu 1.2. tak jsem zvedava ...

absintka19
24. led 2017

@bambulka247 a pokud se po odberu prida i ohss tak to teprve budes nafoukla 🙂 take jsrm to mela. Museli jsme transfer presunou na dalsi cyklus. Takze jsme meli ket.

absintka19
24. led 2017

@lenejewel89 testujete zbytecne brzo a stredujete se, to vam nepomuze 🙂 pockejte di

marsi69
24. led 2017

@absintka19 nee ja jeste nic netestuji 🙂 jen mě to zajimalo jak se to pak počíta

absintka19
24. led 2017

@marsi69 psala jsem lenejewel89 🙂 vam jsem odepsala v druhe debate 🙂

Strana